X

Ce spun Legile: Vaccinarea obligatorie încalcă integritatea fizică și consimțământul liber și informat al omului!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Vaccinarea obligatorie încalcă integritatea fizică și consimțământul liber și informat al omului! În ultimele zile, societatea este bombardată cu informații referitoare la iminența introducerii obligativității vaccinării antiCovid. Iar dacă nu-i asta, atunci e sigur ceva ce, prin natura sa, te constrânge la a accepta serul Pfizer, Moderna sau AstraZeneca; cel mai bun exemplu, pașaportul Covid, fără de care spectacolele în aer liber, competițiile sportive, evenimentele culturale și, mai presus de toate, deplasările în vacanțe în străinătate devin o utopie. De aceea subiectul este cu atât mai delicat cu cât la mijloc se află unele drepturi și libertăți câștigate de umanitate în secole de luptă, dar la care azi ni se cere să renunțăm cu atâta ușurință.

Vaccinarea reprezintă un act medical, iar decizia de a recurge la un asemenea gest se încadrează într-o formă de parteneriat care unește pacientul cu medicul său; în special, medicul curant.

Vaccinarea obligatorie încalcă integritatea fizică și consimțământul liber și informat al omului! Ce spune legea

Schimburile înregistrate în acest cadru legal sunt protejate în mod absolut de secretul profesional medical. Fără a comenta cu privire la opțiunile altor colegi de breaslă, unii doctori consideră că au tot dreptul să facă unele observații.

Discuția despre obligativitatea introducerii vaccinării fie doar și pentru anumite categorii de persoane contravine mai multor prevederi ale Dreptului, inclusiv celor aflate la vârful ierarhiei normelor, care protejează, printre altele, integritatea fizică, viața și consimțământul liber și informat al omului! Corpul uman, voința persoanei și demnitatea umană sunt extrem de bine protejate prin lege; atenție, chiar și după moarte!

Din punct de vedere al legii, corpul uman este o valoare socială protejată în special de Codul penal. Protecția corpului uman este principiul, iar intervenția medicală este doar excepția supusă unor condiții stricte consacrate de lege și jurisprudență. A nu se confunda lucrurile, totuși, căci în ultima vreme se bate toba cu prea mare ușurință pe „interesul național”…

Rezoluția 2361 a Consiliului Europei. Considerații etice, juridice și practice

În plus, ca o supragaranție a tot ceea ce stipulează legile naționale, Consiliul Europei a dat în 27 ianuarie Rezoluție 2361, cu titlul „Vaccinuri împotriva Covid-19: considerații etice, juridice și practice”. Ei bine, încercarea de a-i forța pe oameni să se vaccineze contravine articolului 7.3.1, care explică de ce s-a adoptat o asemenea rezoluție: „Pentru a se asigura că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE și că nimeni nu este supus unei presiuni politice, sociale sau de altă natură pentru a fi vaccinat, dacă nu dorește să facă acest lucru personal”. Iar la articolul 7.3.2 autoritățile din statele membre UE sunt sfătuite: „Asigurați-vă că nimeni nu este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, pentru riscuri potențiale pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat”.

Raportul beneficiu/risc al vaccinurilor împotriva Covid-19, încă necunoscut

Ținând cont de sumedenia de știri (sau comentarii) apărute în ultima vreme în spațiul public (vezi cazul „AstraZeneca”), este tot mai evident că raportul beneficiu/risc al vaccinurilor împotriva Covid-19 nu este încă bine cunoscut. Nici până în prezent nicio țară europeană nu a fost în măsură să furnizeze dovezi că aceste vaccinuri intens promovate pot preveni formele severe ale Covid-19. De asemenea, nu se demonstrează că ele pot împiedica „transmiterea virală” a noului coronavirus. Din contră, aș spune că avem parte de informații cel puțin inexacte și cât se poate de contradictorii, livrate oamenilor de niște autorități sanitare aflate în contabilitatea Big Pharma.

Unii au uitat deja de „Codul De la Nuremberg” și de „Convenția de la Oviedo”. Este cel puțin surprinzător cum o mână de pseudospecialiști fără vreo pregătire profesională, numiți la ordin la conducerea ministerelor, îndrăznește să dea lecții profesioniștilor din sănătate. Câtă aroganță! Câtă lipsă de respect și dispreț fățiș!

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button