X

Șmecheria UE cu fondurile europene votată în Parlamentul European: NOI CONTROLĂM JUSTIȚIA, ADICĂ NOI CONTROLĂM ECONOMIA, SISTEMUL

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care poate să acţioneze în justiţie Comisia Europeană (CE) dacă executivul UE nu aplică rapid nouă legislaţie ce condiţionează accesul la fondurile europene de respectarea statului de drept, informează Reuters.

În rezoluţia adoptată cu 529 de voturi pentru, 148 împotrivă şi 10 abţineri, eurodeputaţii reamintesc că nerespectarea statului de drept de către statele membre poate afecta integritatea bugetului UE. Ei au avertizat CE că dacă nu îşi îndeplineşte obligaţiile ce îi revin conform regulamentului privind condiţionalitatea statului de drept şi nu adoptă toate măsurile adecvate pentru a apăra interesele financiare şi valorile UE, Parlamentul „va considera că acest lucru constituie o abţinere de a acţiona” şi va trimite în instanţă Comisia.

Polonia şi Ungaria, aflate sub investigaţie oficială de către UE pentru încălcarea statului de drept, riscă să piardă miliarde de euro din fondurile UE atunci când se va aplica noua legislaţie.

În vigoare de la 1 ianuarie, dar practic suspendat, noul mecanism este conceput pentru a proteja fondurile europene de utilizări abuzive în cazurile în care, de exemplu, instanţe politizate nu garantează un proces echitabil pentru plângeri cu privire la licitaţii pentru proiecte finanţate de UE.

CE a anunţat că va începe să acţioneze numai după ce va pregăti orientările adecvate, proces ce ar putea fi întârziat de atacurile legale ale regulamentului din partea Poloniei şi a Ungariei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Trebuie sa intelegem, odata pt totdeauna, ca noi, romanii, nu vom fi niciodata cetateni europeni, ci doar sclavi europeni, caci nu vom conta pt UE decat doar prin forta de munca ieftina si resursele naturale ale tarii ce trebuie rapid instrainate. Iar atunci cand tarile conducatoare din UE isi vor simti interesele comerciale amenintate de vreun guvern nationalist(pana acum, n-am avut niciunul), atunci ne vor pregati dezmembrarea tarii. Cei care guverneaza UE nu mai vor “egalitate pt catei”, dupa cum spune fabula “Cainele si catelul”. Acestia vor o Uniune formata din “smecheri mari”, “smecheri mai mici”, “prosti mai mici” si “prosti gramada”. Cu toate ca noi, romanii vom fi sigur clasati in ultima categorie, acest fapt nu va face ca slugoii de la conducerea tarii(in frunte cu valetul Plavan al lui Merkel de la Sibiu) sa se dezica de aceasta Uniune demonica, asta si pt ca au in spate sprijinul majoritatii romanilor pt orice proiect al UE. Sunt ferm convins ca, atunci cand aceasta sandrama nenorocita de UE se va destrama(e vorba doar de timp) , Romania va pleca ultima din Uniune, si doar atunci cand isi va da seama ca ramas singura acolo! Asa suntem noi, romanii, cel mai europenofil popor din Europa, chiar daca aia din Vest ne privesc ca pe o “populatie de maimute”, buni doar ca “sclavi pe plantatiile” lor si de pusi in lesa!
    Oare atunci cand jidovul Brucan ne cataloga, in 1990, drept “stupid people”, nu avea o urma de dreptate?

    1. Ceausescu, baiat istet, a inteles ca nu are rost sa caute prietenie la popoarele vestice, si a gasit deschidere in Asia, Africa sau America Centrala si de Sud. Daca Romania mergea pe acest fir epic azi eram o forta modiala la moment. Din pacate pentru el, a iubit tara, nu si poporul. E pierdere si va fi mereu si de-a pururea pierdere de timp sa incercam aliante cu vesticii, de orice natura ar fi. Da, putem gasi intelegere la nivel individual, de la om la om, dar nu la nivel de politica de stat.

      1. Avem experienta strabunilor nostrii care au luptat pentru acest pamant si care au incercat sa faca aliante cu ei si au esuat!

        Trebuia sa ne dam seama de asta!

        Intotdeauna au mintit! Si acum mint! Daca nu te respecta ca popor liber si inalienabil si ca om n-ai de ce sa ai incredere in ei!
        Intotdeauna au urmarit interesele lor economice pentru ca sunt o societate materialista! Astia sunt materialisti indoctrinati pana in maduva! Nici nu iti dai seama ce indoctrinati sunt! Te sperii!
        In constitutia europeana nu au vrut sa scrie ca europa este crestina!
        Tarile puteau face schimburi comerciale si nu numai si fara sa fie centralizat sistemul economic! Centralizarea puterii economice n-are nici un sens decat acela ca cineva vrea sa stapaneasca peste toti! Este foarte evident! Daca vroiau sa ajute tarile sarace (chipurile) puteau face asta si fara sa le subjuge! Daca vroiau intr-adevar fratietate n-ar fi facut ce au facut! Sunt pur si simplu mincinosi! Au urmarit de la bun inceput sa distruga randuielile pamantului si tot ce a facut Dumnezeu! Stiti voi cine sunt ei! Dar Dumnezeu nu-i va lasa nepedepsiti!
        Nici nu stiu cum romanii au fost atat de prosti si nu au vociferat impotriva intrarii in UE! Era atat de evident ce urma! Nici un intelectual, nici un ziarist, nici un om de cultura, nici un om politic, nici macar un prapadit nu a spus ca asta nu e bine! Toti au zacut in nestiinta, in lasitatete si autosatisfactie, ca vezi, noi intram in europa… himera materialista le-a zapacit mintile,… prostia romanului care asteapta sa fie recunoscut de altii… lipsa de personalitate, unii n-au nici demnitate ca se gudura pe langa ei si vor sa le manance din palma, numai ca astia nu le da nimic numai iluzii! Apoi le zic multumesc ca niste slugoi ce sunt!
        Stiu numai un om care a spus ca asta nu e bine: parintele Ioanichie Balan! El a spus si de pericolul intrarii in NATO si a spus exact ceea ce avea sa se intample! Poate i-a spus cineva despre asta ca spunea reporterului (foarte stupid si credul fata de astia) ca “voi nu stiti ce stim noi”.
        Dar n-a fost nimeni cine sa lupte pentru tarisoara/poporul asta! Oamenii n-au auzit, n-au inteles, si ce este mai grav ca nimeni si cand a stiut n-a luptat pentru ea!
        Sa ne aducem aminte ca Stefan cel Mare se sfatuia cu Daniil Sihastrul care era calugar! Un calugar il invata pe un domn ce sa faca! Asta pentru ca s-a dus la el si a cerut sfaturi! A fost cine sa ceara sfaturi!
        Acum nu mai este nimeni care sa ceara sfaturi si mai grav nu mai este nimeni care sa le dea!
        Trebuie sa ne descurcam asa!
        Singurul care a dat sfaturi pentru asta este parintele Iustin! El spune niste lucruri de viitor pentru noi! A spus inainte ce si cum! Dar oamenii sunt ca niste vite! Dai in ele si nu se misca in directia care trebuie!
        Poate in cele din urma se vor trezi si vor intelege cu ce lucrare au de-a face cu adevarat si se vor lupta corespunzator! Inca nu si-au dat seama pe deplin cu ce au de-a face! Oamenii ar trebui sa iasa la demonstratii si sa rosteasca Psalmi! Pe bune! La astia trebuie sa le raspunzi cu Psalmi, citate din Biblie si cuvinte asemenea! Ar trebui blestemati duhovniceste de preoti si arhierei, cititi viata Sfantului Arsenie Capadocianul si veti intelege! Dar cine sa faca asta cand toti cred ca nu este crestineste sa blestemi! Asta pentru ca nu inteleg de fapt nimic din crestinism, nu inteleg ca crestinul trebuie sa lupte pentru adevarul Dumnezeiesc, pentru bine si pentru mantuirea sufletelor omenesti cu puterea Duhului Sfant chiar si cu pedepse date in numele lui Dumnezeu! Dar in numele lui Dumnezeu!
        Asta trebuie sa faca crestinii! Sa se roage si sa lupte cu puterea pe care le-o da Dumnezeu prin Duhul Sfant!
        Cine a citit Epistolele Sfantului Apostol Pavel stie cum i-a blestemat pe unii care erau crestini ca sa curete de pacatul ce-l facusera si sa se mantuiasca! Dar era apostol! Dar era apostol adevarat al lui Hristos!

        Sa nu inteleaga cineva ca trebuie sa blesteme fara minte, sau sa blesteme fete bisericesti, mirean fiind! Lasatii pe arhierei si pe preoti sa faca treaba asta atunci cand va fi neaparata nevoie si cu judecata!

        Biserica trebuie sa lupte, dar sa lupte cu mijloacele ei! Sa denunte pe fata relele care se fac, sa strige de pe acoperisuri!

        Nu cred ca cineva care are dragoste pentru Dumnezeu poate gresi in ceea ce face! Dar sa fie dragoste adevarata!
        Nu cred ca cineva care are dragoste de Dumnezeu poate ramane indiferent fata de ceea ce se intampla!
        Nu cred ca poate sa stea si sa nu faca nimic, sau sa se opreasca si sa fie mutumit cat timp mai este un suflet nemantuit!
        Problema este ca suntem egoisti! Luptam pentru noi nu pentru Dumnezeu! Luptam ca niste oameni lumesti care risipesc nu ca niste oameni ai lui Dumnezeu care aduna pentru si impreuna cu Hristos in jitnita lui Dumnezeu!

        Evanghelia este simpla!

        11:22 Şi răspunzând, Iisus le-a zis: Aveţi credinţă
        în Dumnezeu.
        11:23 Adevărat zic vouă că oricine va zice
        acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi
        nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce
        spune se va face, fi-va lui orice va zice.
        11:24 De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi,
        rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi
        avea.

        Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button