X

Scrisoare deschisă către Patriarhul Daniel, semnată de peste 750 de credincioși

Un număr de 756 de credincioși au semnat o scrisoare deschisă către Patriarhul Daniel, pentru a trage un semnal de alarmă asupră măsurilor anticreștine ale autorităților, în contextul acestei false pandemii, cât și lipsa reacției din partea Ierarhiei BOR.  Scrisoarea urmează să fie trimisă în cursul zilei de maine.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Scrisoare deschisă

Către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,

Noi, semnatarii acestei scrisori,în calitate de mădulare vii ale Bisericii lui Hristos şi în contextul unui nou val epidemiologic anunţat de autorităţile din România, dorim să vă aducem la cunoştinţă că nu vom fi de acord cu o noua închidere a Bisericii sau cu oficierea Slujbelor fără enoriaşi.

Măsurile anunţate recent interzic organizarea şi desfăşurarea de procesiuni religioase chiar şi în spaţii deschise, dar şi staţionarea în apropierea locaşurilor de cult. Considerăm aceste măsuri drept abuzive şi nejustificate ştiinţific.

Considerăm că am dat Cezarului mai mult decât trebuia dat, în momentul în care am acceptat să facem ascultare şi să rămânem în casele noastre în noaptea Sfintei Invieri a Domnului Nostru Iisus Hristos, mulţi dintre noi considerând acest fapt o prima etapă în lepădarea faţă de credinţa noastră strămoşească întru Hristos.

De asemenea, considerăm că purtarea măstii şi distanţarea fizică, atât în interiorul Bisericii cât şi în exterior sunt o atingere la buna desfăsurare a actului liturgic. Hristos ne cheamă să stăm faţă către faţă, iar când Domnul Dumnezeul Nostru ne cheamă să ne împărtasim cu Trupul şi Sângele Lui, nu avem pentru ce să ne temem. Cei care se tem de orice molimă, pot sta deoparte; dar noi nu suntem de acord să ne fie îngradit tuturor dreptul de a participa la Sfânta Liturghie sau de a avea o Sfântă Liturghie trunchiată de măsuri abuzive. (“Cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste, să vă apropiaţi!”).

Pe cale juridică, conform Constituţiei (care este mai presus decât orice lege omenească sau hotărâre dată de guvern), în Art. 29 (1) este specificat clar că “…libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngradite sub nici o formă”. Legiutorul aplică principiul nediscriminării, referindu-se la toate credinţele religioase. Omul este liber prin naştere, este înzestrat de Dumnezeu cu conştiinţă liberă, adevăr consimţit chiar şi de “cezarii vremelnici”, cu atât mai mult este întărită ideea libertăţii religioase având în vedere că Ortodoxia este Dreapta Credinţă.

In calitate de mireni, noi nu cunoaştem pe deplin Canoanele Bisericeşti ale Sfinţilor Părinţi, asa cum Preafericirea Voastră le cunoaşteţi, nu ştim până unde merge ascultarea faţă de ierarhi, însă conştiinţa noastră în aceste vremuri tulburi ne îndeamnă să facem ascultare doar de Hristos,

Domnul şi Mântuitorul nostru care ne îndeamnă: “In lume necazuri veţi avea, dar, îndrazniţi, Eu am biruit lumea”.

Nădăjduim că Biserica lui Hristos va fi parte activă în biruinţa asupra acestei molime prin însăşi deschiderea către mireni şi apropierea lor de cele Sfinte şi Vindecătoare! Doamne ajută!

 

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Ascultarea față de ierarhi merge până când aceștia(ierarhii)încep să calce în picioare canoanele Bisericii,așa cum flagrant s-a întîmplat la Creta,cât și de multe alte ori…

  2. Cu durere in suflet și lacrimi amare,așa cred și eu!
    O minune și rugăciunile celor neamestecați in urgia ecumenista i-ar mai putea intoarce la adevăr și lumina Dumnezeiască. Fie mila Domnului cu noi ci toți,însă ,,de veți tăcea,pietrele vor vorbi”! Trebuie sa mărturisim pe Hristos Cel Răstignit și Înviat!

  3. Sa luam aminte la cuvintele celei care a supravietuit cumplitelor temnitele comuniste, iar acum este in Inparatia Domnului, d-na Aspazia Otel Petrescu: Mai oameni buni, daca va cadea Biserica ortodoxa in Romania, odata cu ea se va prabusi intreg neamul romanesc, Biserica si neamul sunt un intreg, una fara cealalta nu va putea exista…iar diavolul, prin slugile lui, este cel care vrea sa rupa aceasta unitate ptr ca diavolul mereu desparte, niciodata nu uneste, cel ce uneste este Dumnezeu. Iar cel mai bun exemplu in acest sens este cu catolicii, odata ce s-au rupt, in 1054, de Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, de atunci ei se tot rup aparand astfel puzderia de culte protestante si neoprotestante si alte secte…

    Iar parintele Bartolomeu Anania spunea: “Se intorc comunistii, dragii mei, sub masca libertatii, a democratiei, a ingaduintei, vor sa ni-L smulga pe Dumnezeu din suflet si rugaciunile de pe buze si din urechi… De aceea trebuie sa fim treji, noi crestinii, si Biserica noastra… pentru ca vremurile incep sa fie grele. Si vor fi din ce in ce mai grele! In numele libertatii si democratiei, se pregatesc crime morale, si chiar fizice!”. Asadar, fiecare acolo unde suntem, sa iesim cu curaj la marturisire si de Sf. Cuvioasa Parascheva, si de Sf. Dumitru si de toate celelalte mari sarbatori ale ortodoxiei ce vor urma si sa strigam fara frica ateilor si satanelor care conduc tara si catre mercenarii din jandarmerie si militie (caci romani nu se pot numi) ca in Decembrie 1989: “Exista Dumnezeu!, Vom muri si vom fi liberi”.

    https://www.youtube.com/watch?v=1tVNjFwyATM

    https://www.youtube.com/watch?v=Ecm478RyKdw

    https://www.youtube.com/watch?v=hkduUTTCPFg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button