X

Joiannis când e pus la colț, execută: De luni se redeschid școlile

Începe şcoala. Cum îi pregătim psihologic pe copii

La presiunea societății civile și a conservatorilor din politica românească, Iohannis nu a mai avut ce face și a simulat o consultare cu ministrul educației, concluzionând că de luni școala începe, aproape normal.

Astfel pe 8 februarie, școala va începe în trei scenarii, în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate.

„Nu am scăpat de pandemie, este nevoie să respectăm măsurile care sunt în vigoare. Dar putem să constatăm că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Avem ceva mai puţine persoane internate la terapie intensivă, avem ceva mai puţine persoane care se internează în spital în fiecare zi. Pe de altă parte, ne-am uitat ce fac alţii. Putem să constatăm că marea majoritate a ţărilor din UE deschid şcolile. Sunt doar trei state care nu deschid şcolile.

În consecinţă, în unanimitate, am decid: începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Este evident că trebuie să respectăm situaţia din fiecare localitate. Pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure. În consecinţă, în localităţile din scenariul verde, toţi copiii merg la şcoală. În localităţile din scenariul galben, copiii de grădiniţă merg la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală, din ciclul secundar doar copiii din clasa a VIII-a, iar de la liceu merg doar copiii din clasa a XII-a. În localităţile aflate în scenariul roşu merg doar copiii la grădiniţă şi copiii din ciclul I-IV. Restul vor face şcoala online”, a declarat Iohannis.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

11 comentarii

 1. http://www.ms.ro/2020/03/10/buletin-informativ-10-03-2020-ora-1000/
  A fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.

  Până astăzi, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

  Deci cu 17 cazuri corona tulpina ce se transmitea f greu ,se închid școlile… in martie 2020..

  https://www.stiripesurse.ro/noi-cazuri-de-infectie-cu-tulpina-din-marea-britanie-romania-a-ajuns-la-un-total-de-26-de-persoane-infectate_1623480.html

  Noi cazuri de infecție cu tulpina din Marea Britanie: România a ajuns la un total de 26 de persoane infectate.
  Ei spun că aceasta tulpina se transmite f usor.
  Deci conform „experților”acum sunt anunțate cel puțin 26 de cazuri cu noua tulpina mult mai contagioasă și se deschid sc.
  Interesant,acum când au început vaccinările ,iar cei vaccinati pot transmite virusul pt care se vaccineaza ,adică noua tulpina”mult mai contagioasă”inclusiv la copii,care nu erau afectați pana acum pt că nu există acum pt că există în vaccin ,se merge la sc,se scot pexiglasurile,poate in viitor și masca..etc ca transmiterea prin vaccinare sa fie masiva,iar cei nevaccinați sa fie virusati..

  1. Scolile nu se deschid pentru ca asa vor ei, ci pentru ca asa trebuie.
   Vor deschide scolile, apoi brusc, vor fii sute de copii infectati cu magicele tulpine „covid”, se vor zbate prin spitale, vor fi indurerati, bla bla.
   Dupa care le vor inchide inapoi, si vor incepe vaccinarea si pentru copii

   1. Sigur se vor inchide în câteva săptămâni,că doar au aparut’mutatii”,tulpini noi din „minunatele vaccinuri”..

    1. Bine-ar fi de s-ar si inchide la loc, astea nu–s scoli, sunt LAGARE ATEISTE/MASONICE de spalare pe creier a copiilor. Nici ce-o fost inainte de plandemia asta n-o fost lume, dar nici asta de-acum nu-i. Si inainte patimeau copiii din cauza scolii, dar acum parca-i prea de tot

  2. Si oricum, ce mai scoala, cu botnite 7 ore pe zi + lectii de recuperare + temperaturi, tone de dezinfectanti, reguli, ridicularizari a copiilor dreprcredinciosi, „purtati masca pe nas, ne imbolnaviti” „nu vrei masca, iesi afara”, indoctrinari, etc…

   1. Copilul meu a făcut doar online ,nu a pus botniță,nu termoscanare,va face tot anul online,decât fizic cu asemenea restricții mai bine acasă.

    Doamne ajuta!!!

    1. Foarte bine faci Ruxy. Dar va trebui ca pruncul să respecte aceste măsuri și vis-a-vis de celelalte instituții sau magazine care au asemenea practici. Masca n-o s-o poată evita, dar măcar termoscanarea. Iar tu va trebui să-i fii exemplu de urmat. Cam așa văd eu treaba. Eu zic după cum fac, cu toate că pe mine nu mă urmează cei apropiați. Să mă ierți, te rog, de îndrăzneala sfătuirii.

     1. Bineînțeles,el personal refuza sa mai intre oriunde exista termoscanere,porți de termometrizare,”pistoale”etc ,citește zilnic de biblie,spune rugăciuni,înv versete ,psalmi că PS 23 ,are nume de ucenic și îl iubește mult pe Hristos.
      Am ajuns sa mergem pe la chioșcuri,magazine mici.
      Am auzit că din 19 ianuarie ar fi inceput marea vacc in supermarketuri,primii la vacc angajații ar face Kaufland,eu personal nu am mai intrat din mai in nici un market ,mall,că semn de protest …

      Doamne ajuta!!!

 2. Sperăm să nu se introducă ora de sex în școli! Sau alte asemenea mizerii!
  Și sperăm să nu se caute pretext pentru vaccinarea anticovrig a elevilor!

 3. https://www.libertatea.ro/stiri/marcel-ciolacu-despre-redeschiderea-scolilor-la-fel-de-haotic-si-in-bataie-de-joc-cum-le-au-inchis-la-fel-le-si-redeschid-3400988

  Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, marți, la Antena 3 că autoritățile au decis redeschiderea școlilor pentru că a existat o presiune publică și critică lipsa pregătirii momentului pe motiv că localitățile nu au buget pentru echipamentele medicale
  Citeşte întreaga ştire: Marcel Ciolacu, despre redeschiderea școlilor: „La fel de haotic şi în bătaie de joc cum le-au închis, la fel le şi redeschid”

  Copii întrebați de prof.la ultimele ore online daca doresc sa se întoarcă la sc au răspuns în cor Nuuuuuuuuuu…

  Apoi despre care echipamente medicale este vorba,încă de la inceputul sc s a comunicat părinților că elevii care vin fizic la sc nu au comorbiditati sau nu stau cu persoanne vulnerabile trebuie sa și cumpere măști ,ei nu au în sc decat pt urgente.
  Din martie aprilie anul trecut nu se au primit bursele de merit,de orfan in tot Bucureștiul pt că s au dat pe măști,tablete…

  https://www.portalinvatamant.ro/articole/noutati-97/raspunsul-primariei-privind-bursele-elevilor-din-sectorul-4-nu-sunt-bani-din-cauza-epidemiei-de-covid-siquotfondurile-au-primit-destinatii-neasteptatesiquot-si-siquotbugetul-a-fost-grevat-de-prorogarea-impozitelor-9921.html

 4. …cred ca mai indicat ca titlu ar fi ca se redeschid nu scolile, ci noile puscarii pentru copii, casele de reeducare in spiritul neomarxisto-ateu…copii mascati, speriati, invatati (sau mai bine spus dresati) sa stea la distanta de colegul, sa nu interactioneze cu el sau chiar sa-l apostrofeze sau sa-l ameninte daca nu va purta corect masca, copii traumatizati psihic, mici robotei care oricum mare lucru nu vor invata caci vor avea in fata profesori poate unii la fel de panicati, timorati, suspiciosi dacă colegii din cancelarie si-au facut sau nu vaccinul, profesori supravegheati, la randul lor, daca respecta directivele noii ordini mondiale, iar din aceste cauze total dezinteresati de ceea ce fac…ceea ce noi denumeam generic cu termenul „scoala” nu mai exista, acum este doar un surogat…si intra-adevar, Doamne fereste sa se imbolnaveasca (inchipuit sau nu) vreunul din elevi, caci va fi prapad, vai de profesorii nevaccinati caci ei vor fi acarul Paun…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button