X

Crucea masonică, gradul 33, în cadrul Sfintei Liturghii de ieri

Crucea cu două brațe din imagine a fost elementul central pe tot parcursul Sfântei Liturghii, o cruce folosită de lojele masonice, în special cele de rit scoțian, pentru a evidenția gradul 33 masonic deținut de către cei care o afișează.

Mai jos cateva imagini din „lumea” masonică și satanică, unde acest simbol este folosit în mod ostentativ.

Sursa foto: andygreek1.websitetoolbox.com, ILLUMINATI SYMBOLISM
Sursa Foto: www.magazinmasoniconline.com

 

Sursa Foto: dailymail.co.uk, Indignare în timp ce satanistul Marilyn Manson simulează auto-vătămarea pe scenă, ținând cuțitul la încheietura mâinii, după ce i-a dedicat melodia lui Paris Jackson în urma unei oferte de sinucidere
Sursa foto: nachtkabarett.com, satanistul „vedeta” rock Marilyn Manson
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

28 comentarii

 1. Doamne fereste!… 🙁 si inca ceva, am observat ca, pe icoana deasupra preotului (cel din mijloc, unde se afla si crucea satanista) e ceva dubios… unul dintre ingerii pictati pe icoana,cel din mijloc sunt pictate doar doua degete (care ar insemna,semnul coarnelor, tot un semn satanist)… observati si voi,sau am luat-o eu razna?.. 😲😳

  1. Despre icoana Sf Treimi, asa este: ingerul din mijloc are mana dreapta pictata cu doua degete intinse, ca la „V”.Priviti si chipurile ierarhilor slujitori: in dreapta lui Teofan, pleaca jos de tot capul-apasat de vina , in stanga, pare ca duce un bolovan pe umeri, Teofan parca zice : Nu mai am ce ascunde, trebuie sa arat tot !

  2. @Maria

   Este ‘Treimea lui Rubliov’ , cea mai importantă dintre creațiile iconografice pictate de el pentru mănăstirea Sfintei Treimi și a Sfântului Serghie, probabil între anii 1408 – 1425; acum se află în Galeria Tretiakov din Moscova.

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Andrei_Rubliov

   Crucea de la Sfânta Liturghie a Hramului Cuvioasei Parascheva este o cruce de procesiune a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prezentă și la alte procesiuni, cum ar fi de Bobotează

   https://www.youtube.com/watch?v=3dG48wrLS8k

   https://www.youtube.com/watch?v=meBbi2hfWkU&feature=emb_title

   Recunosc, nici mie nu-mi place introducerea unor obiecte de cult, simboluri care pot crea confuzie, mai ales la slujbe foarte sensibile dar, totuși, subiectul principal este Cuvioasa Parascheva în ziua serbării ei.

   Cruci ortodoxe de procesiune:

   https://doxologia.ro/exponatul-lunii-noiembrie-cruce-de-procesiune

   https://www.mnar.arts.ro/descopera/galerii-permanente/75-galeria-de-arta-veche-romaneasca/descopera-lucrarile-din-galeria-de-arta-romaneasca-veche/185-cruce-de-procesiune

   http://clasate.cimec.ro/detaliu.asp?k=732624C551CB493882CB6A132BC35D4B

  3. M-am uitat la mai multe icoane care reprezinta sfanta treime in rezolutie mai mare , chear si la rusi si nu am vazut diferente . Cele doua degete stranse sunt cele care reprezinta pe Adam si Eva , degetul mare nu se vede in pozitia asta asa ca nu cred ca ne putem face griji . Faceti-va griji cand vor interzice sfanta leturghie .

  4. Te rog să cauți o icoană a Sfintei Treimi unde mâna și degetele îngerului din mijloc sunt reprezentate altfel. Eu le-am găsit pe toate la fel…

  1. Odată cu Edictul de la Milano, emis de Constantin cel Mare în 313, creștinismul devine religia licita, o credință legală deci, liberă să se manifeste oficial, ca și celelalte culte din Imperiu. Astfel, semnul crucii este scos în afara oricărei interdicții, fiind arborat până și pe steagurile armatelor imperiale, însoțit de cunoscuta deviză latinească In hoc signo vinces (= sub acest semn vei învinge), inspirată, potrivit relatărilor cronicarului grec Eusebiu Pamphile, de împrejurările neobișnuite care au dus, în cele din urmă, la convertirea împăratului însuși.

   Ca urmare, din respect pentru semnificațiile acestui simbol, execuțiile prin crucificare se interzic în tot cuprinsul Imperiului, iar crucea însăși, ca semn al venerației creștine, cu drept de cetate acum, își cristalizează formele în câteva tipuri distincte, cu denumiri consacrate, concretizându-se totodată, bidimensional și tridimensional, într-o mare varietate de materiale: piatră, lemn, marmură, os, fildeș, metale și pietre prețioase, emailuri, pictură, grafică etc.

   După numărul și poziția brațelor, ca și după raporturile dimensionale dintre ele, crucile se constituie în următoarele tipuri principale:

   – crucea latină (crux immissa), cu brațul vertical inferior mai lung decât celelalte trei brațe, îndeobște egale între ele;

   – crucea greacă, cu toate brațele egale, intersectate perpendicular;

   – crucea Sfântului Andrei (crux decussata), cu toate brațele egale, dar intersectate oblic, în formă de X- I se spune astfel, deoarece, după tradiție, acest apostol, care ar fi predicat și prin Dobrogea noastră (sec. I), a fost răstignit pe o asemenea cruce;

   – crucea egipteană (crux commissa), cu un singur braț vertical, mai lung decât cele două orizontale, având prin urmare forma literei T. I se mai spune și crucea Sfântului Anton, care a trăit și a predicat în Egipt, în secolele III-IV.

   Din aceste tipuri fundamentale s-au desprins cu vremea noi tipuri derivate, cum ar fi:

   – crucea de Malta, cu brațele cvasitriunghiulare, îngustate spre punctul de intersecție;

   – CRUCEA DE LORENA, cu două traverse orizontale, din care una mai lungă la centrul celei verticale și alta mai scurtă deasupra;

   – crucea papală, cu trei traverse orizontale, din care una mai lungă la centrul celei verticale și două mai scurte, egale, deasupra și dedesubtul ei;

   – crucea rusă, cu o traversă orizontală pe centrul celei verticale și cu una oblică, mai scurtă, dedesubtul ei, amintind așa-zisul suppedaneum, adică suportul pe care au fost pironite picioarele lui Iisus.

   VEDEM AȘADAR CĂ ACEA FORMA DE CRUCE EXISTA DE MULT SI ERA FOLOSITA IN CRESTINISM INAINTE SA O PREIA IN FOLOSINTA MASONI SAU SATANISTI. NU BISERICA A LUAT CRUCEA DE LA SATANISTI SAU MASONI. CI EI SI-AU INSUSIT ACEA FORMA!

   1. Adevarat,frate crestine ca si curcubeul,pe care l-au luat homosexualii,si care este de fapt legamantul lui Dumnezeu,cu Noe,ca nu va mai pierde niciodata pamant ul prin apa.sectantii,satanistii de orice fel,pt ca masonii tot satanisti sunt,au furat insemnele crestine pt profanarea lor,si ca sa ameteasca crestinii slabi,care se agata de orice,fara sa studieze de unde vine originea acelui insemn,sau poate unii o fac intentionat,cine stie? Mantuire!

   2. Felicitări pentru aceasta deosebita prezentare și precizare, nici nu se putea mai bine. Din păcate majoritatea nu știu aceste adevăruri de credință, ei nu înțeleg ca Crucea Lui Hristos rămâne în continuare arma creștinului împotriva râului. Asa este, alții au preluat din valorile noastre creștine, ei nu înțeleg ca dacă batjocoresc Sfânta Cruce, aceasta ii va stârpi. Deci Crucea Lui Hristos, fie ce forma ar avea, este doar a Lui! Nu alte prostii,. Felicitări Pentru explicații. Adrian

 2. Cei drept de ceva vreme ma preocupa reprezentarea sf cruci in istorie, trebuie luat legatura cu mari teologi, parinti studiate articole de arta si gasit adevarul, nu putem face un articol cu trei poze si 2 randuri, sa problematizam mai serios.

   1. Dar si mai bine si studii superioare de istorie si istoria artei! Dupa poza cu pricina crucea s-ar face sus-jos, dreapta-stanga, stanga-deapta.

 3. https://seiyaku.com/customs/crosses/lorraine.html

  […]

  Not an ordinary cross

  https://seiyaku.com/images/cross/latin.png
  Latin Cross
  Latin

  In Christianity the Latin Cross is perhaps the one most commonly seen, and the double-barred Lorraine Cross therefore stands out as being „special” in some way.

  For example, a researcher in the US recently sent this fascinating variation. Check out his website to find out more: esotericcatholicism.wordpress.com.

  https://seiyaku.com/images/cross/lorraine-esoteric.jpg
  Esoteric
  © esotericcatholicism.wordpress.com

  […]

  Traducere Yandex Translate:

  […]

  Nu este un simplu cross

  https://seiyaku.com/images/cross/latin.png
  Crucea Latină
  Latină

  În Creștinismul Latin Cross este, probabil, cea mai frecvent întâlnită, și dublu-barat Lorraine Cruce, prin urmare, iese în evidență ca fiind „speciale”, într-un fel.

  De exemplu, un cercetător din SUA a trimis recent acest fascinant variație. Check out site-ul său pentru a afla mai multe:esotericcatholicism.wordpress.com.

  https://seiyaku.com/images/cross/lorraine-esoteric.jpg
  Ezoterice
  © esotericcatholicism.wordpress.com

  […]

  Blogul esotericcatholicism.wordpress.com a fost închis fie de autor, fie la porunca iezuiților.

  Dar în varianta arhivată a acestui site:

  https://web.archive.org/web/20160910113335/https://esotericcatholicism.wordpress.com/

  se poate citi despre explicarea câtorva componente ale unui artifact iezuit:

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/11/8.jpg

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/11/4.jpg

  între care se află niște rămășițe papistașe scârboase și dezgustătoare ce se pretind a fi Sfinte Moaște, care nu seamănă deloc cu Sfintele Moaște:

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/11/7.jpg

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/12/dsc_7984-715×1024.jpg

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/12/dsc_8043-1024×574.jpg

  dar și o fotografie cu o „cruce” de Lorena:

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/11/dsc_7978.jpg

  Articolul despre „crucea” de Lorena integral:

  Cross of Lorraine
  Posted on November 27, 2015 by

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/11/dsc_7978.jpg

  The Cross of Lorraine is a version of the two-barred cross that has been used by religious orders such as the Knights Templar and is considered to be a Crusader’s Cross. The Jesuits carried this cross during their missions in colonial American, because it helped the Native Americans relate to the symbolism. I believe this was probably what led to the artifact ending up in Arizona many years ago and it remains today.

  What makes this cross so unusual are the Latin letters that are listed in some type of code or formula. On the right side of the cross it has the letters from the St Benedict Medal, although the layout seems to be encoded for some reason.

  Notice that CSS is found diagonal on the top, then ML-NDSMD going down from right center.
  When you put the letters together, C S S M L – N D S M D are the initials of the words Crux sacra sit mihi lux! Non draco sit mihi dux! (“May the holy cross be my light! May the dragon (devil) never be my overlord!”)

  Then these letters are found on the crossbars (just to the right of the vertical phrase mentioned above)
  V R S N S M V – S M Q L I V B, in reference to Vade retro satana: Vade retro Satana! Nunquam suade mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas! (“Begone Satan! Never tempt me with your vanities! What you offer me is evil. Drink the poison yourself!”)

  At the bottom is CSPB, listed left to right and top down.
  C S P B in reference to Crux Sancti Patris Benedicti (“The Cross of [our] Holy Father Benedict”).

  At the corners of the woodcut we find the following letters, surrounding a Maltese cross:

  QVD – Latin: Quis vt Deus? English: Who is like unto God? This is the inscription on the shield carried by the Archangel St. Michael

  CMB – Latin: Christus Mansionem Benedicat English: May Christ Bless This House

  VCPI – Unkown?

  INRI – Latin: Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum English: Jesus the Nazarene, King of the Jews

  The formula used for the left side of the cross is still a mystery to me. It seems to use the same method of using the Maltese cross to delineate how the letters should be assembled, but their meaning still eludes me.

  Your comments and suggestions are appreciated.

  Traducerea articolului cu Yandex Translate:

  Crucea de Lorena
  Postat pe noiembrie 27, 2015

  https://web.archive.org/web/20160910113335im_/https://esotericcatholicism.files.wordpress.com/2015/11/dsc_7978.jpg

  Crucea de Lorena este o versiune a două prescrisă cruce care a fost folosit de ordine religioase, cum ar fi Cavalerii Templieri și este considerat a fi un Crusader ‘ s Cross. Iezuiții realizat această cruce în timpul misiunilor lor în colonial American, pentru că a ajutat Americani Nativi se referă la simbolismul. Cred că acest lucru a fost, probabil, ceea ce a condus la artefact se încheie până în Arizona mulți ani în urmă și este și astăzi.

  Ceea ce face această cruce atât de neobișnuite sunt litere latine, care sunt listate într-un tip de cod sau formula. Pe partea dreaptă a crucii are scrisori de la St Benedict Medalie, deși structura pare a fi codificat pentru un motiv oarecare.

  Observați că CSS este găsit diagonală pe partea de sus, apoi ML-NDSMD o jos de centru-dreapta.
  Atunci când a pus împreună litere, C S S M i N D S M D sunt inițialele cuvintelor Crux sacra sit mihi lux! Non draco sit mihi dux! („Sfânta cruce, fii lumina mea! Poate balaurul (diavolul) nu-mi fie stăpân!”)

  Apoi, aceste scrisori sunt de găsit pe traverse (doar la dreapta verticală expresie menționat mai sus)
  V R S N S M V S M Q L I V B, cu referire la Vade retro satana: Vade retro, Satana! Nunquam convingem mihi vana! Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas! („Piei Satana! Nu mă ispiti cu mândrie! Ceea ce-mi oferi este rău. Bea otrava pe tine însuți!”)

  În partea de jos este CSPB, enumerate la stânga la dreapta și de sus în jos.
  C S P B cu referire la Esența Sancti Patris Benedicti („Crucea de [noastre] Sfântul Părinte Benedict”).

  La colțuri de gravură în lemn găsim următoarele litere, incadrand-o cruce Malteză:

  QVD – latină: Quis vt Deus? Limba engleză: Cine este ca Dumnezeu? Aceasta este inscripția de pe scut efectuate de către Arhanghelul St. Michael

  CMB – latină: Christus Mansionem Benedicat engleză: Poate dumnezeu să Binecuvânteze Această Casă

  VCPI – Necunoscută?

  INRI – latină: Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum engleză: Iisus Nazarineanul, Regele Iudeilor

  Formula utilizată pentru partea stângă a crucii este încă un mister pentru mine. Se pare că pentru a utiliza aceeași metodă de a folosi crucea Malteză pentru a delimita cum literele ar trebui să fie asamblate, dar sensul lor încă îmi scapă.

  Comentarii și sugestii sunt apreciate.

 4. http://clasate.cimec.ro/detaliu.asp?tit=Cruce–Moesiu-Gligorie-atribuit–Cruce-de-procesiune&k=732624C551CB493882CB6A132BC35D4B

  Moesiu, Gligorie (atribuit). cruce de procesiune

  http://clasate.cimec.ro/medium/ARD_51310001501_552-1.jpg

  Deținător / Owner *
  * la data clasării / at the time of listing

  Muzeul „Anastasie Crimca” al Mănăstirii Dragomirna – MITOCU DRAGOMIRNEI

  Domeniu / Domain
  Artă decorativă

  Nr. inventar / Accession number
  207/611

  Tip / Type
  cruce

  Autor/Emitent / Author/Issuer
  Moesiu, Gligorie (atribuit)

  Titlu/Subtip / Title/Subtype
  cruce de procesiune

  Scoală / School
  Atelier moldovenesc

  Material/Tehnică (text)/ Material/Technique (text)
  lemn de cedru sculptat, ferecat în argint, turnat, cizelat, gravat, aurit

  Datare / Dating
  7132, iulie, 5 (1624)

  Loc de descoperire / Discovery area
  Dragomirna

  Fişă întocmită de / Record made by
  Dobjanschi, Ana

  Ordin de clasare / Listing order
  2017/22.01.2009 – Tezaur
  Poziția 1

  Descriere / Description
  Brațul vertical al crucii se termină în partea de jos cu un bulb poliedric decorat cu un motiv vegetal stilizat realizat din filigran şi din motiv perlat. Mânerul crucii fațetat (hexagonal în secțiune) este decorat la jumătatea sa de o împletitură în trei dintr-o bandă lată de cca. 1 cm lățime compusă din şase şiruri de sârmă de argint răsucită. Pe cele şase laturi ale piciorului crucii este dispusă inscripția de danie, în limba slavă veche, cu frumoase litere executate prin cizelare şi gravare; ea conține şi anul execuției crucii – 1624, numele comanditarului – Anastasie Crimca şi numele mănăstirii Dragomirna, unde este donată. Brațul vertical al crucii este întretăiat de două brațe orizontale, crucea terminându-se în partea inferioară, spre mâner, cu două medalioane ovale în formă de lacrimă, dispuse pe verticală. Crucea este sculptată pe ambele fețe şi pe cant cu scene din Noul Testament ilustrând momente din viața lui Iisus Hristos şi a Maicii Domnului, precum şi scene din Vechiul Testament. Pe o față a crucii, în câmpuri dreptunghiulare, sunt redate scene sub câte o arcadă în formă de acoladă ce se sprijină pe colonete decorate în torsadă: Naşterea Fecioarei, Naşterea Domnului şi închinarea magilor, Botezul, Buna Vestire, Cina de la Caana Galilei, Întâmpinarea Domnului, Vindecarea orbului, Învierea lui Lazăr, Duminica Floriilor, maica Domnului a Întrupării (în medalion), Scara lui Ioan Sinaitul; pe cealaltă față sunt redate scenele: Cina Cea de Taină, Răstignirea, Învierea, Plângerea, Necredința lui Toma, Adormirea Maicii Domnului, Pogorârea Sf. Duh, Înălțarea Domnului, soborul Sf. Apostoli, scenă lipsă, Scene din Acatistul Maicii Domnului (în medalion). Pe un cant apar scenele: Jertfa lui Avraam, Cei trei tineri, Ev. Marcu şi Ioan, Daniel în groapa leilor, iar pe celălalt cant: Cina de la Mamvri, Căderea îngerilor, Ev, Luca şi Matei.

 5. Ferească Dumnezeu de mințile bolnave din BOR. Cruce normală, creștină nu mai găseau? Și ne mirăm că suntem persecutați? Ierarhii nu mai au puterea mărturisirii pentru că slujesc puterii și banilor. Acest mitropolit trebuia să dea de pământ cu guvernanții și organele de forță, de să nu mai îndrăznească altădată să-și bage nasul in Biserică. Aproape a fost să-i laude pentru că au intenții bune de a închide biserica.
  RUȘINE TEOFANE !

 6. Noi spunem ,,Crucii Tale ne închinăm, Hristoase, Dumnezeule…”
  Crucea lui Hristos a fost o cruce căreia Hristos i-a dat o anumită semnificație, adică e armă asupra diavolului. Crucii cu două brațe paralele masonii i-au dat o anumită semnificație care nu-i interesează pe creștini. Așadar nu e cazul să ne aburească nimeni care e dispus să accepte crucile masonice.
  Trebuie observat că crucea lui Baphomet apare pe multe biserici și mânăstiri considerate ortodoxe. De ce? Noi ne închinăm crucii lui Hristos, nu crucii lui Baphomet!
  Indiferent cine le-a folosit sau cat de vechi sunt, altor cruci, cu alte semnificații, nu trebuie să ne închinăm! Dacă suntem ortodocși. Să ne ierte cei care fac parte și din loje! Aceștia nu pot sluji la doi domni.

 7. Imi pare rau s-o spun, dar aceasta nu e o cruce!!! De ce toti comentatorii spun ca e o cruce? Categoric nu e cruce! Toata lumea crestina ortodoxa, inclusiv Biserica noastra ortodoxa, stie cum arata Sf.Cruce, careia ne inchinam cu totii! Ce-au folosit preotii acolo , pt.mine, e un obiect asemanator , dar care nu avea ce cauta, cu desavarsire, pe masa sf.altar si nici in mana unui preot ortodox! E o incalcare grava, un lucru absolut intolerabil! Ar trebui ca intreaga Biserica sa reactioneze. Dar, pt ca a fost si luna noua, iar acum fortele oculte nationale si internationale care conduc din umbra, au avut nevoie si de simbolurile lor dar la manifestarile noastre crestine, pt avea succes in lucrarea lor distrugatoare, nu m-as mira daca, in anii viitori, nu va mai veni lumea in pelerinaj la Cuv.Maica Parascheva. Nu conteaza motivele, scopul lor e ca lumea sa nu se mai roage, sa nu mai dea slava bunului Dumnezeu! Dar oare chiar sa nu mai avem ierarhi „curati” care sa-l slaveasca doar pe Dumnezeu?…imi vine sa strig de durere, nu se poate asa ceva! Chiar nu se mai feresc si actioneaza pe fata! Pt ca asa au fost transmise directivele si ei s-au conformat….oh, Doamne, as putea spune iarta-i ca nu stiu ce fac, dar nu-i asa! Ei chiar stiu ce fac! Doamne nu ne lasa pana in sfarsit! Ai mila de noi !!!Amin!

 8. ANDREI,@. Sfântul Apostol Pavel ne spune: Feriți – va. de orice reprezentare a raului! Profețiile sa nu le dispretuiti. Nu înțeleg ,de ce trebuie sa avem in fata ochilor la Sfânta liturghie simboluri utilizate și de alte religii? ( Căci masoneria este o religie al cărei cap este Satana!) Avem Crucea ortodoxă,suntem ortodocși, de ce aceasta sminteala ? Dar, cum zice psalmistul : Ridica mâinile Tale împotriva măndriilor lor ,că rău a făcut vrajmasul în locul cel sfânt al Tău! în mijlocul locului de prăznuire al Tău, pus- au
  semnele lor ,drept semne!”. ( Ps 73). Încă o dată,Vai de cei prin care vine sminteala! Daca cei care ar trebui sa observe aceste lucruri nu le observa din binecuvântate pricini,pe aceasta cale le atragem atenția ca nu este bine ce se întâmplă…

 9. Eu stiu ca ingerul respectiv are mana cu doua degete tinute asa pentru ca simbolizeaza cele doua firi ale lui Hristos: dumnezeiasca si omeneasca.
  E adevarat ca satanistii afiseaza V-ul si asta produce confuzie cand este vazut pe icoana. Mai mult nu stiu sa va spun. Poate degetele ar fi trebuit sa fie lipite unul de altul, nu stiu.

  P.S. In icoana ingerul din stanga reprezinta pe Dumnezeu Tatal caruia se inchina celelalte doua persoane ale Sfintei Treimi Fiul si Duhul Sfant. Culorile simbolizeaza si ele ceva si sunt in acord cu persoanele pe care le reprezinta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button