X

Șeful Mossad: Turcia este o amenințare mai mare decât Iranul

Sursa Foto: prth.gr

Pentru Israel, Turcia este o amenințare mult mai mare decât Iranul.

Potrivit unui articol din The Times de Roger Boyes, șeful Agenției de Informații din Israel, Mossad, a spus că puterea iraniană este fragilă și că adevărata amenințare este Turcia.

Yossi Cohen, Șeful Mossad a făcut aceste comentarii când a discutat cu omologii săi egipteni, emirati și saudiți.

Potrivit lui Boyes, afirmația lui Cohen „nu a fost că Iranul a încetat să mai fie o amenințare de securitate, ci mai degrabă că ar putea fi combătut prin sancțiuni, embargouri, schimburi de informații și raiduri clandestine. Diplomația coercitivă a Turciei, asumarea unor acțiuni riscante în Orientul Mijlociu, a reprezentat o provocare diferită pentru stabilitatea strategică în estul Mediteranei. „

În articol a fost evidențiat faptul că NATO nu mai are forță să poată menține relațiile greco – turce în stabilitate.

Boyd subliniază că Turcia, sub președintele Recep Tayyip Erdoğan, „flirtează cu războiul” și că „acesta este într-o continuă căutare constantă de inamici și țapi ispășitori, lucru care îi epuizează chiar și pe susținătorii săi și l-a lăsat aproape fără nici un aliat în regiune”.

În demersul lui nebun, de a controla Orientul Mediteranean și Orientul Mijlociu, și-a făcut dușmani în fiecare colț, primind sprijin pentru agresiunea sa doar din partea Qatarului, Azerbaidjanului și a guvernului expirat al Acordului Național cu sediul în capitala libiană Tripoli și al cărui mandat primit de la Națiunile Unite s-a terminat în decembrie 2017.

Pe de altă parte, Grecia a primit sprijin ferm din partea Parlamentului Libian, Franței, UE, SUA, Israel, Cipru, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Armenia, printre altele.

Cu toate acestea, cu Mossad declarând Turcia o amenințare mai mare decât Iranul, aceasta ar putea schimba complet geopolitica regiunii, întrucât UE și SUA ar fi mai dispuși să se implice, în cazul în care Israelul va fi în pericol.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneNoua Ordine Mondială
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. Erdogan a ajuns izolat de țările vecine cum ajunsese Ceaușescu înainte de revoluție. Cauzele izolării lui Erdogan sunt diferite, cum ar fi expansiunea islamismului, dar se aseamănă când amândoi cred că sunt suverani în mijlocul dictaturii globaliste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.