X

Doctor renumit din SUA: Măștile faciale prezintă riscuri grave pentru sănătate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dr. Russell Blaylock, este un neurochirurg, practicant în sănătate, autor și lector. A urmat Școala de Medicină a Universității de Stat din Louisiana și și-a încheiat stagiul și reședința neurologică la Universitatea Medicală din Carolina de Sud. Timp de 26 de ani, a practicat neurochirurgie pe lângă faptul că are și o practică nutrițională.

Dr. Russell Blaylock avertizează că măștile faciale nu reușesc să-i protejeze pe cei sănătoși, dar în schimb creează riscuri grave pentru sănătate. Concluzia este că, dacă nu sunteți bolnav, nu trebuie să purtați o mască de față.

Pe măsură ce companiile se redeschid, mulți solicită cumpărătorilor și angajaților să poarte o mască pe față. Magazinul Costco, de exemplu, nu va permite cumpărătorilor să intre în magazin fără a purta o mască. Mulți angajatori solicită tuturor angajaților să poarte o mască în timpul lucrului. În unele jurisdicții, toți cetățenii trebuie să poarte mască chiar dacă se află în afara propriei case. 

Odată cu apariția așa-numitei pandemii COVID-19, am văzut o serie de practici medicale care au puțin sau deloc sprijin științific în ceea ce privește reducerea răspândirii acestei infecții. Una dintre aceste măsuri este purtarea măștilor faciale, fie o mască de tip chirurgical, bandană sau mască respiratorie tip N95.

Există dovezi din ce în ce mai mari conform cărora protocolul de tratament emis de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, în principal intubația și utilizarea unui ventilator (respirator), a contribuit semnificativ la rata mare de deces la indivizii selectați.

Purtând o mască, virusurile exhalate nu vor putea scăpa și se vor concentra în pasajele nazale, vor intra în nervii olfactivi și vor ajunge la creier.

Russell Blaylock, MD

În ceea ce privește sprijinul științific pentru utilizarea măștii de față, o recentă examinare atentă a literaturii de specialitate, în care au fost analizate 17 dintre cele mai bune studii, a concluzionat că „Niciunul dintre studii nu a stabilit o relație concludentă între utilizarea mască / respirator și protecția împotriva infecție cu gripă “. 1    Rețineți că nu au fost efectuate studii care să demonstreze că nici o mască de cârpă, fie cea de N95 are vreun efect asupra transmiterii virusului COVID-19. Prin urmare, orice recomandări trebuie să se bazeze pe studii de transmitere a virusului gripal. Și, după cum ați văzut, nu există dovezi concludente ale eficienței lor în controlul transmiterii virusului gripal.

De asemenea, este instructiv să știți că până de curând, CDC nu a recomandat să se poarte o mască de față sau acoperire de niciun fel, decât dacă se știe că o persoană este infectată. Persoanele neinfectate nu trebuie să poarte o mască. Atunci când o persoană are tuberculoză, trebuie să poarte o mască, nu întreaga comunitate care nu este infectată. Recomandările CDC și OMS nu se bazează pe nici un studiu asupra acestui virus și nu au fost niciodată folosite pentru a combate alte pandemii sau epidemii virusologice din istorie.

Acum că am stabilit că nu există dovezi științifice care să necesite purtarea unei măști pentru prevenire, dar există pericole de a purta o mască pentru față, în special pentru perioade lungi? Mai multe studii au descoperit într-adevăr probleme semnificative cu purtarea unei astfel de măști. Acest lucru poate varia de la dureri de cap , obstrucție crescută a căilor respiratorii, acumularea de dioxid de carbon, hipoxie , până la complicații grave care pot pune viața în pericol.

Există o diferență între masca respirator N95 și masca chirurgicală (mască de pânză sau hârtie) în ceea ce privește efectele secundare. Masca N95, care filtrează 95% din particule cu un diametru median> 0,3 µm  , deoarece afectează schimbul respirator (respirația) într-un grad mai mare decât o mască moale și este mai des asociată cu durerile de cap. Într-un astfel de studiu, cercetătorii au examinat 212 de cadre medicale (47 de bărbați și 165 de femei) întrebând despre prezența durerilor de cap cu utilizarea de mască tip N95, durata durerilor de cap, tipul de dureri de cap și dacă persoana a avut dureri de cap preexistente. 2

Ei au descoperit că aproximativ o treime dintre angajații care purtau mască au dezvoltat dureri de cap, majoritatea aveau dureri de cap preexistente care au fost agravate de purtarea măștii, iar 60% au necesitat medicamente pentru durere pentru alinare. În ceea ce privește cauza durerilor de cap, în timp ce curelele și presiunea de la mască ar putea fi cauzatoare, cea mai mare parte a dovezilor indică hipoxia și/ sau hipercapnia ca și cauzăAdică o reducere a oxigenării sângelui (hipoxie) sau o creștere a C02 în sânge (hipercapnie). Se știe că masca N95, dacă este purtată ore întregi, poate reduce oxigenarea sângelui până la 20%, ceea ce poate duce la o pierdere a cunoștinței, așa cum s-a întâmplat cu un coleg care conducea singur mașina sa purtând o mască N95, care a leșinat provocând un accident în urma căruia a suferit răni semnificative. Sunt sigur că avem multe cazuri de persoane în vârstă sau de persoane cu o funcție pulmonară slabă care pot leșina, lovindu-se la cap. Aceasta poate, desigur, duce chiar la moarte.

Un studiu mai recent care a implicat 159 de angajați din domeniul sănătății cu vârsta cuprinsă între 21 și 35 de ani a descoperit că 81% au dezvoltat dureri de cap din cauza purtării unei măști pentru față. 3    Unii au avut dureri de cap preexistente care au fost agravate de măști. Toți au simțit că durerile de cap le-a afectat performanța în muncă.

Din păcate, nimeni nu spune persoanelor în vârstă și celor cu boli pulmonare, cum ar fi BPOC , emfizem sau fibroză pulmonară, despre aceste pericole atunci când poartă o mască facială de orice fel – ceea ce poate provoca o agravare severă a funcției pulmonare. Aceasta include, de asemenea, pacienții cu cancer pulmonar și persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală pulmonară, în special cu rezecție parțială sau chiar îndepărtarea unui plămân întreg.

În timp ce majoritatea sunt de acord că masca N95 poate provoca hipoxie și hipercapnie semnificative, un alt studiu asupra măștilor chirurgicale a constatat și reduceri semnificative ale oxigenului din sânge. În acest studiu, cercetătorii au examinat nivelurile de oxigen din sânge la 53 de chirurgi folosind un oximetru. Au măsurat oxigenarea sângelui înainte de operație, precum și la sfârșitul intervențiilor chirurgicale.  Cercetătorii au descoperit că masca a redus semnificativ nivelul de oxigen din sânge (pa0 2 ). Cu cât este mai lungă perioada de purtare a măștii, cu atât scade nivelul oxigenului din sânge.

Importanța acestor constatări este că scăderea nivelului de oxigen (hipoxie) este asociată cu o afectare a imunității. Studiile au arătat că hipoxia poate inhiba tipul principalelor celule imune utilizate pentru combaterea infecțiilor virale numit limfocit T CD4 +. Aceasta se întâmplă deoarece hipoxia crește nivelul unui compus numit hipoxia inductibilă factor-1 (HIF-1), care inhibă limfocitele T și stimulează o celulă puternică a sistemului imunitar numită Tregs. . Aceasta stabilește stadiul pentru a contracta orice infecție, inclusiv COVID-19 și face consecințele acestei infecții mult mai grave. În esență, masca ta te expune la un risc crescut. 5,6,7

Persoanele cu cancer, mai ales dacă cancerul s-a răspândit în organism, vor fi expuse unui risc suplimentar de hipoxie prelungită, deoarece cancerul crește cel mai bine într-un microambient cu un nivel scăzut de oxigen. De asemenea, oxigenul scăzut promovează inflamația care poate favoriza creșterea, invazia și răspândirea cancerului. 8,9   Episoade repetate de hipoxie au fost descoperite ca un factor semnificativ în ateroscleroză și, prin urmare, crește incidența bolilor cardiovasculare (atacuri de cord) și cerebrovasculare (accidente vasculare cerebrale). 10

Există un alt pericol de a purta aceste măști zilnic, mai ales dacă sunt purtate mai multe ore. Când o persoană este infectată cu un virus respirator, va expulza o parte din virus cu fiecare respirație. În cazul în care poartă o mască, în special o mască N95 sau o altă mască strâns potrivită, acestea vor reține virusurile, crescând concentrația virusului la plămâni și la nivelul pasajelor nazale. Știm că persoanele care au cele mai grave reacții la coronavirus au cele mai mari concentrații ale virusului încă de la început. Și acest lucru duce la o concentranție mortală de citokine.

Devine și mai înfricoșător. Mai multe dovezi sugerează că, în unele cazuri, virusul poate ajunge la creier. 11,12  În majoritatea cazurilor, acesta intră în creier prin intermediul nervilor olfactivi (nervii mirositori), care se conectează direct cu zona creierului, parte care se ocupă de memoria recentă și de consolidarea memoriei. Purtând o mască, virusurile exhalate nu vor putea scăpa și se vor concentra în pasajele nazale, vor intra în nervii olfactivi și vor călători la creier13

Din această recenzie este evident că nu există dovezi suficiente că purtarea unei măști de orice fel poate avea un impact semnificativ în prevenirea răspândirii acestui virus. Faptul că acest virus este o infecție relativ benignă pentru marea majoritate a populației și că cea mai mare parte a grupului cu risc supraviețuiește, din punct de vedere al unei boli infecțioase și din punct de vedere epidemiologic, lăsând virusul să se răspândească prin populația mai sănătoasă, vom ajunge la nivelul imunității efectivelor destul de repede, care va pune capăt acestei pandemii rapid și va preveni revenirea iernii viitoare. În acest timp, trebuie să protejăm populația cu risc, evitând contactul strâns, sporind imunitatea acestora cu compuși care stimulează imunitatea celulară și, în general, să îi îngrijim.

Nu ar trebui să atacăm și să-i insultăm pe cei care au ales să nu poarte o mască, deoarece aceste studii sugerează că aceasta este alegerea înțeleaptă de făcut.

Referințe

  1. bin-Reza F și colab. Utilizarea de mască și respiratoare pentru a preveni transmiterea gripei: o revizuire sistematică a dovezilor științifice. Resp Viruses2012; 6 (4): 257-67.
  2. Zhu JH și colab. Efectele purtării de lungă durată a aparatului respirator N95 și facemask chirurgical: un studiu pilot. J Lung Pulm Resp Res2014: 4: 97-100.
  3. Ong JJY și colab. Dureri de cap asociate echipamentului individual de protecție – Un studiu transversal în rândul lucrătorilor de asistență medicală de prim rang în timpul COVID-19. Cefalee2020; 60 (5): 864-877.
  4. Bader A și colab. Raport preliminar asupra deoxigenării induse de masca chirurgicală în timpul intervenției chirurgicale majore. Neurocirugia2008; 19: 12-126.
  5. Shehade H și colab. De tăiere: Factorul hipoxia-inductibil-1 reglează negativ funcția Th1. J Immunol2015; 195: 1372-1376.
  6. Westendorf AM și colab. Hipoxia îmbunătățește imunosupresia prin inhibarea funcției efective a celulelor T CD4 + și promovarea activității Treg. Cell Physiol Biochem2017; 41: 1271-84.
  7. Sceneay J și colab. Imunosupresia condusă de hipoxie contribuie la nișa pre-metastatică. Oncoimmunologie2013; 2: 1 e22355.
  8. Blaylock RL. Mecanisme imunoexcitatorii în proliferarea gliomului, invazia și metastazarea ocazională. Surg Neurol Inter2013; 4: 15.
  9. Aggarwal BB. Nucler factor-kappaB: inamicul din interior. Cancer Cell2004; 6: 203-208.
  10. Savransky V și colab. Hipoxia intermitentă cronică induce ateroscleroză. Am J Resp Crit Care Care2007; 175: 1290-1297.
  11. Baig AM și colab. Dovada virusului COVID-19 care vizează SNC: distribuția țesuturilor, interacțiunea virus-gazdă și mecanismele neurotropice propuse. ACS Chem Neurosci2020; 11: 7: 995-998.
  12. Wu Y și colab. Implicarea sistemului nervos după infecția cu COVID-19 și alte coronavirusuri. Comportamentul creierului și imunitatea, în presă.
  13. Perlman S și colab. Răspândirea unui coronavirus murin neurotropic în SNC prin nervii trigemen și olfactiv. Virologie1989; 170: 556-560.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. OFF TOPIC

    Lovitură pentru Guvernul Orban. În caz de proces, autoritățile trebuie să ofere instanței toate informațiile care au stat la baza instituirii stării de alertă

    Avocatul Adrian Toni Neacșu atrage atenția asupra faptului că, în Legea nr. 55/2020, această prelungire este reglementată ambiguu, însă instituirea stării de alertă sau prelungirea ei trebuie să aibă la bază existența cumulativă a mai multor factori de risc. Iar, în urma decizieii CCR, care a scos Parlamentul din procesul de aprobare a stării de alertă, oricine poate contesta în instanță această măsură. Odată contestată, autoritățile trebuie să prezinte instanței de judecată toate informațiile, cu detalii concrete, prin care să-și justifice măsura administrativă.

    https://jurnalul.antena3.ro/stiri/politica/in-caz-de-proces-autoritatile-trebuie-sa-ofere-instantei-toate-informatiile-care-au-stat-la-baza-instituirii-starii-de-alerta-850952.html

    1. Super!
      Eu am mai zis: HAI SĂ-I DĂM ÎN JUDECATĂ!
      Cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine!
      O avem pe Av.Diana Șoșoagă, pe Av.Piperea…ne putem aduna în jurul lor și să-i dăm bătaie!
      În al doilea rând, a mai spus careva pe chat-uri, pentru nesimțirea medicilor care NU se uită la pacienți, din motiv ce contribuția pentru ”sănătate” se face direct de la angajat…să facem cereri pentru a nu se vira la CAS pentru medicii bine plătiți dar puturoși și CRIMINALI…precum LuCovid, Arahat și restul găștii de paralahoți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button