X

Casa Albă și UE solicită eliberarea imediată a liderului opoziției ruse, Alexei Navalny

EU mulls response to Russia′s arrest of Navalny | News | DW | 25.01.2021

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, condamnă represiunea împotriva rușilor care protestează împotriva arestării liderului opoziției ruse Alexei Navalny și solicită eliberarea sa imediată și necondiționată.

Încă nu se știe când președintele Biden intenționează să vorbească cu președintele rus Vladimir Putin.

UE îl trimit pe Înaltul Reprezentant Josep Borrell la Moscova 

Miniștrii de externe din țările UE au convenit luni cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, ca acesta să efectueze o vizită la Moscova în timp ce statele membre au cerut din nou eliberarea necondiționată a opozantului Aleksei Navalnîi, preconizând totodată să adopte sancțiuni dacă preşedintele rus Vladimir Putin va continua reprimarea opoziţiei.

Țările UE “consideră complet inacceptabile” arestarea lui Aleksei Navalnîi și reprimarea manifestanților în timpul demonstrațiilor ce au avut loc sâmbătă, a afirmat șeful diplomației europene după reuniunea miniștrilor de externe.

“Consiliul a condamnat arestările în masă, brutalitatea forțelor de ordine în timpul protestelor de sâmbătă și facem apel la Rusia să-l elibereze pe domnul Navalnîi și pe toți cei reținuți”, a spus Borrell.

Rusia acuză SUA de ingerință în protestele pro-Navalnîi din Rusia

Kremlinul a acuzat duminică Statele Unite de ingerinţă, denunţând un comunicat al ambasadei americane la Moscova publicat în ajunul manifestaţiilor de protest din Rusia pentru a cere eliberarea opozantului Aleksei Navalnîi.

Pe de altă parte, Peskov a declarat, potrivit Reuters, că Rusia este pregătită să pună bazele unui dialog cu noua administraţie a preşedintelui Joe Biden în care este de aşteptat să fie exprimate punctele de vedere divergente. El a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin va răspunde cu aceeaşi măsură disponibilităţii SUA de a comunica

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Omul ăsta tăiat împrejur are o cotă de patru la sută de cetățeni favorabili lui pe când dictatorul are 33 la sută . deci e așa o petardă necreștină .

  2. Orwell curat – acum inamicul oficial al tariii se numeste Rusia. Populatia sa stea strans unita in jurul conducatorului si sa lupte impotriva lui.

  3. Ce glume fac astia!?!
    Biden crede ca Navalnii ii “undocumented” iar UE ca e homosexual sau macar musulman.
    Nu au treaba cu hotararea judecatoreasca pentru furt.
    Nu au treaba nici cu ordinea publica…

    Greu cu schizofrenicii ajunsi la putere – e drept, cam multi si cam peste tot , ca si la noi; asta se intampla daca boicotam votarea si protestam la fese-buci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button