X

Sărbătorirea a 13 ani de „ecumenism lucid” ai Patriarhului Daniel

De Doctor Gabriela Naghi 

De ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Fiindcă nu puteţi să daţi ascultare cuvântului Meu. Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeţi” (Ioan 8, 43-45).

Ne aflăm în plină epocă a Apocalipsei, adică epoca revelației, a dezvăluirii întinderii, adâncimii și groazei întunericului și a slujitorilor lui, care deși se ascund în umbră, își dezvaluie prin gândurile, cuvintele și faptele lor, zi de zi, an de an, veac de veac, angajamentul pe care l-au luat, de a sluji, prințului acestei lumi.

Treptat au ieșit la iveală, în toate locurile domniei lor, disprețul lor față de viața făpturilor lui Dumnezeu,  în toată duplicitatea, ipocrizia, perfidia, cinismul, perversiunea și cruzimea lor,  uneltind și manipulând în intreprinderile și laboratoarele lor de moarte, pentru a-și potoli setea lor nemăsurată și bolnăvicioasă de putere și bani. Acești slujitori ai prințului acestei lumi lucrau în slujba lui de multă vreme, anonimi sau mascați, la vedere pe scena întregii lumii sau ascunși în culise. Ei au fost, sunt și vor fi întotdeauna legiuni.

Zic vouă: Că oricui are i se va da, iar de la cel ce nu are şi ceea ce are i se va lua. Iar pe acei vrăjmaşi ai mei, care n-au voit să domnesc peste ei, aduceţi-i aici şi tăiaţi-i în faţa mea” (Matei 19, 26, 27).

Anul 2020 a fost marcat încă de la începutul lui, de așa zisa (după OMS), pan epidemia cu coronavirusul (covid19), îngaduită de Atotputernicul Dumnezeu, care a schimbat pentru totdeauna fața întregii lumi. S-a instituit la nivel global o dictatură autocratică sanitaro-politică, o teroare unică ca amploare și gravitate, intens mediatizată, prin care, în numele apărării sănătății, s-au încalcat drepturi și libertăți ale oamenilor, s-au carantinat țări, s-au manipulat conștiințe, s-au terorizat miloane de oameni prin panică, teamă, spaimă și groaza de îmbolnăvire.

Şi Sfinţii Părinţi vorbesc de cele două frici: frica de Ziditor, ”începutul înţelepciunii”, care înnobilează pe om şi frica de cele zidite, ”laşă şi nebăr­bătească”, ce înjoseşte sufletul. ”Cel ce s-a făcut rob Domnului nu se va teme decât numai de Stăpânul său. Dar cel ce nu se teme încă de Acesta, se teme şi de umbra sa” (Sf. Ioan Scărarul, Filocalia, IX, cuv. XX)

Este dovedit științific: carantina nu salvează vieți – carantina ucide. Domnia tiraniei sanitaro-politice, ai cărei corifei au comis crime împotriva umanității la scară masivă,  trebuie să se încheie, imediat și pentru totdeauna, cu restabilirea completă a drepturilor și privilegiilor fiecărui cetățean de a alege ce nivel de risc va accepta, respectând legea într-o societate democratică funcțională, fără restricții și obligativităti anticonstituționale, cu reguli draconice, cu impunerea universală a unor (false) soluții, cum ar fi masca purtată peste tot și mai ales în sfintele biserici  (nu doar acolo unde este cazul) și pe găsirea de țapi ispășitori pentru previzibilul eșec: oamenii religioși, conservatorii, recalcitranții, conspiraționiștii.

Această epidemie nu este una de virus, ci este o epidemie de teamă imensă și stres […]  Ceea ce au spus toți legiștii este că nu există cineva care să fi murit din cauza coronavirusului. Și voi repeta asta: nimeni nu a murit din cauza coronavirusului” (Dr. Stoian Alexov, președintele Asociației Bulgare de Anatomopatologie).

Sunt absolut convinsă că măștile, unul din instrumentele anti-covid19, alături de termometrizare și distanțarea socială, sunt folosite ca să inducă frică, panică și teroare și să cultive supunerea, îngenuncherea, predarea voii proprii în mâinile cezarului, și nu în mâna lui Hristos.

Însă, la un nivel de bază, profund, acoperămintele faciale (cum au fost mai nou denumite în SUA,) ne răpesc umanitatea,  și-L ascund vederii pe Dumnezeu, oriunde , dar mai ales în momentul participării la Sfânta Liturghie. Slugile atee ale cezarului au dovedit o dată în plus în toată această mascaradă, că guvernează împotriva creștinilor din această țară, împotriva noastră ca popor ortodox declarant (!), împotriva Bisericii.

În această toamnă târzie, mai precis în ziua de 30 septembrie 2020, Patriarhul Daniel, Întâistătătorul BOR, a aniversat 13 ani de la întronizarea sa, ales fiind de către Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 12 septembrie 2007.

Patriarhul Daniel s-a născut la data de 22 iulie 1951, din părinții Alexe și Stela Ciobotea, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș.

A primit la botez numele de Dan-Ilie. Școala primară a urmat-o în satul natal (1958-1962), Dobrești, iar gimnaziul în localitatea Lăpușnic (1962-1966), județul Timiș. În anul 1966 începe cursurile liceale în orașul Buziaș, pe care le continuă în municipiul Lugoj, la Liceul „Coriolan Brediceanu” (1967-1970).

După absolvirea examenului de bacalaureat se înscrie ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974), unde obține Diploma de licență în Teologie (în disciplina Noul Testament). În perioada anilor 1974-1976 frecventează cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București, Secția Sistematică, sub îndrumarea Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae. Își continuă studiile în străinătate, astfel:

1976-1978 – studiază la Facultatea de Teologie Protestantă a Universităţii de Ştiinţe Umane din Strasbourg (Franţa);

1978-1980 – studiază la Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii „Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau (Germania);

15 iunie 1979 – susţine teza de doctorat la Universitatea din Strasbourg, intitulată: Réflexion et vie chrétiennes aujourd’hui. Essai sur le rapport entre la théologie et la spiritualité (424 p).

31 octombrie 1980 – o versiune extinsă a acestei teze, pregătită sub îndrumarea mentorului său, pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, este susţinută la Institutul Teologic Universitar Ortodox din Bucureşti, cu titlul: Teologie şi spiritualitate creştină. Raportul dintre ele şi situaţia actuală;

1980-1988 – lector la Institutul Ecumenic(ecumenist n.m.) de la Bossey, Elveţia;

Pe 6 august 1987, la mănăstirea Sihăstria, din judeţul Neamţ, Dan Ilie Ciobotea devenea călugăr în urma tunderii în monahism oficiată de stareţul Victorin Oanele, primind numele de Daniel, naşul său de călugărie fiind părintele Ilie Cleopa, duhovnicul mănăstirii Sihastria.

La Sihăstria, Daniel a parcurs extrem de rapid trei trepte ale vieţii monahale (monah-ierodiacon-ieromonah), în zece zile.

La numai o săptămână după ce a fost tuns în monahism, pe 14 august 1987, Daniel a fost hirotonit ierodiacon (călugăr cu funcţia de diacon), iar după zece zile de la intrarea în viaţa monahală, pe 15 august 1987, Daniel este numit ieromonah (călugăr care a primit slujirea preoţească pentru mănăstire).

În ziua de 14 august 1987, monahul Daniel a devenit ierodiaconul Daniel, iar în 15 august, de hramul Mânăstirii Putna, Patriarhul BOR, Teoctist, l-a hirotonit ieromonah.   Ascensiunea sa spectaculoasă a continuat un an mai târziu, în 1988, Daniel fiind hirotesit protosinghel, adică preot călugăr (practic adjunctul arhimandritului în structurile monahale). Tot în 1988 Protosinghelul Daniel a fost numit consilier patriarhal, director al Sectorului „Teologie Contemporană şi Dialog Ecumenic” al Patriarhiei.

În acelaşi an, a devenit conferenţiar la Catedra de Misiune Creştină a Institutului Teologic Universitar Ortodox din Bucureşti. Caracteristicile ambelor funcţii tind să confirme speculaţiile potrivit cărora Daniel devenise, de fapt, responsabilul cu Sectorul Relaţii Externe al Bisericii Ortodoxe Române, având cale liberă pentru a deveni un asiduu propagandist al panereziei ecumeniste.

Cei doi ani petrecuţi în viaţa monahală la mănăstirea Sihăstria, au fost importanţi deoarece au pus bazele intrării şi apoi afirmării lui Daniel Ciobotea în structurile de conducere ale Bisericii Ortodoxe Române.

Este ales Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu titlul de Lugojanul și este hirotonit arhiereu la 4 martie 1990.

La 7 iunie 1990, Daniel Ciobotea a fost ales Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, iar peste câteva zile, la 1 iulie, a fost înscăunat.

Data de 2 septembrie 2007 este data la care Daniel Ciobotea devine Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, după moartea, la 92 de ani, a predecesorului său, patriarhul Teoctist.

Din anul 1992, cel care va deveni Patriarul BOR, este numit Profesor de Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași.Participă, în continuare, la o serie de întruniri ecumenice(ecumeniste) peste hotare: de pildă, a condus delegația Bisericii Ortodoxe Române la a VII-a Adunare generală a Consiliului Ecumenic al Bisericilor de la Canberra (1992);  Membru al Comitetului Executiv și Central al CMB (Geneva, 1991-1998); Membru al Prezidiului și Comitetului Central al Conferinței Bisericilor Europene (din 1990); Vicepreședinte al celei de-a II-a Adunări Generale a Conferinței Bisericilor Europene (Graz, 1997).

De asemenea deține titlul de Doctor Honoris Causa al mai multor institute academice din țară și străinătate: Universitatea Catolică Sacred Heart, Fairfield Connecticut – S.U.A. (2003); Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași (2006); Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj.

Din anul 2007, Patriarhul Daniel devine profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București.

Întrucât difuzarea mărturiei de credință ortodoxe era una din prioritățile misionare ale Patriarhului Daniel, anunțate încă de la înscăunarea sa, în anul 2008 a fost creat Centrul de Presă „Basilica” al Patriarhiei Române, cuprinzând postul de radio Trinitas, postul de televiziune Trinitas TV, Ziarul Lumina, primul cotidian cu profil creștin din România, întemeiat în 2005 (câteșitrei transferate la București), agenția de știri „Basilica” a Patriarhiei Române (creată în anul 2008) și Biroul de Presă al Patriarhiei. De asemenea, a fost creată editura Basilica (2008).

Toate acestea au devenit instrumente de propagandă ale ecumenismului lucid, de otrăvire a conștiintelor creștinilor ortodocși , de continuă manipulare și reeducare.

Patriarhul Daniel s-a îngrijit de restaurarea și înfrumusețarea Catedralei Patriarhale, a paraclisului și a Reședinței patriarhale. A pus piatra de temelie pentru viitoarea Catedrală Patriarhală, Catedrala Mântuirii Neamului, (al cărei edificiu se află în prezent în construcție), cu hramurile Sf. Andrei și Înălțarea Domnului .

Iată o succintă bibliografie a celui care se află de 13 ani la cârma BOR, „cârmaci” ecumenist de seamă, crescut și promovat rapid în structurile organismului masonico-globalist, reprezentat de CMB.

În acești 13 ani de domnie ecumenistă, Patriarhul Daniel și-a construit un sinod din oameni devotați, de încredere, șantajibili mulți dintre ei, care la rândul lor au promovat ierarhi, un puternic aparat ecleziastic, și de propagandă, o structura de nezdruncinat care gândește, plănuiește și execută disciplinat, temeinic, totul la unison.

La unison, membrii delegației BOR, în frunte cu patriarhul Daniel au semnat documentele eretice ale sinodului din Creta, 2016, la unison au aplicat hotărârile acestui mincinos sinod.

Acest lucru a declanșat o serie de tulburări, dezbinări la nivelul întregului BOR, dar și întreruperi canonice ale pomenirii ierarhilor semnatari ai ereziilor cretane, din partea unor reprezentanți ai clerului laic și monahal, în jurul carora s-a  închegat o puternică mișcare antiecumenistă  în care a fost antrenată și o parte a pleromei ortodoxe, îngrădită de erezia propovăduită cu capul descoperit a ierarhilor semnatari ai documentelor sinodului tâlhăresc din Creta 2016.

La unison veghetorii ordinei și disciplinei, supuși servili ai Patriarhului Daniel, încălcând cu bună știință Sfintele Canoane au caterisit Preoții lui Hristos, care au încetat pomenirea, conform canonului 15I-II Constantinopol, în dispreț față de acestea, față de învățătura Sfinților Părinți și Sfânta Tradiție a Bisericii.

Cei 13 ani de patriarhat a celui aflat în fruntea BOR, sunt dominați de tsunami-ul ereziei ecumeniste, impusă  în toate facultățile de teologie, și în viața BOR,  de către slujbașii săi vremelnici cu simbrie, care prigonesc și reduc la tăcere pe oricine încearcă să condamne hidra ecumenistă.

Prin conștiința martirică și mărturisitoare care caracterizează viața Sfinților Apostoli și a Sfinților Părinți trebuie să ne întărim în aceste zile în fața furtunii ereziei ecumenismului și a nepocăinței papismului, care în mod demonic impune să i se închine toți, așa cum din păcate, de multe ori în trecut și foarte pe față astăzi, fac mulți dintre ierarhii și arhipăstorii noștri, care încearcă să ne înspăimânte, să ne calomnieze, să ne prigonească, să ne reducă la tăcere„, ne avertizează, Părintele Prof.Th.Zissis.[1]

Acum, când avem de-a face cu erezia ecumenistă, erezie despre care încă oamenii nu conştientizează că este erezie, trebuie ca toţi cei cu sfântă nelinişte pentru dreapta credinţă să îi păzească pe oameni să nu se molipsească de erezie, iar pentru suferinţele, pentru crucea pe care o purtăm în viaţa noastră, să îi mulţumim lui Dumnezeu, căci aşa El ne fereşte de a iubi lumea aceasta.

Noi, toti creștinii ortodocși care ne-am îngrădit de erezia ecumenistă, în ascultare sub epitrahilul Cucernicilor Părinţi nepomenitori, ne-am asumat Crucea, prin care ne răscumpără Domnul.

Prin Cruce înţelegem însăşi creştinătatea, religia şi Biserica creştină în întregimea ei. Prin Cruce înţelegem Jertfa Mântuitorului adusă pe Golgota, pentru mântuirea şi împăcarea neamului românesc. Prin Cruce înţelegem „arma păcii”, floarea mântuirii, lemnul Domnului, „uşa Tainelor” prin care se deschid şi se revarsă în sufletele noastre izvoarele harului. Prin Cruce înţelegem suferinţa ispăşitoare, sfinţitoare şi mântuitoare. 

Prin Cruce înţelegem steagul de luptă, altarul de jertfă şi semnul de biruinţă al creştinilor„.[2]

În lupta noastră împotriva flagelului ecumenist, s-a detaşat dintre noi, după sinaxa antiecumenistă de la Botoşani – 2017, o grupare acrivistă, schismatică, care a dovedit prin pseudo sinaxele de la Roman, Mestecăniş şi Satu-Mare, cugetări străine Ortodoxiei, erezii cu care au manipulat şi înşelat credincioşii naivi, creduli şi slabi în credinţă, creând o stare de tulburare, nelinişte şi neîncredere.

Aceştia au ascultat de mentorii lor şi nu de glasul conştiinţei lor, şi iată-i acum pe toţi, stăpâniţi de un duh necurat, de un acrivism iraţional, marcat de orgolii , mândrie şi trufie, început şi dirijat din umbră de manipulatorii experţi ai tehnicilor oculte, care au dorit fărâmiţarea mişcarii antiecumeniste din cadrul BOR şi distrugerea ei.

Ca atare, cu amăraciune şi dezamăgire, ne delimităm categoric de aceasta grupare schismatică, de conducătorii şi membrii ei, care nu reprezintă mişcarea antiecumenistă, dar care a servit din plin intereselor ascunse ale Înalţilor Ierarhi ecumenişti din BOR, între noi şi ei fiind acum, o prăpastie de netrecut.

Le dorim luminarea minţii şi Duh de întărire pentru a reveni în sânul BOR, din care ei înşişi s-au auto-exclus.

Sfinţii Bisericii ne confirmă că Biserica trebuie să poarte un război spiritual împotriva Răului, concretizat în vremurile actuale nu de satanicul comunism, ci de eresul ecumenist propagat cu asiduitate prin instituţiile sale, de către CMB şi chiar, prin Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului.

Ecumenismul are duh de răutate și este condus de duhuri necurate”, spunea fericitul Bătrân (Gheron) Efrem Katunakiotul.

Pseudo-patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, și-a făcut vizibile intentiile de a conduce și supune întreaga Biserica Ortodoxă, ca un bun propriu, iar pe Întâistătătorii Patriarhiilor autocefale, să îi considere drept vasalii săi, comportându-se nu ca primus inter pares (primul între egali, în sensul unei întâietăți de onoare, si nu de putere), ci ca primus sine paribus (primul fără egali), ca un adevărat papa oriental, încă înainte de minciuno-sinodul din Creta, 2016.

Dacă întâi-stătătorii prezenți la sinodul tâlhăresc din Creta nu l-ar fi încurajat acolo, să se comporte ca un papă oriental, acesta nu ar fi îndrăznit să acorde anti-sinodal și anticanonic, Tomosul autocefaliei unor schismatici ucraineni caterisiți, în ianuarie 2019, neluând în seamă niciun avertisment, nici măcar opoziția Bisericii Ruse, care a încetat pomenirea sa în diptice. Este binecunoscut faptul că această acțiune s-a realizat cu subvenții materiale și sub atenta supraveghere a SUA, prin emisarul lor, directorul CIA, Mike Pompeo, Secretar de Stat al SUA.

Semnalăm că minciuno-patriarhul Bartolomeu împreună cu pseudoierarhia rusă (Mitropolitul Ambrozie de Bogorodsk) și română (ÎPS Iosif) toți cu mască, au participat în rugăciune comună cu ereticii și păgânii, sub conducerea ereticului papă Francisc, în 20 octombrie, la o slujbă ecumenistă cu reprezentanți ai clerului papistaș și protestant la Bazilica Catolică Santa Maria în Trastevere, din Roma, în cadrul întâlnirii de rugăciune pentru pace în Duhul de la Assisi[3].

Deci BOR, cu acordul patriarhului Daniel, și-a asumat „Apelul” și inițiativa Papei privind Noua Ordine Mondială, prin participarea ÎPS Iosif, la o reuniune din care a lipsit Duhul Sfânt, dar au fost prezenți vrăjmaşii Ortodoxiei şi viclenii amăgitori, prieteni ai „bisericilor” papalităţii sau protestante”.

A venit vremea, în sfârșit, să se trezească cei care, amăgiți de atitudini eclesiologice episcopocentrice și papocentrice, ezită să vorbească și să ia la rost pozițiile distructive ale reprezentanților ereziei postpatristice ecumeniste a vremurilor noastre, care mai rău ca orice, preamăresc și laudă pe cei care târăsc Biserica în mod slugarnic și înjositor în curțile arhiereticului papă și ale altor multor eretici, pe care îi cinstesc cu mitre, cârje episcopale și vase de cult, recunoscând astfel de fapt preoția lor și valabilitatea tainelor lor”, consemnează Parintele Th.Zissis[4].

Compromisurile care vizează Tradiția și hotarele dreptei credințe, învățăturile Sfinților Părinți și ai Sfintelor Sinoade Ecumenice, duc se știe la primejdii de moarte, către apostazie și schismă. Marele teolog ortodox, Dimitrios Tselenghidis spune:

Ca dogmatist al Bisericii Ortodoxe, am adâncă convingere că ecumenismul este cea mai mare erezie eclesiologică, dar și cea mai riscantă poli-erezie care a apărut vreodată în istoria Bisericii. Și aceasta deoarece ecumenismul, datorită caracterului său sincretist, recomandă cea mai insidioasă contestație a credinței Bisericii, dar și cea mai gravă falsificare a ei. Tocește într-un grad inacceptabil conștiința dogmatică a pliromei Bisericii și generează confuzie în jurul identității credinței noastre. În mod viclean golește integritatea credinței mântuitoare a Bisericii – lucru care are consecințe soteriologice grave – cu considerația că toate credințele religioase sunt soteriologic valabile, atunci când susține că toate credințele eterodoxe și ale celorlalte religii sunt căi care conduc la aceeași mântuire.”

Această erezie consideră pe toți ereticii și schismaticii deopotrivă cu Biserica, sau ca făcând parte din Biserică. Nu poate exista Biserică acolo unde este erezie, de aceea nici un schismatic-eretic nu este în Biserică, ci în afara ei. Niciuna din aceste învățături nu stau în picioare la o simplă analiză teologică.

De la bunul lui început şi până în ziua de astăzi, aşa-numitul „Consiliu Mondial al Bisericilor” (CMB), ca vehicul (purtător) al ecumenismului protestant, este, într-un adevărat sens ecleziologic, un „Consiliu Mondial al ereziilor şi schismelor.” (Din concluziile conferinței teologice inter-ortodoxe „Ecumenismul: Origini. Așteptări. Demistificare” – 2004)

În cadrul CMB, Înalții Ierarhi BOR, în acelaşi duh şi cuget ecumenist, la unison cu patriarhul Daniel,  au intrat în tot felul de parteneriate cu denominațiunile creştine, numite acum legal „biserici”(cu avizul dat de sinodul tâlhăresc din Creta 2016, regizat cu diplomație fariseică de Pseudo-Patriarhul Bartolomeu), cu instituţii guvernamentale, de întrajutorarea oamenilor, cu caracter social-umanitar, un ecumenism mascat, care alterează profund perspectiva creştină şi mutilează duhovniceşte pe tot ortodoxul de bună-credință, care se molipseşte treptat de acest pseudo-creştinism. Toate scandalurile declanşate de apostazia unor mitropoliţi ai BOR, au fost tratate de patriarhul Daniel şi întregul cler, cu indiferenţă, trecute sub o tăcere asurzitoare, vinovată.

Sunt de notorietate participarea mitropolitului Moldovei și Bucovinei Teofan, numit „ Prinţ al Bisericii”, de către rabinul şef, la sărbătoarea de reinaugurare a Sinagogii din Iași, in 2018, unde a dansat cu evreii un dans ritualic în sinagogă, și a patriarhului însuși, care a binecuvântat în comun cu ereticii greco-catolici Monumentul Unirii de la Alba-Iulia, tot în 2018.

Pe 8 septembrie 2019, cu ocazia sărbătoririi Nașterii Maicii Domnului, episcopul Sofronie al Episcopiei Ortodoxe Române de Oradea, Mitropolia Transilvaniei, a participat la slujba cu greco-catolicii, cu prilejul celei de-a 25-a aniversari a întronizării episcopului local greco-catolic Virgil Bercea, și a fost pomenit ca „ierarhul nostru”.

Site-ul grecesc Katanixi a relatat pe data de 19 septembrie despre cele întâmplate atunci.

Amintim cu adâncă dezamăgire, înşelarea propovăduită de ierarhii şi preoţii BOR, când vorbim de pelerinajele fraţilor Alois şi Roger Taizé, conducători ai comunităţii de tineri creştini Taizé din Franţa, începând din 1990, până în prezent, primiţi cu căldură atât de Patriarhul Daniel cât si de predecesorul său Patriarhul Teoctist, care au atras în această capcană, personalităţi de seamă şi renumiţi profesori de teologie din cadrul BOR.

Comunitatea a fost vizitată in 2017 şi felicitată cordial pentru realizările sale ecumeniste, de către Pseudo-patriarhul Bartolomeu, care a numit-o “Biserică a Reconcilierii”.

Credinţa păstrează nerobit cugetul şi îi face vitează inima. Dimpotrivă, o credinţă înlănţuită de înşelăciune îngenunchează şi patria la picioarele celui care a înşelat-o. Unirea o iubim, supunerea o urâm, pentru că ea va însemna dispariţia Ortodoxiei. Între adevăr şi minciună nu există cale de mijloc (ceva intermediar), nu încape compromisul. Oricând s-au făcut astfel de paşi, cel care a câştigat a fost vrăjmaşul lui Dumnezeu şi al omului. Fraţii mei, este o chestiune de viaţă şi de mântuire în această lume şi în eternitate, păzirea dogmei Ortodoxiei![5]

Patriarhul Daniel şi sinodul BOR, s-au îndatorat papistaşilor şi altor culte religioase din Apus, folosind locurile lor de rugăciune sau chiar negociind cumpărarea lor, pentru ortodocşii cu locuri de muncă pe acele meleaguri.

Au uitat se pare că papistaşii, protestanţii şi cei asemenea lor, au ajuns tâlhari şi nu creştini, Papa, fiind de veacuri organ ”convins” al satanei, conform Sfântului Grigorie Palama. Își fac iluzii toți păstorii și arhipăstorii care cred că ei reprezintă Biserica lui Hristos atunci când nu reprezintă și adevărurile credinței. Biserica există acolo unde există Adevărul. Când nu există Adevăr, acolo nu e reprezentată Biserica.

Patriarhul Daniel a vândut acestora pe Sfinții Ortodoxiei, încredințându-le Sfintele lor Moaşte, dăruindu-le ca din propria sa avere, Sfinte Icoane şi alte comori ortodoxe.

Ereziile de confesiune protestantă prezente în CMB, sunt condamnate de către sinoadele ecumenice care au dat anatemei monofizismul, iconoclasmul, considerarea Fecioarei Maria, ca născatoare de om, nu Născătoare de Dumnezeu, blasfemiile la adresa Sfintei Cruci, a Sfintelor Moaşte, iar papismul este condamnat de către sinodul al II-lea ecumenic, care a dat anatemei ereziile pnevmatomahe (care nega dumnezeirea Sfântului Duh, afirmând că este o creatură a Fiului), de către sinoadele ecumenice ale Sf. Fotie şi Sf.Grigorie Palama, care au condamnat Filioque şi doctrina despre energiile create. Ideile referitoare la existența Bisericii în afara Bisericii Ortodoxe sunt contrare articolului din Simbolul Credinței, proclamat de către Sinodul al II-lea ecumenic, care a statornicit că există o singură Biserică şi aceea este Biserica Ortodoxă.

Colaborarea cu ereticii în orice domeniu este interzisă de Sfintele Canoane şi de cugetarea Sfinților Părinți (canoanele 10, 45 apostolic, 32, 33, 37 Laodiceea). Recunoaşterea unor taine ereticilor este interzisă de sfintele canoane sub pedeapsa caterisirii preotului şi afurisirii mirenilor (canoanele 45, 46, 64, 68 apostolice).

„Iar de întrebările nebuneşti şi de înşirări de neamuri şi de certuri şi de sfădirile pentru lege, fereşte-te, căci sunt nefolositoare şi deşarte. De omul eretic, după întâia şi a doua mustrare, depărtează-te, știind că unul ca acesta s-a abătut şi a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.” (Tit 3;9-11).

Am cerut în nume personal şi prin documentele elaborate la sinaxa antiecumenistă de la Botoşani 2019, Patriarhului Daniel şi sinodului BOR, ieşirea de urgență din CMB, aducător de moarte duhovnicească şi întreruperea oricăror legături cu cu instituțiile care propovăduiesc ecumenismul lucid.

Nădăjduiam că părerea noastră, ca mădulare vii ale trupului Bisericii, ignorată şi disprețuită cu indiferență până acum, să găsească ascultare, dar până în acest moment nu am primit nici un răspuns.

Arh. Ioil Konstantaros sublinia, „că nu datorăm ascultare şi nu ne vom încredinţa oamenilor (adică acelora, care din păstori au ajuns ereziarhi rătăciţi, sfâşiind „cămaşa cea necusută a lui Hristos”), care şi-au pierdut „buna mărturie din afară” şi au falsificat dreptarul credinţei şi al moralei. Fireşte că refuzăm ascultarea şi îndrumarea noastră de către oameni care cu timp şi fără timp propovăduiesc blestematul ecumenism şi cancerigenul sincretism religios, cu toate celelalte rătăciri satanice care decurg de aici.”

Se pare că Patriarhul Daniel şi ierarhii din subordinea sa, au uitat că autoritatea Bisericii este iubire, care nu-şi oprimă, nu-şi terorizează credincioşii, nu-i înşală, ci îi îndrumă, îi păzeşte şi îi ocroteşte, întrucât în mod liber, ei sunt supuşii lui Hristos, care constituie Trupul tainic şi mădularele Bisericii Lui.

Cât de împovărătoare pentru toţi creştinii ortodocşi români, este abjurarea impusă de Patriarhul BOR, la începutul fiecărui an, prin participarea la săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor (18-25 ianuarie) – când au pătruns în sfintele Biserici Ortodoxe, papistaşi, uniaţi, luterani, calvini, evanghelici şi cuvântul lor eretic de învăţătură. „Noi surpăm iscodirile minţii, și toată trufia care se ridică împotriva cunoaşterii lui Dumnezeu şi tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos” le scrie dumnezeescul Pavel, corintenilor (II Cor. 10:4-5).

Suntem convinşi că CMB, Conferinţa Bisericilor Europene au pregătit de zeci de ani, religia antihristică de tip new age, care ca şi Noua Ordine Mondială, propovăduiesc iubirea şi dreptatea politic corectă, deci nu trebuie să supărăm pe cei care se închină la idoli sau pe musulmani sau pe mozaici sau pe eretici, căci şi ei urmăresc dreptatea şi propovăduiesc iubirea.

Vom ajunge ruşinea întregii lumi, dacă vom lăsa să fie întinată Neprihănita, Sfânta şi Iubita Ortodoxie!

Conducătorul ereziei ereziilor, ereticul Francisc, a venit să propovăduiască, în 2019, într-o vizită de stat, ecumenismul mincinos papisto-protestant, făcând prozelitism pentru creștinismul său mincinos și pentru „biserica” sa mincinoasă, numită așa de sinodul mincinos din Creta, sub conducerea minciuno-patriarhului Bartolomeu.

Primit ca un prieten și onorat ca un frate, de Patriarhul Daniel și slujbașii săi sinodali, având avizul tacit al miilor de preoți și arhierei care au tăcut la unison, acceptând rușinos compromisul, a întregii mass media, un singur glas s-a făcut auzit, cel al Preoților lui Hristos care luptă neobosiți împotriva ecumenismului lucid,  acceptând jerfelnic şi smerit, totul felul de adversități, dureri, insulte şi umilințe. Ne referim la Cinstitul Părinte Claudiu Buză, Ieromonahul Grigorie, Părintele Ioan Ungureanu, Părintele Vasile Ioviță, Părintele Cosmin-Florin, monahi şi frați întru Hristos, care împreună cu domnul Mihai Silviu Chirilă, teologul integru și neobosit al mişcării antiecumeniste,  s-au ridicat curajoşi, puternici, neclintiți în credință, umbriți de harul şi mângâierea Duhului Sfânt, împotriva acestei samavolnicii. Permanent de strajă, permanent în stare de trezvie, exemplu de vitejie în înfruntarea ispitelor, sancționând necontenit toate abaterile patriarhului şi arhieriei de la dreapta credință ortodoxă, mărturisind necontenit Adevărul Hristos, şi propovăduind, după exemplul Marelui Arhiereu şi al Sfinților Părinți, cu dragoste şi durere nesfârşită, mila pentru clerul BOR neputincios şi şovăielnic, urmat de turmele lor de credincioşi somnolenți, naivi şi înşelați.

În fața creștinilor prezenți, ereticul Francisc a condus beatificarea celor şapte episcopi uniați care au refuzat să treacă la Ortodoxie. Există umilință mai mare decât aceasta, Înalți Preoți ai lui Hristos din BOR?

Fără voia sa și prin substanța duhovnicească a vizitei pe care o face în România, Papa Francisc îi arată pe ierarhii BOR în toată goliciunea neputinței lor: superificiali în a căuta rănile sufletești ale poporului și incapabili să le vindece, lipsiți de voința de a consacra canonic jertfa Sfinților care s-au împotrivit dictaturii comuniste (demers prin care și-ar asuma definitiv, cu smerenie și curaj, perioada comunistă din istoria recentă a BOR), episcopi fără libertate duhovnicească față de politrucii care controlează abuziv destinele țării, păstori rătăciți și tot mai înstrăinați de dragostea clerului și poporului creștin ortodox.”[6]

În acești 13 ani de domnie dictatorială, nici măcar unul din miile de Sfinți Martiri, Mucenici, Mărturisitori din Închisorile comuniste nu a fost canonizat de către Patriarhul Daniel și sinodul BOR.

Sfinții Închisorilor comuniste sunt vii atât în cer, în ceata Sfinților lui Dumnezeu, cât și în sufletul și evlavia poporului român. Toate condițiile canonice care să permită canonizarea lor sunt întrunite. Acești mărturisitori au primit în Hristos chinurile închisorilor comuniste și au murit mărturisindu-L pe Hristos. La Aiud, la Mânăstirea Petru-Vodă, ctitorie a Cuviosului Părinte Justin Pârvu, Marele Duhovnic al românilor, există sfinte moaște plăcut mirositoare și făcătoare de minuni, de la care mulți creştini primesc binecuvântare, vindecare și sprijin duhovnicesc.

Înălțătoare sunt cuvintele rostite de către unul din Sfinții din Închisorile comuniste (întemnițat timp de 23 ani la Jilava, Piteşti, Târgu Ocna, Galați, Caransebeş, Văcărești, Gherla, Aiud ), considerat a fi „un avvă al temnițelor comuniste ”, sfânt printre oameni şi un om adevărat pentru Dumnezeu.

„Frica de Dumnezeu este paza libertăţii, iar frica de lume este uşa robiei.

Frica de lume supune lumii– iar lumea îl degradează pe om –pe când frica de Dumnezeu supune lui Dumnezeu – iar Dumnezeu îl eliberează, îl desăvârşeşte şi-l face pe om stăpân în lume.

Cu frică şi cu cutremur să stăm necontenit în faţa lui Dumne­zeu şi vom fi fericiţi pe pământ şi-n veci, fericiţi în noi înşine şi în relaţiile dintre noi, căci conştienţi fiind de nimicnicia noastră, ne trezim în Hristos, îndrăznim în Hristos, biruim în Hristos.”[7]

Îl avem pe Sfântul Ilie Lăcătuşu, Preot Mărturisitor cu moaşte întregi, neputrezite, făcător de multe minuni, pe Sfântul Închisorilor, Valeriu Gafencu, Mucenic ucis de prigoana comunistă, apărător şi Mărturisitor al Ortodoxiei, pe multiubitul Cuvios Părinte Justin Pârvu, care ca şi mulți, mulți alții, şi-au dovedit sfințenia lor în fața Atotputernicului Dumnezeu, fapt absolut indiferent Patriarhului Daniel şi arhiereilor din sinodul BOR,  format din ierarhi care fac dovada, prin acțiunile lor din ultimii ani, că nu slujesc Adevărului Hristos, ci dimpotrivă,  intereselor străine de credința ortodoxă.

Cu toate că am solicitat Patriarhului Daniel şi sinodului BOR, cererea de convocare a unui sinod pan-ortodox, în care care să se condamne ecumenismul ca panerezie aducătoare de moarte duhovnicească, să se anuleze pseudo-sinodul din Creta ca eretic, să fie retrasă autocefalia structurii schismatice din Ucraina, nu s-a primit nici un răspuns.

Artizanii întunericului sunt aceiași, și încearcă astăzi prin orice mijloace, să reinstaureze această agresiune anticreștină, pregătind sârguincios terenul pentru noua religie mondială, a Noii Ordini Mondiale.

Preotul lui Hristos, ca și arhiereul sau Patriarhul, ar trebui să fie un propovăduitor al vieții hristice, al mântuirii și Învierii, nu un martor mascat și speriat al covidului care a îngenuncheat întreaga lume, care slujește lui Hristos împreună cu creștinii mascați și distanțați, care nu au voie să sărute icoanele și de la distanță se pot înclina în fața raclelor cu sfinte Moaște, ascunse sub ecrane din plexiglas.

Dacă creștinul nu-și mai găsește alinare la Biserică, în brațele binecuvântate și curajoase ale preotului fără frică de moarte, atunci unde să-și mai salveze sufletul pe calea mântuirii?

Patriarhul Daniel și sinodul BOR ar trebui să dea nu numai reguli și restricții în vreme de așa zisă pandemie, dar și să ofere exemplul evanghelic al curajului în fața bolii sau morții și dragostea față de oameni a Mântuitorului.

Este o crimă ca mirenii să fie alungați de la potirul Împărtășaniei dragostei hristice, de teama pandemiei cu un virus sau al repercusiunii din partea slugilor leviatanului.

Dăm cezarului ce este al cezarului, dar nu și conștiința și duhul Ortodoxiei, de teama puterii trecătoare, care ne diluează și ne falsifică Credința. Frica nu o întâlnim în Ortodoxie și în Sfânta Tradiție, ci doar curajul, credința și dragostea nebună în Adevăr.

Cine poate face pasul de la dragostea aproapelui la distanțarea socială, de la vederea chipului Lui Hristos la o mască blasfemiatoare, de la epitrahil la combinezonul sanitar? Unde a dispărut curajul mântuitor al Preoților români din războaiele pentru apărarea țării cotropite de dușmani și din închisorile bolșevice ale statului comunist, unde mii de slujitori ai altarului au fost uciși?

Cuvintele Mărturisitorului  Ioan Ianolide, scrise cu lacrimi şi sânge, sunt un îndemn la adâncă meditație pentru toți creştinii ortodocşi, care nădăjduiesc spre  limanul nemincinos – Hristos, care a făgăduit că va fi cu noi până la sfârşitul veacurilor.

„Prețuiți libertatea, nu vă vindeți sufletele, întoarceți-vă la Hristos!

În fața morții martirice omul trebuie să rămână curat, dăruindu-și viața pentru adevăr și veșnicie. Adevărul este incomod lumii, necesită sacrificii materiale, morale și vitale, dar dacă nu-L iubim mai presus de orice, suntem asemenea evreilor care nu L-au primit pe Hristos, dovedindu-se fii ai satanei”.

[1] Predica Pr. Prof. Univ. Dr. Theodoros Zisis, Despre căderea Constantinopolului și împotriva panereziei ecumenismului

[2] Pr. Martir Ilarion V Felea, Temnița Aiud spre Tabor…, vol. II, p. 238

[3] Patriarch Bartholomew and Russian and Romanian bishops pray in ecumenical service in Rome

[4] Predica Pr. Prof. Univ. Dr. Theodoros Zisis, Despre căderea Constantinopolului și împotriva panereziei ecumenismului

[5] Sterghios Sakkos, profesor emerit al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Aristotelice din Tesalonic,– ianuarie 2012; traducere din elină de monahul Leontie; sursa: http://aktines.blogspot.com/)

[6] https://ziaristii.com/opinie-papa-francisc-romania-o-vizita-istorica-si-o-palma-peste-obrazul-ierarhilor-bor/

[7] Ioan Ianolide – Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă, Ediția a II-a, Editura Bonifaciu, Bacău, 2012, pag. 455

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

24 comentarii

  1. [email protected] Tu lupți cot la cot cu preoții care îl pomenesc pe Daniel, adică nu ești din ceata nepomenitorilor. Îți cam dai dreptate singur. Cine te-a învinuit de ceva? Noi nu-i pomenim fiindcă au trădat Ortodoxia prin semnarea actelor eretice ale pseudo-Sinodului din Creta, căci pe cine pomenești înseamnă automat că ești de acord cu el. Unde va merge cel pomenit de tine(arhiereul adică), acolo nădăjduiești și tu că vei merge din moment ce îl pomenești. Având în vedere greșelile anticanonice ale ierarhilor, nepomenitorii nu cutează să facă pomenire ierarhilor trădători. Iar Biserica Ortodoxă este doar acolo unde a rămas întreg adevărul. Cum adevărul întreg nu mai este la inalții ierarhi semnatari în Creta, și nici la frații lor de un cuget cu ei, atunci El(întregul adevăr) a rămas la cei care s-au îngrădit de ierarhii ecumeniști. Mai simplu de atât nu se poate.
   Nu-i mai acuza pe nepomenitori, căci nu ți-a cerut nimeni socoteală de ce stai unde stai. Singur omul se osândește pe sine când stă aiurea. Ăsta-i răspunsul pe care îl caută toți și nu știu apoi ce să facă cu el.

   1. LMS,
    Faci o mare confuzie,
    Nu a parasit nimeni Biserica….ci doar pe cel ce vorbeste rau impotriva ei.
    Citeste cu atentie si vezi unde te regasesti in cuvintele de mai jos….
    Sfintii catacombelor :

    ,,Tainele săvârșite de serghianiștii care sunt hirotoniți corect și nu sunt caterisiți de la slujirea de preot, sunt fără îndoială Taine mântuitoare pentru cei care le primesc cu credință, în simplitate, fără discuții și îndoieli privind eficiența lor, și nici nu suspectează măcar ceva incorect în ordinea serghianistă a Bisericii. Dar, în același timp, ele slujesc spre judecată și spre condamnare pentru cei care le săvârșesc și pentru cei care se apropie de ele înțelegând bine neadevărul care există în serghianism și, prin lipsa lor de opoziție față de aceasta, arată o indiferență criminală față de batjocorirea Bisericii. De aceea, este esențial pentru un episcop ortodox sau pentru un preot să se rețină de la comuniunea de rugăciune cu serghianiștii. Același lucru este esențial pentru laicii care au o atitudine conștientă față de toate detaliile vieții bisericești”.

    De asemenea citeste si canonul 15 Constantinopol….si ai sa vezi ca el nu a fost lasat pt a se face schisma in Biserica…ci din contra….pt a nu da loc ereziei……ecumenismului din zilele noastre.

   2. guti flo,
    Cum se face ca tocmai cand eram toti in tensiune cu intreruperea pomenirii a aparut aceasta carte care a hotarat totul, deci este totul in regula pentru cei care nu stiu, si de aici rezulta ca , fiind inca totul in regula, pot merge si cei care stiu pentru ca nu poate fi Biserica pentru cei care nu stiu, muma, si pentru cei care stiu, „ciuma”. Vedeti ce a facut Sfantul Eleazar Macabeul, cand i s-a oferit sa manance carne care nu era de porc in timp ce ceilalti ar fi crezut ca era de porc. Deci si-a dat viata chiar daca el putea manca, stiind ca nu era lepadare, carnea oferita pe ascuns de soldatii care il cunosteau nu era de porc, dar a PREFERAT sa moara numai sa nu dea exemplu gresit. Cartea din care ai citat, insa, il contrazice pe sfantul patriarh Tihon, si cum putem sa credem ca au murit 80 de MILIOANE de rusi pentru ca nu au vrut sa se supuna serghianismului iar ceilalti nu stiai DE CE MUREAU. Bine, sa zicem ca nu toti au murit pentru HRISTOS, insa au fost ZECI DE MILIOANE, si vrei sa spui ca pentru cei care stiau Biserica a insemnat tortura si moarte iar pentru cei care nu stiau , Biserica a insemnat ce???Ce scrie in Biblie, cel care a stiut va fi batut mult iar cel care n-a stiut va fi batut putin, scrie acolo ca cel care nu a stiut va fi premiat? Femeile care omoara prunci prin metodele contraceptive, fara sa stie ca acestea sunt abortive, sunt scutite de acuzatia de crima? Stiind sau nestiind, tot CRIMA au facut. Intre ierarhia bor si HRISTOS, s-a interpus papa, si nu avem nicio marturisire, niciun zid, sunt amintiti preotii care se opun in ascuns, pai preotii nu au semnat hotararile sinoadelor locale, nu au semnat suprematia papala, creta si tot ce s-a hotarat in sinoadele bor? Dar cum pot face marturisire , pomenind un pseudo ierarh si rugandu-se pentru unirea tuturor? „…si pentru unirea tuturor, Domnului sa ne rugam”
    Sunt caderi foarte mari, ei spun ca inca este loc si de mai rau, o fi dar canoanele si faptele sfintilor nu au avut asta ca si reper, ei au considerat grav o abatere cat de „mica”, nu am vazut nicaieri facut o lista cu gravitatea faptelor. Daca intreruperea pomenirii pe motiv de erezie ar fi fost schisma ar fi fost reglementata clar in canoane, iar ei nu spun ca doar cei care nu stiu se mantuiesc, ei pe aceste considerente spun ca toti se mantuiesc si ajung pana acolo incat sa spuna ca martrisirea adevarului este schisma. Imi doresc din tot sufletul sa se mantuiasca cei care nu stiu, (de fapt toti as vrea sa se mantuiasca) sa fie asa cum zici, insa nu stiu ce baze teologice avem sa credem asta, daca ierarhii nu se ridica. Cu sau fara slujiri obligatorii impreuna a tuturor, delimitarea se va face tot fara sinod de anatemizare. Sa ma ierti! Doamne ajuta!

   3. Ilioara,
    Si eu cred ca in materie de credinta, nu poti face niciun compromis…atata timp cat esti in cunostinta de cauza….cat de mic ar fii el.
    Iar daca esti in necunostinta…..mai ales in zilele noastre, cand ai acces la orice informatie…si persoana respectiva are capacitatea de a intelege adevarurile de credinta….asta inseamna dezinteres fata de cele sfinte…de mantuirea lui.
    Pe Dumnezeu nu il putem pacali.

    Iarta-ma si tu.
    Am dat un exemplu pt LMS…pt ca dupa cum scrie, stie ce inseamna ecumenismul (serghianism).
    In rest, eu ma regasesc in exemplul Sfantului Maxim Marturisitorul..in procesul pe care l-a avut pe aceeiasi tema.
    Doamne ajuta.
    Iarta-ma si tu.

   4. guti flo,
    si eu la fel ma simt si iti doresc sa iti ajute Dumnezeu sau sa ne ajute sa marturisim pana in ultima clipa a vietii aceasta atitudine. Curaj, mila si iubirea Domnului sa te acopere pana la capatul acestui drum!

 1. Viclenia din pacate este la tine. Ai dat-o in gard si cu sfintii Macabei care sunt din Vechiul Testament deci nu are legatura…..mai citeste. Uite este ultimul comentariu al meu , pe care ti-l scriu. In istoria Bisericii, mantuirea celor care nu au stiut ce s-a intamplat a fost pusa sub semnul intrebarii, si nu o contest nici eu, consider ca astea sunt milele si judecatile Domnului, insa marturisirea si delimitarea de erezii necondamnate si mai ales condamnate sinodal, este o DATORIE pe viata si pe moarte pentru cei care stiu si inteleg ce se petrece. Toata discutia a plecat de la faptul ca eu am expus caderile bor, unele dintre ele, si asta te-a ars foarte mult, ca sa nu le mai spunem atat, ca sa le lasam asa, ca nu-i treaba noastra sa judecam….Sfantul Maxim Marturisitorul, cand i s-a reprosat ca da exemplul si altora sa nu mai merga la slujbele ereticilor, nu a zis, pai spuneti-le sa mearga ca nu-i bai, a spus ca daca nu mai merg inseamna ca ISI URMEAZA CONSTIINTA. Eu am expus realitatea, fiecare este liber si dator in acelasi timp sa-si cerceteze constiinta si sa ia o decizie. Despre caterisirile pe care le fac niste pseudoierarhi nu are rost sa-ti explic, argumentele tale oricum sunt penibile si puerile, nu te contrazic eu, te CONTRAZICE INVATATURA BISERICII. Daca atat iti spune tie constiinta ta este fix problema ta dar vezi ca bate la ochi insistenta asta cu care vrei sa-ti impui punctul de vedere. Nu are rost sa argumentez si sa-ti tot explic lucruri care te depasesc, la tine, ca este VOIT sau nu, problema este la nivel de constiinta……

 2. Din ceea ce ai spus tu pana acum reiese ca ar fi normal sa slujesti la idoli, dar cu parere de rau, deci ceva de genul: Doamne, eu pe tine te iubesc dar uite ca asta este situatia acum… Dupa mintea ta, toti sfintii s-au jertfit degeaba….

  1. Am inteles, pentru tine jertfirea la idoli fara convingere este ok. Deci tu mergi sa pomenessti un fost episcop, sa te impartasesti de marturisirea lui stiind ca acesta: SE INCHINA PAPEI, recunoscand, cu semnatura si fapte tainele catolicilot si implicit infailibilitatea papei, NEAGA DEPLINATATEA TAINELOR ORTODOXIEI, RECUNOSC O OARECARE EXISTAENTA A TAINELOR SECTELOR, si ACCEPTA NECESITATEA unei UNIRI a tuturor „bisericilor” de pe pamant si aici nu intra doar „ansamblul lumii crestine”…Acum noi stim ca partea unor astfel de minciuno episcopi este iadul si dupa cum spuneau sfintii printre care si Sf Theodor Studitul, partea celor care pomenesc astfel de episcopi este alaturi de ei, adica tot iadul. Si daca Duhul Sfant prin Canoane a spus ca preotii care intrerup pomenirea unor astfel de minciuno episcopi sunt VREDNICI DE CINSTE si citez „SALVEAZA BISERICA DE SCHISMA”(ce caterisiri fac mai, minciunoierarhii vostri care duc Biserica in schisma atata timp ca SUNT POMENITI si atata timp cat nu se pocaiesc), de ce oare tu IL contrazici???Aaa, ca ei se pot pocai la un moment dat asta este alta discutie iar noua nu ni se cere sa anticipam astfel de pocainte sau sa participam la marturirile lor de credinta, pomenindu-i. Pune mai mana si citeste cati sfinti au fost caterisiti alungati, exilati si ei sunt sfinti, vezi ma la Sfantul Patriarh Fotie dar sunt atatia sfinti , eu te inteleg ca castigi bine scriind pe aici dar totusi, si mai inteleg din disperarea voastra ca pierdeti teren, dar sa stiti ca oamenii incetul cu incetul se trezesc, d efqapt asta va arde pe voi, in cativa ani veti avea bisericile goale, si voi stiti foarte bine asta. Deci retine aceasta precizare preotii care au intrerupt pomenirea sunt VREDNICI DE CINSTE, asa „caterisiti” cum zici tu. Dar daca tot am inceput aceasta discutie, ai dreptate, totusi este pacat sa o lasam balta. Uite eu, ca raspuns la mesajele tale, ma angajez sa expun cate un compromis facut de bor si eventual de patriarhii fanarului in timp, si sa prezint spre dezbatere, faptele lor pe de o parte si exemple din vietile sfintilor si din canoane pe de alta parte. DAA, se pare ca avem nevoie, este mare nevoie sa prezentam acestui popor, sau macar catorva dintre ei, „maretia ” marturisirii de credinta a bor-ului. Pe curand!

 3. exemple peste exemple putem sa dam cate vrem, s-au scris tone de pagini despre ecumenism, sinodul din creta, despre papa si sinoadele ortodoxe. Eu am incercat mereu sa simplific lucrurile in asa fel incat sa inteleaga si cei simpli stiind ca, tocmai ei, cei simpli, sunt pretiosi pentru Hristos, sa nu uitam ca El nu si-a ales apostolii dintre carturari, si tot simplu voi mai explica o data. Ierarhii, prin ereziile deja condamnate sinodal, promovate in mod public, si-au pirdut calitatile de ierarhi ba mai mult, au devenit vrajmasi ai Domnului. Ei si persoanele care le-au urmat din convingere sau nu formeaza schisma. Deci cunoastem persoane care dorm cu „icoana” papei la cap, marea majoritatea a celor care adora tv-ul au imbratisat deja aceste erezii, deci aceasta mare majoritate formeaza schisma, ei si ierarhii lor. Acum, ca este vorba de slujire la idoli sau pomenirea unor pseudoierarhi , tot lepadare este. Deci daca Sfantul Ignatie Teoforul a spus cat de grav este sa stam la masa cu unii ca acestia, sa ii primim in case, intelegem cat de grav este sa-i pomenim la Sfanta Liturghie, acolo unde marturism ACCEASI CREDINTA cu ei. Deci atunci cand este pomenit un ierarh se marturisete credinta lui, noi nu primim si ne asumam totul, voi primiti si spuneti ca este totul perfect valabil. Despre caterisirea preotilor, adevarata caterisire o face Hristos, acolo este problema….Cu sau fara convingere sustineti aceasta schisma, prin participare. Daca nu esti de acord cu faptele lor, daca intelegi ca ei NU MAI SUNT IERARHI, nu te duci sa participi la pomenirea lor in fata lui DUMNEZEU, indiferent de ceea ce crezi tu, deci nu stiu mai simplu de atat cum as putea explica. Stim, marturisirea nu-i simpla, isi pierde preotul serviciul, prestigiul, ajunge sa-l ocoleasca lumea pe strada, la fel si mirenii, isi pierd neamuri, prieteni si toata aprecierea lor ba mai sunt si atacati, defaimati, dar….ce sa facem…chestiune de principii….Nu mai face comparatii tampite, ca gresesti grav, si imi doresc sa traiesc sa vad si eu pocainta poporului si a „ierarhilor”, si daca se intorc se intorc ei, nu noi, ca noi nu ne facem sinod propriu, nu am auzit asa ceva, deci daca va intoarceti voi va lepadati de greselile facute, care se numesc hule, toate ereziile sunt hule la care participati cu sau fara convingere. Oricum intaresc ideea ca trebuie expuse toate aceste erezii, eu am subliniat doar niste nuante insa mult mai multe incalcari ale canoanelor, mult mai multe hule, impunerea ecumenismului ca dogma, schimbarea ideii de MANTUIRE in Biserica, deci te doare capul…Dupa cum spuneam, participi sau nu participi, eu nu vreau sa fiu complice, tu da, asta este realitatea si poti sa negi si s-o scalzi cat vrei, faptele vorbesc.

 4. LMS,
  Ia-o mai simplu,
  Daca un „prieten” vrea sa te desparta de persoana iubita ….familia (sotie, copil, mama etc)…prin tot felul de santaje si minciuni (sofisme) ….. si tu realizezi acest lucru…tu ce faci , il consideri dusman din momentul in care ai aflat…sau astepti pana ce un tribunal iti spune acest lucru, si dupa aceea rupi legatura cu respectivul ?

  Acelasi lucru este si in privinta ecumenistilor.
  Constiinta iti spune pe loc ca este un dusman..si te desparti de el…..iar tribunalul (sinodul) nu va face decat sa hotarasca locul unde va fii intemnitat „prietenul”

  1. LMS,
   Eu ti-am vb de constiinta omule…fii atent cand citesti!
   Constiinta este glasul lui Dumnezeu.
   Iti place s-o lungesti…este treaba ta.
   E simplu….daca tu ai aflat ca prietenul a devenit dusman….si esti sigur de treaba asta…nu mai astepti sa-ti spuna tribunalul ca asa si pe dincolo…ma faci sa ma repet.

   Intrebare : este ecumenismul erezie?…..Este!
   Intreaba un ierarh care este pomenit la Sfanta Liturghie ce parere are despre ecumenism…si ai aflat ce trebuie.
   Daca o scalda..este ecumenist…daca iti spune clar : ecumenismul este erezie!…inseamna ca ai un ierarh vrednic de pomenire..dar care trebuie mai intai sa confirme prin retragerea semnaturi din Creta…in cazul in care a semnat.

   Ca mai lucreaza Harul prin el ..sau nu, este treaba lui Dumnezeu..nu a noastra.
   Tu ca si crestin, ai datoria sa intrerupi comuniunea cu un preot care este de acord cu aceasta erezie.
   Ma repet…Pana la sinod …este treaba lui Dumnezeu daca mai lucreaza prin el sau nu…
   Chiar daca lucreaza prin el….asta nu inseamna ca cel care este in cunostinta de cauza, trebuie sa se justifice zicand : „Nu pot sa-l consider dusman pe slujitorul lui Hristos, cata vreme El lucreaza prin el” …… pt ca ne spune Sfanta Scriptura care va fii soarta acestora :
    „Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
   .Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.”

   „Dumnezeu mă opreşte să osândesc pe cineva sau să pretind că doar eu mă mântuiesc! Acestea fiind zise, voi alege mai degrabă să mor decât să apostaziez în vreun fel de la credinţa cea adevărată şi să sufăr apoi chinurile conştiinţei.”
   Sfantul Maxim Marturisitorul….fragmente de la proces.

   Constiinta…..

  2. da, exact asa: ,,Ierarhii, prin ereziile deja condamnate sinodal, promovate in mod public, si-au pirdut calitatile de ierarhi ba mai mult, au devenit vrajmasi ai Domnului”,si asta nu o spun eu, o spune Duhul Sfant. Ia spune-ne si noua ce preoti sunt aceia care au inceput sa promoveze ecumenismul si cine ii sustine, pe ce se bazeaza si ei si mirenii care ii aproba. Cum poti, ma, sa minti in halul asta ca nu promoveaza public, bai umplu pagina cu exemple aici, iar EREZIILE CONDAMNATE SINODAL, semnate de ierarhi in sinoade,( nu conteaza cine a mai participat), noi aici vorbim despre Romania, deci ai nostri toti AU SEMNAT, iar aceste erezii condamnate ii transforma in mireni, o spune CANONUL nu eu. Acele anateme au valoare nelimitata, nu vii tu peste cativa ani, sa zicem si spui ca cine imbratiseaza acele erezii este inca ierarh. Da, o tinem cu papa si o vom tine pana la sfarsit, oricat v-ar arde, avem TOATE DOVEZILE NECESARE. Considerand hulele pe care le-ai zis eu consider ca ti-am vorbit prea frumos…. Ecumenismul este inventia papei si tot ce vine de la papa este anatema, el insusi fiind anatema, insa este recunoscut ca si CAP AL ORTODOXIEI, de sinodul bor. Aceste anateme nu le-am dat noi. Noi mirenii, si mai ales preotii au datoria sa le redea periodic si ori de cate ori este nevoie, chiar daca va arde, atata timp cat ii pomenesti cu buna stiinta, te priveste in mod direct….

   1. DIN CONCILIILE DE LA VATICAN:
    Papa nu se poate înșela și nu poate face vreo greșeală: Papa Romei este om dumnezeiesc și Dumnezeu omenesc, de aceea nimeni nu-l poate judeca sau condamna; Papa a dobândit dumnezeiasca stăpânire, care este nelimitată; Pentru papa sunt posibile pe pământ, exact cele care sunt posibile în cer pentru Dumnezeu; Toate au fost supuse stăpânirii și voinței papei și nimeni și nimic nu i se poate împotrivi; Dacă papa a atras cu sine în iad milioane de oameni, nimeni dintre ei nu va avea dreptul să-l întrebe :” sfinte părinte de ce faci aceasta ?”; Papa este infailibil precum este și Dumnezeu și are puterea sa facă orice face Dumnezeu; Papa poate schimba firea lucrurilor, poate face orice din nimic. El are puterea de a face din minciună adevăr, are puterea să facă orice-i este plăcut, chiar împotriva adevărului, în afara adevărului și în ciuda adevărului; – Poate formula obiecții împotriva posturilor și a poruncilor pe care le-au dat ei. (se referă la Sfinții Părinți – n.n.) – El are dreptul și puterea să îndrepte Noul Testament, orice consideră necesar. – Poate schimba chiar și Tainele care au fost rânduite și instituite de Iisus Hristos; El are o astfel de putere în Cer, încât poate proclama sfinți pe oricine vrea dintre cei morți, chiar și împotriva tuturor convingerilor din exterior și în ciuda părerilor cardinalilor și episcopilor care ar cugeta să se împotrivească la aceasta; – Papa are stăpânire asupra Purgatoriului și a Iadului; –El este stăpânul lumii. Cu nelimitata sa putere, el le săvârșește pe toate potrivit voinței sale și are puterea să săvârșească mai mult decât cunoaștem noi; — Stăpânirea papei nu are măsură nici limită. – Papa este Vicarul lui Dumnezeu și care neagă acest lucru este un amăgitor; – Papa este locțiitorul lui Dumnezeu și stăpânește asupra îngerilor buni și răi; – Orice lucru care se săvârșește cu puterea papei este săvârșit de Dumnezeu; – Pe papa nu-l poate judeca nimeni, deoarece s-a spus că cel duhovnicesc le judecă pe toate și nu este judecat de nimeni. Puterea și stăpânirea sa se prelungesc asupra celor duhovnicești, celor pământești și celor de dedesubt;
    Deci, observam ca „papa este stapanul lumii” si ca „ „Stăpânirea papei nu are măsură nici limită”…printre altele, deci INTREBARE :ce este acest ECUMENISM????
    RASPUNS: acest ECUMENISM, ACCEPTAT, PRACTICAT, SEMNAT de catre bor in cmb, si legiferat in diferite sinoade , inclusiv creta, deci acest ECUMENISM, este INVENTIA papei, si reprezinta UNIREA TUTUTROR sub conducerea lui, el fiind „stapanul lumii”. Da, exact asa, el fiind fiara care va aduna toata puterea si o va da mai departe anihristului, si ce sa vezi, toacmai acest ECUMENISM este legiferat de bor, este NOUA SI UNICA DOGMA a bor-ului, atata timp cat aceasta NOUA DOGMA CONTRAZICE TOATA INVATATURA BISERICII, atata timp cat niciun ierarh nu o contesta, nu se dezice de semmnaturile date. VA PRIVESTE , si NE PRIVESTE PE FIECARE IN PARTE RASPUNSUL pe care il vom da in fata DOMNULUI!

 5. LMS,
  Ori esti cu treaba…ori nu poti sa intelegi….
  Procesul Sfantului Maxim Marturisitorul,
  „Iar după relatare i-au spus:

  – Nu eşti în comuniune cu scaunul Constantinopolului?

  – Nu sunt în comuniune cu el, a zis el.

  – Din ce cauză nu eşti în comuniune cu el? au zis ei.

  Iar el a răspuns:

  – Pentru că prin cele nouă Capitole (puncte) de unire întocmite la Alexandria (în iunie 633) şi prin Ekthesis-ul întocmit în acest oraş de Serghie (638) ca şi prin Typos-ul edictat în continuare aici în anul al 6-lea al indicţiei (în 647-648), acesta a respins cele patru Sfinte Sinoade Ecumenice; şi pentru că pe cele ce le-au dogmatizat prin Ekthesis le-au abrogat prin Typos depunându-se din treaptă (caterisindu-se) pe ei înşişi de tot atâtea ori. Prin urmare, cei osândiţi de ei înşişi şi de către cei din Roma şi caterisiţi, pe lângă aceasta şi de Sinodul care a avut loc aici în anul al 8-lea al indicţiei (Sinodul Lateran, în 649), ce fel de liturghie (μυσταγογιαν) vor mai săvârşi sau ce fel de Duh se va pogorî asupra celor săvârşite de unii ca aceştia?”

  Cand ai sa intelegi ca ecumenismul este intr-adevar panerezia secolului 20…si este introdus in Biserica in mod subtil….poate se va aprinde si beculetul…
  In rest esti liber sa faci ce vrei.
  Dumnezeu sa-ti ajute.

 6. Bravo @Ilioara ! Bravo @guti flo ! L-ati pus la zid pe omul „”cu treaba””LMS. Atat de perfid e satana, ca multi dintre cei alesi vor cadea si chiar cad, ca surcelele, un ierarh dupa altul din BOR, secerati de propria lor mandrie imbibata de ecumenism si erezie. Pacat ca nu se desteapta la minte, ca daca inima lor nu bate pentru HRISTOS cu Adevarat, ei nu vor vedea pe DOMNUL DUMNEZEUL nostru in Imparatia Cerurilor. Sa-i lasam sa-si linga ranile acesti preoti si arhierei ecumenisti, condusi de papa si de un patriarh aservit ocultei mondiale, papismului si ecumenismului. Orice pasare pe limba ei piere. Urgia lui HRISTOS se va abate asupra lor, a ecumenistilor.

  Poporul va alege daca se duce la ecumenisti si pomenitori sau daca se va duce la preotii nepomenitori, CONSTIINTA le va spune, la fiecare dupa Credinta ortodoxa, cat de tare o au sapata in inima. Daca preotii ecumenisti au la mai mare pret locul caldut din paraohie, salariul, fala lumii cea desarta, vor plati pe lumea cealalta sau chiar aici, pentru ca duc lumea in eroare cu erezia ecumenista. Sa-i lasam si sa stingem lumina. Se vor sfasia intre ei. Daca nu se mai gasesc preoti nepomenitori , noi, poporul ortodox, ne vom ruga direct lui HRISTOS si se va institui BISERICA DE CATACOMBE CA LA INCEPUTURILE CRESTINISMULUI, cand romanii prigoneau pe crestini.

  Ne trebuie doar cativa preoti care nu propovaduiesc ecumenismul. Nu este rupere de BOR. Se vede clar ca BOR se dezintegreaza sub conducerea lui Daniel si sub presiunea NWO, unde politica covid, a virusului utopic, ce nu exista, este chiar un catalizator de accelerare a venirii fizice a anticristului . DUMNEZEU va hotari! Bine nu va mai fi pe pamant, daca lumea nu se pocaieste de pacate. Iertare si chiar de acei „cu treaba” vor sari pe mine cu kilometri de jigniri si argumentatii filosofice, imi rezerv dreptul de a NU le raspunde. HRISTOS este Lumina Lumii.

  Daca voi, Ecumenistilor si Preotilor ‘ Arhiereilor caldicei ati stins LUMINA LUMII si L-ati tradat pe HRISTOS, si va mai ascundeti si dupa lamentari filosofice, sa va asteptati la urgia lui DUMNEZEU! Sunteti raspunzatori de sufletele din parohie. Iar „”marii”” arhierei sunt raspunzatori la nivel de tara. Urmeaza in curand cea mai neagra perioada din istoria lumii, daca lumea nu se pocaieste de pacate. Miza este chiar SUFLETUL fiecarui om de pe pamant.

  . Cei cu credinta adevarata in HRISTOS, care nu sunt ecumenisti vor fi salvati. In CASA DOMNULUI nu se poarta masca si sunt ridicole toate masurile de „protectie” sanitara adulate de preotii si de patriarh si de mitropoliti Teofan si compania in limuzine de lux si pupatori de dosuri de neo-marxisti fascisti ce conduc tara.
  Marturisirea lui HRISTOS este datoria PREOTILOR ADEVARATI AI LUI HRISTOS, nu sa aiba sticluta cu dezinfectant la Sfintele Moaste si la pelerinaje. Nu se poarta masca in biserica ortodoxa si nu se recunoaste satanistul papa ca stapan la intruniri „religioase”.

  Mitropolitul Iosif, desigur trimis de Daniel, a inghitit galusca cu papa alaturi si cu toata mascarada ecumenista si cu statui obscene in palatul papei, CHIAR NU MAI ESTE NCI O RUSINE din partea ecumenistilor preoti si arhierei romani?!

  Cand poporul roman se va trezi, ce veti face domnilor ecumenisti? Ati transformat BOR intr-un birou de presa a NWO. Urmeaza si etapa lgbt si a vaccinarii si marele razboi foarte dorit de unii. Ce veti face atunci preotilor ecumenisti din BOR?! Chiar NU MAI AVETI FRICA DE DUMNEZEU?!

  Constiinta ce va spune!? Azi e bine, ascultam ordine de la ierarhii apostati din Creta, se trece la implementare masiva a ecumenismului, chiar este de dinainte de Creta, mai ales cu casatoriile mixte cu catolicii, s-au schimbat multe reguli in traditiile ortodoxe ale BOR. Dar, maine ce va fi? Statul roman la care se raporteaza acum CONDUCEREA BOR, cu un guvern care a devenit peste noapte fascist si incalca drepturile omului, nu este mai presus ca HRISTOS CEL VIU.

  Salariul de preot si avantajele functiei de arhiepiscop, mitropolit sau patriarh nu este mai presus de HRISTOS! Veti da socoteala la JUDECATA DE APOI pentru turma pastorita si pentru tot rahatul ecumenist, de care va prefaceti ca nu exista. BOR trebuie pastrata asa ca sute de ani in urma si toata conducerea ecumenista a BOR trebuie data jos.

  SA VINA PREOTII si MONAHII CARE NU SUNT ECUMENISTI
  SI CARE NU SE TEM DE NICI UN FEL DE REPRESALII
  LA CONDUCEREA BISERICII ORTODOXE ROMANE!

  DOAMNE AJUTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!