X

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost desființate, DAR e posibil ca legea să pice la CCR

camera-deputatilor-plen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, miercuri, cu 357 de voturi ‘pentru’, un proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor introduse în 2015.

Astfel, potrivit proiectului de lege, de la data adoptării legi încetează plata „Indemnizației pentru limita de vârstă” a parlamentarilor.

Florin Roman și Diana Șoșoacă susțin că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor are mari șanse să pice la CCR

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă și deputatul PNL Florin Roman au declarat miercuri, la dezbaterile din plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului legate de proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, că proiectul riscă să pice la CCR pentru că legea nu se aplică retroactiv și chiar dacă nu s-ar aplica retroactiv, foștii parlamentari care primesc acum pensii speciale vor rămâne cu plățile neatinse.Senatoarea Diana Șoșoacă:

„Cata demagogie ieftina, dle Orban si stimati colegi! Discutam de o demagogie ieftina. Toti trebuie sa va cumparati Constitutia. Legea dispune numai pentru viitor. Ceea ce votati dvs acum se va aplica eventual la urmatoarea legislatura. Restul pensiilor raman valabile si nu cred ca ca va trece de CCR, sunt singur ca vor merge pe drepturi castigate. Daca doriti chiar sa schimbati legea mergeti cu juristi foarte buni”

Deputatul Florin Roman:

„Eu am mai vazut filmul asta pe doua proiecte ale PNL, unul care abroga in totalitate toate pensile speciale si altul pe o impozitare. Ambele votate cu mana sus de tot Parlamentul si care niciodata nu au produs efecte pentru ca au fost atacate la CCR si au fost declarate neconstitutionale. Actualul proiect amendat si care prevede inclusiv oprirea celor aflati in plata din punctul meu de vedere va avea mari probleme de constitutionalitate”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

    1. Este aleasă pe sprânceană d-na primar, trebuie să-și facă numărul pentru care i s-a pregătit acest scaun. Acum încep să se dea pe față toate urâciunile, căci ceea ce este în inimă se prezintă în exterior. Acesta-i primul om al sectorului 1, așa ceva este în inima lui(ei). Chiar dacă așa i se cere, prin faptul că a acceptat acestea este părtașă la aceste mizerii. Vai de cei care sunt conduși de o așa inimă. Când se vor deștepta(trezi) oare românii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button