X

Circul cu „acuzarea” lui Trump s-a încheiat: A fost achitat

Senatul SUA l-a achitat, sâmbătă, pe fostul preşedinte Donald Trump, care era inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie, anunță MEDIAFAX.

În favoarea condamnării fostului preşedinte Donald Trump au votat 57 de senatori, iar 43 s-au pronunţat împotrivă. Cincizeci de senatori democraţi şi şapte senatori republicani au votat pentru condamnare.

În contextul în care era necesară majoritatea de două-treimi, nu s-au întrunit suficiente voturi pentru condamnare.

Este a doua oară când Donald Trump este achitat în cadrul unei proceduri a Congresului SUA.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. La 14 februarie în Biserica Ortodoxă nu este pomenit nici un sfânt Valentin.

  Conform Sinaxarului, Biserica cinsteşte trei mucenici cu acest nume: Sf. Valentin care a suferit mucenicie pentru credinţă în anul 228 (7 mai), Episcopul Valentin din părţile Italiei, ucis pentru credinţă în anul 273 (12 august) şi Presbiterul Valentin de la Roma, ce a primit moartea mucenicească pentru propovăduire în anul 269 (19 iulie).

  Anul morţii sfântului mucenic Valentin de la Roma coincide totuşi cu anul din relatările de pe internet, însă nu despre el se vorbeşte în aceste povestiri romantice!

  Sfântul Valentin a fost adus în faţa împăratului şi întrebat ce crede despre Zeus şi Mercurie: «Nimic altceva, în afară de faptul că au fost nişte biete fiinţe care şi-au petrecut viaţa în nişte nimicuri, în plăceri şi defătări», a răspuns acesta. A relatat apoi despre adevăratul Dumnezeu şi a chemat la căinţă pentru mântuirea sufletului.

  Împăratul a pus pe Austeriu, unul din apropiaţii săi, să-l aducă pe Valentin la credinţa în zei. Intrând în casa lui Austeriu, sfântul se ruga lui Hristos. Austeriu a auzit cum L-a numit pe Hristos Lumina Adevărului şi a spus:

  «Dacă Hristos îl luminează pe fiecare, atunci vom verifica ceea ce spui. Eu am o fiică, care a orbit la vârsta de doi ani. Dacă tu în numele lui Hristos îi vei reda vederea, voi face tot ce-mi vei porunci».

  Sfântul a căzut de acord, copila a fost adusă, iar după rugăciunea sa, fata şi-a recăpătat vederea. Austeriu şi toţi ai casei lui au crezut în Hristos şi au primt Taina Botezului.

  Auzind despre acest miracol, în casa lui Austeriu au venit şi alţii, care au primit şi ei dreapta credinţă. La ordinul împăratului, sfântul şi cei convertiţi au fost aruncaţi în temniţă, bătuți şi decapitați.

  Nu există nici cununii în taină, nici scrisorele de dragoste. Nici chiar istoria cu fiica gardianului cea tămăduită, de care era îndrăgostit preotul, nu-şi găseşte vreo adeverire. Se adevereşte însă proverbul care spune că porcul oriunde îşi va găsi murdăria sa.

  14 februarie e o sărbătoare care nu poate fi numită creştină, căci vine în contradicţie cu a şaptea poruncă – Să nu fii desfrânat! Dragostea în accepțiunea contemporană constă în priviri şi cuvinte desfrânate, iar uneori şi mai grav…

  Ziua îndrăgostiţilor e de fapt o înlocuire a tradiţiilor existente cu altele străine, distrugătoare. Este inacceptabilă propaganda desfrâului, distrugerea moralității şi pervertirea sufletelor tinere sub egida unei pseudo-iubiri.

  Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.
  (1 Cor. 6, 9-10).

  https://ortodox.md/despre-sarbatoarea-sfantului-valentin-sau-a-indragostitilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.