X

SUA: Amendă sau închisoare pentru cei care refuză vaccinul împotriva Coronavirus

Sursa Foto: brightspotcdn.com

Pe măsură ce producătorii de medicamente sunt în cursa de a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului, apar mai multe întrebări legale: Guvernul ar putea forța oamenii să-l facă? Oamenii care refuză pot să li se inchidă magazinele sau să își piardă locul de muncă?

Răspunsul scurt este DA, potrivit lui Dov Fox, profesor de drept și director al Centrului pentru Politica de Drept Sănătate și Bioetică de la Universitatea din San Diego.

„Guvernul poate impune vaccinările în moduri mai mult sau mai puțin intruzive”, a spus el într-un interviu. „El pot limita accesul la școli, accesul la servicii sau la locul de muncă dacă oamenii nu sunt vaccinați. I-ar putea obliga să plătească o amendă sau chiar să îi închidă la închisoare. ”

Fox a menționat că autoritățile din Statele Unite nu au încercat niciodată să închidă oamenii pentru că au refuzat să se vaccineze, dar alte țări precum Franța au adoptat o tactica agresivă.

Precedentul legal datează din 1905. Într-un reper al cazului Curții Supreme a SUA, Jacobson c. Massachusetts, instanța a decis ca Massachusetts să aibă autoritatea de a amenda persoanele care refuzau vaccinarea pentru variola.

Acest caz a constituit baza legală pentru cerințele vaccinului în școli și a fost confirmat în deciziile ulterioare.
„Instanțele au descoperit că atunci când necesitatea medicală o cere, sănătatea publică depășește drepturile individuale și libertățile în joc”, a spus Fox.

În 2019, New York City a adoptat o ordonanță care a amendat persoanele care au refuzat o vaccinare împotriva rujeolei.

Acestea fiind spuse, protestele recente față de purtarea de mască arată că ar putea exista o reacție semnificativă la impunerea unui vaccin, a spus Fox. Doar pentru că Guvernul are puterea de a o face, nu înseamnă că este cea mai bună politică publică, a adăugat el.

Cea mai probabilă cerință federală de vaccinare ar veni sub forma unei sancțiuni fiscale, dar Fox a spus că, având în vedere poziția actuală a Curții Supreme, o cerință federală de vaccin ar fi probabil neconstituțională.

Opozanții unui mandat federal ar cita decizia Curții Supreme din 2012 privind Legea de îngrijire la prețuri accesibile, a spus Fox. În acest caz, justiția a decis că Congresul nu-și poate folosi puterile pentru a reglementa comerțul interstatal pentru a solicita oamenilor să cumpere o asigurare de sănătate.

Asta înseamnă că SUA ar putea avea diferite cerințe de vaccin în diferite state.

Statele Americane care explorează o cerință a vaccinului ar trebui să facă acest lucru numai dacă vaccinul este disponibil pe scară largă și disponibil, a spus Fox.

„În caz contrar, creați o categorie de persoane care sunt mai puțin sigure și fără acces la mijloacele de bază ale societății”, a spus el.

Statele ar trebui să permită scutiri pentru persoanele cu riscuri legitime medicale, cum ar fi sarcina, dar nu și scutiri din motive religioase sau filozofice, a spus el.

„Excepțiile religioase nu sunt impuse în mod constituțional prin clauza de exercitare liberă a Primului Amendament, vaccinarea obligatorie nu se va putea excepta pe bază religioasă”, a spus el.

La locul de muncă, angajatorii privați ar avea multă flexibilitate pentru a solicita vaccinarea angajaților, inclusiv pompierilor, singurul motiv de refuz va fi cel legitim pe motive medicale.

Atât timp cât angajatorii arată că există costuri semnificative asociate cu lucrătorii nevaccinați, nu ar trebui să ofere scutiri religioase angajaților, a spus Fox.

Conform Legii privind drepturile civile din 1964, angajatorii nu sunt obligați să mențină angajații religioși, dacă acest lucru ar reprezenta o costuri mai mari pentru companie.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brotherVaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

13 comentarii

  1. In vremea aceea era vb doar de închisoare și bătăi, suferinte…acum în închisoare vei fi vaccinat obligatoriu, ceea ce va fi alta forma de a cădea în cursa lor.Din pacate..

  2. Nu stiu dacă ne mai putem permite să mergem la inchisoare, pentru că cei închiși vor fi printre primii vaccinati. Sfintii Părinți ne-au spus ca soluția este fuga.

   1. Da. Solutia este fuga, deocamdata. Spun deocamdata, pentru ca sa speram ca Dumnezeu ii va opri si va interveni Dreapta Lui.
    Protestele….. nu cred.
    Nu ai cu cine. Lumea e prea speriata. Si oricum suntem prea putini. La proteste ce se va rezolva, vor infiltra printre oameni pe sorosisti si pe masoni.
    Fara Hristos nu putem face nimic.

   2. Sfântul Gavriil Georgianul ne spune că dacă pecetea ți se va pune cu forța, adică făra voia(acceptul) ta, atunci nu ți se consideră lepădare de Dumnezeu. Deci închisoarea este singura soluție a celor care n-au fugit în munți.
    Să nu uităm că această nouă perioadă de prigoană prin încarcerare a fost descoperită celor îmbunătățiți încă din timpul prigoanei comuniste din închisori. Vedeți vedenia lui Valeriu Gafencu din închisoare când i S-a arătat Maica Domnului, Care i-a spus că a venit ca sa-i întărească în credință asigurându-i că biruința va fi a Fiului ei, adica a lui Hristos, și că ceea ce li se întâmpla lor în închisoare va urma să se îmtâmple celor de după ei. Nu credeți că semnele ne spun că tocmai bate la uși această nouă prigoană? Eu consider că la această prigoană ce stă să înceapă se referea Maica Domnului cănd îi vorbea lui Valeriu Gafencu în închisoare în acea vedenie. Asadar să ne întărim, căci urmează „valul 2”, adică valul noilor mărturisitori pentru Hristos(adică pentru adevăr).

 1. În toată aceasta nebunie, Dumnezeu a avut răbdare sa vadă cum vor evolua lucrurile… Nu în sensul că nu știa, ci, ca să ne învețe și pe noi răbdarea… Cred ca se apropie timpul intervenției Divine..

 2. Doamne ajută,

  Avem bucuria să vă prezentăm Noul testament din 1942.
  Acest Nou Testament a fost tălmăcit de episcopul ortodox Nicolae Colan al Clujului și revizuiește traducerile clasice ortodoxe anterioare, cum ar fi textul Bibliei din 1914, folosind cu un limbaj mai actual.
  Textul a fost tipărit în vremuri de prigoană, anume când hortiștii stăpâneau Ardealul de Nord.
  Îl recomandăm pentru că urmează linia clasică!

  P.S. Acest Nou Testament a mai fost prezentat, dar acum a fost prelucrat pentru a putea fi citit clar și în format A4 (la imprimare orientare Peisaj, nu Potret), deci nu e nevoie să mai fie tipărit în format A3, care e de două ori mai mare ca A4.

  Click aici pentru a descărca: https://cititorul.home.blog/2020/08/11/noul-testament-1942/

 3. @Naavin, da. Spune Sfântul Lavrentie de Cernigov ca dacă va veni războiul, ne vom mântui cu miile, iar dacă va veni întâi antihristul, se va mântui abia unul la multe mii. De fapt, războiul ar fi o întrerupere a Tainei Fărădelegii, care, oricum avansează…

  1. Dar dacă spui astăzi cuiva că ne dorim războiul va zice că suntem nebuni. De ce? Pentru că nu-i înțelege rostul.
   Și Sfânta Matrona zicea că neapărat trebuie să fie război, căci făra de război vom pieri cu toții. Pecetea venită prin vaccin te conduce la Iad, iar războiul înlătură pecetea deocamdată, deci, dacă te scapă de pecete, te va scăpa și de Iad. De aceea este bun războiul, adică în condițiile date(de azi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.