X

Bulgaria renunță la vaccinarea programată, după ce doar 1,7% din populație s-a vaccinat

COVID-19 vaccine not available to general public yet, despite circulating signup page | ClarksvilleNow.com

Lipsa de interes pentru vaccinarea anti-COVID-19 în rândul unei mari părţi a populaţiei bulgare a determinat guvernul de la Sofia să renunţe la strategia de vaccinare în etape şi să ofere vaccinul oricui doreşte să se vaccineze, relatează Agerpres.

După ce premierul Boiko Borisov a dispus vineri ca centrele de vaccinare să fie deschise pentru toată lumea, circa 33.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele trei zile, faţă de 90.000 în cele şapte săptămâni anterioare, Bulgaria ajungând acum la un procent de circa 1,7% din populaţie vaccinată, cel mai mic din Europa.

Într-un mesaj în care a anunţat renunţarea la strategia de vaccinare anti-COVID-19 în etape, premierul Bulgariei a deplâns faptul că numai circa 10% dintre persoanele care au cerut să fie vaccinate, conform etapei în care se regăseau, s-au prezentat la centrele de vaccinare la data când au fost programate.

Înaintea de a schimba strategia, Bulgaria se afla în fazele a treia şi a patra a procesului de vaccinare, respectiv vaccinarea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, angajaţilor din domeniul securităţii şi a celor din sectoarele esenţiale.

Potrivit sondajelor, aproximativ jumătate dintre bulgari refuză vaccinarea anti-COVID-19, iar alţi circa 23% încă se mai gândesc dacă se vor vaccina.

Pe de altă parte, Bulgaria a decis folosirea tuturor dozelor de vaccin disponibile, fără a constitui rezerve pentru rapel, întrucât anticipează o creştere a livrărilor de vaccin în luna martie.

Cea mai mare cantitate de vaccin comandată de guvernul bulgar este din cel produs de AstraZeneca, 4,5 milioane de doze, faţă de 3 milioane de doze Pfizer/BioNTech şi 460.000 Moderna.

Pe de altă parte, Ministerul bulgar al Sănătăţii a dispus ca la sfârşit de săptămână centrele de vaccinare să fie deschise 24 de ore din 24. La rândul său, premierul Borisov a spus că „echipele (mobile de vaccinare) trebuie să ajungă la oamenii care doresc să se vaccineze chiar şi în zonele cele mai mici şi izolate”, în timp ce ministrul sănătăţii Kostadin Anghelov a asigurat că se iau măsuri logistice pentru aceasta.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

  1. Un om @
   Se pot trage câteva concluzii din comparația sugerată de dv. :
   1. La noi sunt mai mulți cei care cred în minciuni decât în adevăr în comparație cu bulgarii;
   2. La noi „șefii sau capii” plandemiei sunt mult mai servili ocultei mondiale.
   3. Se poate ca România să rămână pe mai departe „lideră” în ceea ce privește prigoana creștinilor.
   Dar cu cât greul sau Crucea ne va fi mai mare, cu atât răsplata noastră va fi mai înaltă.

   1. Asa e ,la TOT ce ai zis! Cu inca o completare, la noi sint mai bătuți în cap, decat in celalalte tari! Pt ca daca .i ducea putin capul si se INFORMAU mai in profunzime , aflau „””ADEVARUL”””!! Si nu se mai duceau ca oile la vaccinat!

  2. Pe bulgari ii iubeste si ii apara Dumnezeu fiindca nu sunt in CMB si nu au fost la sinodul talharesc de la Creta,pe papa l-au lasat singur sa se roage in catedrala la Sofia si nu au atatea cozi de topor ca noi si asa multe sortulete…

 1. inca odata bulgarii demonstreaza ca sunt peste romani…bine ne-a zis Stoicikov: plecati acasa bai mamalicki! romanii prefera sa fie slugi, prefera sa stea in genunchi si sa tremure de frica, a ajuns o femeie, Diana Sosoaca, sa aiba, cum se zice, mai mult sange in instalatie decat orice barbat din tara asta… iar barbatii stau pe margine, ca la radio Şantz, si arunca cu fel si fel de invective in ea, dandu-se mari inteligenti…o tara de mizerabili, de tradatori si lasi, asta e Romania in prezent in proportie de 95 la suta.

   1. …ce sa faca Dumnezeu cu un popor manelizat si total imbecilizat, care spune albului ca-i negru si negrului ca-i alb? ce sa faca Dumnezeu cu un popor care scuipa pe toata mostenirea stramosilor si batjocoreste tot ce a fost sacru pentru inaintasii sai? ce sa faca Dumnezeu cu un popor de lasi, fricosi si tradatori? de ce Dumnezeu ar avea nevoie de un asemenea popor? in ziua de azi romanii au ajuns precum evreii pe care Moise i-a scos din robia egipteana. ce au facut evreii cat timp Moise era pe Sinai unde a primit tablele legii? total nerecunoscatori si-au facut iar idoli si petreceau nevoie mare…ce s-a intamplat cand a sosit Moise inapoi? toti cei care se inchinau idolilor au fost ucisi…asta se va intampla si aici, caci aurul prin foc se lamureste…

 2. PENTRU CEI DIN ROMÂNIA

  Ultima sută de metri… Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în sac!
  Ultimul sfert de ceas din a 24-a oră în care ne mai putem opune, în care ne mai putem lupta pentru aerul dat de Dumnezeu, pentru copiii noștri și pentru noi, pentru libertate, darul și datul nostru de la Dumnezeu – acela în care putem respira liber, fără tot felul de îngrădiri gen mască și acoperitoare facială, care finalmente nu sunt altceva decât botnițe!

  Citiți aici 👇și trimiteți e-mail cu opinia dvs despre această lege!

  „Vă supun atenției proiectul de lege nr. 31/2021 care se gaseste postat pe site-ul Camerei Deputatilor aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=19101

  Proiectul se refera la legiferarea purtarii mastii in toate spațiile publice, deschise si inchise, pentru toata lumea, adulti si copii. Cuprinde si prevederi legate de legiferarea telemuncii.
  Este un proiect foarte important, cu impact social imortant, pe termen lung. Daca va fi votat, procesul colectiv impotriva mastilor, care inteleg ca este in curs, probabil va fi inutil. Nu se va putea obtine anularea deciziei de purtare a mastilor fiindca aceasta decizie va fi deja lege. Se permanentizeaza practic purtarea mastii in toate spațiile publice, atat in spatii inchise, CAT SI IN SPATIILE DESCHISE CONSIDERATE PUBLICE (strazi, parcuri, peste tot), pe perioada starii de alerta care , dupa cum vedem, se prelungește indefinit.

  Pe linkul de la Camera Deputatilor, cititi PDF-urile, mai ales PDF-ul cu titlul ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI care cuprinde practic textul proiectului de lege.
  După cum vedeti pe pagina, proiectul a trecut tacit de Senat prin expirarea timpului de dezbatere. A fost postat pe site-ul Senatului in noiembrie 2020, dar niciun parlamentar si nici presa nu au reactionat. Probabil toti erau ocupati cu campania electorala, nimeni nu a avut nici o obiectie si proiectul s-a aprobat tacit prin expirarea perioadei de dezbatere in Senat.
  Acum a intrat in Camera Deputatilor unde, la fel de discret, a primit deja aviz favorabil de la 5 comisii, inclusiv de la Comisia pt sanatate si familie.

  Suntem din nou luați prin surprindere de proiecte de legi dezastruoase, ajunse in Parlament in stadiul final de aprobare.

  Ce se mai poate face?
  Comisiile de raport pentru acest proiect de lege sunt: Comisia juridica si Comisia pentru munca si protectie sociala. Dupa ce aceste doua comisii vor dezbate proiectul si vor depune cate un raport, proiectul va fi trimis pentru votul in plenul Camerei Deputatilor.
  Concret, opiniile si obiectiile se pot trimite pe mail catre aceste doua comisii. Chiar daca am facut un mic rezumat aici, este important ca cei interesati de a trimite obiectii sa citeasca ei inșiși proiectul de lege inainte de a trimite mail, pentru a putea exprima opinii avizate si coerente.
  Adesele de mail sunt:
  Comisia juridica: [email protected]
  Comisia pentru munca si protectie sociala: [email protected]

  De asemenea, se pot trimite mailuri tuturor deputaților pentru ca proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor.”

  1. Oricum fac ce vor ei.
   Sa NU poarte nimeni masca in spatii deschise, in biserici si in scoli.
   Si politia/ jandarmeria s-o lase mai moale in a controla o plandemie cu un virus ce NU existå.

   Doamne ajutā!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button