X

Devine Oficial: ONU își modifică sigla și adaugă sintagma “Noua Ordine Mondială” pe unul dintre site-urile oficiale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Organizația Națiunilor Unite iși schimbă logo-ul și adaugă sintagma NEW WORLD ORDER (Noua Ordine Mondială)

https://unnwo.org/

În definiția prezentată pe pagina oficială se menționează:

Proiectul ONU pentru Noua Ordine Mondială este o inițiativă globală la nivel înalt, fondată în 2008 pentru a promova o Nouă Paradigmă Economică, o Nouă Ordine Politică și mai pe larg, o Nouă Ordine Mondială pentru Omenire, care realizează Obiectivele globale ale ONU pentru dezvoltarea durabilă până în 2030 și fericirea, bunăstarea și edomul liber al vieții pe Pământ până în 2050. “

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. In Scrisoarea recenta a monahului Alipios Kapsaliotul “Virusul corona si ecumenismul”, se da un citat din P.G. 28:
    „Cum este posibil ca ereticul arian sa facă minuni?”, zice: – Deși are credință eretică, însă pentru milostenie și orice alte fapte bune ar mai săvârși, Dumnezeu îi răsplătește în această viață cu darul facerii de minuni și al profeției, dar după moarte va auzi de la Domnul: „Tot ce-ți datoram ai luat în această viață, iar ca eretic neîndreptat partea ta va fi focul veșnic.” (P.G. 28,pag. 665, întrebarea 111)

    In privinta acestui text, ce-l atribuie Sfantului Atanasie cel Mare, acesta se gaseste intr-o scriere despre care asa-zisii patrologi spun ca nu ar apartine Sfantului Atanasie. Scrierea “Catre Antioh”, sub forma de intrebari si raspunsuri, asa cum arata Sfantul Grigorie Palama, este a Sfantului Atanasie. Este insa posibil ca aceasta scriere sa fi fost interpolata, asa cum s-a mai intamplat cu scrierile Sfantului Atanasie. Textul la care face trimitere monahul Alipios Kapsaliotul (P.G. 28,pag. 665, întrebarea 111) nu poate fi a Sfantului Atanasie, in primul rand datorita interpretarii pe care o da textului din Matei: „Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut? Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.”(Mt.7, 22-23)
    In acest text scipturistic este vorba despre cei din Biserica, nu de cei din afara ei. Asa cum arata Sfantul Vasile cel Mare: „nu pentru ca au mintit , ci pentru ca au folosit rau darul lui Dumnezeu spre placerile proprii” (PSB 18); chiar si Sfantul Grigorie Palama, care atribuie scrierea respectiva Sfantului Atanasie, intelege astfel textul de la Matei: „Asadar este mult mai folositor sa ne grabim sa izgonim patima desfranarii si a maniei decat sa dam afara demoni”(Omilii), dar si alti Sfinti Parinti arata ca acesta este sensul textului scipturistic. Sfantul Atanasie foloseste acest text scripturistic in scrierea despre Sfantul Antonie cel Mare, unde se arata ca acest text se refera la cei care sunt interesati mai mult sa faca minuni decat sa implineasa virtutea (PSB16), aceasta fiind in concordanta cu intelesul pe care-l dau ceilalti Sfinti Parinti acestui text scripturistic, despre cei care au folosit rau harismele primite.
    Mai mult, Sfantul Vasile cel Mare arata ca ereticii nu pot avea harisma proorociei, contrazicand clar cele din textul atribuit Sfantului Atanasie: “In loc sa porneasca de la invataturile noastre, aceste otravuri [dogmele eretice] va vin din creierii infierbantati de boala unor fantasme nenorocite ale vrajmasilor. Daca acestia ar fi cat de cat intelepti, ar trebui sa stie ca darul profetic nu poate incapea decat in suflete nepangarite si lipsite de orice pata” (PSB12).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 30% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII