X

Atenție! Vaccinul Covid poate fi administrat și prin alimente

Rușii au dezvoltat un vaccin anti-Covid sub formă de iaurt. Se administrează oral și produce imunitate „în punctele de intrare” ale virusului

În calitate de șef al Departamentului de Microbiologie Moleculară al Institutului de Medicină Experimentală din Sankt Petersburg, Alexander Suvorov lucra de ani de zile la dezvoltarea unui vaccin administrat oral, pe bază de produse lactate. Echipa sa de cercetători a dezvoltat prototipuri ale vaccinurilor împotriva meningitei, gripei și streptococului. De ce să nu adapteze modelul la COVID-19?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fondată în 1888, unitatea pretinde că este cel mai vechi institut de cercetare științifică din Rusia. Un pionier în lupta împotriva bolilor infecțioase și a dezvoltării vaccinurilor.

Este un vaccin împotriva Covid, răspunde omul de știință cu mândrie, adăugând, cu sticla în mână: „este pur și simplu lapte fermentat cu bacteriile coronavirusului”.

„Ideea inițială a fost să folosim mașinăria genetică a bacteriilor lactate ca platformă sau ca vector pentru a introduce gena, pentru orice tip de agent patogen, inclusiv gena coronavirusului, în organism”, spune Alexandru Suvorov.

Echipa sa a avut nevoie de săptămâni bune pentru a reproduce proteinele genei Covid-19 de care avea nevoie, înainte de a le introduce bacteriilor lactate.

„Am făcut niște modele și sinteze, apoi am găsit formula de care aveam nevoie”, a spus el.

Rezultatul: un iaurt anti-COVID care pare promițător, conform rezultatelor testelor preliminare efectuate pe sute de animale, în principal șoareci.

Cobaii au dezvoltat anticorpi nu numai în sânge, ci și în țesuturile sistemelor respirator și digestiv, exact acolo unde Covid-19 se multiplică, înainte de a ataca restul organismului.

„Este un avantaj major”, spune profesorul Suvorov, „deoarece produce imunitate în punctele de intrare – cavitățile nazale, gâtul și intestinul subțire”.

„Ca să nu mai vorbim că răspunsul sistemului imunitar în intestin este mai puternic decât în cazul unei injecții intramusculare”.

Un vaccin oral sub formă de iaurt are, de asemenea, meritul de a fi practic și de a elibera mii de profesioniști din domeniul sănătății mobilizați pentru campaniile tradiționale de vaccinare.

„Este motivant, captivant și încurajator”, spune cercetătoarea Anna Tsapieva, care lucrează cu prof. Suvorov. Este convinsă de eficacitatea vaccinului pe care ea și majoritatea colegilor ei l-au băut deja într-un studiu clinic.

Așteaptă finanțare

Acum așteaptă cu nerăbdare extinderea cercetării în cadrul protocoalelor în vigoare pentru aprobarea vaccinului. „Avem nevoie de studii clinice. Dar, după cum știți, cercetarea este foarte scumpă!”.

Dar cum puteți explica că o țară precum Rusia, care a dezvoltat și aprobat vaccinul Sputnik în câteva săptămâni, nu are mijloacele necesare pentru a finanța căutarea unui iaurt?

„Nu este corect să spunem că doar în Rusia”, răspunde cercetătorul, „este la fel peste tot. Guvernele acordă prioritate laboratoarelor mari. Este frustrant, dar suntem cu toții motivați să dovedim în sfârșit că avem dreptate!”.

Cu cât pandemia progresează, cu atât crește interesul pentru vaccinul pe bază de iaurt din Rusia. Alexander Suvorov estimează că în termen de trei luni vaccinul ar putea fi aprobat. Următorul pas important va fi trecerea la studii clinice pe scară largă, spune el.

„Vaccinurile din produse lactate au un viitor minunat! Veți vedea!”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Terminați cu prostiile!
    Nu există covid!
    Nu s-a reperat, nu s-a identificat, nu există!
    TOTUL este minciună și manipulare.

  2. Fake news made in Rusia!
    “””Alexander Suvorov estimează că în termen de trei luni vaccinul ar putea fi aprobat. Următorul pas important va fi trecerea la studii clinice pe scară largă, spune el.”””.
    De mult nu am râs asa de tare!
    Stiri false! ,Desigur, virusul covid NU existā, iar in mod obisnuit, se fac întâi studii clinice ce dureaza cel putin 5 ani la vaccimurile clasice, apoi se aprobs vaccinurile de autoritati.
    Mesajul afaceristului rus ar fi : vreti otrāvuri via covid, vi le dau eu in iaurturi, dar vrea bani miliarde de euro, pentru productia de masā pentru fraierii ce vor sa se vaccineze!
    Mâine apare un articol despre chiloti si palarii anti-covizel!

    Dā DOAMNE omului mintea cea de pe urmā!

    Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button