X

Preotul Ioan Ungureanu și credincioșii, reclamați la DSP pentru participarea la Prohod

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În seara de 14 august 2020, în Parohia martiră Schit Orășeni din Botoșani s-a săvârșit, cum era și firesc, slujba Prohodului Maicii Domnului, la care au participat credincioșii parohiei.

Slujba s-a săvârșit doar în parohia din jurul paraclisului de peste drum, unde slujește preotul Ioan Ungureanu, pentru că în biserica păzită de bodyguarzi, unde este pomenit mitropolitul eretic Teofan și unde slujește preotul ecumenist Bolohan, nu s-a săvârșit nicio slujbă, deși Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai mari slujbe ale Bisericii Ortodoxe, fiind prefațată de un post aspru de două săptămâni, desprins, după spusele Sfinților Părinți, din Postul Sfintelor Paști.

Preotul Bolohan nu se află la primul comportament de acest fel. La data de 16 mai anul curent, când parohia prăznuiește hramul sfinților Sila, Paisie și Natan, preotul respectiv a uluit întreaga lume prin faptul că nu a ținut deloc sărbătoarea.

Deși se pare că preotul Bolohan nici măcar nu știe că în seara dinaintea praznicului Adormirii trebuie slujit Prohodul Adormirii Maicii Domnului, totuși, câțiva dintre credincioșii săi s-au gândit să-i reclame la DSP pe credincioșii ortodocși prezenți la slujbă și pe preotul lor, părintele Ioan Ungureanu. 

Un inspector DSP s-a prezentat la fața locului și a constatat că credincioșii de acolo nu puneau niciun pericol pentru sănătatea publică, că își făceau slujbele în mod normal, așa cum se fac în Biserica Ortodoxă de la începutul vremurilor.

Ca urmare, plângerea făcută de adepții mitropolitului Teofan la DSP s-a soluționat cu o clasare pe motiv că fapta reclamată nu există.

Față de aceste anomalii, se cuvine să îl întrebăm respectuos pe mitropolitul Teofan următoarele:

  1. există posibilitatea ca preotul Bolohan, pentru care ați scos cu forța un sat întreg din parohia sa, să fie cel mai nepregătit preot din Mitropolia Moldovei și Bucovinei sau prezența lui are ca scop distrugerea efectivă a acelei parohii-martir?
  2. de vreme ce nu faceți nimic pentru apărarea credincioșilor ortodocși și a sfintei noastre Biserici de batjocura și abuzurile la care o supune statul mondialist prin aceste măsuri absurde de purtare a măștii în biserici, de îndepărtare de la sfintele icoane, nu vi se pare deplasat faptul că adepții înaltpreasfinției voastre din localitate îndrăznesc să reclame, într-o manieră rușinoasă, la DSP pe consătenii lor? Cât de creștinesc poate fi acest gest? Astfel de comportament îi învață preotul pe care l-ați impus cu forța în localitate?
  3. este normal ca MMB să justifice în presa botoșăneană „amică” cheltuirea din banii publici a unor fonduri pentru păzirea cu bodyguarzi unei comunități precum cea a preotului Bolohan prin proferarea unor minciuni precum aceea că agenții NEI Guard păzesc biserica pentru că, chipurile, cineva din Orășeni ar fi amenințat că dă foc bisericii, ceea ce cu siguranță nimeni nu a făcut?
  4. este normal ca în aceeași presă botoșăneană să se lanseze dezinformări provenite tot de la MMB potrivit cărora în Schit Orășeni este un caz unic în țară, încercându-se crearea „unei comunități a preoților nepomenitor”, în condițiile în care în această parohie este un singur preot care își apără turma de erezia înaltpreasfinției voastre și de incompetența preotului Bolohan, comunitatea nu a aderat și nu are de gând să adere la nicio altă structură bisericească sau parabisericească, urmând doar calea indicată de Sfinții Părinți în cazul în care episcopul devine eretic, iar în țară sunt zeci de preoți care au întrerupt pomenirea ierarhilor lor eretici?

Două întrebări și pentru presa botoșăneană:

  1. Considerați că este deontologic să scrieți toate aceste minciuni turnate de agenții MMB, fără ca vreodată să vă informați cât de cât la fața locului, să discutați cu comunitatea, cu preotul?
  2. Considerați firesc să acordați spații largi situației de la Schit Orășeni, în timp ce ignorați și chiar sprijiniți public încălcarea legii de către fostul primar traseist al Comunei Cristești, domnul Lucian Borfotină, care a exercitat mandatul de primar timp de șapte luni după ce a trecut de la un partid la altul și apoi la încă unul, în condițiile în care OUG nr. 57/2019 edictează că primarul care părăsește partidul care l-a ales pierde mandatul, care încetează de drept la momentul în care a migrat din partid?

Un lucru este cert: oricine vede activitatea din Schit Orășeni a preotului Bolohan poate să spună fără a greși prea mult: la asemenea ierarh, asemenea preot!

Autor: Mihai-Silviu Chirilă

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

    1. Mirean@ pai vrem si continuarea…la acel super video …tocmai cand era cel mai important sa auzim ce dau acele vaccinuri??!!!! Poate postezi si continuarea ..te rog!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button