X

Șeful Mossad: Turcia este o amenințare mai mare decât Iranul

Sursa Foto: prth. gr

Pentru Israel, Turcia este o amenințare mult mai mare decât Iranul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit unui articol din The Times de Roger Boyes, șeful Agenției de Informații din Israel, Mossad, a spus că puterea iraniană este fragilă și că adevărata amenințare este Turcia.

Yossi Cohen, Șeful Mossad a făcut aceste comentarii când a discutat cu omologii săi egipteni, emirati și saudiți.

Potrivit lui Boyes, afirmația lui Cohen „nu a fost că Iranul a încetat să mai fie o amenințare de securitate, ci mai degrabă că ar putea fi combătut prin sancțiuni, embargouri, schimburi de informații și raiduri clandestine. Diplomația coercitivă a Turciei, asumarea unor acțiuni riscante în Orientul Mijlociu, a reprezentat o provocare diferită pentru stabilitatea strategică în estul Mediteranei. “

În articol a fost evidențiat faptul că NATO nu mai are forță să poată menține relațiile greco – turce în stabilitate.

Boyd subliniază că Turcia, sub președintele Recep Tayyip Erdoğan, „flirtează cu războiul” și că „acesta este într-o continuă căutare constantă de inamici și țapi ispășitori, lucru care îi epuizează chiar și pe susținătorii săi și l-a lăsat aproape fără nici un aliat în regiune”.

În demersul lui nebun, de a controla Orientul Mediteranean și Orientul Mijlociu, și-a făcut dușmani în fiecare colț, primind sprijin pentru agresiunea sa doar din partea Qatarului, Azerbaidjanului și a guvernului expirat al Acordului Național cu sediul în capitala libiană Tripoli și al cărui mandat primit de la Națiunile Unite s-a terminat în decembrie 2017.

Pe de altă parte, Grecia a primit sprijin ferm din partea Parlamentului Libian, Franței, UE, SUA, Israel, Cipru, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Armenia, printre altele.

Cu toate acestea, cu Mossad declarând Turcia o amenințare mai mare decât Iranul, aceasta ar putea schimba complet geopolitica regiunii, întrucât UE și SUA ar fi mai dispuși să se implice, în cazul în care Israelul va fi în pericol.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Erdogan a ajuns izolat de țările vecine cum ajunsese Ceaușescu înainte de revoluție. Cauzele izolării lui Erdogan sunt diferite, cum ar fi expansiunea islamismului, dar se aseamănă când amândoi cred că sunt suverani în mijlocul dictaturii globaliste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button