X

Efectul Covid-19 în SUA, 11 milioane de familii își vor pierde locuințele datorită crizei

Sursa foto: cnbcfm.com

În fiecare an, aproximativ  2,3 milioane de americani primesc decizii de evacuare. În timpul pandemiei COVID-19, am putea vedea mult mai multe evacuări într-o lună.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Firma de consultanță Stout, cu contribuție de la Coaliția Națională pentru un Drept Civil (NCCRC), a utilizat rezultatele sondajelor de recensământ și datele privind veniturile pentru a dezvolta un nou  instrument de estimare a evacuării  care estimează câte gospodării ar putea fi expuse riscului de evacuare, pe măsură ce instanțele juridice se redeschid, iar scutirile de chirie sunt eliminate. Potrivit raportului, mai mult de 16 milioane de locuințe închiriate sunt expuse riscului de evacuare, iar peste 11 milioane de familii ar putea primi acte de evacuare în următoarele patru luni.

Din aprilie,  sondajele săptămânale de recensământ  au întrebat americanii dacă și-au plătit chiria lunii trecute la timp și cât de încrezători sunt că vor putea plăti luna viitoare, împreună cu alte întrebări  menite să evalueze statutul angajării, securitatea alimentară și alte efectele ale pandemiei COVID-19. Instrumentul de estimare a evacuării Stout combină asta cu datele despre cât de mulți sunt americanii care nu mai pot plăti chiria datorită scăderii veniturilor.

Cu o povară mai mare a chirii, există șanse mai mari ca răspunsul cuiva de a avea „încredere moderată” sau „lipsa de încredere” că poate plăti chiria se va traduce într-o evacuare sau mai multă instabilitate de plată a chiriei, spune John Pollock, coordonatorul NCCRC, care luptă pentru asigurarea drepturilor pentru necesitățile umane de bază, cum ar fi locuința. În cea mai mare parte a SUA, nu există  acces la asistență juridică pentru chiriași; în medie, 90% dintre proprietarii sunt reprezentați în instanță, dar chiriașii doar 10%. Pollock spune că de aceea se emit atâtea ordine de evacuare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button