X

Cîțu, mai ceva ca Putin: pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri

posturi TV

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Culturii a pus în dezbatere publică o propunere de modificare a Legii Audiovizualului care prevede că emisiunile nu pot conține incitări la ură împotriva unei persoane pe motiv de ‘opinii politice’ și ‘avere’.

Legea 504/2002 a Audiovizualului prevede în acest moment la art.40 că „Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală”.

În legea propusă de Ministerul Culturii articolul este înlocuit cu următorul text:

  • “Art. 40 (1) Serviciile media audiovizuale prestate de furnizorii de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția României nu trebuie să conțină: (a) incitări la violență sau la ură împotriva unui grup de persoane ori a unui membru al unui grup, bazate pe considerente precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, averea, naşterea, o dizabilitate, vârsta, orientarea sexuală sau cetăţenie.
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. A mai rămas „specia„ ne enumerată in listă, deci o putem folosi în exprimare. De exemplu:

    CâȚu, Ai MiNtE De MAiMuȚu.

    Cum sună? E okay?… Îmi cer scuze gorilelor, cimpanzeilor și urangutanilor.

    Aaaa… și incă ceva foarte important: nu se precizează DEZorientarea sexuală. Deci te poți adresa lejer, fără probleme, la modul: ”Băi dezorientatule sexual, ce ranga mea vrei!” (mă gândesc că este o exprimare în termeni legali, nu-i așa?)

  2. S-a cam terminat cu libertatea de opinie si cu dreptul la libera exprimare, la fel cum s-a terminat si cu amarata aia de democratie, numita si “democratie originala” sau “democratie de cumetrie” ! Anii ’50 ne bat din nou la usa!

  3. Superb !
    Sa vedem acum daca pubicatiile tradatoare, alaturi de patronii lor, vor mai adopta aceleasi atitudini jegoase de obedienta fata de regim !
    Pe Lumea asta totul se plateste !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button