Curtea de Apel București a anulat restricțiile impuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în cazul pelerinajelor religioase, restricții care interzic participarea la aceste evenimente a persoanelor din afara localității, potrivit minutei instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.
Decizia nu poate produce însă efecte, dat fiind că prevederea restrictivă a fost preluată și într-o hotărâre de guvern (HG) care este în vigoare și nu a fost atacată în instanță.
Mai precis, Curtea de Apel a admis plângerea depusă de Miahela Meaucă și anulează articolul 2 din Hotărârea nr.47/2020 a CNSU.
Ce spune acest articol: Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.
Reclamanta a spus că are domiciliul în București, dar e născută la Iași și în fiecare an merge cu familia ei din Iași la slujba nașterii Mântuitorului, iar hotărârea CNSU îi încalcă dreptul la libertatea religioasă, iar interzicerea acestui dreptul se poate face doar printr-o lege și nu prin hotărâre administrativă a CNSU.
Reamintim că autoritățile au încercat să reducă numărul de participanți la pelerinajele religioase din cauza pandemiei de coronavirus.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
”Decizia nu poate produce însă efecte, dat fiind că prevederea restrictivă a fost preluată și într-o hotărâre de guvern (HG) care este în vigoare și nu a fost atacată în instanță.”
Dar HG-urile cu privire la pandemie se dau la propunerea CNSSU. Dacă propunerea e ilegală, oare HG-ul e legal ?
Pacat ca a trecut perioada pelerinajelor…
Era uitila decizia inainte sau in timpul perioadei pelerinajelor.
Sa nu ai cui sa-ti impartasesti dragostea e cea mai mare durere a inimii, e cel mai mare nonsens al vietii, si sfarsit al ei.
Departarea de celalalt nu omoara, pentru ca oricand te poti gandi sau ruga pentru el in taina. Nu departarea omoara dragostea ci distantarea, distantarea omoara dragostea dintre noi. Mobilul fricii functioneaza numai pentru cei mici la suflet. Am ajuns mici? Am ajuns mici pentru ca nu mai avem dragoste, pentru ca dragostea biruieste totul si nu cade niciodata! Cine are dragoste nu o mai poate pierde, nu poate pierde si va fi intotdeauna cu ea si dragostea il va face viu. Va trai prin ea! Doamne da-ne dragoste! Dragostea biruieste frica! Dragostea e mai tare decat frica! Unde e dragoste nu mai e frica! Doamne da-ne dragoste!
@M,felicitări!