Consiliul guvernatorilor BCE va decide în primăvară dacă va lansa sau nu euro digital, dar șefa instituției, Christine Lagarde, pare încrezătoare în acest proiect.
“Cred că vom avea un euro digital în cel mult cinci ani”, a declarat Lagarde, în cadrul unei conferințe economice virtuale organizate de agenția Reuters.
“Cu această monedă se vor efectua plăți zilnice într-un mod eficient, rapid și sigur”, spune BCE.
Instituția intenționează, de asemenea, să răspundă la lansarea mijloacelor de plată private globale, cum ar fi Libra, proiectul de criptomonedă lansat de Facebook și cele adoptate de alte bănci centrale, cum ar fi cripto-yuanul chinezesc, cu ambiții globale. Prioritatea pentru euro digital o reprezintă “confidențialitatea plăților” – potrivit unei anchete publice realizată de BCE – și se situează pe primul loc printre caracteristicile solicitate ale unui potențial euro digital (41% din răspunsuri), urmată de securitate (17%) și acoperire paneuropeană (10%).
„Numărul ridicat de răspunsuri arată marele interes al publicului în modelarea viziunii unui euro digital”, a declarat Fabio Panetta, membru al comitetului executiv al BCE și președinte al grupului de lucru pe această temă.
Bitcoin, o amenințare?
Totodată, Christine Lagarde a cerut o reglementare globală a Bitcoin, spunând că în unele cazuri moneda digitală a fost folosită în activităţi de spălare de bani iar orice deficienţe trebuie rezolvate:
“Bitcoin este un activ extrem de speculativ, prin care s-au realizat unele activităţi de spălare de bani interesante şi complet reprobabile. Trebuie să existe reglementări, ele trebuie aplicate şi implementate la nivel global deoarece orice scăpare va fi folosită”.
Săptămâna trecută, cotaţia Bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamnă o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului trecut, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului. Această majorare a cheltuielilor a alimentat temerile privind inflaţia şi devalorizarea dolarului american. În plus, criptomonedele câştigă teren şi în rândul investitorilor obişnuiţi, care sunt din ce în ce mai convinşi că Bitcoin va fi un activ de durată şi nu o bulă speculativă, cum se tem unii analişti şi investitori. În prezent, în Uniunea Europeană nu există reglementări specifice cu privire la monedele digitale, deoarece acestea au fost considerate prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.
Plandemia Covid prilejuiește, după cum am văzut, eliminarea banilor cash, pe motiv că ajută la răspândirea „virusului”, iar viitoarele acte de identitate vor fi electronice, în viitor având și rol de carte de credit. Prin urmare, banii electronici vor înlocui banii actuali, actele vor ajunge la stadiul de microcip/nanocip și fără ele nu vom putea vinde/cumpăra. Orb să fii și să nu vezi.
Nu mai am cuvinte în afară că ,de tot ce citeam din cărțile despre NWO se adeverește vaccinul are legătură cu 666
Eigonii lui Marx in Berlin.
https://youtube.com/watch?v=0ruMga5LjyE
la minutul: 5, 40
La un sondaj din 2020, mai mult de o treime dintre oamenii din generaţia „millennials” aprobă comunismul, 22% dintre cei din aceasi generaţia cred că „societatea ar fi mai bună dacă s-ar elimina ideea proprietății private”.
“Bitcoin este un activ extrem de speculativ, prin care s-au realizat unele activităţi de spălare de bani interesante şi complet reprobabile. Trebuie să existe reglementări, ele trebuie aplicate şi implementate la nivel global deoarece orice scăpare va fi folosită”.
Madame Lagarde spune orice scapare va fi folosita!!!
Pe principiul gura pacatosului, adevar graieste, asta nu e doar un porumbel scapat! E ditamai stolul!!!
Orice scapare?! Scapare de la ce? Scapare evident de la sistemul antihristic de plati electronice consemnate cu semnul fiarei, fara de care nu poti vinde sau cumpara.
Va fi folosita?! Adica omul va cauta cu disperare orice scapare de acest sistem antihristic de plati electronice consemnate cu semnul fiarei.
Monede digitale ne mai trebuie! Ferească Dumnezeu de prea mult digital în viețile noastre!
Cum putem să ne simplificăm viața și să ne depărtăm de marile orașe? Mai există forumul?
Iată ce va urma conform lui Catherine Austin Fitts https://www.incorectpolitic.com/inchiderea-societatii-interviu-cu-catherine-austin-fitts/