X

Să-i urmăm exemplul! Dr. Vasile Astărăstoae: “Nu mă voi vaccina împotriva coronavirusului”

Prof. univ.dr. Vasile Astărăstoaie, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, a făcut o declarație-șoc la Medika TV, în cadrul emisiunii Medika Special.

Susținător al vaccinării, el a declarat că în cazul unor boli nu se impune imunizarea, întrucât sunt situații în care aceasta nu este eficientă, iar riscurile și efectele adverse au devenit mai frecvente. Astărăstoae susține că unele vaccinuri nu sunt atât de sigure și acuză marile companii farmaceutice că au introdus tehnologii care fac ca unele vaccinuri să nu fie sigure.

Se discută despre siguranța vaccinurilor, pentru că-s din ce în ce mai periculoase, pentru că apar accidente, incidente, reacții adverse. Eu am vaccinat peste 4000 de persoane când făceam medicină clinică și nu am avut nici un accident și nici un incident.  Acum, când am auzit că există o mișcare anti-vaccinistă, am vrut să sar 10 metri în sus să o combat. După care am spus să mă interesez întâi. Și am văzut că numărul de accidente, incidente grave a crescut foarte mult din cauza schimbării modului de producție a vaccinurilor. Pentru a crește productivitatea, firmele de medicamente au introdus alte tehnologii, trialurile clinice sunt făcute pe un număr mai mic de oameni și atunci poate să apară un risc, așa cum s-a întâmplat cu vaccinul pentru așa-numita grupă porcină de tip A H1N1, când au apărut multe accidente. De exemplu în Marea Britanie au fost peste 120 de cazuri de narcolepsie din cauza acestui vaccin”, a spus Vasile Astărăstoae.

Reputatul specialist spune că vaccinurile trebuie administrate în primul rând după ce se ia în calcul raportul dintre beneficii și riscuri, în funcție de tipul bolii. În cazul unor boli ca poliomielita sau difteria, Astărăstoae susține că riscul bolii este mult mai mare decât riscul unui efect advers la vaccin. În cazul altor afecțiuni însă, consideră că nu se impune vaccinarea. Prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae a declarat că un exemplu de vaccin în cazul căruia riscul unor incidente e mai mare decât cel al bolii e cel antigripal. Iar în momentul în care va apărea pe piață un vaccin împotriva COVID-19, a spus clar că nu se va imuniza:

Eu fac o posologie a riscului. Dacă pe mine mă întreabă o persoană dacă să se vaccineze împotriva poliomielitei, eu răspund: categoric da! Pentru că riscul bolii e mult mai mare decât riscul unui accident, incident sau efect advers  care e în cazul vaccinului. Dacă mă întreabă de vaccinul antidifteric, răspund da, pentru că, la fel, riscul bolii e mai mare. Dacă mă întreabă de vaccinul antigripal, spun nu. Spun nu, pentru că vaccinul antigripal e făcut pe o prognoză. În urmă cu 2 ani, de exemplu, nu s-a nimerit tulpina de vaccin și asta a făcut ca doar 18% dintre persoanele vaccinate să fie protejate pentru gripă. Iar dacă mă întreabă de vaccin pentru coronavirus eu spun nu. Eu nu mă vaccinez, iar persoana care mă întreabă poate lua ce decizie vrea”, a spus Vasile Astărăstoae.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

17 comentarii

 1. Dr. Andrew Kaufman: Vor să ne transforme în organisme modificate genetic, folosind noul vaccin covid
  https://bitchute.com/video/mHXQ22TOhlkg/
  de la 42:37

  Gazda: Cu privire la acest vaccin, în primul rând trebuie să vă întreb dacă sunteți antivaccin. Aveți vreo formă de părtinire cu privire la vaccinuri ? A doua parte a întrebării: ce părere aveți despre acest vaccin nou, experimental, vaccin ADN/ARN care conține nanotehnologie. Unele din aceste proiecte au fost finanțate de Bill Gates (aproape toate proiectele) dar și de Ministerul Apărării și DARPA. Producătorii de vaccinuri se grăbesc mai repede decât oricând – ei recunosc acest lucru, se mândresc cu el – modificând legislația și renunțând la responsabilități. Pentru mine, asta sună a rețetă pentru dezastru.
  Dr. Andrew Kaufman: Vaccinurile deja au un aranjament la nivel legal prin care producătorii nu pot fi trași la răspundere. Asta e parte dintr-o lege federală care a creat un Departament special pentru vaccinuri, care are o foarte mică posibilitate de a plăti daune. Această lege a luat toată răspunderea de pe producătorii de vaccinuri.
  Deci nu suntem surprinși. Din câte știu, nu există un alt domeniu de afaceri care să aibe răspundere zero. Practic, asta înseamnă că nu vor fi afectați cu nimic dacă cineva moare sau se îmbolnăvește de la produsul lor. Pentru că nu răspund pentru acest lucru. Ăsta nu e un mod corect de a face un produc terapeutic. Iar noi știm că toate tratamentele implică riscuri.
  Prin urmare, nu vreau să mă poziționez într-o categorie sau o etichetă cu privire la vaccinuri, pentru că acestea sunt distincții politice. Dar am făcut multă muncă de documentare și m-am uitat la subiectul vaccinurilor. Și trebuie să spun: dacă nu există un virus despre care să se fi demonstrat că produce o boală, atunci împotriva cărui pericol ne protejează acest vaccin covid ? Desigur, nu de pericolul unui virus. Chiar de la început – pe baza a ce v-am spus – vaccinurile nu ar putea să-și facă un efect, așa cum se pretinde.
  Dar am făcut mai mult de atât. M-am uitat la toate dovezile epidemiologice, care colectează informații despre cât de multe cazuri s-au manifestat de la an la an cu privire la cutare boală. Deși acele rapoarte conțin și erori, încă mai poți urmări foarte ușor tendințele. Vei vedea că pentru toate bolile despre care se pretinde că au fost eradicate datorită vaccinurilor, în realitate ele au dispărut înainte chiar ca vaccinul să fie disponibil. A fost făcută o înșelătorie asupra noastră, pentru a crede că vaccinul a realizat asta. Există așa multe dovezi pentru acest lucru, iar informațiile vin chiar de la agențiile guvernamentale. La fel ca toate celelalte informații pe care le-am prezentat.
  Mai mult decât atât: în cazul vaccinurilor, nu ai aproape nici un fel de metode aleatorii de control. Iar acesta e standardul de aur pentru orice tratament care ar trebui aprobat de FDA. În cazul vaccinurilor, ei au făcut o excepție de la acest lucru. Pentru ca un vaccin să fie aprobat, tot ce trebuie să faci este să-l injectezi în cineva și să arăți că organismul acelei persoane dezvoltă un anticorp. Lucru care – am explicat mai înainte – este foarte puțin specific, și nu-ți spune nimic despre imunitate.
  Prin urmare: vaccinurile au fost scutite de la daune, au fost scutite de la verificări aleatorii, și au fost scutite de la orice dovadă care să demonstreze că fac cu adevărat ceea ce se spune că fac. Din nou spun, trebuie că scopul acestor vaccinuri este altul.
  Acuma, dacă trecem discuția la vaccinurile care sunt dezvoltate împotriva covid … acestea nu sunt făcute cu aceeași tehnologie ca vaccinurile precedente. Cred că e un lucru destul de uimitor faptul că unele din aceste companii – precum Inovio – au pretins că au reușit dezvoltarea unui nou vaccin, la câteva ore după ce li s-a dat această secvență genetică falsă.
  Practic, ei vor să injecteze gene în noi toți. Folosesc această procedură numită ”electro-picurare”: aplică un curent electric prin două ace suplimentare ale vaccinului, care creează mici găuri în celulele noastre, lucru ce permite ADN-ul să intre în propriile noastre celule. Apoi, se presupune că aceste celule modificate ar trebui să producă proteine străine, care ”se presupune” că generează imunitate. Dar singurul mod în care pot descrie această procedură este că ei vor să ne transforme în organisme modificate genetic … Deoarece exact aceeași procedură se folosește pentru producerea oricărui organism modificat genetic. Nu știu ce schimbare vor să ne aducă în organism. Am ceva suspiciuni. Cred că un scop major al acestui program este infertilitatea. Acest lucru a fost spus destul de clar de Bill Gates, în câteva ocazii. Vor să ne transforme în organisme modificate genetic. În opinia mea, acesta-i scopul noului vaccin.

 2. Acest „reputat specialist” cum este denumit in articol de asemenea spune ca taiwanezii nu au avut multi morti din cauza covid din cauza ca templele au fost deschise si au functionat (!) !

  1. Nu-l pui la colț sau pe coji de nuci pentru că nu e ortodox ?
   Și nu este REPUTAT pentru că nu este SPECIALIST în cârcoteli fundamentaliste ca tine?
   Cel menționat, așa a considerat = că deschiderea templelor a ajutat spiritului acelora racordați la credința lor…. funcționând auto-sugestia sau altceva!
   Ai modul de gândire cel mai discriminatoriu cu putință!
   Faci parte din categoria celor care se vor ralia slujitorilor Antihristului crezând că în felul ăsta slujesc Lui Dumnezeu, pentru că-ți lipsesc înțelegerea și obiectivitatea…

   1. Pai in prostia mea crunta eu credeam ca auto-sugestia si inchinarea la idoli de carton umezit vine de la cel rau !
    Exemplu de autosugestie : unii yoghini se retrag undeva linistit si mediteaza cu – eu sunt dumnezeu…muuult, pana cand intra intr-o transa si sa inteleg din zicerea dumneavoastra…o stare de dorit, pentru ca „functioneaza” !?
    Hmm…

    1. Bine că recunoști despre cruntețea-ți ”argumentelor” PROASTE dar viclene, întorcând-o ca la Ploiești, că ar ”funcționa”!
     Ți-am zis cre(ș)tine că prin abordare, vei face parte din armata ailaltă…la unii ”funcținează” tocmai pentru că-s de partea cealaltă, ca și la ecumeniști…dar n-ai citit probabil despre războiul ne-văzut și-atunci dai cu CRUNTEȚEA de gard făcând pe deșteptul!

     1. Mea culpa ,va multumeste doamna Magda !?
      Macar spusa asta, ca altceva nu stiu ce sa mai zic ,sa nu va afectez undele !

  2. Nu se referea la credința propovăduită în temple ca motiv al nerăspândirii, ci la imunizarea naturală care s-a realizat prin neinterzicerea acelor adunări. Domnul doctor este un ortodox practicant, un apărător și apologet veritabil al Bisericii lui Hristos (ortodoxia) – om al lui Dumnezeu, dar și cel mai vocal medic în demascarea plandemiei. Nu e nevoie decât să îi citești cel putin 2-3 articole ca să îți dai seama.

   În plus sa nu te mire dacă s-ar putea să vezi la Judecată mântuindu-se vre-o doi trei taiwanezi care nu au cunoscut ortodoxia – credinta cea adevărată – dar care au ținut-o dintru conștiință mai mult decât unii super-corecți „ortodocși”.

   „După aceştia a intrat marea mulţime de păgâni, care nu au cunoscut legea lui Hristos, dar din fire au ţinut-o, ascultând de glasul conştiinţei lor. Mulţi străluceau ca soarele de nevinovăţia şi curăţia lor şi Domnul le-a dat Paradisul şi cununi luminoase şi împletite cu trandafiri şi crini. Dar pentru că au fost lipsiţi de Dumnezeiescul Botez erau orbi. Pentru că Sfântul Botez este lumina şi ochiul sufletului. Şi nu vedeau deloc slava lui Dumnezeu. De aceea cine nu este botezat, deşi moşteneşte bucuria Raiului şi simte ceva din mireasma şi dulceaţa lui, nu vede nimic.”

   (Vedenia Sfântului Ierarh Nifon al Constanţianei despre Infricoşata Judecată)

   1. Puteti sa credeti absolut tot ce doriti despre acest ortodox practicant, cum ii spuneti dumneavoastra iar eu imi voi pastra parerea indiferent de ce va crede lumea ! Evident, pana la un punct ! Daca eu zic ca 2+2=6 , si chiar cred treaba asta imi voi schimba parerea odata ce mi se explica si arata idiotenia ,dar deocamdata dragul meu, chiar nu ma simt vinovat !
    Si domnul meu …si eu sper si chiar cred ca nu numai ortodocsii se mantuiesc, cu toate ca Ortodoxia este singura credinta Mantuitoare si Iisus Hristoa UNICUL Mantuitor !
    O duminica placuta !

 3. Creștinismul se va încheia cum a început :cu martiri! Și asa cum majoritatea mucenicilor nu aveau „funcții” în Biserica, majoritatea fiind soldați și oameni simpli, la fel și acum, ultimii mărturisitori vor fi majoritatea, laici, fie ei chiar și medici!

 4. Tic-tac-tic-tac:

  ASTA SĂ FIE MAREA FURTUNĂ ANUNȚATĂ DE TRUMP SAU O MODALITATE DE A ARESTA TOATE GUVERNELE LUMII – PATRIOTE SAU NU, IMPLICATE CU DEEP-STATE-UL SUA SAU NU…DAR NECESARE PENTRU NAȘTEREA CU ADEVĂRAT A UNEI NOI ORDINI MONDIALE?
  https://ayeaye20.wordpress.com/2020/06/07/nu-stiu-ce-vrea-sa-fie-asta/

  https://ayeaye20.files.wordpress.com/2020/06/screenshot_2020-06-07-23-54-52-307453817.png

  “QAnon Italia

  ULTIMELE INTEL
  Avem nevoie de 100 % din populație în casă pentru a vedea ce va difuza armata americană la televizoarele din întreaga lume. Va deveni foarte dureros, dar nu mai putem avea poporul dezbinat.
  POTUS va posta: ” Compatrioți americani, furtuna aproape a venit. VOM AVEA LEGEA MARȚIALĂ LA GLOBALĂ.

  Cel mai probabil va fi la bordul AF1 când va trimite 7 mesaje prezidențiale tuturor telefoanelor și televizoarelor din întreaga lume privind sistemul de transmisie de urgență.

  De acolo toți militarii globali prin armata SUA vor opri toate programele media, internetul, telefoanele și TV (URGENȚELE VOR RĂMÂNE ACTIVE), astfel încât armata SUA să poată difuza timp de 10 zile din cele 3 ședințe. x8 ore de video despre confesiuni, tribunale militare, o mulțime de dovezi pentru scandalurile enumerate în articolul FURTUNĂ.

  În timp ce acest lucru se întâmplă, ei vor îndepărta guvernele din întreaga lume și vor face arestări globale (500 mii de acuzații GESARA / NESARA va fi activată și va fi o rezervă completă a planetei Pământ.

  PS: INTEL=INTELIGENȚĂ”

  1. Poate ca asa gandesc, caci fum fara foc nu iese. Dar in final Hristos va invinge. In articolul „Omilia de Rusalii a Sfantului Iustin Popovici”, postata ieri, ni se spune care este cheia BIRUINTEI asupra diavolului(astazi antihrist): Moartea pentru Adevar(Hristos) este cheia.
   Asa cum ne spunea Parintele Arsenie Papacioc, diavolul este cel care ne va aduce si cununile, numai ca noi nu le vedem. Cine rezista cu demnitate pana la sfarsit, acela ia cununa sau Coroana. Nu-i intamplator faptul ca intre Coroana si corona este o asemanare izbitoare, un aparent nesemnificativ „a” le desparte. Corona vine la pachet, pentru cei ce vad, cu Coroana, daca Il ai pe Alfa(=a). Asadar, sa ne bucuram!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button