X

ALERTĂ! Se permanentizează purtarea botniței peste tot. Vă supunem atenției proiectul de lege nr. 31/2021

Vă supun atenției proiectul de lege nr. 31/2021 care se gaseste postat pe site-ul Camerei Deputatilor aici.

Proiectul se refera la legiferarea purtarii mastii in toate spațiile publice, deschise si inchise, pentru toata lumea, adulti si copii. Cuprinde si prevederi legate de legiferarea telemuncii.

Este un proiect foarte important, cu impact social imortant, pe termen lung. Daca va fi votat, procesul colectiv impotriva mastilor, care inteleg ca este in curs, probabil va fi inutil. Nu se va putea obtine anularea deciziei de purtare a mastilor fiindca aceasta decizie va fi deja lege. Se permanentizeaza practic purtarea mastii in toate spațiile publice, atat in spatii inchise, CAT SI IN SPATIILE DESCHISE CONSIDERATE PUBLICE (strazi, parcuri, peste tot), pe perioada starii de alerta care , dupa cum vedem, se prelungește indefinit.

Pe link-ul de la Camera Deputatilor, cititi PDF-urile, mai ales PDF-ul cu titlul ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI care cuprinde practic textul proiectului de lege.

După cum vedeti pe pagina, proiectul a trecut tacit de Senat prin expirarea timpului de dezbatere. A fost postat pe site-ul Senatului in noiembrie 2020, dar niciun parlamentar si nici presa nu au reactionat. Probabil toti erau ocupati cu campania electorala, nimeni nu a avut nici o obiectie si proiectul s-a aprobat tacit prin expirarea perioadei de dezbatere in Senat.

Acum a intrat in Camera Deputatilor unde, la fel de discret, a primit deja aviz favorabil de la 5 comisii, inclusiv de la Comisia pt sanatate si familie.

Suntem din nou luați prin surprindere de proiecte de legi dezastruoase, ajunse in Parlament in stadiul final de aprobare.

Ce se mai poate face?

Comisiile de raport pentru acest proiect de lege sunt: Comisia juridica si Comisia pentru munca si protectie sociala. Dupa ce aceste doua comisii vor dezbate proiectul si vor depune cate un raport, proiectul va fi trimis pentru votul in plenul Camerei Deputatilor.

Concret, opiniile si obiectiile se pot trimite pe mail catre aceste doua comisii. Chiar daca am facut un mic rezumat aici, este important ca cei interesati de a trimite obiectii sa citeasca ei inșiși proiectul de lege inainte de a trimite mail, pentru a putea exprima opinii avizate si coerente.

Adesele de mail sunt:
Comisia juridica: [email protected]
Comisia pentru munca si protectie sociala: [email protected]

De asemenea, se pot trimite mailuri tuturor deputaților pentru ca proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. Probabil va trebui sa ne obisnuim cu noua inchizitie, care in loc sa vaneze vrajitoare vaneaza virusi invizibili si „bio-teroristi” potentiali (adica oameni sanatosi care trebuie sa plateasca amenzi mari). Ne ramane doar… sa ne jucam de-a „v-ati ascunselea” cu inchizitia/militia/jandarmeria, asa cum am facut si pana acum, inclusiv cand era starea de „urgenta” acum un an de zile, cand toata lumea isi facea declaratie pe propria raspundere ca merge la plimbare „in jurul casei” sau „la magazin” si toti mergeau peste tot (ferindu-se de inchizitori: militie si jandarmerie).
  De fapt… nu asta este „noua normalitate”?! Sau, cum spunea dulapul: „Romania normala”?! Asta se vrea: sa ne alerge militia pe strazi ca pe hotii de cai, noi sa fugim de ei, sa „fentam” legea etc. Asta este „noua normalitate”!!
  Problema e cam asa: omul SANATOS nu poate infecta pe nimeni! Daca el e sanatos, pe cine sa infecteze?! Nu e absurd?
  De fapt despre asta este „legea botnitei”: OMUL SANATOS sa nu isi „infecteze” semenul!! OMUL SANATOS sa poarte botnita OBLIGATORIU!

 2. Mi-am adus aminte un detaliu: acum ceva timp se daduse nu stiu ce hotarare ca militia militara sa poata sa dea amenzi civililor de pe strada. Cred ca aici pe site se punea intrebarea (justificata) daca nu cumva „mai marii” se asteapta la revolte. Poate ca nu la revolte se asteapta ei (asa cum se stie revoltele pot fi „dezamorsate” relativ usor de securitate) si poate ca scopul acelei hotarari era ca sa sporeasca numarul de „organe de dezordine” de pe strazi: cat mai multi militieni, cat mai multi securisti (jandarmi), chiar si militia militara! Poate ca… „mai marii” s-au prins ca oamenii au inceput sa dea jos botnita (masca!) si vor sa umple strazile de „inchizitori”: militie, securitate etc.
  Ne intoarcem la comunism… Adica botnita nu protejeaza pe nimeni, nu exista dovezi, realitatea demonstreaza ca nu protejeaza: dar asa doreste „conducerea”, ctitorul, partidul, noua ordine etc. (fara nici o legatura cu boala, cu virusul etc.) Nu este la fel ca inainte de 1989? (daca nu mai rau?)

  1. Exista un memoriu care a fost deja trimis de multi oameni pe 18 feb, aici găsiți textul și adresele deputaților:

   https://www.buciumul.ro/2021/02/18/nu-impunerii-prin-lege-a-mastii-in-spatii-deschise/

   Doamna avocat Marina Alexandru recomanda sa trimitem aceasta petitie MASIV!

   PETITIE DE TRIMIS URGENT

   Subiect: PLX 31/2021 in dezbateri in Camera Deputatilor

   Ordonanta de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, precum și pentru modificarea lit. a) a art. 7 din Legea 81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă vă trimitem punctul nostru de vedere cât și propunerile privind articolele Legii 55/2020 care se vor a fi modificate.

   Considerații generale

   În primul rând este necesar să precizăm că starea de alertă este introdusă în legislația României în mod neconstituțional tot prin ordonanță de urgență. De aceea la data de 6 Mai 2020 Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României în temeiul art. 146 lit. (d) din Constituția României.
   Referindu-ne strict la starea de alertă la care face referire prezenta propunere legislativă considerăm că introducerea acesteia permite nu numai dispunerea unor măsuri de restrângere a exercițiului unor drepturi și libertăti fundamentale ci chiar exercitarea unor drepturi naturale așa cum sunt enunțate în lucrarea Drepturile, libertățile și îndatoririle constituționale apărută la Institutul Român pentru Drepturile Omului, Buc. 1992, autori Ioan Muraru și Ghe. Iancu: ,,Expresia drepturile omului evocă drepturile ființei umane, ființa înzestrată cu rațiune și conștiință și căreia îi sunt recunoscute drepturile sale naturale, ca drepturi inalienabile și imprescriptibile,,.
   Mai mult, preambulul Declarației Universale a Drepturilor omului recunoaște demnitatea inerentă tuturor membrilor familiei umane și a drepturilor egale și inalienabile care constituie fundamentul libertății, dreptății și păcii în lume,,. Mai concret, Art. 1 al documentului stipulează fără echivoc că ,,Toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și drepturi,, iar articolul 3 adaugă că ,, Orice ființă umană are dreptul la viață, la libertate și la securitatea persoanei,,.
   Revenind la ceea ce înseamnă drepturile naturale menționăm ca acestea sunt drepturi cu care ne naștem, sunt condiție a vieții, lipsa lor fiind incompatibilă cu viața. Considerăm și este biologic valabil, că în cadrul drepturilor naturale se înscriu nevoi fiziologice ca de exemplu: respirația, hidratarea, hrana, somnul. Toate acestea înseamnă ,,viata,, garantată de altfel și în Constituția României, Art. 22 alin. (1).
   Ca ultim argument în defavoarea purtării măștilor la modul general este faptul ca nu există studii de specialitate care să ateste purtarea măștilor timp îndelungat ca fiind una pozitivă, cu aport decisiv și substanțial în combaterea oricărei epidemii. Dacă sunt astfel de studii, legiuitorul nu le-a făcut publice ca fundament al prezentei propuneri legislative sau altora asemănătoare.
   Volumul Zeitgeist.Tipare culturale și conflicte ideologice, autor Mihail Neamtu conține o atenționare la care subscriem: ,, Revendicarea violenta ( chiar si cea de fata, legislativă! nota noastra) a drepturilor colective sfârșește în fapt, prin încălcarea dreptului natural la viată, la libertate și la propria individualitate.,,
   Având în vedere ca în problematica purtării măștilor ca și a vaccinurilor de altfel, intervin implicații economice ale entităților suprastatale ori multinaționale cu interes clar și fără dubii în vânzarea acestor articole Medicale care de cele mai multe ori sunt chiar neconforme, conform controalelor desfășurate de ANAF si ANPC în perioada recentă și subliniind neprofesionismul membrilor Comitetului Național pentru Situații de Urgenta oglindit în modul de gestionare a pandemiei acceptate de catre legiuitor, înaintăm următoarele propuneri:

   1. Art. 13 lit. a) sa aibă următorul cuprins:
   ,,obligativitatea purtării măștii de protecție în spatiile publice închise iar în spatiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă acolo unde nu se poate asigura distanțarea socială”;

   2.Art. 17 și 21 sa fie radiate din motivele arătate în Considerații generale;
   3.Art.38 propunem:,, În perioada (…) prin excepție de la prevederile alin. (1) prin ordin al ministrului sănătății, în baza de decretarii stării de urgență (…)”.

   Cu respect, Data,

 3. De fapt toti acesti ARAFAT, MUSTA, STREINU, RAFILA si multi altii, isi pregatesc locul in iad, pentru ca universul actual, adica Dumnezeu cel Viu, nu mai are nevoie de ei. Uitati-va la ei, la faptele lor… Sunt ei umani? Sunt ei oameni? Nu. Apartin deja iadului, adica nivelului demonic, adica un rebut al Creatiei… De aceea nici nu ar trebui sa le acordam atata atentie. Adica, cum ar veni, pe romaneste: da-i dracului, da-i naibi

 4. Nu se mai poate face nimic.
  Botnița s-a înrădăcinat deja in „cultura” noastră
  Nu vedeți că lumea deja s-a obișnuit cu masca? Nu se mai opune practic nimeni. Te spală pe creier chestia asta și rămâi purtător benevol de botniță și fără nicio lege. Nu vedeți destui oameni singuri în mașină cu mască? Aproape toți bicicliștii sunt îmbotnițați deși nu se află pe spațiu pietonal?
  Nu mai vedem decât fețele fumătorilor
  Cunosc oameni care au început să poarte regulat cuminți masca după ce s-au îmblonăvit (și vindecat) de covid acum când chiar nu mai are rost. Parcă s-ar simți vinovați că au facut covid pentru că nu au purtat botnița și acum simt nevoia să iși plăteasca păcatul

 5. https://www.libertatea.ro/stiri/823-de-cazuri-de-covid-in-scoli-in-ultima-saptamana-ministrul-cimpeanu-vrea-ca-elevii-din-clasele-terminale-sa-vina-la-cursuri-si-in-scenariul-rosu-3432689

  Aproape 6.000 de cadre didactice au fost vaccinate luni Ministrul Educaţiei a anunţat că luni, 1 martie, au fost vaccinate aproape 6.000 de cadre didactice, iar numărul total al cadrelor didactice imunizate a ajuns la 27.000, din totalul de 60.000 care şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina. „Pe 10 martie, dacă se menţine ritmul, vom avea 35% din personalul din şcoli vaccinat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
  Citeşte întreaga ştire: 823 de cazuri de COVID în școli, în ultima săptămână. Ministrul Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale să meargă la cursuri și în scenariul roșu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button