X

Robot medical autonom capabil să identifice o vena, să introducă acul și să extragă sânge

O echipă cu sediul la Universitatea Rutgers, din Statele Unite, a dezvoltat și testează un sistem robotizat aproape autonom, care localizează o venă adecvată, introduce acul și chiar atrage o proba de sânge. Acest dispozitiv de venipunctură este conceput pentru a efectua în siguranță extrageri de sânge din venele de pe antebraț. Sistemul combină imagistica cu ultrasunete și robotica miniaturizată pentru a identifica vasele adecvate pentru canulare și pentru a ghida brațul robotic un ac atașat spre ceea ce se numește centrul lumenului.

Un clinician efectuează poziționarea generală a mașinii în raport cu brațul subiectului, sterilizând / ștergând zona țintă, aplicând hidrogel cu ultrasunete și selectând centrul venei țintă așa cum este afișat pe un monitor. Aceste coordonate sunt apoi utilizate de dispozitiv pentru a determina cinemica necesară pentru a se asigura că vârful acului a intersectat planul imagistic cu ultrasunete la centrul vasului.

Odată aliniat și stabilizat, operatorul inițiază apoi procedura de introducere, iar dispozitivul cu axa de injecție conduce vârful acului atașat înainte într-un unghi de 25 de grade față de antebrațul participantului până la ținta centrului venei, introduce acul și extrage o probă de sânge de 5 ml.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
SănătateVaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.