X

Comunitatea LGBT l-a îndemnat pe Biden să retragă acreditările școlilor creștine cu convingeri biblice


Una dintre cele mai importante organizații naționale de activiști LGBT au îndemnat presupusul președinte ales Joe Biden și administrația lui să avanseze legile care ar putea retrage acreditarea colegiilor creștine, întrucât ele au reguli și perspective care se opun homosexualității.

Cererea a făcut parte din „Planul pentru schimbare pozitivă” al Campaniei pentru Drepturile Omului (Human Right Campaign), un document recent care oferă 85 de recomandări politice și legislative pentru o potențială administrație condusă de Biden. Documentul vine în urma a ceea ce a promis Biden pe parcursul campaniei sale din 2020 și anume să promoveze „egalitatea LGBT” în SUA și în întreaga lume.
Una dintre recomandări propune eliminarea scutirilor de discriminare pentru colegiile religioase în cazul în care instituțiile sprijină concepțiile bibilice despre căsătorie sau nu reușesc să ofere „cerințe științifice în curriculum.”

Potrivit lui Al Mohler, președintele Seminarului Teologic Baptist din Sudul Louisville, Kentucky, pierderea acreditării ar devasta școlile creștine.

El a spus că o politică ca cea pentru care pledează HRC ar putea forța instituțiile religioase „să capituleze”.

Mohler a spus, într-un articol, că acreditarea colegiilor vine de la agențiile aprobate de guvern și numai așa pot dovedi că oferă studenților o educație utilă. Dacă o școală nu este acreditată, alte școli nu vor accepta credite de transfer, astfel angajatorii nu vor angaja absolvenții.

„Dacă Campania pentru Drepturile Omului își atinge obiectivele politice, instituțiile religioase fie vor fi forțate să renunțe la doctrinele religioase și teologice fundamentale, fie vor fi marginalizate”, a scris el. „Acest tip de politică merge chiar mai departe de atât, spre exemplu, ei încearcă să oprească finanțarea federală și ajutorul oferit studenților de instituțiile care nu sunt în acord cu mișcarea LGBTQ.”

Mențiunea HRC față de curriculum-ul bazat pe știință se referă la afirmațiile de cercetare despre sexualitate, susține Mohler.

„În ceea ce privește acreditarea, aceasta are impactul unei bombe atomice”, a spus Mohler. „Campania pentru drepturile omului vizează aspecte legate de orientarea sexuală și identitatea de gen, camuflându-le în limbajul «științei».”

În introducerea documentului, Campania pentru Drepturile Omului a afirmat că Trump a interpretat greșit legea pentru a favoriza creștinii.

„Administrația [Trump] în mod constant a interpretat greșit legea față de reglementările federale, memorandumurile juridice și acțiunile în litigiu”, se arată în document. „Aceste atacuri coordonate asupra drepturilor civile exploatează implicarea limitată a publicului în acțiunile juridice federale și în planurile administrative, încălcând încrederea publicului”.

„Administrația Biden trebuie să anuleze aceste reglementări dăunătoare în toate departamentele și să reinstituie protecțiile puternice susținute de președintele Obama, și, totodată, să pună SUA înapoi pe calea spre egalitate pentru toate persoanele LGBTQ””, a continuat HRC.

Lista documentului include, de asemenea, refuzul de a angaja persoane din cauza identității lor LGBT ilegale, adăugarea unei opțiuni non-binare la pașapoarte, permiterea persoanelor transgender să servească în armată și astfel, forțarea organizațiilor de caritate bazate pe credință să angajeze persoane LGBT, chiar și atunci când li se încalcă conștiința.

„Ministerul Educației ar trebui să emită un regulament care să clarifice faptul că această prevedere, care impune agențiilor de acreditare să «respecte misiunea declarată» a instituțiilor religioase, nu cere acreditarea instituțiilor religioase care nu îndeplinesc standarde neutre de acreditare, precum politici nondiscriminatorii și un curriculum bazat pe știință”, se afirmă în document.

Dacă va fi pusă în aplicare, propunerea politicii HRC va condiționa acreditarea în vederea sprijinirii homosexualității și va marginaliza școlile creștine, crede Mohler.
„Această [cerere] este îngrijorător de specifică și clară. Nu riscăm să pierdem miza”, a declarat Mohler, care găzduiește și un podcast.

Documentul recomandă, de asemenea, ca școlile religioase care solicită o scutire de la cerințele nondiscriminatorii să anunțe publicul că au solicitat o excepție de la Title IX. Pentru a-și exercita libertatea religioasă, școlile ar trebui să treacă printr-un proces special care să le marcheze ca fiind diferite de alte școli, sugerează documentul.

„Elevii ar trebui să aibă șansa de a ști ce școli și-au rezervat dreptul de a-i discrimina înainte de a aplica pentru admitere”, afirmă grupul activist.

HRC susține că școlile ar trebui să fie, de asemenea, în imposibilitatea de a recomanda persoanelor care se luptă cu identitatea lor sexuală consilieri, cei care i-ar putea ajuta să ajungă la un acord cu propriul lor corp. În plus, HRC dorește ca administrația Biden să observe că acest lucru încalcă normele privind discriminarea sexuală din Title IX.

„Joe Biden are o oportunitate incredibilă de a avansa politicile pentru a îmbunătăți viața americanilor LGBTQ prin obiectivul de sănătate publică cerut de pandemie”, se spune în document.
CP a contactat Campania pentru Drepturile Omului și Partidul Democrat pentru comentarii. Răspunsurile nu au fost primite în momentul publicației.

„Aceasta este o încercare vădită de a elimina libertatea religioasă din școlile creștine – sau pentru orice școală religioasă care refuză să se închine revoluționarilor morali din Campania pentru Drepturile Omului”, a susținut Mohler.

traducere de Prodocens Media

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Se vede destul de clar lupta dintre Lucifer și Hristos. În toate filmele americane, asta când eram noi mici, la sfârșitul filmului dreptatea învingea compromisul. Din acest punct de vedere filmele americane din acele vremuri au fost bune(educative). Așa va fi și acum vis-a-vis de lupta dintre compromis și dreptate(Hristos); adică la început vor înainta grozav de mult antihriștii, ca mai apoi Hristos să-i trimită pe toți unde le este locul sau în locul pe care și l-au ales prin viețuirea lor nedreaptă sau imorală. Deci filmul devine realitate.

    1. Nu știu cât de educative au fost. Pe vremea aceea era nevoie ca filmele să fie normale, pentru ca în mintea oamenilor să se creeze acele conexiuni. Prin ”normale” înțeleg ca binele să învingă răul la final, eroul să aibe trăsături pozitive. În zeci de ani a fost timp să se creeze suficient conexiunile, așa că mai recent au început să schimbe paradigma. Acum este posibil să apară filme cu ”bad end”, unde ”răul” învinge ”binele”. Eroi ai filmului care fac lucruri rele, etc. Nu vreau să spun titluri pentru că acele filme sunt mai periculoase decât filmele obișnuite.

  2. Eu sunt convins ca, daca Justitia americana il va valida in functia de presedinte al SUA, pe acest Moș Tăgîrță senil, satanist si ilegitim, pe americanii de rand va scrie: „sclavi pusi in lesa si inchisi in colivie”, etichetare care se va extinde apoi treptat, la nivelul intregii Lumi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button