X

Papa Francisc: Sexul și mâncarea sunt plăceri „divine” trimise de Dumnezeu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un interviu cu scriitorul italian Carlo Petrini, care a adunat mai multe conversații cu papa pentru o nouă carte, “Sfinția” sa s-a referit la sex și mâncare, printre alte delicii, ca daruri de la Dumnezeu. Mai mult, să te bucuri de ele nu este un păcat, așa cum au predat liderii bisericii „excesiv de zeloși” în trecut.

„Plăcerea vine direct de la Dumnezeu. Nu este nici de origine catolică, nici creștină, nici altceva; este pur și simplu divin ”, îi spune el lui Petrini în cartea„ TerraFutura: Conversații cu papa Francisc despre ecologie integrală ”, un titlu de lucru englezesc, aflat acum în Italia . „Plăcerea de a mânca și plăcerea sexuală vin de la Dumnezeu.”

Francisc a continuat, referindu-se la condamnarea trecută a bisericii pentru plăcerile gustative și sexuale ale vieții ca „moralitate excesivă … O interpretare greșită a mesajului creștin”.

„Plăcerea de a mânca este acolo pentru a vă menține sănătos mâncând, la fel ca și plăcerea sexuală pentru a face dragostea mai frumoasă și pentru a garanta perpetuarea speciei”, a spus Pontifex Maximus.

Opiniile care alungă astfel de aspecte de bază ale vieții „au cauzat un prejudiciu enorm, care poate fi simțit și astăzi cu putere”, a susținut papa.

„Nu cred că este neobișnuit ca un papa să spună ceea ce a spus în mod specific, totuși”, a spus scriitorul și criticul catolic Peter Williams. „În ceea ce privește plăcerea mâncării și a sexului„ divină ”, “Sfântul” Părinte subliniază pe bună dreptate că plăcerea vine de la Dumnezeu.” Williams a declarat pentru Newsweek  că Episcopul Romei descrie „acceptarea de către biserică a„ plăcerii umane, simple, morale ”, ca un mod de a găti bine și o iubire sexuală plină, în cadrul căsătoriei”.

Într-adevăr, Papa Francisc a spus că există probleme mult mai mari pentru care să ne rugăm, și anume schimbările climatice, defrișările și consumul de resurse nesustenabile.

Autorul cărții este văzut ca fondator al mișcării „slow food”, începând din anii 1980 ca un efort de a proteja tradițiile culinare regionale și de a pleda împotriva mâncării rapide și a consumului rampant. Cartea, potrivit lui Petrini, este un răspuns la recenta chemare a Papei la acțiune, pentru a învinge schimbările climatice și distrugerea mediului.

Săptămâna trecută, liderul spiritual a îndemnat publicul de la Vatican și din întreaga lume să țină seama de acordul climatic de la Paris din 2015 – un subiect fundamental al alegerilor prezidențiale din SUA din 2020, luna viitoare.

„Cererea noastră constantă de creștere [economică] și ciclul nesfârșit de producție și consum, epuizează mediul natural”, a spus Francis la 1 septembrie. „Pădurile sunt tăiate, solul erodează, câmpurile eșuează, deșerturile avansează, mările se acidifică și furtunile se intensifică. Întreaga Creație suferă! ”

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

  1. Nu sunt trimise de Dumnezeu decat in mintea lui indracita.
    Mancarea e o fire a trupului, o necesitate, si are rolul doar de a ne tine vii trupul, pe cand rugaciunea e mancarea sufletului.

    Cat despre relatiile trupesti, sunt urmarile caderii in pacat ale primilor oameni:Adam si Eva. Si din nou, au rolul de a inmulti omenirea.

    Cine face din ele placeri, isi face bilet spre iad. Pentru ca Sf. Teodor Studitul spunea de multe ori sa ne indepartam de placeri.
    Sunt si din aceia care fac din trupul lor un dumnezeu. Sa vedem cum o sa-i mantuoasca trupul lor…

  2. Prin cuvintele “placerea” mancarii si “sexul” pt cine e istet ,papa a ajuns sa faca reclama supermarket urilor multinationale(sioniste desigur) si a tot ce tine de contraceptie(stiut fiind ca tot ce tine de contraceptie le aduce evreilor sume exorbitante pt ca acele produse si servicii medicale se vand foarte mult).Aici s a compromis ca mare afacerist dar s a compromis iremediabil pt ca si a vandut teologia lui pe piata.De acum teologia catolica e ceea ce invatam zero iar ceea ce castigam cu ea in afaceri e 100%.Adica,dupa prostii astia de catolici teologia ar fi cea mai buna idee in afaceri murdare.Mai concret,mergi numai pe pogoramant pt ca te imbogatesti(desigur,te imbogateste dracul pt ca cu pogoramantul pana la refuz si calcand legea lui Dumnezeu intri pe banda dracului facand numai voile lui.Si atunci cum sa nu te imbogatesti cu nedreptati si cu necuratul?)Acum intelegeti de ce papistasii vor sa tot matraseasca?Pt ca Adevarul,ortodoxia este piedica in calea unei asemenea masinarii de imbogatire prin mintirea si adormirea constiintelor credinciosilor pt ca afacerile sa poata prospera fara stadii sau vami morale cum sunt in ortodoxie.Din aceasta cauza catolicismul dureaza atatea secole si are sute de milioane de adepti sub papucul lui de care nu se vor debarasa niciodata pt ca confesiunea catolica promite multe si mari placeri pe cand ortodoxia ca singura cale adevarata pt mantuire si sfintenie nu e cu placerile lumesti,cu pogoramantul la destrabalari si din aceasta cauza ortodocsii vor fi tot atat de putini si ortodoxia va fi pe mai departe prigonita de sacii de placeri cu mitra si cu doua picioare.

    1. Corect e sa-i numim papistasi, pentru ca asta sunt, se inchina papei, capul “bisericii” lor, numindu-l egal cu Dumnezeu.
      Deci sa nu mai folosim numele “catolici”, care, corect, tot la Biserica Ortodoxa face referire, deoarece catolic=universal, unic.
      Ori noi stim ca unica Biserica mantuitoare e cea a Lui Hristos: Biserica Ortodoxa.

      Papistasi/vaticanisti sunt.

      Iertati-ma

    1. Corect e sa-i numim papistasi, pentru ca asta sunt, se inchina papei, capul “bisericii” lor, numindu-l egal cu Dumnezeu.
      Deci sa nu mai folosim numele “catolici”, care, corect, tot la Biserica Ortodoxa face referire, deoarece catolic=universal, unic.
      Ori noi stim ca unica Biserica mantuitoare e cea a Lui Hristos: Biserica Ortodoxa.

      Papistasi/vaticanisti sunt.

      Iertati-ma

      1. M-am exprimat așa pentru a se înțelege despre ce este vorba.
        Corect: Biserica Catolică = Biserica Ortodoxă = Biserica cea Una
        Iar cei care se închină papei nu au biserică, ci adunare a papistașilor.

      2. Simbolul de Credinta,ultimele articole in limba greaca veche au cuvantul katholiki(catolica)cu sensul lexical al limbii grecesti exprimat dintotdeauna si pana azi la Sf.Liturghie slujita in limba greaca.Iata textul din Crezul ortodox in limba greaca:
        Εις μια Αγια,ΚΑΘΟΛΙΚΗ( katholiki=gr. καθολικος:επιθ., universal,general,catolic.In text se traduce “cea universala”,”cea generala” adica in sensul ca marturisim ca credem in Biserica,ortodoxa bine inteles,drept Biserica ce potrivit chemarii ei,misiunii ei are tarie,putere si ca intindere este universala,concret, prin natura Adevarului ei revelat cuprinde nu numai tot pamantul ca spatiu geografic ci intregul univers,παντος του κοσμου= tot cosmosul,intreaga lume si ca sens fizic si ca sens spiritual)και Αποστολικη Εκκλησεια.

        1. Acum ca sa nu facem confuzii folosim pt papistasi terminologia “catolic” asa cum este obiceiul de drept comun.Ce este obiceiul de drept comun?Obiceiul de drept comun este fraza flosita in disciplina Dreptului Bisericesc ortodox si canonic care se refera la ceea ce este incetatenit in Biserica in sensul bun si pe baza consensului unanim si cum e cazul de fata ,in limbajul scris si vorbit s a incetatenit obiceiul ca pentru delimitarea papistasismului de ortodoxie sa se foloseasca in loc de papistasism catolicism sau romano-catolicism pentru ca cetateanul de rand care este si ignorant si nestiutor al teologiei sa stie ca despre romano-catolici este vorba.Daca ii spui doar cuvantul papistas acesta nu intelege si rumega mai greu pana cand ajunge sa si dea seama ce ai vrut de fapt sa spui.De aceea ramane in uzanta pt catolici termenul de romano-catolic,avand rabdare si explicandu-i omului pana va intelege sensurile lexicale grecesti pt a intelege corect cuvantul”catolic”care nu face referire la erezia papistasa.Papistas este un apelativ folosit doar de mediul teologic academic ortodox,nefiind auzit des de masele largi de credinciosi.

    1. Akar,ministrul turc al apararii jigneste grecii in continuare:
      Grecii mai bine sa taca daca nu vor sa devina masa servita altora .Sau:
      Grecii sa taca daca nu vor sa devina siameze.Cu alte cuvinte trufia si aroganta turcilor nu are limite iar cand Erdogan a auzit ca UE aplica sanctiuni bancilor si persoanelor turce care finanteaza si fabrica componente militare cu scop revizionist s a infuriat si a inceput si mai tare sa arunce expresii triviale publice la adresa Greciei.

  3. si nu e adevarat? sau cum?

    e nevoie doar sa ne uitam putin in versurile chiar ale muzicii populare traditionale sa vedem cate referinte bogate gasim de mandre si alcool asta la un popor care se mandreste luciferic cu patima ortodoxiei adevarate care cica o aveau ai nostrii acum 100-200 de ani

    se cheama minciuna si idealizare a trecutului
    “pacatele” s-au pastrat cam tot in aceleasi proportii cu mici exceptii de a lungul vremeii

  4. Pitagora n-a fost vazut niciodata mancand sau facand cele ale firii, pe care le socotea nevrednice a fi vazute de discipoli si mai prejos de orice invatatura filosofica. El antrena mintea ucenicilor sai pentru a patrunde tainele universului / eterului, nu pe cele josnice ale carnii umane trecatoare. Papistasul asta nici macar la inaltimea lui Pitagora nu se ridica, darmite sa pretinda a propovadui invataturile Evangheliei lui Hristos! De ce ne tot uitam in gura lui, ma rog?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button