X

Iohannis ordonă carantinarea României și îmbotnițarea cetățenilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iohannis a anunțat, joi, la începutul sedinței de Guvern că sunt necesare măsuri mai ferme pentru combatererea pandemiei, anunțând restricțiile ce vor intra în vigoare cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Măsurile anunțate de președinte sunt următoarele, potrivit comunicatului postat pe site-ul administrației prezidențiale:

-școlile să treacă toate în on-line.

-Angajații – și din public, și din privat – să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

-Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 21:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată.

-Petrecerile – și cele publice, și cele private – trebuie interzise.

– Târgurile și piețele trebuie închise.

– Portul măștii trebuie să devină obligatoriu, peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă

– Iar firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare, astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând, în acest fel, distanțarea suficientă între persoane.

Pe de altă parte, dincolo de aceste restricții extrem de dure, președintele a reiterat ideea că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la data stabilită (6 dec.a.c.-n.red)

„În același timp, începe campania electorală. Va fi o campanie electorală în condiții foarte speciale, foarte stricte, și urmează votul. Vă invit, domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, să vă implicați total pentru a garanta organizarea în cele mai bune condiții a alegerilor și în condiții de siguranță sanitară. Este posibil, am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc acum puțin timp.

Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză! Democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere. Și națiunile puternice țin la alegeri democratice, chiar și în condiții de criză”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

  1. Eu tot nu am inteles! IN PIATA (cumparand de la ai noștri )NE INFECTAM DAR IN SUPERMARKET(cumparând de la straini) NU??? Pe bune???

    Dar daca lumea nu mai are voie in piata, nu se vor duce si cei ce mergeau in piata, in supermarket sa isi cumpere alimente, astfel aglomerandu-se acolo in spatii INCHISE,cu totii? Ori vrem distantare si spatii deschise ori bagam oile in staul sa “pasuneze” unde dicteaza lupii.

    Care e logica????

    In Biserica n-au voie in spatiu INCHIS, scot masa afara.
    La cumparaturi n-au voie in spatiu DESCHIS, ii trimit pe toti la supermarket!

    Ori eu am innebunit, ori chiar suntem bataia lor de joc si ne place!

    1. Excelente observatiile!

      Ar mai fi de adaugat si de ce se interzice iesitul noaptea?
      In general noaptea nu circula decat oamenii care lucreaza de noapte sau cei care au urgente medicale. Nu exista oameni care ies la plimbare noaptea.

      Nu inteleg rostul cu sa nu iesi din casa noaptea.

      1. Mai iesea ici-colo cate unul cu catelul. Cam atat. Oricum, la noi este “parfum” pe langa Franta – unde s-a interzis efectiv vanzarea bunurilor “neesentiale” si Grecia- unde poti iesi doar cu aprobare prin SMS.

    2. Dea,
      Punct ochit , punct lovit…urmeaza conditiile pe care supermarketurile le vor impune turmei……preturi mari, dovada vaccinului, cipul.
      Foarte frumoasa descrierea.
      Doamne ajuta!

    3. O observație: nu cred că vor închide piețele agroalimentare, cred că se refereau la târgurile ocazionale (gen târgul de păsări, târg de produse meșteșugărești etc). Din câte știu piețele n-au fost închise nici în martie.

    4. Ordinarul,ne ia drepturile,dar să mergem la vot.Despre care democrație este vorba,a lor?De a ne călca în picioare?

  2. E clar. Panica la cel mai inalt nivel. Decizii din topor de genul “Sa facem ceva!”
    Si daca inchidem pietele de tot si magazinele la 21:00 nu se face inghesuiala?
    Propun sa inchidem si sectiile de votare, nu?
    Bine ca a uitat de biserici

  3. Este atât de evident ,ce vor Din această situație nu se vai mai ieși”ne_marcat” într-un fel sau altul. Stau și mă întreb: Cine plătește toate aceste închideri și pierderi? Cui folosește?
    În minte nu-mi vine decât un singur răspuns
    Noi Toți – Tu Omule! Parcă s-au urcat pe pământ toți dracii iadului.Ești pregătit pentru Marea Resetarea a lumii?

  4. Boicotati alegerile nu mergeti la vot nu merita nici un efort PENTRU ACEASTA GRUPARE DE CRIMA ORGANIZATA SA VEDEM STS-UL CU CINE O (il )MAI PUNE

  5. Gata! Dupa ce ne-a pus ca la Pitbulli, “botnitza de toate zilele”, acum Plavanul ne pune si in lesa, ca deh astea sunt ordinele externe primite de Salamul de Sibiu! Cu telemunca in stil romanesc, practic mai toata economia va fi pusa intentionat pe butuci, iar cu botnitza tot timpul si peste tot, si sanatatea si vietile romanilor vor fi puse de asemenea pe butuci! Dar unele masuri sunt de-a dreptul criminale pt micii producatori, adica pt comertul de subzistentza: târgurile şi pieţele trebuie închise! Adica de-acum incolo, romanul nu se va mai putea aproviziona din piete cu alimente naturale de la tarani, ci va trebui sa cumpere fructele si legumele din plastic ale hypermarketurilor! In schimb, pt Plavan ramane batuta in cuie data alegerilor, indiferent de cati romani se infecteaza sau mor, pt ca atunci sunt facute planurile pt sacii cu voturi, avand in fatza “modelul luminos” al sefilor lor mult mai experimentati, din Deep State-ul american, care l-au dat jos pe Trumpitza cu ajutorul balotilor cu voturi trimisi prin Posta si pe mail! Ce bun ar fi astazi in Romania, unul ca Kim Jong-un si metoda lui de executie cu tunul, pt toate Iudele astea care ne conduc….spre moarte sigura!

    1. Cauta pe feisbuc sau pe site-urile de anunturi, producatori autohtoni din apropierea ta.
      Fa-ti un cos de produse care vrei sa il cumperi si comanzi.
      E mai ieftin decat mersul la piata si nici nu ii mai imbogatesti pe samsarii pietelor.

      Producatorii agricoli se simt bucurosi sa care ei marfa la clienti pentru ca diferenta pe care o ia samsarul este chiar combustibilul ca sa aduca marfa la usa. Si la usa e la usa, scapi de mersul la piata.

      Daca cauti gasesti producatori foarte buni si incet incet cei cu marfa buna li se duce vestea. Niciun leu la supermarketuri, ca astia nu platesc o taxa in Romania.

      1. Eu nu am aceasta problema, pt ca am rude care ma aprovizioneaza cu produse romanesti, dar alti conationali nu au aceasta sansa, deci depind de cei din pietze, care(aici o sa te contrazic) nu sunt toti samsari, ci sunt destui din localitatile limitrofe Capitalei, care vin aici sa-si vanda produsele ecologice(atat cat mai pot fi)! Astia, din ce-o sa mai traiasca?

  6. DE CE SE ÎNCHID PIEȚELE???…
    SPRE A TĂIA ORICE LEGĂTURĂ CU PRODUSELE ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE, PRACTIC, DIN PERSPECTIVA APROVIZIONĂRII PENTRU SĂRBĂTORILE DE CRĂCIUN ȘI REVELION, DAR ȘI TĂIEREA LEGĂTURILOR DINTRE CLASELE SOCIALE: ȚĂRANI ȘI RESTULNPOPULAȚIEI, SPRE A SE EVITA EVENIMENTE PRECUM CELE DIN 16-22 DECEMBRIE 1989!!!

    1. ESTI NAIV !?
      IN dec 1989 TOTUL A FOST ORGANIZAT strategic si militar de cei de AZI(la indicatia AGENTURILOR STRAINE) care detin puterea de 30 ani dupa LOVITURA DE STAT din 1989.(ei pregatind lovitura de stat pas cu pas o data cu fuga lui pacepa in 1979 care i-a lasat organizati pe securistii din intrega tara cala carte ca sa infometeze si sa tina artificial natia infometata RATIONALIZAT si in frig ,in timp ce surplusul kakalau de alimente era exportat TOTUL LA NEGRU de catre stufoasa masa de securisti analfabeti ,fara stirea impuscatului si valuta depusa in conturi secrete.pe care au furat-o dupa 90 prin BANKOREX si BANCA AGRICOLA pe care apoi le-au lichidat ca sa le.piarda URMA )
      In ROMANIA nimic nu se poate face INSTANTANEU in numele NEDREPTATILOR STRIGATOARE LA CER pentru ca majoritatea MEDIOCRA/turnatoare si ANALFABETA platita la secret si minjita cu sinecuri mai mici sau mai mari (academicieni /magistrati /directori prim/ministrii ,ZIARISTI /PROFESORI /DOCTORI etc ) a facut parte din rindul TRADATORILOR -COMPROMISI si musai ANALFABETI platiti LUNAR cu inca doua salarii de baza la secret iar SCOLILE/FACILTATILE erau terminate fara acoperire DE STIINTA DE CARTE .DIPLOME LA COPYPAST pe banda rulanta in secret ca si azi de 30 ani la vedere .)
      IATA una dintre DOVEZI :
      https://mediafax.ro/rd-19734682

  7. Haideti sa va spun ceva: fiecare popor este tratat de catre conducatorii lui in functie de cat de mult le permite. Romanii majoritari sunt foarte supusi si de aceea conducatorii isi permit sa le puna si botnita si lesa, o sa-i inchida si in custi si o sa ajunga sa le dea mancarea la ore fixe, ca la cainele lui Pavlov. Daca masurile anuntate ieri de Iohannis ar fi fost in Serbia, incepand de astazi sarbii ar fi fost in strada cu sutele de mii pentru zile la rand; cred ca ati vazut acum cateva zile, in Muntenegru (muntenegrenii sunt foarte asemanatori sarbilor ca caracter), la inmormantatea mitropolitului Amfilohie, cati oameni s-au adunat, majoritatea fiind fara masca la gura si autoritatile nu au indraznit sa ridice un deget…v-ati intrebat de ce?

    1. UN FALS ABSOLUT .ROMANII nu sint SUPUSI . Sind vinduti de mici personal sau prin bunici si parinti .
      MAJORITATEA au fost si sint TURNATORI si JOACA cum le cinta SEFUL DIRECT alt turnator contra cost ,DIPLOME SI LOC DE.MUNCA sau alte FACILITATI mai mult sau mai putin platit .FOLOSIND in orice colt de ROMANIE PAROLA ei se recunosc imediat TURNATORII INTRE EI ,O MAJORITATE DIN POPORUL ROMAN ,si folosesc pentru noi cei neiregimentati OMERTA .
      DE CE NU AM EVOLUAT CA NATIE ?DIN CAUZA PROSTIEI INFINITE ,adica a lipsei de stiinta de carte PE BUNE .
      Pentru ca MAJORITATEA sint ANALFABETI -TURNATORI fie cei din tara fie cei din diaspora .
      CIFRA REALA pina in 1989 ; .
      DOAR din forta de munca LA STAT (nu in agricultura /n_o cunosc ),de OPT MILIOANE JUMATATE dintre ei cinci milioane jumatate erau turnatori /securisti cu inca doua salarii lunare de baza la secret FATA de.muritorul NORMAL ,dintre care treimilioane jumatate erau si MEMBRII de PARTID .
      ASA SE EXPLICA de ce ROMANIA REALA este o HAZNA ireversibila .
      FARA STIINTA DE CARTE pe BUNE SI SERIOZOTATE nu se.poate face CIVILIZATIE .
      SECURISTII nu stiu decit sa JEFUIASCA SA MINTA SA FURE SI SA SE DEPRAVEZE .
      SINT TOTI FARA ECCEPTIE ANALFABETI incepind cu ILIESCU/CONSTANTINESCU /BASESCU/ IOHANIS si terminind cu ultimul consilier local si PORTAR de la.primarie .
      SECURITATEA/ARMATA /POLITIA /JUSTITIA sint o adunatura de ANALFABETI IMPOSTORI de 30 de ani .
      CIVILIZATIA unei natiunii se face cu PREMIANTII CLASEI de la generala pina la facultate (unu ,doi si trei )sinurii CAPABILI sa faca PE BUNE UN LICEU O FACULTATE SI SA DETINA FUNCTIILE DE CONDUCERE INTR-O INSTITUTIE .
      In ROMANIA doar repetentii si corijentii clasei au INA9NTAT PE SCARA SOCIALA .
      DE AICI DEZASTRUL DE AIETI SI DE AZI .
      LOGIC.!
      https://mediafax.ro/rd-19734682

  8. E foarte grav că târgurile și piețele se închid din mai multe motive:
    1. Se lovește dramatic in producătorii interni.
    2.Vom fi dependenți de supermarketuri care vor putea impune condiții pentru achiziționarea celor necesare sau le vor aproviziona când și cu ce vor dori.
    3. Departe de a fi o măsură de protecție, prin aceasta se face un pas pentru împlinirea profeției conform căreia nu vom mai putea vinde sau cumpăra dacă…
    -nu vom fi vaccinați
    -nu vom fi cipuiți etc.

  9. De ce se baga lumea in case si de ce se interzice circulatia noaptea?1.Pt.construirea unui numar foarte mare de reactoare si centrifuge nucleare si 2.pt. ca transporturile de blindate,tancuri,lansatoare,rachete si echipamente electronice militare,precum si munitia de razboi sa se realizeze in mare secret si noaptea ,departe de ochii publicului.3.Alt motiv de restrictii de circulatie noaptea vor fi constructia masiva de lagare electronice.4.Alt motiv il constituie executiile in masa si 5.alt motiv pt.instaurarea interdictiei circulatiei pe timp de noapte il constituie deportarile in regim ultrasecret si extrem de rapide,cu trenuri la viteze maxime si fara sa opreasca prin gari.Deci fiti atenti ca aceste obiective militare sunt pe rol.Initiatorii?Sunt S U A.

    1. Giani…bata-te norocul…m-ai facut sa rad cu lacrimi!…”construirea unui numar foarte mare de reactoare si centrifuge nuclere”….:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button