Ceea ce se intampla in prezent in India, tara cu peste 1,35 miliarde locuitori, este considerat de multi observatori drept un miracol, scrie luju.ro. Daca in vara lui 2020 India era tara cu cel mai mare numar de infectati cu Covid 19, numarand peste 6 milioane de cazuri pozitive si peste 100.000 morti, azi India a reusit poate cea mai performanta politica sanitara, dupa Taiwan. Totul gratie unor masuri initial dure (lockdown sever) dar urmate ulterior de o politica de apropiere de cetatean, prin informare, testare masiva gratuita si oferire de mijloace de preventie si tratament bine gandite. Asta in conditiile in care in India a vorbi de o distantare sociala reala e aproape utopic, aglomerarile urbane fiind o axioma, un adevarat furnicar de oameni, vaci, caini, maimute, praf si poluare… Culmea, in pofida masurilor care la inceput au fost destul de severe, populatia nu manifesta azi niciun fel de ostilitate fata de politicieni, intelegand masurile impuse tocmai prin faptul ca acestea au fost aplicate intelept.
Satyendar Jain Sunday, ministrul Sanatatii din Delhi – capitala Indiei – metropola care numara peste 11,5 milioane locuitori, a declarat saptamana trecuta: „Faza pandemiei s-a incheiat in Delhi si se pare ca ne indreptam spre faza endemica… Delhi a avut un focar de gripa porcina in urma cu 10 ani, dar inca unele cazuri sunt raportate in fiecare an. Covid-19 nu se va termina complet, dar va trebui sa invatam sa traim cu el”– citeaza publicatia The Indian Express.
Pentru cine nu stie, endemia inseamna prezenta unei boli infectioase intr-o comunitate, prin aparitii sporadice, acestea putand sa nu dispara niciodata, ca de exemplu – gripa.
India are in prezent cel mai mare numar de persoane vindecate, dupa ce s-a estimat ca unul din patru locuitori a fost infectat cu Covid 19.
Pentru a face o comparatie cu Romania, care dupa un an de pandemie, se pregateste de inchiderea marilor orase unde s-au raportat rate de infectare de peste 8%, in Delhi, oras cu 11,5 milioane locuitori si o aglomeratie de nedescris, rata de pozitivare a ajuns la niveluri extrem de mici, nesemnificative. Dam doar doua exemple:
7 martie 2021 – la un record de 91.614 teste s-au depistat doar 286 de cazuri pozitive, adica o rata de infectare de doar 0,31%;
15 martie 2021 – la 62.272 teste s-au depistat doar 368 de cazuri pozitive, adica o rata de infectare de 0,59%;
Cum s-a ajuns la o asemenea rezultate remarcabile?
In toate localitatile testarea Covid 19 este gratuita si poate fi facut pretutindeni la centre ambulante, de oricine are o suspiciune – (vezi foto)
Rezultatul la testare se da imediat si functie de rezultat cetateanul stie ce are de facut. Se prezinta la spital sau primeste medicamentatie adecvata pentru a se trata la domiciliu in cazul formelor usoare si medii. Prin astfel de politici sanitare, in Delhi s-a ajuns ca 90% din paturile din spital alocate initial pentru tratarea coronavirusului sa fie goale.
Kituri de tratament Covid pentru acasa
Guvernul indian a mai avut o initiativa in sprijinul populatiei, care in mare parte este extrem de saraca si nu isi permite medicamente scumpe. A autorizat punerea pe piata si chiar a distribuit gratuit home care kit–uri pentru Covid 19 extrem de ieftine, care costa 150 – 200 rupii, adica 2 – 3 dolari americani. Vezi alaturat un asemenea produs: Ziverdo Kit – (vezi foto)
Kiturile de tratament la domiciliu au fost gandite pentru formele usoare si medii ale bolii, care nu necesita internare si sunt compuse din combinatii de Doxycyclina si Ivermectina, zinc, vitamina C, vitamina D3… Pe retelele de socializare a existat o cenzura feroce referitoare la aceste kit-uri si rar mai gasesti pe net referiri la ele din zona europeana.
Au existat multe voci din lumea medicala care au calificat drept nestiintifica si inadecvata o asemenea initiativa, insa autoritatile indiene nu pot fi acuzate ca au stat cu mainile in san si ca politicile lor sanitare nu au dat rezultate pozitive remarcabile.
India a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratamentele de Covid, spre deosebire de Uniunea Europeana care nu recomanda folosirea ei, Romania fiind una dintre tarile care refuza prosteste sa o aprobe, desi alte state europene o folosesc. Romania nu are alta strategie anti-Covid decat vaccinarea in masa, chiar si cu vaccinurile de la Astra Zeneca oprite de o gramada de state europene.
Este de neinteles de ce Romania se opune aprobarii Ivermectinei, desi medici din intreaga lume (SUA, Franta, chiar si Romania) afirma ca da rezultate imediate si spectaculoase.
Iata mai jos o harta descarcata de noi de pe siteul www.ivmstatus.com, care monitorizeaza folosirea Ivermectinei si a altor produse farmaceutice in lume pentru tratarea de Covid 19, cu harta statelor lumii care pana la 15 martie 2021 au adoptat Ivermectina ca medicament anti Covid 19. Se observa ca peste 22% din statele lumii folosesc Ivermectina, iar daca vizitati siteul www.ivmstatus.com veti vedea ca si alte state, dupa modelul Indiei, ofera populatiei kituri de tratament pentru acasa pentru formele usoare si medii, pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, precum si ca cei infectati sa se plimbe printre altii fara sa ia niciun tratament – (vezi foto)
Romania nu stie decat sa faca campanie publicitara la vaccinurile genetice
Din nefericire, autoritatile romane nu fac nimic eficient pentru combaterea epidemiei de Covid 19, nestiind altceva decat sa carantineze localitati atunci cand le apuca dorul de testare si descopera rate mai mari de infectare in anumite comunitati. In multe orase nici nu se face testare!
Testarea in Romania nu se face decat sporadic, testele Covid 19 la particular sunt scumpe, iar lumea evita masiv spitalele din convingerea ca in ele se moare cu zile.
Singurul lucru pe care Romania il face bine e sa faca campanie publicitara asidua, pe banii de la Guvern, la vaccinurile genetice de la Pfizer si Moderna, precum si la vaccinul Astra Zeneca, unul plin de reactii adverse ca si celelalte de altfel, care in fapt sunt toate produse experimentale cu efecte necunoscute pe termen mediu si lung.
Romania nu comercializeaza kit-uri anti covid pentru formele usoare si medii, pentru a preveni aglomerarea in unitatile sanitare – populatia habar nu are cu ce sa se trateze la domiciliu in aceste situatii care nu presupun internarea. Nu exista nicio politica clara in privinta medicamentatiei.
Opinam ca o politica similara cu a Indiei, aproape de cetatean, care sa permita oamenilor sa se testeze gratuit daca au suspiciunea ca s-au infectat, insotita de instructiuni clare in privinta tratamentului pentru formele usoare si medii de administrat la domiciliu (ambulator) – eventual prin punerea pe piata sau distribuirea gratuita de kituri anti covid – ar decongestiona spitalele si ar reduce dramatic rata de infectare din comunitati. Poate guvernantii nostri se vor gandi la asta…
Sa nu uitam ca nu vaccinul te vindeca de Covid 19, ci medicamentatia!
https://www.luju.ro/azi-in-timisoara-maine-n-toata-tara-iata-actiunea-avocatului-gheorghe-vela-pentru-anularea-ordinului-prin-care-seful-dsu-raed-arafat-a-carantinat-timisoara-micii-producatori-nu-si-mai-pot-vinde-produsele-patronii-horeca-in-pragul-falimentului-artistii-au
Ce alta dovada mai clara ca un Romania si in majoritatea Europei NU SE VREA rezolvarea Plandemiei !
Ivermectina se afla pe lista medicamentelor esentiale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii la capitolul medicamente antiinfectioase.
https://imgur.com/7mkNlGV
Lista poate fi descarcata de aici:
https://www.who.int/groups/expert-committee-on-selection-and-use-of-essential-medicines/essential-medicines-lists
Asta in timp ce antihristii ne spun de un an de zile ca nu e buna si ca nu trebuie folosita.
Sa ajute si sa mantuiasca Bunul Dumnezeu pe toti cei care nu se vor pecetlui
https://m.zf.ro/opinii/dragos-damian-terapia-cluj-ivermectina-ieftina-indezirabila-opinie-19967913