X

Cuplu din SUA pus în arest la domiciliu, după un test pozitiv pentru coronavirus

Sursa Foto:cdn.  abcotvs.com

În districtul Hardin, Statul American Kentucky, un cuplu a fost pus în arest la domiciliu, când unul dintre ei a refuzat să semneze un ordin de izolare după testarea pozitivă a coronavirusului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Elizabeth Linscott a declarat televiziunii NBC că a avut un test pozitiv, dar avea nici un symptom, apoi departamentul de sănătate local a contactat-o ​​pentru a-i cere să semneze documente prin care se oblige să-i anunțe de fiecare data când părăsește locuința.

Când a refuzat să semneze, „Am primit un mesaj de la ei, un mesaj text, care spunea că în urma refuzului de a semna, aceasta situație va fi escaladată, iar forțele de ordine vor fi implicate”, a spus ea.

Joia trecută, departamentul șerifului a vizitat casa.

„Deschid ușa și apar opt oameni și cinci mașini și mă gândesc:„ Ce se întâmplă? ” A spus soțul lui Elizabeth. „Apare un tip în costum și cu mască. Este reprezentantul Departamentului de Sănătate și avea trei documente pentru noi. Pentru mine, soția și fiica mea.”

O instanță a ordonat cuplului să poarte aparate de monitorizare la gleznă, care vor anunța forțele de ordine dacă pleacă la mai mult de 200 de metri. Linscotts a susținut că nu au refuzat niciodată să se auto-carantineze, ci mai degrabă că nu au fost de acord cu formularea documentului.

„Și exact asta a spus directorul departamentului de sănătate publică judecătorului, că am refuzat să mă auto-carantinizez, lucru care nu este deloc adevărat. N-am spus asta niciodată”, a spus Elizabeth Linscott.

“Joi, 16 iulie 2020, șeriful din districtul Hardin a livrat avize privind ordinele de izolare și carantină, conform instrucțiunilor Curții, la fel cum livrăm mii de notificări ale Curții în fiecare lună, ca parte a îndatoririlor noastre ca birou a șerifului”, a declarat Biroul șerifului.

“Biroul șerifului din Hardin nu a instalat dispozitive de monitorizare a locației pentru nimeni. Nu avem cazuri deschise și nici nu am avut cazuri, care implică executarea unei izolari pentru testarea COVID-19 pozitivă”, a declarat biroul șerifului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

    1. Nevinovați, asimtomatici dar CONTAGIOȘI.
      Cu această măsură preventivă dacă se salvează O VIAȚĂ putem spune E BINECUVÎNTAT.

      1. Du-te și te bagă în armata PRO-COVID…aici NU ai ce căuta!
        Lumea NU mai acceptă prostiile de genul …du-te la media prostituată pro-covid care s-a transformat în MÂNA ucigașă a derbedeilor politruci, adică porta-vocea lor mincinoasă, alarmant-psihopată pentru că s-au prostituat la rându-le OMS-lui criminal!

      2. Mulțumesc administratorului siteului că lasă și părerea mea .
        Nu vreau să polemizez .
        Dumnezeu să ocrotească întreaga umanitate mai ales pe cei ce sunt pe patul suferinței.
        Eu nu sunt părerolog și consider că a nega situația actuală dezastruoasă este diabolic . .

        1. PTR LIVIU

          te rugam sa NU MAI POSTEZI PE ACEST FORUM…..meriti sa fii chiar tu COBAIUL LOR..in puscaria spitalelor..probabil de asta ai atat de mult curaj sa faci afirmatii, NEPROBATE de tine

        2. Foarte bine, domnule!
          Și când vor veni cu “soluția finală”? Când vor veni cu religia lor universală și cu “mărețul lor conducător”? Tot oamenii Lui Dumnezeu care se vor împotrivi acestor lucruri vor fi diabolici, nu-i așa?
          Ești pe buza unei prăpastii din care nu vei mai ieși, dar este alegerea ta.

          1. Treziți-vă!
            Nu mai fiți așa categorici. Dați-vă seama că nu știm nimic sigur. Toate sunt bănuieli, toate sunt posibile. Fiecare parte are într-un fel dreptate și motive, nu neapărat binecuvântate, să exagereze. Să-și vadă fiecare de treabă, să ne spunem părerile, să le acceptăm și pe ale altora – nu neapărat să fim de acord ci să recunoaștem că au motivele lor să creadă ceea ce cred – și Dumnazeu, care are soluția la toate, va avea ultimul cuvânt

  1. STRIGĂTUL MEDICILOR ÎN CRIZA COVID 19

    https://www.youtube.com/watch?v=qXx8Kkeujy0

    (Am trecut și o să trec mereu peste introducerea făcută de pocăitul Gâdea care vorbește afectat precum o cocotă (masculină) ce dorește atenție cu tot dinadinsul…
    Acum o dă puțin pe partea cealaltă, când de fapt…ȘI datorită televiziunii lor, ca a majorității mass-mediei…au băgat în pușcărie o Românie!
    Și o țin captivă acolo…până când se obișnuiesc sclavii cu stările luate câte ”k”, transformându-se ei înșiși (unii dintre ei…) în stăpâni și asupritori de alți sclavi…deci, un fel de RE-EDUCARE văzută în toate lagărele de concentrare!
    De ce dintr-o dată vorbesc antenele? Pentru că fiind cutre, merg la două capete…adică, se dau miei ce sug de la două oi – statul și trustul condus de Varan; cert e că au făcut ce-au făcut toate: s-au prostituat pe bani, întreținând cele 2 stări de urgență ne-constituționale, inclusiv pe asta…”alertată” – la fel de ilegală și pur imaginativă ca termen ne-recunoscut de CCR- pentru că altminteri pierd teren cei 5 siniștrii care și-au pus în cap să dea la temelia țării ăsteia și-a locuitorilor ei…lăfăindu-se de pe urma sărăcirii/pauperizării accelerate a românilor, câștigând BINE și UȘOR de pe urma achizițiilor din care și-au tras parandărătul, dar și a fricii că vor răspunde odată cu terminarea ”stărilor” paranoice!)

    Reporter SABINA PREDA
    Reporter SERGIU CORA
    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA – Șef ATI ”Marius Nasta”

    Prof.IOAN CORDOȘ – Șef Secție Chirurgie Toracică ”Marius Nasta”

    Reporter SERGIU CORA: Dvs.ca medici, știu că ați simțit mult mai aprig ca să zic așa, aceste zile și sunt multe….spre trei luni de-acum…și pacienții dvs. au simțit-o pentru că, de multe ori, nu prea au putut să ajungă la dvs. Cum ați gestionat, ca să zic așa…

    Prof.IOAN CORDOȘ: Ați avut dreptate când ați spus că am re-simțit noi…NU noi atât de mult, cât pacienții.
    Din păcate, ei au resimțit cel mai mult având în vedere starea de tensiune și de groază…ca să zic așa…picurată în fiecare zi de media…ca să zic așa…nu vorbesc de un anumit ziar sau un anumit post…mai ales că, gândiți-vă când a apărut și s-a constituit pe toate televiziunile așa-zisul COMANDAMENT!
    DECI, FACI COMANDAMENT CÂND AI RĂZBOI CIVIL!
    NU FACI COMANDAMENT PENTRU O BIATĂ GRIPĂ!
    Scuzați-mă, dar ăsta este cuvântul….ASTA-I REALITATEA, CHIAR DACĂ LUMEA NU CREDE.
    Adică, dacă-ți spune omul singur…cum ați spus mai devreme…pe HRISTOS L-AU RĂSTIGNIT! Asta a fost…au vrut să schimbe religia.
    DAR AICI, ESTE VORBA DE O BIATĂ G R I P Ă!
    S-au făcut statistici în toată lumea, să se vadă cum au murit oameni…de ce fel de afecțiuni: mult mai mulți de afecțiuni cardiovasculare care n-au reușit să-și vadă medicul curant pentru că sunt afecțiuni care trebuiesc evaluate periodic…
    O serie de pacienți cu boli cronice care n-au ajuns la spital…DE TEAMĂ!
    O TEAMĂ INDUSĂ!
    Știți…era o glumă la noi, în domeniul pulmonar…ca să zic așa…”care-i diferența între un mort fumător și unul ne-fumător?”
    Răspunsul era că ”cel ne-fumător, era mai sănătos”, dar tot mort!
    Oameni buni! ȘI PRELUNGIM ACEASTĂ STARE?!?
    NU DE ALERTĂ SAU ȘTIU EU CE…CI ACEASTĂ STARE DE TENSIUNE, DE TEAMĂ…cum vreți să-i spuneți!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: trebuie să ne gândim că a fost un moment cu multe ne-cunoscute.
    Și teama venea de la grozăviile care se întâmplau în China, în Italia, în țări civilizate, nu?
    În Franța…Spania…cu nivele medicale mult peste noi, și-atuncea…mi se pare oarecum firesc ca ÎNCEPUTUL să fi fost destul de greu și…toate autoritățile, să nu uităm…au pus mână de la mână au fost autoritățile…până la urmă și parlamentul și guvernul și toată lumea a pus mână de la mână și au zis, ”Haide domne…să…” și, cu populația noastră care s-a comportat o.k., au mai fost și oameni care n-au spirit civic, dar…una peste alta, am ajuns ca, după două luni să constatăm….nu știu, meritul nostru, faptul că ”boala” a fost mai blândă în România…lucruri care se pot specula.

  2. (domnule conferențiar, se vede că ați fost la ATI…altfel nu-mi explic cum ați trecut din prima la lăudarea autorităților și blamarea celor ce n-au avut ”spirit civic”…poate asta a fost o primă condiție ca să apăreți ”pe sticlă”…la antene!
    Sunteți alunecos prin faptul că tot dezinfectați mâna care a ținut pixul ce v-a făcut erou covida(n)t primind și o primă exprimată în euroi…mică, mică…nu-i așa?
    Din fericire, panourile din orașe reprezentând ”eroi” medici au dispărut…cu tot cu aureolă, inclusiv botnița profesionistă!
    După ton, mimică și atitudine…NU vă ridicați la nivelul colegului Dvs.care n-o dă cotită,specificând că totul a fost un FAKE NEWS, această CORONA!)

    Ne-am așezat pe-un trend normal, ca al unei boli infecțioase căruia infecționiștii ar trebui să îi facă față…iar acolo unde ei nu fac față, BOLNAVII TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA SPECIALITĂȚILE CĂRORA EI SE ADRESEAZĂ…NU COVIDUL ”se adresează”!
    Ce înțeleg prin asta?
    La pulmonari, la noi, spre exemplu….la Institutul Marius Nasta…să vină bolnavii cu covid, pulmonari!

    (adică, bolnavi pulmonari care au captat ȘI Covid, sau bolnavi de Covid, de pe urma căruia au devenit de-a dreptul bolnavi pulmonari?)

    Singurul spital care și-a făcut profilul și și-a făcut treaba excepțional, după noi…fiindcă noi am colaborat cu toți, a fost Carol Davila care a primit toți bolnavii renali…deci, cronici cu dializă!
    În rest…dacă ajungea la noi un bolnav care avea nevoie să zicem de cardiologie intervențională, nicio șansă! La noi rămânea!
    Un bolnav cirotic, la noi rămânea!

    (adică, indiferent de specilitatea unității sanitare, ne-potrivită pentru pacientul Y venit la ei …odată intrat cu afecțiunea X, chiar dacă spitalul NU trata de obicei astfel de afecțiuni specifice X, DE CE era obligat spitalul să-l țină/re-țină pe Y, chiar împotriva voinței lui? Pentru factura umflată și pentru nr.crescut de oameni-”covidați” din spitalele-lagăr….)

    Prof.IOAN CORDOȘ: sau de boli de nutriție…diabetici!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: Am ajuns la momentul la care, mai sunt puțini bolnavi totuși….inclusiv pe Terapie Intensivă, nu? Sub 20%!
    Și pe ”ventilator”, sub 10%…vă spun!
    Deci, fiecare spital trebuie să ajungă…gata, am trecut, am văzut, am avut oarecare succes…administrativ, medical!

    De-acum încolo, TREBUIE CA FIECARE SPITAL SĂ-ȘI FACĂ SECTORUL LUI (DE ”COVIDA(N)ȚI”), CĂ VOM TRĂI CU ACEASTĂ BOALĂ!
    N-O SĂ PUTEM HANDICAPA ȘI SPITALE…mă refer la ăstea…de linia a 2-a în special sau de ”descărcare”….NICI PACIENȚI CARE NU ȘTIU UNDE SĂ SE DUCĂ! (adică, fiecare cu specificul lui…).

    CREDEM CĂ A VENIT UN MOMENT ÎN CARE, DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ TREBUIE SĂ OBLIGE SAU SĂ INSTITUIE…ÎN FIECARE SPITAL, UN SECTOR…5 paturi de suspecți (pacienți suspectibili Covd…) , 5 paturi de gravi (deja ”bolnavi” în fază avansată) și RESTUL…aș lăsa spitalele să-și vadă de treabă!

    (ADICĂ, PE ROMÂNEȘTE: REVENIREA LA NORMAL A SPITALELOR FUNCȚIONALE ÎN PARAMETRII DE DINAINTE….FĂRĂ A FI BOTEZATE MUSAI ”COVID” – MOTIV DE ARESTARE ÎN CADRUL/CU AJUTORUL LOR, NUMAI A ASIMPTOMATICILOR ȘI DE MOARTE – SIGURĂ, GREA, REA ȘI PREMATURĂ – A CELOR CARE AU/AU AVUT CU TOTUL ALTE AFECȚIUNI + O REALĂ NEVOIE DE INTERVENȚIE MEDICALĂ – LUCRU DE NE-CONCEPUT PRIVIT PRIN PRISMA SPITALELOR NORMALE TRANSFORMATE TOATE, ÎN PRO-COVID!
    Înființarea în cadrul fiecărui spital a unor secții COVID, ar rezolva ne-dreptatea adusă celor bolnavi cu adevărat de cu totul afecțiuni…)

    Miile de bolnavi, și atât vă mai rețin…noi, în 2 luni și jumătate, în mod normal, la Marius Nasta, tratăm în jur de 3-4000 de bolnavi.
    Acum, pentru 150-200 de bolnavi Covid pozitiv și 14 de terapie intensivă, am tratat poate, încă vreo 3-400…poate!
    Deci, am ajuns la 700 de bolnavi, în loc de 3000.

    Prof.IOAN CORDOȘ: cu ăia 2.300 ce s-a întâmplat?

    Reporter SABINA PREDA: Aici voiam să ajung și eu, pentru că s-a vorbit foarte mult că spitalele sunt închise, faptul că pacienții cronici, pacienții cu alte afecțiuni NU au în acest moment DREPTUL pe care trebuie să-l aibă, la sănătate.

    Credeți că în această perioadă, vorbind cel mai sincer…AU EXISTAT OAMENI CARE AU PIERDUT LUPTA CU VIAȚA, TOCMAI PENTRU CĂ NU AU AVUT ACCES LA SISTEMUL SANITAR DIN CAUZA ACESTEI CRIZE DE CORONAVIRUS?

  3. Prof.IOAN CORDOȘ: Fără a da nume, răspunsul este DA.
    Deci, lucruri care s-au întâmplat…doar că, în ceea ce privește spitalul nostru, noi nu l-am închis.
    L-am redus, așa cum a spus domnul conferențiar, DRASTIC!
    Gândiți-vă că a fost Ordonanța aia din aprilie în care spunea ca Serviciul de Chirurgie să i se reducă activitatea cu 80%!
    Ori, gândiți-vă că la Serviciul de Chirurgie vin pacienți chirurgicali…deci, pacienți care au nevoie de intervenție chirurgicală.
    NU sunt ca și cei tratabili la care le dai un antibiotic și-i trimiți să stea acasă, la pat…AICI, LA NOI…TREBUIE SĂ-L OPEREZI, apoi SĂ-L TRIMIȚI acasă.
    Ori, nu mare număr de pacienți….gândiți-vă!
    A apărut puțin scris greșit…că nu era vorba de 100 de operații/zi, ci de 10-12 operații/zi care se făceau…am ajuns să facem două, ce facem cu ceilalți opt, având în vedere că SERVIM TOATĂ ȚARA!
    Deci, LA MARIUS NASTA NU VIN NUMAI PACIENȚI DIN BUCUREȘTI SAU DIN SECTOARELE ALĂTURATE SAU DIN JUDEȚELE LIMITROFE…VIN PACIENȚI DIN TOATĂ ȚARA!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: Aș completa că, cineva ar putea spune că, de ce nu se pot duce în alte secții de chirurgie în spitale non-covid?
    Institutul Marius Nasta are o serie de INTERVENȚII CHIRURGICALE UNICE!
    Nimeni NU le face…asta-i realitatea!
    Așa ne-am dezvoltat noi și suntem mulțumiți de asta…eu m-am obișnuit întotdeauna să privesc între beneficiu și risc!
    Cred că o lună, două…NU puteam știi ce se va întâmpla!
    Și-atuncea, beneficiul a fost….domne, hai să restricționăm totuși bolnavii care nu sunt urgenți, adică, eu înțeleg un pic…și autoritățile și managerii au fost puși într-o situație, repet…necunoscută!
    S-au făcut investiții multe în perioada aia…trebuie să ținem cont, din toate părțile!

    (aha, și dacă s-au făcut investiții în dauna nu știu câtor amărâți care poate au dat colțul din pricină de restrângere de activitate la Serviciul Chirurghie, a fost bine, no? Asta apropos de BENEFICIU…NO? Restul…pe RISCUL lor!)

    De la corporații, minister începând, toată lumea… a fost o solidaritatea fenomenală!
    Buuunn…am învățat ceva!
    Lucrurile-astea le-am învățat că totuși, acești bolnavi suferă!
    O.k….avem beneficiul că poate au scăpat, NU știu câte mii sau milioane de Covid, că NU știam atunci care este rata de răspândire a bolii!
    Dar acuma, cam știm…cred că, dacă balanța era atunci invers…domne, să-i salvăm pe cei care sunt susceptibili la Covid, acuma…cred că trebuie să-i salvăm pe ceilalți!

    Prof.IOAN CORDOȘ: Dar sunt PACIENȚII care chiar aveau nevoie (de operație…) dintre care, AU BOLI CERTE…deci, ASTA (Covidul) ERA O BOALĂ VIRTUALĂ!
    Puteau să se infecteze, sau nu!
    Puteau, chiar dacă erau infectați…să spunem ASIMPTOMATICI, SĂ N-AIBĂ NICIUN FEL DE SIMPTOMATOLOGIE…PUTEAU FOARTE BINE SĂ STEA ACASĂ, ÎN IZOLARE.
    Foarte puțini, cum a spus și Domnul conferențiar a fost nevoie să stea în spital pentru situații grave….

    Reporter SABINA PREDA: Și cum făceați, domnule profesor?

    Prof.IOAN CORDOȘ: Păi, i-am tot amânat și i-am operat până la urmă pe toți!
    Deci, noi…ca să spunem sincer…ne-am făcut treaba, cât am putut!
    Deci, N-am închis…că mulți pacienți au dat telefon întrebând dacă e vreo problemă…NU e domnule nicio problemă!
    Veniți la consultație, vedem cât e de gravă boala, vă facem programare sau vă operăm imediat dacă e nevoie!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: Dar impactul nu-l știm….

    Prof.IOAN CORDOȘ: dar, cum să spun…atâta timp cât ești picurat din spate…cu legislație, cu ordonanțe care se schimbă din două în două săptămâni, noi suntem oameni ca toți ceilalți!

  4. Noi am depus un jurământ…acest jurământ al lui Hipocrate care, ne face…doar l-am depus de bună-voie, nu ne-a obligat nimeni….să ne îngrijim mai mult decât de alți oameni!
    ȘI PE PARTEA CEALALTĂ, VINE COMANDAMENTUL…pe mine asta m-a deranjat…pe mine personal…nu vorbesc de ceilalți!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: El are și istoric de militar!

    Prof.IOAN CORDOȘ: M-A DERANJAT! EU ȘTIU CE-I AIA COMANDAMENT ȘI CÂND SE FACE!
    NU FACEM ORICÂND CA SĂ APĂREM PE STICLĂ!!!
    Sincer!
    În mine, asta a fost: COMANDAMENT PENTRU CE DOMNULE, DA CE-I RĂZBOI CIVIL? N-AM ÎNȚELES!
    ESTE O GRIPĂ!!!
    Am avut gripă în fiecare an!
    N-am murit!
    Am stat acasă două-trei zile și mi-am revenit.
    Asta e!

    Reporter SERGIU CORA: M-aș întoarce un pic…vorbeați puțin mai devreme despre pacienții cu cancer care TREBUIAU operați…

    Prof.IOAN CORDOȘ: Exact!

    Reporter SERGIU CORA: Și ma tot auzit peste tot…domnule, se pot amâna! Bun! Cât se poate amâna și o astfel de operație?

    Prof.IOAN CORDOȘ: Nu foarte mult!
    TOCMAI ASTA ESTE ȘI TRISTEȚEA ACESTEI BOLI…EA EVOLUEAZĂ!
    Că evoluează local, ar fi cum ar fi…dar ea poate evolua de la distanță…poate da în metastază, moment în care pacientul nu mai beneficiază de tratamentul pe care puteai să i-l oferi cu o lună, două în urmă…deci, vorbesc despre perioada asta în care noi, a trebuit să așteptăm ”pacienții cu Covid”!
    Deci, ce-am discutat mai demult împreună: CEI CARE-AU MURIT, EI N-AU MURIT ”DE COVID”, CI AU MURIT ”CU COVID”…adică aveau o grămadă de alte boli de la care ar fi murit la un moment dat, doar că s-a întâmplat poate mai repede…fiind și această picătură care a umplut paharul. (adică covidul virtual, dușmanul invizibil, care n-a ieșit la nicio autopsiere pentru că nu s-a dat voie…)
    Dar NU ăsta era pericolul!
    Sigur…măsurile, tot ce s-a întâmplat în lume…media a avut rostul ei în creearea de fiecare zi…în Italia azi au murit 5000 de oameni….”aoleu, zice lumea, vă dați seama…”
    Păi, asta nu-i a bună!
    ESTE UN VIRUS GRIPAL!
    CĂ-I SPUNE COVID, CĂ-I SPUNE B1, CĂ-I SPUNE H1N1…DĂ-LE DOAMNE IARTĂ-MĂ!
    VA TREBUI SĂ TRĂIM CU ELE!
    N-O SĂ INTRĂM ÎNTR-O FUNDĂTURĂ ACUMA, SĂ STĂM, SĂ AȘTEPTĂM SĂ MURIM TOȚI DE COVID SAU DE ALTCEVA…ÎN URMĂTOARE LUNI, ANI, CÂND O FI!
    ÎNCHIDEM TOT, GATA…VIAȚA NOASTRĂ S-A DUS!
    PĂI, MAI E VIAȚĂ?!
    Reporter SERGIU CORA: și, din păcate avem alte boli!
    Prof.IOAN CORDOȘ: despre asta-i vorba!
    NU, DAR MAI E VORBA DE VIAȚĂ CÂND CINEVA TE TERORIZEAZĂ?!
    PENTRU CĂ SUNTEM TERORIZAȚI!
    NU eu…mă scuzați…am altă fire, dar văd populația din jur…oamenii se uită unii la alții, pe stradă!
    TE-ATENȚIONEAZĂ NU ȘTIU CINE CĂ N-AI MASCĂ…CĂ NU ȚI-AI PUS!
    BĂI, OAMENI BUNI….LINIȘTIȚI-VĂ MĂ!
    DECI, NU E AȘA-CEVA!
    DECI, NU TOT CE VI S-ARATĂ…RIDICATĂ GATA, PISICA,..GATA, TOATĂ LUMEA, PENTRU CĂ AZI AȘA, MÂINE AȘA…șamd…ÎN DOUĂ-TREI LUNI, N-O SĂ MAI FIM OAMENI!!!
    De fapt, ceea ce s-a reușit…sentimentul meu ăsta este…CĂ SE ÎNCEARCĂ SĂ SE DISTRUGĂ DIN NOI, TOT CEEA CE ESTE OMENESC!
    PĂI, NOI NU SUNTEM NICI ANIMALE, VITE DUSE LA STAUL SAU ALTE TREBURI…NICI MECANISME SĂ NE PROGRAMEZE CĂ SĂ MERGEM PE TRASEUL CUTARE SAU CUTARE…NU, SUNTEM OAMENI!!!
    AVEM SENTIMENTE!
    TREBUIE SĂ FIM UNIȚI, UNUL LÂNGĂ CELĂLALT!
    ”DISTANȚARE SOCIALĂ!”- CE-I AIA?!
    Aaaa…poți să spui distanțare fizică, CE-I AIA SOCIALĂ?
    SUNTEM DESPĂRȚIȚI PE CASTE, SUNTEM ÎN INDIA?!
    TREBUIE SĂ VORBIM PROSTII?
    PĂI, DAR ATUNCI CÂND VORBIM PROSTII, CUM SUNTEM?
    DA? INTELIGENȚI ȘI ASIMPTOMATICI…cum vorbeam mai devreme! Da?!
    ȘI ASTA-I BĂGĂM ÎN CAP UNEI POPULAȚII ȘI-AȘA DISPERATĂ PRIN GENA EI!
    ASTA-I POPULAȚIE ROMÂNIEI!
    Deci, gena este aia care ne face niște disperați!
    Disperați și știți cum e…babele pe șanț!
    Cam asta e!

  5. Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: eu revin la…eu sunt mai optimist și mai puțin defetist…
    Eu cred că am învățat în perioada asta lucruri foarte multe!

    Reporter SERGIU CORA: Sperăm să fi învățat….

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: sperăm…DA!

    Prof.IOAN CORDOȘ: Adică nădăjduim….

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: adică, sunt unele lucruri evidente:
    1.Am învățat că trebuie investit în sistemul medical.
    În Institutul Marius Nasta s-a investit cam cât s-a investit în 30 de ani în 3 luni.
    Și asta nu este evident, oricât ar dura covidul și ne-covidul…nu este numai pentru bolnavii ăștia.
    Ce va fi de-acum încolo?

    Un impact pozitiv asupra celorlalți…haideți să lăsăm deja să folosim toată această investiție.

    2. Am învățată că NU suntem deloc pregătiți cu factorul uman, în spitale.
    Adică: specialiștii sunt puțini.
    Iar în Terapia Intensivă sunt foarte puțini.
    Eu, în momentul în care am fost pus ca, în două locații diferite cu aceiași oameni bine pregătiți ca să asigur…care oricum erau puțini, NU erau pe normativele în vigoare angajați….să asigur, în momentul ăla n-am putut opera sau n-am putut vedea un bolnav în Urgență fiindcă eram blocați în cealaltă locație, la Covid.

    Acolo chiar trebuia să respecți…sunt niște echipamente…astea au fost normele!
    Și-atuncea ne-am dat seama că, degeaba angajezi…ți s-a dat voie să angajezi repede, pe oricine fiindcă oamenii nepregătiți nu poți să-i pui….

    Prof.IOAN CORDOȘ: e mai periculos decât să ai mult mai puțini…și să-i folosești pe rând…

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: degeaba îi re-aloci…mi-au dat fiindu-mi bun prieten, după Chirurgie, infirmiere și asistente.
    Au fost…una, că ele erau înspăimântate de ce vedeau și plus…NU ȘTIAU, era o aparatură foarte sofisticată!

    Prof.IOAN CORDOȘ: NU de ce vedeau….de ce li s-a spus că or să vadă!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: Li s-a spus, dar și aparatura i-a handicapat, și manevrele…

    Prof.IOAN CORDOȘ: să NU credeți că a fost o disperare datorită pacienților, era vorba de a lucra cu un instrumentar și niște aparate despre care NU știam nimic!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: NU POȚI SĂ-I CALIFICI LA LOCUL DE MUNCĂ!

    Prof.IOAN CORDOȘ: NU poți să-i înveți peste noapte!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: Și-aici revin la o teorie de-a mea la care țin foarte mult: DACĂ CINEVA VREA SĂ FACĂ PREVENȚIE ÎN MEDICINA ROMÂNEASCĂ, INCLUSIV PREVENȚIA PLECĂRILOR CADRELOR MEDICALE…ATUNCI, NU ȘTIU DACĂ ȘTIȚI CĂ ÎN ROMÂNIA, NU EXISTĂ ASISTENȚI PE SPECIALITATE!
    NU EXISTĂ!
    Asistentul iese din școală…asistent generalist!
    Și după aia, scoate cineva posturi la concurs și el se duce: la medicul de familie, la Terapie Intensivă, la Chirurgie, cum are interesul, cutare!
    Acolo…unii, mai mult sau mai puțin pregătiți, la un anumit nivel…nu-i place, după aia pleacă de-acolo!
    Pleacă în altă parte, cu niște obiceiuri proaste!
    Vrei să faci prevenția unor situații de urgență…la sfârșitul școlilor sanitare, uită-te pe necesarul tuturor spitalelor din România, tuturor medicilor de familie, medicina muncii, orice specialitate…și oferă-le 3 luni cu plată de minim salariu, la fel ca la rezidenți, si să-și aleagă unde se duc…și ei vor veni!
    Eu, la Marius Nasta am 12 locuri de asistenți pentru Terapie Intensivă.
    Mie, dacă-mi vin 7-8 și școlarizez 3 luni cu ai mei…ÎN CONDIȚII CALME, NU ÎN CONDIȚII DE PANDEMIE ȘI DE AGITAȚIE!

    Prof.IOAN CORDOȘ: EXACT!

    Conf.Univ.Dr.RADU STOICA: Îi școlarizez 3 luni, la sfârșit…toate posturile care se scot…pe mine nu mă mai deranjează că el/ea preferă la Urgență la Floreasca, sau preferă la Urgență la Brăila sau la Constanța!
    Eu știu că am ”aruncat” un om pregătit!
    Și altul, de la Constanța sau Brașov, vine la mine…când scot postul!
    Dar, el/ea este deja pe Terapie Intensivă, pe medicină de familie…ați văzut, asistentul de medicină de familie face cu totul altceva decât…nu?
    Deja informatică, informatizează…foi, face o mulțime de alte lucruri…sau, la medicina muncii, sau la pneumologie, sau la Chirurgie, sau Sală de Operații.
    TOȚI SUNT CU SPECIFIC!
    Deci, dacă acest lucru…cineva NU i-a taurul de coarne și să prevină situațiile de urgență cu personal calificat…că de fapt asta vreau să subliniez….atunci, LUCRURILE, NU VOR MERGE BINE!
    NICI DATA VIITOARE…CÂND DATA VIITOARE POATE SĂ FIE UN CUTREMUR!

    Prof.IOAN CORDOȘ: Oricând!”

    1. Magda
      tot n-am înțeles:
      Intact Grup cu Varanul patronul postului de televiziune Antena 3 ce-l are ca director general pe “teologul”(hi-hi-hi) Gâdea dau în lume ora exactă în medicină-fiind citați în toate revistele de renume din medicina mondială.
      Deci dacă au spus la televizor e deja dogmă.
      {Ați mințit Poporul/
      Cu televizorul}
      “Răstigni-ți-L
      Răstigni-ți-L pe EL”

      1. Măi ”man”, alias”George”, acuma…”Liviu”….tot NU te potolești, ha?
        Ce legătură are Hristos Dumnezeu cu ceea ce-am scris eu?!
        Tradu!

  6. Fraților, luați și va spovediti căci, în curând, majoritatea celor de pe acest site vom fi declarați “asimptomatici” de către arahat!

    1. Sărut dreapta prea cucernice părinte!
      Important să nu fim asimptomatici la credință, nădejde și dragoste.

    1. Mda…alți demenți!
      Luau CU JAPCA un copilaș de 3-4 ani plângând disperat cu izoleta, nu înainte de a-l îm-botnița!
      Plânsul copilului ăla, deznădăjduit, îngrozit și TRĂDAT de către părinți tâmpiți la cap, mi-a creat aceeași impresie a ceea ce se întâmplă când prinzi o ciută, o căprioară….de spaimă, chiar dacă i-ai vrea ”binele”, moare de frică!
      Supunerea asta dementă, irațională după niște PROTOCOALE SATANICE chiar de către cre(ș)tini, mă înfioară….

      Cine tot NU crede de fapt despre CE este vorba….vizionați…are documentul și-n engleză:
      https://vremuritulburi.com/2020/07/19/presedintele-ghanei-prezinta-documentul-prin-care-fundatia-rockefeler-impreuna-cu-bill-gates-si-fauci-au-pus-la-cale-scenariul-pandemiei-cu-covid-19/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button