X

Edward Snowden: Guvernele se folosesc de COVID-19 pentru a ne „monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Guvernele din întreaga lume exploatează criza medicală de pandemie (COVID-19), pentru a ne monitoriza așa cum nu au mai făcut-o niciodată”. Precum mulți alții, Snowden este de părere că dacă acest trend va continua, societatea în ansamblu se va îndrepta rapid spre o guvernare de tip totalitar.

Aceste semne sunt deja prezente și, din păcate, societatea s-a împărțit în două tabere, între cei care cred și susțin măsurile obligatorii, în numele securității sănătății generale și, de cealaltă parte, cei care nu cred în motivația (COVID-19) a autorităților,  privind măsurile prin care, la modul general, întreaga populație este constrânsă de a-și ceda drepturile și libertățile individuale, în numele aceleași „securități de sănătate”.

Aceștia din urmă – nu toți – nu contestă faptul că acest virus există și, cu adevărat, dacă nu este tratat poate fi fatal. Însă cu toate acestea, comparativ cu alte cauze medicale, infecția este tratabilă și nu reprezintă un „altfel de risc”, comparativ cu HIV, Ebola… sau banala Gripă.

O guvernare de tip totalitar

Majoritatea oamenilor sunt preocupați, aproape tot timpul, de cariera profesională, de locul de muncă, de a obține o casă, sau întemeia o familie, astfel încât, alocă prea puțin timp altor lucruri care nu se intersectează cu aceste preocupări. Acești oameni, de asemenea au convingerea că guvernul țării lor, pe care îl creditează cu încredere, va lucra pentru binele și siguranța lor. Convinși de acest fapt, nu vor acorda o atenție prea mare măsurilor de restrângere a unor drepturi individuale pe care guvernul „lor” le aplică ori impune… până într-o zi – când se vor „trezi” cu un mare pachet de „obligativități” cedate în schimbul drepturilor și libertăților avute – în care vor realiza că acestea au fost „fabricate” și încrederea înșelată.

 Guvernele „doar” au pus în practică aceste „seturi de măsuri”, venite ca recomandări de la organisme internaționale, precum Organizația Mondială a Sănătății, însă fără ca acestea să fi fost prezentate în mod public, anterior punerii lor în aplicare. „Respectarea și susținerea unor astfel de „impuneri” s-a făcut gradual în rândul populației. Acum, la acest moment, vă pot spune că bazele sistemului de control total sunt consolidate.”, e de părere Snowden

Snowden menționează că „instrumentele” prin care se implementează aceste „obligații” ce au ca efect cedarea drepturilor și acceptarea prin consimțământ a acestor măsuri restrictive sunt: frica, panica și isteria. Iar la aceste capitole, oamenii din „laboratoarele puterii” au experiență!

În timp ce autoritarismul se răspândește la nivel global, pe măsură ce se adoptă legi ce anulează ori restrâng drepturile și libertățile unei persoane, pe măsură ce ne sacrificăm libertatea, treptat, ne vom pierdem capacitatea și dreptul de a decide și de a trăi într-o lume mai puțin liberală și liberă. Credeți cu adevărat că atunci când primul, al doilea, al 16-lea val al coronavirusului va deveni „o amintire”… guvernele vor anula legile și măsurile obligatorii ce vă sunt impuse astăzi, sau vor fi păstrate? – Edward Snowden (interviu)

Snowden subliniază și faptul că, la fel ca în cazul evenimentului 9/11, și „evenimentul” coronavirus va fi folosit pentru a spori măsurile de supraveghere și securitate. Măsuri care însă, nu vor mai ieși din „noua normalitate socială” niciodată. „Sunt convins că multe din aceste acțiuni de supraveghere și securitate, ce sunt aplicate în prezent de guverne asupra cetățenilor lor, asemeni tiparului „PatriotAct”, nu vor fi aduse niciodată la cunoștință cetățenilor, ci vor rămâne clasificate sub protecția secretului de serviciu.”

O altă voce care critică măsurile luate de guverne este dr. Ron Paul. Acesta a publicat un articol – semnalat a fi „fake news” de grupurile media aflate sub umbrela guvernamentală – în care își exprima aceleași temeri și gânduri precum Snowden. „Guvernele adoră crizele, deoarece atunci când oamenii se tem, sunt mai dispuși să renunțe la libertățile pe care le au, la schimb cu promisiunile în care guvernul îi asigură că va avea grijă de ei.” După 11 septembrie, de exemplu, americanii au acceptat legea „PatriotAct” – promisiunea guvernului privind securitatea lor – în schimbul cedării totale a drepturilor și libertăților lor civile.

În cei 18 ani de la adoptarea Legii „PatriotAct” – o listă impresionantă de 342 de pagini prin care FBI, NSA, DHS, CIA, precum și alte agenții guvernamentale, au primit puteri extinse – trecută prin Congres, ca urmare a „așa-ziselor” atacuri teroriste din 11 septembrie. Legea „PatriotAct”, a încălcat, prin efectele produse, cel puțin șase din primele zece amendamente constituționale – Primul, al IV-lea, al V-lea, al VI-lea, al VII-lea și al VII-lea amendament – și, probabil al XIII-lea și al XIV-lea amendament.

De asemenea, „PatriotAct” a redefinit terorismul într-o formulă atât de largă, încât multe activități politice non-teroriste, cum ar fi de exemplu: marșurile de protest, demonstrațiile civile, adunările civile ad-hoc, precum și „nesupunerea civică”, față de un funcționar al statului (ex. polițist) sunt considerate și acum acte teroriste. Astfel, orice persoană se va angaja în activiăți protejate de Primul Amendament (dreptul la opinie, exprimare, etc.), va deveni suspectă și țintă a sistemelor de monitorizare și supraveghere.

„PatriotAct” a plecat de la ideea că dacă agențiile guvernamentale de securitate internă ar avea acces la informații despre fiecare american, acestea ar putea distinge teroriștii de ceilalți cetățeni. La acel moment a fost „un impuls” împărtășit și susținut de toate comunitățile și serviciile de protecție, de la poliția orașelor mici, până la agențiile federale. Acum însă, prin coronavirus, măsurile luate de guvernele lumii au depășit impunerile din „Patriot Act”.

„Este destul de straniu că oamenii nu se întreabă dacă această „pandemie” a coronavirusului ar putea, în fapt, să fie o mare farsă, în special privind pericolul real al bolii – care este exagerat din punctul meu de vedere – și nu-i observă pe cei care au interese financiare sau politice… fără a le păsa nici o secundă de panica pe care o produc prin menținerea unei astfel de situații. Să nu înțelegeți greșit! Asta nu înseamnă că boala este inofensivă… fără îndoială, oamenii vor muri de coronavirus! În special cei din categoriile vulnerabile de vârstă sau care au și alte afecțiuni asociate.”

„Deși poate nu mă credeți, personal am mai văzut acest film! Guvernul forțează o amenințare ca scuză pentru a ne restrânge libertățile și drepturile. Noi, de bună credință acceptăm să le cedăm, iar când „amenințarea” s-a terminat, Guvernul nu ne va mai da niciodată înnapoi drepturile și libertățile cedate!” – dr.Ron Paul (articol)

Moderatoarea Glenn Greenwald, a obținut un interviu cu Edward Snowden în care acesta expune consecințe unei pandemii îndelungate de coronavirus, prin care guvernele vor obține, de la populație, un control total.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Bineinteles ca nu exista nici un dubiu de indoiala in tot ceea ce avertizeaza extraordinarul om, Edward Snowden, care si-a periclitat libertatea si viata personala pt a spune Umanitatii, adevarul despre ceea ce i se pregateste! Cati dintre oameni ar face astazi , asemenea lui?
    Doar ca sfaturile si informatiile lui sunt pt oamenii cu gandire libera si neafectata de propaganda Ocultei, caci pt masa uriasa si amorfa de sclavi de pe Glob nu se mai poate face nimic din acest punct de vedere!

    1. Edward e tot omul sistemului international. El e pus sa incunostiinteze prostimea despre realitatea reala tocmai pentru ca prostimea sa fie mai aspru judecata la Parusie, doar pentru ca a auzit cum stau lucrurile. Deci prostimea nu va avea scuze spunand: N-am stiut!

      1. La “Event 201” din 18 octombrie 2019 ne-au anunțat ce urma să se întâmple. Întotdeauna anunță public într-un fel sau altul ceea ce urmează să pună în aplicare, ca să aibă acoperire. Adică prostimea a fost anunțată și n-a avut nici o reacție, adică a fost de acord cu ceaa ce urmează noi să le facem …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button