X

116 țări din lume cer anchetarea Organizației Mondiale a Sănătății în contextul COVID19! Un proiect de rezoluție al UE și al Australiei solicită lansarea „unui proces de evaluare” cât mai curând posibil pentru a examina răspunsul internațional asupra sanatatii si măsurile luate de Organizație ca răspuns la pandemie

116 tari din intreaga lume solicita anchetarea imediata a Oragnizatiei Mondiale a Sanatatii pentru modul in care a abordat pandemia de coronavirus. Un proiect de rezoluție al UE și al Australiei solicită lansarea „unui proces de evaluare” cât mai curând posibil pentru a examina răspunsul internațional asupra sănătății și măsurile luate de Organizație ca răspuns la pandemie.Pentru ca OMS, (contestata puternic in contextul COVID19 inca de acum 2 luni in randul mai multor tari europene dar si SUA) sa fie anchetata este insa nevoioe de acordul a 2/3 din din cele 195 de state, adica proiectul este nevoie sa fie sustinut de 130 de tari intreage lume, mai fiind nevoie deci de acordul a inca 14 tari, avand in vedere faptul ca pana acum deja 116 si-au dat deja acordul.Bineinteles, asa cum de asteptat, cei care se opun categoric acestei anchete sunt chinezii, OMS fiind printre altele banuita de faptul ca ar apara inclusiv China in contextul  mai multor acuzatii intermnationale, precum provenienta virusului din pietele din Wuhan. Reamntim ca intrebat saptamnile trecute seful OMS in legatura cu pietele din Wuhan, acesta a declarat presei ca “nu se poate dovedi o legatura directa intre pietele din Wuhan si COVID19″, asta chiar daca numeroase tari occidentale (intre care SUA, Franta, Germania sau Marea Baritanie) au acuzat direct China de ascundere de informatii esentiale legat de pietele din Suhan si proveninete virusului.China s-a comportat deschis, transparent și responsabil în lupta împotriva Covid 19”, a declarat la rândul său președintele chinez Xi Jinping în discursul de luni. China „consideră securitatea sanitară globală responsabilitatea sa”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deși nu face parte din OMS, Taiwanul ar fi dorit să participe pentru a împărtăși din experiența sa de succes în lupta împotriva coronavirusului, deoarece a raportat doar 440 de cazuri și șapte decese, datorită activității intense de diagnostic și prevenire.

“Ministerul de Externe își exprimă regretul profund și nemulțumirea că Organizația Mondială a Sănătății a cedat presiunii guvernului chinez și continuă să ignore dreptul la sănătate al celor 23 de milioane de oameni din Taiwan”, a declarat ministrul de externe al insulei, Joseph Wu.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Pai cine a pus întreaga planeta sa se ia după OMS? Cine e OMS, ca specialiști oricum nu sunt, asa cum spunea și V. Astarastoae?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button