[VIDEO] Documentar: Revoluția română – imagini recuperate de la arhivele militare franceze

Author:

5 thoughts on “[VIDEO] Documentar: Revoluția română – imagini recuperate de la arhivele militare franceze”

    1. Stiti ce i a spuslui Ceausescu cel cu palarie neagra care se afla in tribuna in spatele lui Ceausescu cand tinea alocutiunea din 21 dec.1989 cand in timpul discursului,publicul din spate a inceput sa faca zarva mare,strigate si fluiere contra lui?A spus scurt lui Ceausescu:”Sunt ai lui Soros”.

  1. Halucinant, cum o profesoreasa de studenti, pe nume Ivan de la facultatea de stiinte politice Bucuresti, incearca sa-i convinga pe naivi ca in Romania n-ar exista partide marxiste.
    https://youtube.com/watch?v=Sww0e8kn-BU
    Realitatea este cu totul alta decat ceea ce debiteaza aceasta profesoreasa. Ciuma rosie USR cu PLUS reprezinta cel mai radical neomarxism/neobolsevism din spectrul politic de la noi. Agenda anti-religie, anti-Biserica si anti-familie a acestor ipochimeni arata ca sunt bolsevici sadea, vechii bolșevici ar fi mandri de asemenea urmasi. Unii din USR in PLUS se mai scapa de spun ceea ce urmaresc prin politica, precum Oana-Maria Bogdan: ‘Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am în credere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, „Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”. Bogdan nu face decat sa-i dea dreptate lui Marx, care considerat proprietatea privată o cauza a toaturor relelor din societatea umana. Pe aceasta marxista Ciociolinos (Ciolos) o considera om de baza al partidului: ‘a fost și este roata motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță proiectului politic RO+ devenit, mai apoi, PLUS’, ‘Oana-Maria Bogdan este genul de femeie de care politica românească are nevoie pentru a căpăta substanță, omenie și justețe’. Ciociolinos mai crede ca ‘lumea politică are nevoie de cat mai mulți oameni ca Oana Maria Bogdan’, adica de cat mai multi neomarxisti radicali.
    Iata ce spune o fosta userista, fost vicepresedinte national USR, despre USR: ”Partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de dreapta”.

    La min. 27,17 profesoreasa Ivan referindu-se la marxistii din ‘Scoala de la Frankfurt’, sustine cu nonsalanta ca acestia nu s-au declarat niciodata marxisti; cu toate ca se cunoaste cine sunt intemeietorii ei. Oare cei ca alde Gyorgy Lukacs nu s-or fi declarat niciodata marxisti? Lukacs cunoscut si ca parintele terorismului cultural , numit si ‘filosoful leninismului’, un bolsevic, asa zis preeminent, al erei staliniste, ministru maghiar al culturii in guvernul Republicii Sovietice Maghiare a lui Bela Kun. ‘În 1929, teroriștii culturali s-au întâlnit la „Săptămâna studiului marxist în Frankfurt”, Germania. Acolo, Lukacs a întâlnit un marxist tânăr și bogat, Felix Weil. Până la apariția lui Lukacs, teoria marxistă clasică se baza doar pe transformări economice care căutau să distrugă diferențele de clasă. Weil a fost însă entuziasmat de viziunea culturală asupra marxismului a lui Lukacs. Astfel că s-a decis să finanțeze o nouă instituție marxistă – Institutul pentru Cercetări Sociale, mai târziu cunoscută ca Școala de la Frankfurt’. Uni zic ca de infiintarea putregaiului marxist ‘Școala de la Frankfurt’, nu sunt straini liderii bolsevici din acea vreme, ceea ce nu este exclus: ‘Liderii URSS în frunte cu Vladimir Ilici Lenin și Iosif Vissarionovici Stalin au pus la cale o nouă proiecție marxistă: Școala de la Frankfurt. În 1923, Georgy Lukács şi Wilhelm Münzerberg au o întâlnire cu marxiştii sovietici la Institutul Marx- Engels din Moscova. La ordinul lui Lenin a participat primul şef al CEKA (precursoarea KGB-ului), Felix Dzerjinski. Acolo s-a decis de către intelectuali marxiști afiliați Partidului Comunist german, şi cu sprijinul indirect, dar substanțial, al URSS-ului, înfiinţarea Institutului de Studii Sociale marxiste în cadrul Universităţii din Frankfurt: viitoarea Şcoală de la Frankfurt’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X