X

Până după alegeri, guvernul anunță că slujbele se vor ține ÎN biserici, cu boniță, distanțare între credincioși și mult dezinfectant

Inquam dezinfectare biserica

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Recomandări de aplicare practică a măsurilor dispuse prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății nr. 1103/17.06.2020 și Ministerul Afacerilor Interne nr. 95/17.06.2020, avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașurile de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase. Conform deciziei luate, slujbele religioase se vor ține în interiorul bisericilor, cu respectarea normelor sanitare și a distanțării fizice. Ordinul precizează că ”slujbele religioase cu caracter colectiv nu sunt considerate adunări publice”, astfel că numărul participanților poate fi mai mare.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI

I. Reguli generale privind desfășurarea activităților religioase

II. Reguli privind accesul în lăcașul de cult și distanța minimă de siguranță

III. Reguli privind protecția sanitară, accesul în lăcașurile de cult și distanța minimă de siguranță pentru rugăciunea individuală și la slujbele care au caracter individual (privat).

IV. Reguli privind protecția sanitară, accesul în lăcașurile de cult și distanța minimă de siguranță la slujbele care au caracter colectiv (public).

I. Reguli generale privind desfășurarea activităților religioase

Activitățile religioase se desfășoară în mod liber, în conformitate cu principiile statutare și doctrinare proprii fiecărei comunități religioase, cu respectarea indicațiilor sanitare universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Activitățile religioase pot avea loc în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

Persoanele care participă la activitățile religioase trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașurilor de cult și în locațiile unde se organizează activități religioase este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

Copiii minori pot sta lângă părinți în locuri special amenajate în interiorul sau exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea distanței minime de siguranță față de ceilalți participanți.

Pentru personalul de cult (clerical și neclerical) nu este obligatorie purtarea măștii de protecție în timpul oficierii slujbelor religioase.

Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de respectarea de către participanți a distanței minime de siguranță, a purtării corespunzătoare a măștii la slujbele religioase cu caracter comun (public).

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse în timpul activităților religioase (mânerele ușilor, balustrade, scaune etc.).

Comunitățile religioase (culte, asociații religioase sau asociații și fundații care au și obiective religioase), în conformitate cu prevederile statutare și doctrinare, își stabilesc propriile norme de acomodare a vieții religioase la cadrul general de măsuri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2

II. Reguli privind accesul în lăcașul de cult și distanța minimă de siguranță.

Lăcașurile de cult vor rămâne deschise pentru rugăciunea individuală, pentru slujbele cu caracter individual (privat) și pentru slujbele care au caracter public, conform programului stabilit de către comunitățile religioase (culte, asociații religioase sau asociații și fundații care au și obiective religioase).

Se va permite accesul credincioșilor care nu prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter individual (privat) se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter individual (privat), persoanele trebuie să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool.

Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise conținând lista regulilor privind distanța minimă de siguranță și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de asigurarea respectării distanței minime de siguranță și a purtării corespunzătoare a măștii în interiorul și exteriorul lăcașului de cult.

III. Reguli privind protecția sanitară, accesul în lăcașurile de cult și distanța minimă de siguranță pentru rugăciunea individuală și la slujbele care au caracter individual (privat).

Slujbele religioase care au caracter individual (botez, cununie, înmormântare etc.) se pot oficia atât în interiorul cât și exteriorul lăcașului de cult cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

Credincioșii prezenți în lăcașul de cult pentru rugăciunea individuală trebuie să păstreze distanța minimă de siguranță de 2 metri între persoane.

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de respectarea distanței minime de siguranță și a purtării corespunzătoare a măștii la slujbele religioase cu caracter individual (privat) și la rugăciunea individuală a credincioșilor.

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse (mânerele ușilor, balustrade, scaune etc.) atât la slujbele cu caracter individual cât și la rugăciunea individuală.

Slujbele religioase oficiate la domiciliul credinciosului se vor desfășura cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri între persoane și purtarea corespunzătoare a măștii.

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de dezinfectarea obiectelor sau suprafețelor atinse în timpul slujbelor individuale de la domiciliul credinciosului.

În localitățile unde este aplicată carantina locală la slujbele cu caracter privat (cununie, botez, înmormântare etc) pot participa maxim 20 de persoane (număr ce include și personalul care oficiază slujba religioasă), indiferent de locul desfășurării acesteia (interiorul sau exteriorul lăcașului de cult).

IV. Reguli privind protecția sanitară, accesul în lăcașurile de cult și distanța minimă de siguranță la slujbele care au caracter colectiv (public).

Slujbele religioase care au caracter colectiv se pot oficia în interiorul, în exteriorul lăcașului de cult sau simultan, cu respectarea distanței minime de siguranță de 2 metri în interiorul lăcașului de cult și 1,5 metri în exteriorul lăcașului de cult.

Slujbele religioase cu caracter colectiv nu sunt considerate adunări publice.

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de asigurarea respectării de către participanți a distanței minime de siguranță și a purtării corespunzătoare a măștii la slujbele religioase cu caracter colectiv.

Personalul de cult (clerical și neclerical), direct sau prin împuterniciți, se va îngriji de dezinfectarea periodică a obiectelor sau suprafețelor frecvent atinse (mânerele ușilor, balustrade, scaune etc).

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

15 comentarii

  1. Cu asemenea māsuri „sanitare”aberante, râd dracii si îsi bat joc de noi toti…, cā acceptåm asemenea mizerii de restrictii. TREZITI-VA LA REALITATE OAMENI BUNI! NU MAI PURTATI MASCA IN CASA DOMNULUI , IN BISERICA ORTODOXĀ!

    NU existā nici un fel de virus covid !!!

    Dar de ce tac în continuare toti preotii si arhiereii crestin ortodocsi, la un asemenea ultraj si la un asemenea atac adus ORTODOXIEI?!!

    Sunt preotii si arhieteii pomenitori prea „ocupati” cu ecumenismul?

    Deja fac inchinare la antihrist (covid+vaccinare+cipare) si se „prefac” ca NU îsi dau seama…

    Timpul cernerii a venit! Si nimic spurcat NU va intra în Împārātia Cerurilor! Sa ne rugam la DUMNEZEU!

    Vā doresc la toatā lumea pace si mântuire întru IISUS HRISTOS!
    Cu bine si DOAMNE AJUTĀ!

  2. Cum sa te sileasca, frate? Pai simplu de tot! De exemplu, in fiecare apartament pot fi nstalate camere de supraveghere video. Si s-ar putea sa fie obligatorie instalarea lor de catre fiecare proprietar de apartament. Asa ca fiecare om ar putea fi monitorizat daca poarta sau nu masca in casa lui 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Credeti ca e un scenariu fantezist?

    1. Da, e un scenariu fantezist 100%. Te pot urmări audio prin telefon, video prin televizorul performant, dar ca să-ți impună montarea de camere video în apartament, nu cred. Vor trebui făcute și câteva acte de eroism pentru a-i incuraja pe frații creștini să ia parte la lupta pentru apărarea Ortodoxiei. Curajoșii sau martirii neamului sunt așteptați spre a ne aduce pildă vie de autentică viață ortodoxă. Care vor fi însă fericiții aceștia, rămâne de văzut.

      1. Atuncea cu urmăritul prin tehnologie numai este de stat în orașe ci de plecat în munți pentru că atunci deja ai de a face cu slugile lui antihrist care execută comenzi de la nanocipuri introduse prin vaccinurile cu modificări asupra genomului uman .
        Și ce amestec are statul mamona cu BISERICA LUI HRISTOS ?
        In Biserica cine poarta masca cade sub anathema precum hulitorii de CELE SFINTE , adică iconoclaștii , sectarii care nu suferă Biserica ORTODOXĂ și asemeni precum masonii care sunt dați anathemei de către BISERICA ORTODOXĂ inca din 1920 și ceva .
        Altceva nu ne rămîne decât să mărturisim Un Domn , Un Crez și Un Botez Intr un cuvânt SFANTA ORTHODOXIE.

  3. De când cu aceasta plandemie, nu am schimbat nimic, ba am ținut și slujba de Înviere. Nimeni nu poartă mască și nu țin Sfânta Liturghie cu oameni mascați. A lucrat Dumnezeu și nu a venit nimeni peste noi. Rugați-vă pentru mine sa pot sluji în continuare tot asa, după canoanele sfinților părinți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button