X

Rusia intră în show-ul alegerilor din SUA și consideră că au fost fraudate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șeful comisiei electorale ruse a estimat că votul prin poștă din Statele Unite a lăsat „spații uriașe” pentru posibile fraude electorale, făcând ecou retoricii echipei lui Donald Trump.

„Am avut ocazia în trecut să studiez temeinic experiența votului prin poștă în Statele Unite. Pentru mine, concluzia este clară: este un anacronism care în varianta sa americană deschide spații imense pentru posibile fraudări”, a declarat Ella Pamfilova pentru agenția de presă de stat rusă TASS. Potrivit acesteia, sistemul de vot prin poștă din Statele Unite ar permite „voturi multiple, pierderea buletinelor de vot „nedorite”, creșterea votului pentru morți”, rezultând dintr-o „lipsă de control sistematic asupra procesului electoral prin poștă, în ansamblu”.

Președintele Donald Trump, învins de democratul Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, nu a recunoscut victoria rivalului său, judecând, fără a furniza nicio dovadă, că votul a fost fraudulos și a arătat cu degetul în special spre votul prin poștă, care a cunoscut o crestere semnificativa anul acesta din cauza pandemiei coronavirusului. Președintele rus Vladimir Putin este unul dintre puținii lideri mondiali care nu l-a felicitat pe Joe Biden.

Relațiile ruso-americane s-au deteriorat constant de când Moscova a fost acuzată că a intervenit în alegerile prezidențiale din 2016 pentru a promova alegerea lui Donald Trump. Miliardarul american a negat întotdeauna că ar fi beneficiat de eforturile rusești, la fel ca Vladimir Putin, în ciuda concluziilor anchetatorilor americani.

Alegerea lui Joe Biden riscă să crească și mai mult tensiunile cu Rusia, fostul vicepreședinte al lui Barack Obama promitând întotdeauna mai multă fermitate în ceea ce privește Moscova, în timp ce Donald Trump nu și-a ascuns admirația față de președintele rus.

Sursa: Le Figaro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Iar s-a bagat Rusia sa ia fata si sa compromita ideea. Acuma oricine mai spune ca alegerile au fost fraudate este lovit de eticheta “esti platit de Rusia”. Demult am inceput sa cred ca de fapt ăsta este rolul Rusiei si anume sa discrediteze opiniile antisistem prin simplul fapt ca se situeaza si ea alaturi de cei ce sunt antisistem.
    Deci Rusia, in momentul de fata, daca vrea sa sustina curentul de opinie antisistem, trebuie sa se abtina de la a exprima opinii similare celor cu opinii critice la adresa sistemului.

  2. Ceea ce spune Rusia referitor la “furtul electoral al secolului” din America este de fapt ceea ce au vazut miliarde de oameni, doar ca, atunci cand confirmarea furtului vine de la una dintre marile superputeri militare ale Lumii, asta da o cu totul alta greutate acestei realitati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button