Un nou proiect de lege care încearcă să elimine cenzura din mâinile activiştilor ideologici ai giganţilor hi-tech de stânga a fost propus de ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, care a anunţat o iniţiativă legislativă care permite persoanelor fizice să depună plângeri împotriva companiilor social media care elimină sau cenzurează postările, dacă acestea nu încalcă legea poloneză, potrivit publicaţiei Poland IN, preluat de epoch times.
Conform prevederilor proiectului, serviciilor de socializare nu li se va permite să elimine conţinutul sau să blocheze conturi atâta timp cât conţinutul nu încalcă legislaţia poloneză.
În cazul eliminării sau blocării contului, o plângere poate fi trimisă platformei, care va avea la dispoziţie 24 de ore pentru a o lua în considerare. În termen de 48 de ore de la decizie, utilizatorul va putea depune o petiţie la instanţă pentru returnarea accesului. Instanţa va analiza plângerile în termen de şapte zile de la primire şi întregul proces va fi electronic.
Deşi Curtea Constituţională a Poloniei recunoaşte că libera exprimare este „una dintre cele mai importante valori ale unui stat democratic”, Polonia are legi stricte privind defăimarea, iar persoanele care intentează procese împotriva altora riscă amenzi şi închisoare pentru acuzaţii false.
„Adesea, victimele cenzurii ideologice sunt reprezentanţi ai diferitelor grupuri care operază în Polonia, al căror conţinut este eliminat sau blocat doar pentru că exprimă puncte de vedere şi se referă la valori inacceptabile opiniei grupurilor … cu o influenţă din ce în ce mai puternică asupra funcţionării reţelelor sociale”, a afirmat Ziobro, adăugând: „ne dăm seama că nu este un subiect facil, ne dăm seama că pe internet ar trebui să existe şi o sferă de garanţii pentru toţi cei care se simt calomniaţi, o sferă de limitare a diferitelor postări care pot avea un impact negativ asupra libertăţii altor oameni”.
„Dar am dori să propunem astfel de instrumente care să permită atât unei părţi, cât şi celeilalte, să aducă dezbaterea în faţa unui organism care va putea decide dacă conţinutul care apare într-un astfel de cont de social media încalcă într-adevăr drepturile personale, indiferent dacă acesta poate fi eliminat sau dacă există cenzură”.
Dacă instanţa se pronunţă în favoarea utilizatorului şi plaftorma socială refuză să respecte hotărârea, compania ar putea fi amendată cu până la 8 milioane PLN (2,2 milioane USD) de Biroul pentru Comunicaţii Electronice.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Polonezii si ungurii stiu ce vor si actioneaza in consecinta, pe cand noi, romanii, tot sclavetii Sistemului securist-globalist, ai lui Soros si ai birocratilor neomarxisti de la Bruxelles ramanem! Practic, in Europa ne-am castigat statutul de „prostii prostilor”! Asa ca, fiecare tara cu conducatorii pe care-i are si pe care-i merita: Polonia si Ungaria cu oamenii ei de stat, noi, cu slugoii nostri de stat………..in limba!