X

Icoană a Maicii Domnului izvorăște mir într-o Biserică din Atena

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe 11 septembrie, Episcopia de Kaisariani, Vyronas și Hymettus din cadrul Bisericii Ortodoxe Grecești a făcut o declarație oficială pe site-ul său web despre o icoană a Maicii Domnului din care a izvorât mir, aflată într-o biserică dintr-o suburbie a Atenei.

Declarația referitoare la Icoana de Mângâiere a Maicii Domnului în Biserica Sf. Dimitrie din Vyronas spune:

Slăvind lucrarea Domnului și Tatălui nostru milostiv și împlinind o promisiune de a-i susține pe frații noștri în vremuri grele, când dragostea pentru Domnul dispare, îi informăm pe toți evlavioșii frați că Icoana Maicii Domnului Mângâietoarea, păstrată în Biserica Sf. Demetrius din Nea Elvetia, Vyronas, a izvorât mir.

În timpul lecturii pasajului Evangheliei pentru sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, enoriașii au observat cum din Icoana Maicii Domnului a început să curgă mir. Credincioșii au observat minunea și au început să discute de ce s-a întâmplat această minune.

Icoana a continuat să izvorască mir timp de câteva zile.

Acest lucru a fost confirmat de credincioșii care au început să vină pentru a venera icoana.

Episcopia interpretează faptul că Icoana Mângâierii a început să izvorască mir în timpul Nașterii Maicii Domnului ca un semn de la Dumnezeu că Mama Sa continuă să mângâie și să susțină credincioșii, la fel cum i-a mângâiat și susținut pe apostoli și pe ceilalți credincioși din primele comunități creștine când se ascundeau „de frica evreilor” (Ioan 19).

Angajatul bisericii care a observat prima dată minunea a comentat :

Credincioșii începeau să vină, așa că am vrut să șterg icoana și să-i curăț suprafața din cauza măsurilor de coronavirus și am observat că ochiul ei stâng era înnorat și o lacrimă venea de la el. L-am șters; Am crezut că este un fel de umezeală externă. Apoi m-am îndepărtat. După citirea Evangheliei, am decis să mă uit din nou și am văzut o lacrimă care curgea din ochiul ei drept. Am tremurat tot și ochii mi s-au umplut de lacrimi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button