X

Blasfemie, “Biserica” protestantă îl înfățișează pe Iisus cu sâni și barbă, îmbracat într-o rochie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Noua reclamă a “Bisericii” Islandei pentru Școala Duminicală a stârnit furie, după ce a prezentat un Iisus Hristos cu sânii, machiat și cu rochie.

Anunțul, care  îl arată pe Iisus agitându-și „sânii” în timp ce dansa sub un curcubeu, a apărut pe pagina de Facebook a “Bisericii” Naționale pe 11 septembrie.

Anunțul a fost șters de pe pagina Bisericii, dar va fi afișat pe autobuzele din capitala islandeză Reykjavik timp de cel puțin încă două săptămâni.

“Biserica” a spus într-o declarație: „Adunarea “Bisericii” Naționale din 2020 regretă că imaginea lui Iisus într-o reclamă școlară duminicală, a jignit oamenii. Scopul era de a accentua diversitatea, nu de a jigni oamenii sau de a-i șoca.”

Petur Georg Markan, reprezentant mass-media pentru “Biserica” Islandei, s-a declarat mulțumit că Iisus Hristos să apară în diferite forme și că “biserica” sărbătorește diversitatea.

Markan a adăugat: „În acest [afiș], vedem un Iisus care are sâni și barbă. Încercăm să îmbrățișăm societatea așa cum este. Avem tot felul de oameni și trebuie să ne obișnuim să vorbim despre Iisus ca fiind de „toate felurile”, în acest context.”

„Mai ales pentru că este cu adevărat important, ca fiecare persoană să se recunoască în Iisus și să nu stagnăm prea mult. Acesta este mesajul esențial. Deci este în regulă. Este bine că Iisus are barba și sânii.”

Cu toate acestea, el a fost conștient de reacția online, adăugând: „Știm că nu toată lumea este de acord că Hristos trebuie să apară astfel și, desigur, respectăm acest lucru”.

Markan a spus că același artist care a proiectat reclama va începe să lucreze la o nouă campanie: „În curând, vom introduce mai multe personificări în care, de exemplu, îl vei vedea pe Iisus contribuind la problemele de mediu”.

Ministrul “bisericii” Grafarvogskirkja, Guorun Karls- og Helgudottir, a spus: „Fiecare persoană interpretează ceva în această imagine. Unii oameni îl interpretează ca pe un Iisus trans, alții ca pe o femeie. Unii o văd pe Maria cu barbă, iar alții ca o persoană care face sex. Punctele de vedere în cadrul bisericii sunt la fel de diverse ca în alte părți. ‘

După lansarea sa, mulți au criticat reclama pe rețelele de socializare.

Un utilizator Facebook a spus: „A existat un motiv pentru care am părăsit “Biserica” Națională și am găsit o altă congregație creștină”.

O altă persoană a scris: „Rușine episcopului!”

Alte comentarii au inclus „fără gust” și „deosebit de prost”.

„Biserica ar trebui să fie rușinată pentru că l-a umilit pe Iisus în acest fel”, a argumentat o persoană.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Iceland

  Biserica Evanghelică Luterană din Islanda, numită și Biserica Națională, este biserica creștină creată oficial în Islanda. Biserica mărturisește credința luterană și este membru al comuniunii Porvoo. Biserica este organizată într-o singură eparhie condusă de episcopul Islandei.
  Din aceasta “biserica” face parte si presedintele.
  Nu cred ca poate fi numita biserica.
  Exista cateva secte crestine precum mormonii,martorii lui Iehova,adventistii,unele nu cred in iad,altele in trinitate,unii din ei isi cumpara teren pe marte,unii se cred un fel de Dumnezeu,aberatii..
  Nu cred ca baptistii,penticostalii sau evanghelicii si ar permite asemenea blasfemie strigatoare la cer.
  De aproximativ 30 de ani studiez ,citesc,ma informez,vizitez bisericii ,adevarul e doar unul e scris in sfanta scriptura,fiecare om insa interpreteaza asa cum il inspira Duhul Sfant.

  Dumnezeu sa ne dea intelepciune si pricepere sa intelegem scriptura !
  Amin!!!

   1. 1. Primiţi-l pe cel slab în credinţă fără să-i judecaţi gândurile.
    2. Unul crede să mănânce de toate; cel slab însă mănâncă legume.
    3. Cel ce mănâncă să nu dispreţuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
    4. Cine eşti tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea.
    5. Unul deosebeşte o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
    6. Cel ce ţine ziua, o ţine pentru Domnul; şi cel ce nu ţine ziua, nu o ţine pentru Domnul. Şi cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulţumeşte lui Dumnezeu; şi cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, şi mulţumeşte lui Dumnezeu.
    7. Căci nimeni dintre noi nu trăieşte pentru sine şi nimeni nu moare pentru sine.
    8. Că dacă trăim, pentru Domnul trăim, şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci şi dacă trăim, şi dacă murim, ai Domnului suntem.
    9. Căci pentru aceasta a murit şi a înviat Hristos, ca să stăpânească şi peste morţi şi peste vii.
    10. Dar tu, de ce judeci pe fratele tău? Sau şi tu, de ce dispreţuieşti pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea judecăţii lui Dumnezeu.
    11. Căci scris este: “Viu sunt Eu! – zice Domnul – Tot genunchiul să Mi se plece şi toată limba să dea slavă lui Dumnezeu”.
    12. Deci, dar, fiecare din voi va da seama despre sine lui Dumnezeu.
    13. Deci să nu ne mai judecăm unii pe alţii, ci mai degrabă judecaţi aceasta: Să nu daţi fratelui prilej de poticnire sau de sminteala.
    Romani14:1_13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button