Școala online a produs traume copiilor: Cei mai mulți elevi s-au confruntat cu probleme de concentrare și de anxietate

Author:

Image result for scoalaa online

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Peste 50% dintre elevi susțin că au avut probleme de concentrare în timpul cursurilor online și aproape 20% dintre ei s-au confruntat cu anxietatea, arată sondajul realizat de Asociația Proacta EDU.

În ultimele 6 luni, cel mai mult le-au lipsit prietenii și interacțiunea fizică de la școală, dar o treime dintre elevii chestionați au menționat și activitățile din afara casei.

Întrebați care a fost cea mai mare frică a lor, cei mai mulți au spus că s-au temut să nu piardă pe cineva drag și să nu clacheze în fața emoțiilor.

Un  elev din 5 a menționat și teama de a se îmbolnăvi sau de teama de izolare socială.

Studiul a mai arătat că, în această perioadă, majoritatea a primit sprijin din partea familiei și a prietenilor, dar au fost și 8 % dintre elevi care nu au avut la cine să apeleze.

În ceea ce privește revenirea în sălile de clase, cei mai mulți elevi au spus că au emoții legate de teste și teze și că se tem că nu au înțeles prea bine materia predată online.

Asociația Proacta EDU a realizat studiul în perioada 13-15 februarie în rândul a 930 de elevi din clasele V-IX, care au completat un chestionar online.

6 thoughts on “Școala online a produs traume copiilor: Cei mai mulți elevi s-au confruntat cu probleme de concentrare și de anxietate”

  1. Va rog din suflet, rugati-va putin pentru tatal prietenei mele, care in acest moment se afla in operatie foarte complicata pe inima si nu stim ce va urma.
    Orice rugaciune cat de mica ar fi ea, ne-ar ajuta enorm. Multumesc mult

  2. Scoala online=o binecuvântare pentru toti elevii , care au scāpat de bullyingil si de toate agresiunile fizice , emotionale si de presiunea psihica si de spalarea creierului din scoli. Profesorii sa nu mai umfle notele la elevi si directorii si contsbilele sa nu mai fure bursele la elevi cu semnaturi false. Totul e un haos in invatamântul românesc , iar svoala online rste o binevuvântare de la DUMNEZEU.
    Elevii care doresc cu adevārat sa invete, invata si la scoala online, numai sa aibā profesori competenti.

    Adevaratele traume sunt când elevii merg in scoalā, intr-un sistem educational opresiv, cum este cel din România, inca de pe timpul d-nei Abramburica..

    NU sunt traume in scoala online pt.elevi.
    Doar profesorii sunt depasiti de situatie.

    Tablete si smartphone exista, conexiunea la internet sa o plateasca ministerul din bani publici + tablete gratis la copiii de la tara + baterii de rezerva + cei care nu au curent electric sa se duca in biserica si la primarii sa studieze pe bani publici.

    Jos mascarada covid un virus ce NU existā!

  3. Scoala online=o binecuvântare pentru toti elevii , care au scāpat de bullying- ul si de toate agresiunile fizice , emotionale si de presiunea psihica si de spalarea creierului din scoli si licee.

    Profesorii sa nu mai umfle notele la elevi si directorii si contabilele sa nu mai fure bursele la elevi , cu semnaturi false.

    Totul e un haos in invatamântul românesc , iar scoala online este o binecuvântare de la DUMNEZEU.
    Elevii care doresc cu adevārat sa invete, invata si la scoala online, numai sa aibā profesori competenti.

    Adevaratele traume sunt atunci când elevii merg in scoalā, intr-un sistem educational opresiv, cum este cel din România, inca de pe timpul d-nei ministrese Abramburica..

    NU sunt traume in scoala online pt.elevi.
    Doar profesorii sunt depāsiti de situatie.

    Tablete si smartphone exista, conexiunea la internet sa o plateasca ministerul din bani publici + tablete gratis la copiii de la tara + baterii de rezerva + cei care nu au curent electric sa se duca in biserica si la primarii sa studieze pe bani publici.

    Jos mascarada covid , un virus ce NU existā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X