X

Preot grec arestat pentru că a îndemnat enoriașii să nu poarte mască în Biserică

Poliția a arestat Sâmbătă un preot de pe insula grecească Kalymnos, după ce i-a îndemnat pe credincioși să nu poarte mască în Biserică.

Comentariile sale au fost făcute prin intermediul contului său de Facebook: „Nimeni nu trebuie să poarte o mască în Sărbătoarea Panagiei [Fecioarei Maria]!!! Nu trebuie să-i facem rău Doamnei noastre Theotokos [Fecioarei Maria]. Mama noastră vrea să ne vadă chipurile. Vrea sa ne vada credinta !!!! Vrea să ne sărute. Ea vrea să ne binecuvânteze. Te iubim, Panagia și sunt sigur că și noi, copiii tăi, îți vom oferi această bucurie !!! Nimeni nu va purta mască.

Este de amintit că în Grecia guvernul a impus că măștile sunt obligatorii în interiorul bisericii, la fel și distanțarea socială. Există, de asemenea, o limită pentru câți au voie să participe la liturghii în biserici sau mănăstiri.

Potrivit unor surse, preotul, care nu a fost numit, a fost dus în arest, fiind acuzat că a răspândit vești false care pun în pericol sănătatea publică, în urma unei plângeri a unui cetățean care a văzut postul.

Preotul s-a prezentat în fața unui procuror pe insula Kos și a fost eliberat în așteptarea procesului stabilit pentru 8 octombrie 2020.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brotherplandemia covid-19Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

24 comentarii

 1. PERMANENT ÎMI PUN ÎNTREBĂRI. UNA DINTRE ACESTEA ESTE: ÎN CARE SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT S-A SPUS LA ORA DE MATEMATICĂ CUM CĂ UNITATEA DE BAZĂ PENTRU MĂSURAREA DISTANȚEI SOCIALE ESTE METRUL? DE CÂND CLASELE SOCIALE AU UNITATEA ETALON DE MĂSURAT LUNGIMEA DISTANȚEI DINTRE ELE, ÎN FRANȚA, LA SEVRE, METTUL ETALON FIIND CONSERVAT ACOLO CA UNITATE DE MĂSURĂ A LUNGIMII, ALĂTURI DE UNITATEA DE MĂSURĂ A MASEI ȘI DE ALTELE?…E DREPT CĂ DISTANȚAREA SOCIALĂ ARE O VARIABILĂ FOARTE MARE, ÎN PERIOADELE ELECTORALE DISTANȚA DINTRE EMANAȚI ȘI VIERMII DE ȚĂRĂNOI-CUM NE NUMEA ȚAȚA LEANA-SCADE SEMNIFICATIV!

 2. M.S. Chirila si-a expus relativ recent parerea sa despre unele grupari eretice, aflate in relatie cu ereticii ecumenisti “ortodocsi”.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=3T4puG97uDM&feature=emb_logo

  M.S. Chirila nu arata insa gravitatea ratacirii din intelegerile/acordurile la care au ajuns ecumenistii „ortodocsi” cu acele grupari eretice, intelegeri insusite de Sinodul din Creta ca drept “o marturie despre Ortodoxie”, care arata caderea sub anatema a celor ce urmeaza celor hotarate in Creta, datorita “desfiintarii” dogmelor definite la Sinoadele Ecumenice; ceea ce vadeste din partea lui M.S. Chirila ori o lipsa a constiintei dogmatice, specifica duhului ecumenist care bantuie mediul teologic academic, ori, pur si simplu o lipsa de cunoastere a problemei.
  Referindu-se la erezia “Filioque”, intre altele ii acuza de „extremism” pe cei care-i considera pe ereticii ecumenisti in afara Bisericii, iar ca exemplu in acest sens, M.S. Chirila sustine cum ca: “dupa Sinodul lui Fotie papistasii, datorita lui “Filioque”, n-au fost taiati de la trupul Bisericii, decat abia la 1054”(citat aproximativ). Nimic mai fals. Anatema este înstrăinare de Hristos şi de mântuire, este tăiere de la trupul tainic al Bisericii lui Iisus Hristos. Chiar el, M.S. Chirila, spune ca Sfantul Fotie a anatematizat erezia “Filioque” si pe sustinatorii acesteia. Parerea lui M.S. Chirila ca “Filioque” pleac de la confuzia pe care cei din Apus au facut-o intre fiintarea Sfantului Duh si trimiterea Lui in lume, este o teorie inventata de ecumenistii papistasi si “ortodocsi”, rod al preocuparilor acestora in privinta unirii dintre ei. Asa cum se stie,“Filioque” pleaca de la ratacita cunoastere pe care Augustin a avut-o in legatura cu dogma Sfintei Treimi, Augustin avand vadite inclinatii modaliste. Se mai spune in aceasta inventie ecumenista , despre cauza aparitiei lui Filioque, ca respectiva “confuzie” s-a datorat si unei probleme lingvistice, ceea ce se aseamana cu o alta falsa teorie a ecumenistilor “ortodocsi”, aflati in relatie cu monofizitii, aceea prin care se considera ca monofizitii nu sunt eretici, ca de fapt la condamnarea lor de catre Sfintii Parinti s-a ajuns datorita unei neintelegeri terminologice.
  Probabil ca M. S. Chirila i-a parasit cu adevarat pe ecumenisti si s-a „convertit” la Ortodoxie, insa prin sustinerea de asemenea teorii ecumeniste se dovedeste ca inca nu este convertit deplin la Ortodoxie, aceasta in afara de “partasie”, dar si de o parte din erorile eclesiologice ale lui Sava, zis Lavriotul, pe care si le-a insusit.

  1. NE SUTOR ULTRA CREPIDAM!
   E cea mai buna replica pe care v-o pot da vis-a-vis de criticile adresate teologului Mihai Silviu Chirila.
   Sper sa cunoasteti limba latina!
   Daca nu, mai studiati!
   Sine ira et studio.

   PS
   Daca nu v-ati descurcat cu traduceva, va spun eu . In esenta e vorba de un cizmar care se credea critic de arta
   A fost pus la punct imediat de pictorul criticat , care l-a strigat tare, sa auda: Cizmare, nu te ridica mai sus de sandaua ta! Asta a fost pe vremea romanilor, acum 2000 de ani, dar e valabil.si acum , cand vedem ca noii cizmari. ai zilelor.noastre se cred nu pictori, ci chiar teologi de profesie, asa cum e in cazul de fata!Trist, dar adevarat!

  2. Domnule Grigorie, Dvs va credeti teolog., spre deosebire de domnul.Mihai Silviu Chirila, care chiar ESTE teolog. Si nu. este unul.oarecare, ci.unul foarte apreciat de toti cei care traiesc cu adevarat Ortodoxia!

   1. Ortodoxia se probeaza din cele ce le sustinem in acord cu teologia Sfintilor Parinti, iar in afara teologiei Sfitilor Parinti nu se teologhiseste ci se filosofeaza, si multi asemenea intelectuali, cu ifoase de teologi, care filosofeaza se gasesc in mediul academic. Mari intelectuali care filosofau au fost si multi ereziarhi, neurmand calea teologhisirii nu le-a folosit la ceva bun cultura pe care au avut-o, dimpotriva i-au ingropat si mai mult, pentru totdeauna, pentru vesnicie. Trairea adevarata a Ortodoxiei nu poate exista fara pazirea adevarului de credinta; dogmele sunt duhovnicesti si se inteleg duhovniceste, iar crestinul traind dogma se fereste cu mare paza sa nu iasa in afara adevarului de credinta, pentru ca abatandu-se de la adevaratele dogme si staruind in ratacire se afla in afara Bisericii, iar in afara Bisericii – asa cum spune Sfantul Ciprian al Cartaginei – nu exista mantuire.

   2. MSC este cam cu pomenitorii, adica cei care merg pe doua cai, dar la un moment dat sau se vor lepada de una-cea mai neplacuta, care duce la Rai, desigur, sau se vor rupe in doua, ca om care sa mearga pe doua drumuri odata, nu am mai vazut…
    Nu am nimic nici cu MSC nici cu alti oameni. Am cu erezia si cu pomenirea ereticilor.
    Sa-ti dau un exemplu, nu despre MSC, ci asa, in general:
    Si diavolul e apreciat de multe vrajitoare(la fel cum unii „teologi/preoti/episcopi, gen Calistrat, Teodot cel pomenitor, etc. sunt apreciati de „ortodocsi”). Face asta din diavol ceva bun, sau deosebit, ii da dreptate in vreun fel faptul ca e apreciat?

 3. Distribuiti! Raspuns la emailul trimis Givernului pentru solicitarea unei dezbateri publice cu privire la adaugarea mai multor boli infecto-contagioase pentru care se aplica nesuferita LEGE A CARANTINEI:
  <>

  1. ANUNȚ

   Ministerul Sănătății organizează luni, 24 august 2020, ora 10.30 o dezbatere publică în sistem de videoconferință cu tema: proiectul de Hotărâre privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locația declarată de acestea sau, după caz, în unități sanitare sau în locații alternative atașate acestora, precum și a Listei unităților sanitare de bază în care se tratează persoanele bolnave.

   Înscrierea solicitanților la dezbatere se va face la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 21.08.2020, ora 12.00, în limita unui număr de maximum 100 persoane, timpul alocat pentru dezbatere fiind de 50 de minute, întrucât acestea sunt limitările impuse de platforma Webex.

   Persoanele care vor participa la dezbaterea în sistem videoconferință vor fi înscrise în ordinea în care a foist primită solicitarea de participare la adresa de e-mail mai sus menționată, dar nu mai mult de 100 persoane.

 4. Si daca tot am primit macar o dezbatere publica despre legea carantinei, sa scriem neaparat si celor din educatie, NU VREM pentru copiii nostri sa poarte masca obligatorie pe toata durata cursurilor!
  Va dati seama daca un copil de gimnaziu/liceu are 7 ore de curs pe zi, sa poarte masca 7 ore?! Oamenii astia nu sunt normali.
  Sa le scriem si despre termo scanare, sa se accepte si scanarea cu termometru clasic, nu cu cel ca pistolul, 666 probabil, fara contact.

  Va rog!!! Haideti sa ne mobilizam!!!

  Trimiteti emailuri la [email protected]
  Dumnezeu sa ne ajute sa reusim!!!
  Avem termen 10 zile!

  Incerc sa revin cu un text cat mai curand posibil. Repostati comentariul meu si pe alte site-uri daca vreti, sau pe retele sociale.

 5. În data de 18 august 2020, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost lansat în dezbatere publică ordinul pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19.
  Aceasta HG este o modificare a legii Nr. 1/2011 si a legii Nr. 55/2020. Dat fiind că până la 18 august 2020 se pot primi sugestii/obiecţii din partea cetăţenilor, solicităm ca Ministerul Sănătăţii să afişeze o dată exactă pentru o dezbatere publică propriu-zisă, fizic sau în mediul online.
  Solicităm de asemenea posibilitatea elevilor de a refuza termoscanarea cu termometre fara contact, si jnlocuirea acesteia cu masurarea temperaturii cu termometrul traditional, din MOTIVE DE CONSTIINTA.

  De asemenea, solicitam eliminarea obligativitatii purtarii mastii pentru elevi in timpul orelor de curs, intrucat aceasta este irelevanta: elevii lastreaza distanta necesara in timpul orelor, iar unele studii au aratat efectele daunatoare ale purtarii mastii pe timp indelungat, precum eczeme, eruptii cutanate, acnee, sau hipotoxie.

  Mulţumim!
  Cu deosebită consideraţie,
  Numele si data.

  Ps: verificati va rog daca va pricepeti, gramatica sa fie ok si exprimarile stiintifice la fel. Eu cred ca e bine in mare.
  Doamne ajuta!

 6. Declaratia pe propria raspundere este obligatorie la reluarea scolii”, spune Ghidul pentru inceperea cursurilor anuntat recent de Ministerul Sanatatii. Dar daca vor exista parinti care nu vor dori sa semneze aceasta declaratie, ce se va intampla? Mai ales ca in ea, sub rezerva unor pedepse cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani, sau cu amenda, parintele isi asuma raspunderea ca al sau copil „nu a venit in contact cu o persoana testata pozitiv” pentru COVID19. Vor mai fi lasati acei copii sa intre in scoala? Li se vor oferi metode alternative de a invata?

  Pai nu a promulgat presedintele sc online.

  1. Ora in unele scoli va avea 30 min., profesorii au obligatia in pauza sa dezinfecteze clantele, elevii bancile , separatoarele, vor primi manusi masti viziere , peste putin timp si combinezoane, adica se va transforma sc in sp 9.
   Adica sc va fi doar dezinfectie si dezinsectie…
   Luarea temperaturii cu termoscanere…
   Sunt mai multe variante in lucru, la materiile muzica, religie, desen(arta plastica) ed fizica si sport sa nu se mai fie cu note, sa se taie din ore la materiile, chimie, fizica, geografie, istorie
   , stiinte, lb moderna 2, cdp ul tenologia si latina sa dispara de tot…
   De ce mai merg copii la sc doar pt dezinfectare si sa spele bancile.
   Astia la sectorul 4 nu dau bani de burse dar dau pe borduri, luminite, arteziene, banci, parcuri publice facute din bani publici care vor sta vesnic cu cheia , dar pt burse n au , cu.mare greutate au dat dupa luni de zile doar 30 ron la sect1 300 ron bursa/luna, eu zic sa nu mutam toti in sect1.
   Acum arunca bani pe viziere, masti, biocide, teste, separatoare, manusi, dar pt burse nu vor fi bani.
   Sunt sc in sect 4 cu tuneluri de dezinfectare, copii in iunie au avut pb cu alergii…acestea pot da si tuse, stranut, rinoreee apoi vine si iti ia copilul fara acord, asa cum a spus dna Turcan.
   In timp pot da si fibroze chistice .
   Cand au aparut pb Dna Anisie a spus ca doar au recomandat tunelurile de dezinfectare, dar de , trebuie sa spele si sc niste bani.
   Acele tuneluri inca exista , nu le a desfiintat nimeni.
   Apoi vor aduce si vaccinurile.
   Am vazut in cls cum se face separarea bancilor, se unesc 3_4 biroruri un sigur elev, deci ar intra cam 8 elevi, restul ar veni prin rotatie la 1_2 saptamani.(peste 50% vor fi sigur online)
   Declaratie pe proprie raspundere, ca n a stranutat, nu l a durut capul pe copil etc, risti inchisoare pana la 2 ani sau inchisoare…
   Normele de redeschidere sunt f stufoase si greu de realizat…

   Tehnologia e de la cel rau,nici un crestin nu ar trebui s o foloseasca.
   .
   Daca in 14 zile vor fi 3 cazuri la mia de locuitori se va trece la planul galben sau rosu.
   Bucurestiul avea anul trecut 1.8 milioane locuitori.
   Ieri au zis peste 228 cazuri
   .deci clar dc o tin tot asa planul va fi galben sau rosu , verde este exclus din start, dupa alegeri va fi din nou stare de urgenta..
   Deci cativa elevi dintr o clasa vor merge la sc o sapt , doua , apoi vor aparea cazuri, vor inchide sc.si stare de urgenta..

   Numai bine!!

   P.S.
   Daca suntem im necazul de 7 ani .numai conteaza nimic.
   Doamne ajuta!!!

   .

 7. Scoala online nu e scoala.

  NU trebuie sa acceptam nimic din ce ne propun acesti tradatori.

  „Semantura ta nu are ce cauta langa cea a diavolului, nici macar pentru a afirma existenta lui Dumnezeu.”

  1. Ar trebui facuta o petitie de catre parinti, de genul: NU INVATAMANTULUI ONLINE!

   Iar preotii si parohiile care doteaza copiii cu tablete, laptopuri si calculatoare sa stie ca mai devreme sau mai tarziu vor da socoteala in fata Dreptului Judecator pentru smintirea sufletelor nevinovate. Caci ce altceva sunt aceste unele blestemate, decat obiecte demonice!

 8. Revenind la articolul despre preotul grec arestat:
  — autoritățile nici nu au nevoie să ne supravegheze. Avem destui trădători și colaboratori printre noi, idioți care nu-și pun întrebări, care nu se deranjează să pună la îndoială nimic din ceea ce li se spune. Ei cred că se comportă ca niște cetățeni responsabili dar, de fapt, se fac vinovați de prostie și ignoranță mai mult decât de orice. Încrederea lor deplasată, obediența lor jalnică și slugărnicia lor patetică i-au întărit pe cei care ne-au încălecat. Tragedia este că ne vor trage în jos și pe noi odată cu cu ei.

 9. Ce ne facem noi care NU avem Preoți ne-ecumeniști numai ecumeniști? Mergem să ne spovedim la ecumeniști? Eu nu pot merge departe la Biserică (nu pot sta în picioare mai mult de 15-30 de minute, datorită unui ulcer varicos la piciorul stâng), și nu m-am spovedit de vre-o 3 ani de nu mă înșel și tot la un ecumenist, atunci nu am fost atât de informat ca și acum despre Creta și erezia ecumenismului!
  Noi care preferăm Preoți nepomenitori cum putem face să avem Preoți mărturisitori în apropiere? Mă tem că cei din Ierarhiile BOR se vor lupta să distrugă pe toți Preoții mărturisitori și nepomenitori și vom rămâne fără Preoți, iar noi mirenii nu avem cum să luăm locul Preotului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.