Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) a intentat un proces antitrust împotriva companiei Facebook, acuzând-o de monopol pe rețelele sociale, făcând astfel un pas important în direcția posibilei destrămări a gigantului tehnologic, scrie Bloomberg.
O coaliţie de 46 de state americane a cerut ca achiziţionarea de către Facebook a aplicației Instagram pentru 715 milioane de dolari din 2012 și a serviciului de mesagerie WhatsApp pentru 22 de miliarde de dolari din 2014 să fie considerate ilegale.
Renunțarea la cele două achiziții reprezintă o amenințare însemnată la adresa imperiului construit de Mark Zuckerberg. Facebook a achiziționat aceste platforme rivale promițătoare tocmai pentru că se aștepta ca la un moment dat rețeaua socială principală să nu mai fie în centrul interesului consumatorilor și a vrut să fie compania care decide la ce aplicații vor apela oamenii în continuare.
Facebook susține că investițiile imense făcute în Instagram și în WhatsApp le-au făcut pe acestea ceea ce sunt astăzi. „Achizițiile noastre Instagram și WhatsApp au îmbunătățit foarte mult aceste servicii și le-au făcut să ajungă la mult mai multe persoane”, a scris Zuckerberg într-o postare adresată miercuri angajaților. „Concurăm din greu și concurăm corect. Sunt mândru de asta.”
Sa dea Domnul, niste desfranate de aplicatii
Asta… probabil la scurta vreme dupa ce o sa inghete iadul!! (un pic dupa niciodata) Pai degeaba au investit masiv serviciile secrete si masoneria in dezvoltarea celor mai performante mijloace de supraveghere in masa, ca acuma sa le inchida „ca nu sunt legale”?! De cand se supune masoneria legilor?! Astia ocolesc legea, o redefinesc (exemplu: „noul normal”), nicidecum nu o respecta!!
Eu cred ca fakebook isi face reclama prin chestia asta!! Atat!…
fakebook este unealta perfecta pentru supravegherea in masa pentru ca… omul crede ca orice face el acolo ramane PRIVAT si doar el stie: unde se uita, pe ce da like etc. Daca scrie ceva de presedinte, vede doar el, eventual doar prietenii lui… (securitatea habar nu are, desi serverele fakebook apartin lui CIA)
Dar ce inseamna cele doua cuvinte? „face” = chip, iar „book” = carte! Deci „cartea-cu-chipuri”? Adica …un fel de CAZIER?? Cam asa si este: un cazier in care fiecare isi pune poze (selfie) si scrie singur pe unde merge (la mare, la munte – mai se uita si hotii, vin ii sparg apartamentul cat timp asta se plimba pe plaja si „isi clateste ochii”) si ce face, cu cine voteaza, ce mananca etc. Si dupa aia, omul de rand, SE MINUNEAZA ca de unde stiu „astia” ce mancare ii place lui! Pai chiar el le spune! ZILNIC!!
Orice participant la „cazier” este profilat psihologic, sistemul (adica algoritmii fakebook) deja stie dinaintea lui cu cine va vota individul, ce va manca maine etc. Participantul ajunge ca un sobolan prins intr-un labirint, ale carui miscari pot fi usor anticipate (ele fiind limitate si de peretii labirintului).
Curios este ca MULTORA LE PLACE sa fie …ca sobolanii din labirint, altul sa stie inaintea lor ce vor face, ce vor manca etc. Altii… si-ar vinde si mama (sau chiar sufletul) pentru 2-3 like-uri (ca Iuda pentru 30 de arginti) si se stramba in mii de poze si se scalambaie… pana se simt ei interesanti! (astia sunt cazuri mai grave, dar in final TOTI ajung cam la fel)