X

În biserica unde slujea ÎPS Teodosie, credincioșii au fost scoși afară de miliție: ”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Zeci de oameni au fost evacuați de polițiști și jandarmi, miercuri dimineață, dintr-o biserică din Constanța, unde slujea însuși Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Întreg municipiul este în carantină încă de săptămâna trecută, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declarație. ”Toata lumea iese din biserică, doar părinții răman”, au cerut polițiștii.

Credincioși scoși de jandarmi din biserică, la Constanța, unde slujea ÎPS Teodosie: ”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica”

Municipiul Constanța este în carantină de vineri.

Prin urmare, oficierea slujbelor religioase este permisă doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

”Vă rugăm frumos, părăsiți biserica! Îi legitimați la ieșire”, spune un polițist care coordonează evacuarea credincioșilor din lăcașul de cult.

De altfel, judecătorii din Constanţa au decis că nici pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc, după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut în instanţă dreptul de a-l organiza.

Municipiul Constanța a intrat în carantină, de vineri, de la ora 20:00, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o hotărâre în acest sens, iar Raed Arafat a semnat-o.

Slujbe religioase doar în afara bisericilor

Potrivit hotărârii, se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

 

 

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

 

Totodată, se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maximum 20 de persoane.

 

Se permite oficierea stărilor civile cu prezenţa a maximum 20 de persoane în exteriorul clădirilor, si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătăţii şi al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Trebuie anatemizati , toti acesti tradatori de neam si tara , care lupta impotriva poporului credincios .
    Militia – rusine sa va fie ! Ati terminat cu toti infractorii si acum scoateti crestinii din biserici ???

    1. Asa este, in Biserica Ortodoxa se numeste Afurisire, pe care BOR are datoria morala de a o aplica acestor Satane si a lovi in ele prin Puterea Celui de Sus, pt ca acum, o alta cale nu vad!

  2. Asa este, in Biserica Ortodoxa se numeste Afurisire, pe care BOR are datoria morala de a o aplica acestor Satane si a lovi in ele prin Puterea Celui de Sus, pt ca acum, o alta cale nu vad!

  3. Iisus spune: „Daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!“,  dar atunci cand cei  carora le spunem gresit,  autoritati  iti ataca insusi modul de viata crestinesc, credinta si Biserica,  trebuie sa lupti cu ele prin orice mijloace, altfel prin pasivitate, nepasare sau non-combat, te vei dezice de Hristos!  Aceste autoritati vandute sunt mai periculoase decat toti dusmanii la un loc pe care i-am avut in decursul Istoriei, pt ca ele atenteaza la insasi fibra crestina a acestui neam, ceea ce acei dusmani din Istorie, nu au facut-o!  Căpitanul Andrei, interpretat de Sergiu Nicolaescu  in filmul Nemuritorii(1974)  ii caracteriza f. bine pe aceste Iude ale neamului: “Cei care batjocoresc această ţară nu sunt de-ai noştri, nici dacă îşi spun români. Acestia sunt câini la casa oricărui stăpân, aşa că în faţă avem duşmani.”  
    Insusi Hristos se adreseaza direct acestor elite tradatoare : „Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi închideţi Împărăţia Cerurilor în faţa oamenilor; nici voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre!

  4. Degeaba vă zbateți, la vârful BOR sunt cei care-s de acord cu aceste restricții. Au trădat Ortodoxia mai-marii ei, dovadă stă Sinodul din Creta. Așa că vă agitați degeaba. Trebuie o primenire serioasă în BOR ca să mai putem trage nădejde că vom mai participa la Sfintele Liturghii în condiții decente. Mai-marilor BOR nu le pasă de turmă, fiind niște păstori năimiți. Ar trebui să înțelegeți toate acestea.

  5. Marturisirea si apararea credintei este o fapta nemincinoasa. Toti gresim dar putini marturisim si aparam credinta cu orice pret. Ne temem de amenzi, ne temem ca o sa fim huliti , ca ramanem fara servici si chiar poate ucisi. In biserica Lui Hristos sa sa poarte masca ? In fata cui ne aratam ? In fata Celui are a inviat mortii , fiul Lui Dumnezeu ,cel care a facut cerul si pamantul. Cu ce nădejdie intrii in biserica Lui Hristos cu masca pe fata? Inseamna cu tu recunosti un alt dumnezeu mai puternic decat Hristos . Si facem compromisuri ca nu ne opunem, si asa ajungem sa fim dati afara din biserica, ba mai mult sa facem tot felul de blasfemii,gen dezifectat racle sau lingurite de unica folosinta. Sfintii Brancoveni au marurisit cu pretul vietii . Sareau capetele copiilor ca ca spicele de grau in fata voievodului . Si noi ne temem de o amenda sau ca ne vede lumea, daca ne da afara din servici si nu mai putem merge la Kaufland sau la KFC. Si uite asa apare nihilismul .Si ce daca se calca in picioare valorile neamului romanesc, nu e nimic daca legalizam poponarii,prostitutia,avorturile etc. Important e sa avem ce crapa in noi ,spalati pe creier cu televizoarele si telefoanele smart, o sclavie mentala pe care doar cu Harul Duhului Sfant putem scapa. Este de laudat IPS Teodosie ca are curaj, Lui Dumnezeu nu-I ii plac fricosii. Traim vremuri grele, nu mai avem nici un drept, „nu cautati solutii omenesti ca nu sunt” zicea Pr Iustin Pirvu, rugaciune si marturusire. Suntem in veacul al VIII lea ,cititi prorociile. O alta realitate nu exista ci doar amagiri a celui rau.
    Dumnezeu sa ne invete si sa ne ajute sa mergem pe calea cea strâmta.
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button