X

Polonia NU ”va permite UE să impună condiţii privind statul de drept în schimbul plăţii fondurilor UE”

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat luni că el nu va permite UE să impună ţării sale condiţii privind statul de drept în schimbul plăţii fondurilor UE, notează France Presse conform Agerpres.

Morawiecki s-a exprimat la sosirea sa în a patra zi a summitului UE în cursul căruia cei 27 de lideri din UE par incapabili să se pună de acord asupra unui plan de relansare post-coronavirus.

Liderii încearcă să ajungă la un acord cu privire la bugetul pe termen lung al UE (2021-2027), de peste 1.000 de miliarde de euro, majoritatea cheltuielilor fiind destinate agricultorilor şi ţărilor est-europene.

Dar mai multe state, în principal nordice, precum şi Ţările de Jos, insistă ca membri precum Polonia şi Ungaria să respecte principiile europene în materie de libertate de exprimare şi de independenţă a tribunalelor pentru a beneficia de aceste fonduri.

„Acceptarea unei Europe cu valori la reducere, cu drepturi ieftine şi respectarea statului de drept la reducere, din partea noastră va fi ”nu””, a declarat prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel la sosirea sa.

„Pentru ca acest compromis să fie acceptabil pentru Polonia, trebuie să obţinem ceea ce am cerut de la început: nicio putere discreţionară pentru organismele UE, instituţiile UE cu privire la statul de drept”, a răspuns Mateusz Morawiecki în faţa media poloneze la Bruxelles.

La fel ca Ungaria, Polonia este atent urmărită de UE pentru subminarea valorilor europene precum libertatea presei şi independenţa puterii judiciare.

Executivul european a declanşat mai multe proceduri în ultimii ani împotriva Budapestei şi Varşoviei. Acordul privind bugetul multianual al UE trebuie aprobat în unanimitate de statele membre şi ratificat de Parlamentul European.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

9 comentarii

 1. Romania, invata de la Polonia, ca invatatul e pe gratis, si nu mai fi asa slugarnica! Unde-ti e demnitatea!

 2. Atâta timp cât avem un președinte și un guvern care sunt împotriva românilor,….și așa românii au ajuns multi spălați pe creier de către sistem,fricoși,lași,nepăsători,credulii statului.

 3. Ce sa zic?! Am ajuns sa îmi fie rușine de mine ca sunt roman când văd atâția sclavi fericiți cu botnita pe strada!

 4. https://www.youtube.com/watch?v=GqMs35zgYVQ
  V-pașaport de sănătate

  https://www.youtube.com/watch?v=bh0EkEZMA90
  V-Health Passport (Powered by VCode

  https://v-healthpassport.co.uk/product/

  Firma britanică de cibersecuritate VST Enterprises , în parteneriat cu guvernul britanic, a dezvoltat o aplicație numită „COVI-PASS” pentru a urmări „istoricul testului dvs. Covid-19 și imunoreacțiunea și alte informații relevante pentru sănătate” folosind un cod matrice proprietar numit „VCode”.

  Site-ul COVI-PASS facturează tehnologia drept „cel mai sigur pașaport digital pentru sănătate digitală, construit pe baza tehnologiei brevetate, acordat„ Sigiliul de excelență ”de către Comisia Europeană și folosit de diferite proiecte ale Națiunilor Unite.”

  „VCode” în sine este descris ca o tehnologie finală care poate stoca fiecare detaliu sensibil despre viața ta folosind software de criptare de grad militar.

  „Alocați orice formă de informație propriului dvs. VCode® în siguranță. VCode® poate stoca orice de la detaliile identității, în caz de informații de urgență, documente de sănătate, metode de plată, numere de înregistrare a mașinii, detalii despre cartea de vizită, link-uri de social media și multe altele din același cod. ”

  Compania afirmă că tehnologia va „permite” oamenilor să se întoarcă la muncă „în siguranță”, ceea ce sugerează că tehnologia ar putea fi obligatorie pentru a reveni la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.