X

Marea Britanie testează pașaportul de vaccinare

Cancelarul Austriei susţine introducerea unui ″paşaport verde de vaccinare″ în UE, după model israelian | Europa | DW | 25.02.2021

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul britanic a anunţat duminică, 4 aprilie, că intenţionează să testeze un sistem de paşapoarte de sănătate în Anglia, de la jumătatea lunii aprilie, pentru a permite reluarea activităţilor foarte afectate de pandemie, cum ar fi meciurile de fotbal şi evenimentele din interior, notează Le Figaro, citat de Mediafax. 

Proiectul va fi detaliat luni, 5 aprilie, de premierul Boris Johnson, care va anunţa, de asemenea, noi reguli pentru vacanţele în străinătate, interzise cel puţin până pe 17 mai.”Facem tot ce putem pentru a permite redeschiderea ţării noastre în cel mai sigur mod posibil. Astfel, o ”certificare a statutului Covid”, care indică faptul că o persoană a fost vaccinată, că are rezultat negativ la un test pentru coronavirus sau că are anticorpi, va fi dezvoltată în următoarele luni pentru a permite adunări în masă. Nu va fi necesar în transportul public şi în magazinele esenţiale sau în pub-uri atunci când se vor redeschide,” a spus Boris Johnson.

Nouă teste pilot vor fi lansate de la mijlocul lunii aprilie, în special pentru semifinala şi apoi finala Cupei Angliei la fotbal care se va desfăşura pe stadionul Wembley, pentru o petrecere într-un club de noapte şi pentru o conferinţă a echipei Liverpool. Serviciul de sănătate publică lucrează la o aplicaţie online sau pe hârtie, potrivit Downing Street.

Proiectul de ”paşaport de sănătate” a fost întâmpinat cu ostilitate de peste 70 de deputaţi britanici din întregul spectru politic, care l-au considerat „discriminatoriu”.

De asemenea, UE a prezentat în martie un proiect de certificat verde, cerut de ţări dependente de turism, cum ar fi Grecia, care vrea să deschidă cât mai repede sezonul estival.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button