X

[VIDEO] Proteste violente în 9 orașe din Franța! Zeci de persoane arestate: ciocniri extrem de dure cu forțele de ordine

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Manifestaţii împotriva proiectului de lege privind „securitatea globală” au loc în mai multe oraşe din Franţa, iar ministrul de Interne a anunţat după-amiază că mai multe persoane au fost arestate la Paris, potrivit Le Figaro, relatează News.ro.

Francezii au ieşit în stradă din nou pentru a protesta faţă de un articol controversat al unui proiect de lege privind „securitatea globală”, prin care este incriminată publicarea unei fotografii sau înregistrări video în care apar membri ai forţelor de ordine în exerciţiul funcţiunii, cu intenţia de a le afecta integritatea fizică sau emoţională.

Organizaţii de apărarea drepturilor civile şi jurnalişti denunţă faptul că această incriminare afectează libertatea presei şi permite ca brutalitatea poliţiei să rămână nedescoprită şi nepedepsită.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a precizat sâmbătă după-amiază că 24 de persoane au fost reţinute în capitala franceză. Ele purtau obiecte „ce nu îşi aveau locul la o manifestaţie”. Ministrul a mulţumit poliţiştilor şi jandarmilor pentru mobilizarea „împotriva huliganilor”.

Manifestaţia pariziană a mişcării împotriva proiectului de lege fusese anulată, colectivul considerând că nu au fost reunite condiţiile de siguranţă. Un marş a avut totuşi loc.

Pe de altă parte, în afara capitalei, acelaşi colectiv a făcut apel la „filialele locale să continue mobilizarea împotriva acestei legi”.

Manifestaţii au avut loc la Lyon, Strasbourg, Bordeaux, Lille, Dijon, Caen, Tours şi Nancy.

Potrivit BFMTV, 50 de oameni au fost arestaţi la Paris.

Susţinătorii legii spun că poliţiştii şi familiile lor au nevoie de protecţie faţă de hărţuirea atât online, cât şi în persoană când sunt în afara programului de lucru.

Cei care se opun proiectului susţin că legea ar încălca libertatea jurnaliştilor de a face relatări şi ar îngreuna tragerea la răspundere a poliţiei pentru abuzuri, precum folosirea excesivă a forţei.

Sub incidenţa acestei legi, infracţiunea ar fi pedepsită cu până la 1 an de închisoare şi amendă de 45.000 de euro.

Proiectul a trecut de prima lectură, pe 20 noiembrie. După o dezbatere în Senat, el ar putea deveni lege.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

    1. Poate asta confirmă ce spunea fostul agent FEMA Celeste Solum, că acest covid-19 este o fuziune dintre biologic și tehnologic.

          1. Adresez o intrebare:spata de cerb”din Noua Zeelanda” cu 30 lei/kg. Se mai numeste si HIRSCHGULASCH care se gaseste in Kaufland pana pe 15 decembrie a.c.e real carne de cerb sau carne de om?Intreb pt.ca ,logic,nu ai cum sa comercializezi carne de cerb pt ca peste tot vanatoarea de cerbi e interzisa,cerbul fiind animal protejat.

  1. Ma adresez celor de la AUR:nu il promovati pe patriarhul Daniel Ciobotea la functia de prim-ministru.Romanii se vor revolta pe asta.Va rog sa cautati specialisti cum e Domnul Mihai Silviu Chirila care sa va dovedeasca teologic si argumentat ca patriarhul Daniel este eretic si acesta de foarte multa vreme nu mai reprezinta ortodoxia.Nu faceti aceasta greseala sau eroare istorica cu consecinte grave pentru ortodoxia din Romania.Multi eretici se dau drept patrioti in scopul de a insela oamenii spre a i trage in erezia lor.Pretuiesc AUR si rog pe aceasta cale sa se dea dovada de intelepciune ca sa nu ne bata Dumnezeu pe toti.

  2. Pe mine ma intriga intr-un fel, zelul elitelor si autoritatilor vandute din mai toata Lumea, in a-si asupri propriile popoare, punand in practica ordinele sinucigase  venite de la stapanii lor din Oculta!  Pt ca atunci cand vrei sa carantinezi o tara intreaga pe termen lung, cand suprimi libertatile si drepturile oamenilor, cand restrangi drastic dreptul de miscare al oamenilor, cand trimiti armata pe strazi ca la razboi, cand subminezi economia propriei tari ce  provoaca lipsa de bani, resurse si foamete extrema, toate acestea coroborate cu spaima, tensiunea si durerea cauzate de virus, nu poate fi decat o actiune sinucigasa, adica o bomba cu efect mai mult sau mai putin intarziat!   Pt elitele Ocultei, acesti slugoi de la conducerea statelor nu inseamna  decat niste carpe de sters pe jos de care se pot dispensa imediat, nefiind altceva, alaturi de populatiile lor,  decat  niste jertfe aduse in urma unui ritual malefic, Stapanului lor cu coarne,coada si miros de pucioasa!  Iar Oculta are acum 2 variante de lucru      : varianta1(cea perfecta pt ea, dar imposibila conform prezicerilor Sfintilor), presupune ca in urma masurilor antihristice extrem de dure ale autoritatilor tradatoare asupra propriilor populatii, acestea vor ceda fara lupta si astfel va instaurata Noua Ordine Mondiala ;varianta2(in cazul in care da gres varianta1), presupune invrajbirea  tarilor Lumii, in special a Marilor Puteri, ceea ce va provoca cel de-al 3-lea razboi mondial!  Doar ca aceasta varianta le va amana pt multi ani buni, instaurarea Noii Ordini Mondiale!Revenind in prezent, unde deja miscarile de protest in strada au inceput in unele orase ale Lumii, acesta situatie va pune presiune pe fortele de ordine represive!    O sa vedeti ca,  atunci cand intr-un anumit stat, ordinea de drept va pica, iar ca rezultat al nemultumirii populare extreme autoritatile de-acolo vor fi masacrate, toate celelalte elite vandute, desi  le vor țâțâi fundurile de frica, nu vor reveni sub nicio forma la situatia normala de dinaintea Pandemiei, ci vor inaspri masurile restrictive(conform ordinelor sinucigase primite)!  Doar ca bulgarele nemultumirii si al revoltei oamenilor din toata Lumea va fi inceput sa se rostogoleasca,  prinzand sub ele de-a valma pe celelate elite tradatoare, iar in acele momente, nu va exista nici un fel de mila din partea populatiilor subjugate si asuprite, pe buna dreptate as putea spune!  Insa Oculta nu va sta cu bratele in san dupa aceaste jertfe ritualice ale slugilor ei cretine, ci va invrajbi tarile pt o noua conflagratie mondiala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button