X

Turcia invadează teritoriul grec și ocupă o zonă de teren

Vineri, aproximativ 35 de soldați turci au trecut peste granița în Grecia și au stabilit o ocupație militară a unei câmpii pe malul estic al râului Evros, lângă orașul grecesc Feres. Soldații au înființat o tabără militară și au refuzat cererile grecești de a se întoarce în Turcia. Râul Evros marchează aproximativ 100 de mile de graniță între cele două țări, dar își schimbă frecvent traseul, ceea ce duce la confuzie. Această secțiune în formă de potcoavă Evros este de obicei inundată iarna, dar anul acesta este uscată. Se presupunea că incursiunea turcă a fost un răspuns la o anchetă a armatei elene a terenului de 1,6 hectare, ca parte a planurilor de construire a unor garduri de frontieră suplimentare.

Ministerul grec pentru afaceri externe din Atena a protestat la Turcia, cerând soldaților turci să se retragă din regiune, dar Turcia nu s-a conformat.

Granița dintre cele două țări este un subiect foarte fierbinte, deoarece Turcia găzduiește peste patru milioane de refugiați din Siria. În februarie, Turcia a condus o incursiune militară în Siria, în încercarea de a cuceri măriile de pământ pentru a reloca refugiații sirieni pe care îi găzduise. Turcia a fost criticată pe larg pentru incursiune și a răspuns prin restricții de relaxare, permițând astfel ca aproximativ 10.000 de refugiați sirieni să ajungă la granița cu Grecia. Râul Evros nu are în prezent un gard de o parte și de alta a malurilor sale și mulți au încercat să treacă în Grecia. În ciuda lipsei unui gard, traversarea râului este considerată destul de periculoasă

Sursa Foto: greekcitytimes.com

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Uncategorized

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

20 comentarii

 1. Profeția Sfântului Paisie Aghioritul (ar trebui adăugată la legături sau citată într-o scurtă nota)

  1. Irakul a ocupat Kuweitul in 1990, la indemnul SUA. Dupa cateva saptamani, SUA i-a declarat pe Irakieni agresori si le-au cerut sa paraseasca tara. Irakul a refuzat si asa s-a ajuns la primul razboi din Golf in 1991.

   Turcia va ocup insulele grecesti pe baza asigurailor unui stat din Orientul Mijlociu.
   Dupa ce acestea vor fi ocupate, SUA nu vor misca nici un deget pt a-i apara pe turci….

   PRECEDENTUL EXISTA !

 2. @Un om,,posibil.. Oricum, îmi miroase a război…. Cred ca S-a saturat și Dumnezeu de noi… Spovediti și impartasiti!

 3. În primul rând, Dumnezeu nu mai suporta mizeria asta, numita :”ecumenism”.Bleah! Apoi toate mizeriile cu masca, așa-zisa Împărtășanie cu lingurițe de unica folosință, iconoclasmul(nesarutarea sfintelor icoane și a sfintelor moaște), etc. De fapt, aproape ca nici nu mai este nevoie de unirea „bisericilor”, deoarece biserica „oficiala”, Bor-ul, merge din cădere în cădere….

 4. Spovediti și impartasiti la un preot antiecumenist și anticip, chiar dacă mai pomenește… Sa nu aibă acte cu cip.

 5. ASTA-I PRICINA:

  ΚΟΡΟΝΑΪΌΣ Κ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΌΣ – VIRUSUL CORONA ȘI ECUMENISMUL
  https://youtu.be/k73pznfgl1s
  GherondaAlipiosKapsaliotul
  Athos – Grecia
  -Hristos a înviat ! De la ChiliaSf.Nicolae, Kapsala, din acest loc în care a viețuit de la 1794 până la 1805, Cuviosul Nicodim Aghioritul unde a și scris cele mai multe din lucrările sale.
  Mai târziu, s-a zidit această bisericuță întru cinstea Sf.Nicolae, al cărui nume îl avea și cuviosul (de la botez), când a venit din Naxos, în Sf.Munte.
  Transmit un răspuns la întrebarea unor frați, în legătură cu atitudinea Sfântului Munte față de evenimentele în curs, adică despre virusul Corona și închiderea Bisericilor.
  Așa dar, vă citesc o scrisoare.
  Are titlul ”VIRUSUL CORONA ȘI ECUMENISMUL”.
  Creștinul, care suferă de boli trupești, câștigă din acestea folos sufletesc atunci când se căiește de păcatele sale.
  Atunci când există o boală contagioasă, oamenii se păzesc de tot ceea ce poate pricinui infectarea, îndepărtându-se în primul rând de bolnavi, pentru a nu se îmbolnăvi și ei.
  AȘADAR, NE ÎNGRIJIM DOAR DE SĂNĂTATEA TRUPEASCĂ, IAR SĂNĂTATEA NOASTRĂ SUFLETEASCĂ O NEGLIJĂM ?
  PANDEMIA PANEREZIEI ECUMENISMULUI INFECTEAZĂ CREȘTINII, ÎI IMBOLNĂVEȘTE PRICINUINDU-LE MOARTE DUHOVNICEASĂ, ADICĂ ÎI DESPARTE DE DUMNEZEU !
  Sfânta Scriptură, Sfintele Canoane, toată Predania Părinților ne învață CE este erezia, de ce NU trebuie să avem comuniune cu ereticii și să-i pomenim și cum se face vindecarea de aceasta.
  Ecumenismul este învățătura antihristică care învață că sunt multe căi de mântuire, fără Mântuitorul Hristos !
  Adică toate religiile ”conduc” către Același Dumnezeu !
  Însă, doar Domnul Hristos Mântuitorul, Doctorul și Adevăratul Dumnezeu, iar Ortodoxia este Adevărul !
  Sf.Ioan Gură de Aur zice : ”Nu ne folosește la NIMIC viața dreaptă (cuvioasă), adică să împlinim Sfintele Porunci, când credința ne e strâmbă prin dogme cacodoxe (ne-ortodoxe, false).”
  O astfel de dogmă cacodoxă, deviantă de la Învățătura Ortodoxă, este ascultarea față de episcopii a căror fapte și învățătură sunt în contradicție cu Predania Ortodoxă.
  Sfinții ne spun să ne îndepărtăm de comuniunea cu astfel de minciuno-păstori pentru a nu ne face părtași cu ei și la chinurile veșnice.
  Credința, zice Sf.Ignatie Teoforul, este mijlocul ”de transport” prin care ne îndreptăm către Dumnezeu, iar faptele dragostei față de aproapele (împlinirea Poruncilor Evangheliei), sunt cele necesare la drum (și chiar însuși drumul !).
  Așadar, ne îngrijim doar de pregătirea ”bagajelor” ignorând importanța ”biletului” către Împărăția Cerurilor ?
  Ecumeniștii învață că cei ce nu-i pomenesc sunt în afara Bisericii ; Sfinții, însă, spun că ”cei ce NU sunt ai Adevărului, NU sunt ai Bisericii !”
  Sfintele Canoane din Pidalion sunt ”Evanghelie după Evanghelii”, spune Sf.Nicodim Aghioritul și interzic comuniunea cu neîmpărtășiții ecumeniști.
  Acum, însă, stareții aghioriți, precum deunăzi Starețul Partenie al Mănăstirii Sf.Pavel, transmit rugăminți Arhiepiscopului Ieronim și Guvernului să deschidă lăcașurile Bisericii (închise chiar și în zilele Paștilor !) ;
  CAUZA RĂULUI, însă, o trec sub TĂCERE !
  EI ÎNȘIȘI ACCEPTĂ PSEUDO-SINODUL DIN COLIMBARI-CRETA (2016), ACCEPTĂ BISERICA SCHISMATICĂ A UCRAINEI ȘI ÎL POMENESC PE PANEREZIARHUL BARTOLOMEU, CA ORTODOX !
  Marele Atanasie NU permitea ortodocșilor să se îmbisericească în locașurile arienilor pentru a-i păzi de osânda veșnică ;
  Iar Marele Vasile numește lăcașurile ereticilor, ”Pepiniere ale nelegiuirii”.
  Ecumeniștii învață că nu ne ”vatămă” sufletește comuniunea cu astfel de pseudo-păstori care au învățături neortodoxe.
  Dimpotrivă, Sfinții spun că este CONTAGIOASĂ comuniunea cu erezia.
  Sf. Vasile cel Mare a descris această infecție ca ”întunecare sufletească”.
  Iată unde am ajuns !
  Patriarhi să dăruiască mahomedanilor ”sfântul” coran ;
  Să propovăduiască cu autoritatea ”sinodului” tâlhăresc din Creta ,că și ereticii ”aparțin” Bisericii Lui Hristos” !
  O, câtă întunecare !
  Să-l acceptepe papa ca întâi-stătător și să-l pomenească în împreună-rugăciunile cu el !
  Câtă întunecare !
  Să se adune cu cei din CMB (Consiliul Mondial al ”Bisericilor”), trădând astfel, Ortodoxia !
  Proorocul Isaia zice : ”Vai celor ce numesc întunericul, lumină !”
  ”Vai celor ce numesc amarul, dulce și minciuna, adevăr !”
  O, câtă întunecare !
  Acceptă ecumeniștii pe ereticii monofiziți ca ”Biserici Răsăritene”, cu Preoție și Taine, împreună-liturghisind cu ei !
  Ereticii NU au adevărata smerenie, a scris Sf.Ignatie Brianceaninov.
  Smerenia este, după Sf.Grigore Palama, CONȘTIENTIZAREA ADEVĂRULUI.
  Lumina dumnezeieștior Porunci neavând, nici ”busola” Sfintelor Canoane, ecumeniștii, cu adevărat ORBI fiind, își conduc turmelelor la pierzare veșnică.
  Nu-și păzesc turmele prin îngrădire, în vremea ereziei, NU au adevărata dragoste.
  Sf.Maxim Mărturisitorul zice că ”dragostea fără Adevăr este mizantropie, URĂ față de oameni”.
  Așadar, mizantropii sunt ”iubiriștii” ecumeniști, căci împotrivindu-se Părinților, au rămas cu spurcăciunea sufletului ne-curațată.
  Iar virtuțile, ostenelile lor, devreme ce NU se nasc din Dreapta Credință, chiar dacă înaintea oamenilor se arată a fi plăcute, zice Sf.Maxim, totuși, NU vor fi răsplătite de Dumnezeu întru Împărăția Sa, ci doar în această viață, acestea devenind pricină de veșnică pierzare pentru toți cei care urmează astfel de pseudo-păstori, lupi în piele de oaie.
  Sfântul Munte, astăzi, NU mai este ”far” al Ortodoxiei ; acum, domnește o tăcere vinovată.
  Sunt pomeniți toți patriarhii eretici, de la Atenagoras, Dimitrie și până la cel de azi, ”patriarhul” Bartolomeu, prin care se continuă ”robia la cărămizile Egiptului”.
  Cu banii Apusului eretic, se refac clădiri, se deschid drumuri de mașini, se dezvoltă comerțul și găzduirea atentă a închinătorilor bogați…sunt prieteni ai vrăjmașilor Maicii Domnului, despre care a zis atunci : ”Vin vrăjmașii Fiului Meu și ai Mei !”, referindu-se la cei de gândire latină, din vremea patriarhului Ioanis Vekos.
  Sf.Marcu Eugenicul, după cum scrie el însuși în Testamentul său, a cerut să NU le fie îngăduită prezența la înmormântarea sa !
  Aghioriții de azi, pe Mărturisitori îi laudă, dar făptuiesc cele dimpotrivă !
  Adevărată întunecare !
  Vremurile de pe urmă !
  ANII APOSTAZIEI CREȘTINILOR, CÂND ȘI CEI ALEȘI VOR FI ÎNȘELAȚI !
  Păstorii – episcopi și duhovnici – au devenit LUPI.
  Biserica Lui Hristos se retrage în pustie, în peșteri, în mici adunări izolate, ascunse, ale ortodocșilor prigoniți, pregătind creștinii pentru Martiriu.
  Adevărații credincioși NU au comuniune cu Biserica Greciei, ce are cunoscută oficial de stat, sau de alte state ortodoxe, nici cu ereticii Patriarhiei Constantinopolului.
  Sunt batjocoriți, prigoniți…le rabdă toate, bucurându-se că suferă pentru Hristos, și că se află la adăpost, afară din adunarea viclenilor eretici ecumeniști.
  Și cu cât se vor ține mai la distanță de așa-zisele ”Patriarhii Istorice”, și de celelalte Biserici Locale, cu atât mai mult se vor apropia de Hristos și de Sfinții Săi.
  Se vor afla cu clericii și cu credincioșii îngrădiți, uniți în lupta dreptei mărturisiri a credinței și a dragostei Lui Dumnezeu Celui Treimic.
  Se află înlăuntrul chivotului mărturisitorilor ortodocși și NU afară, împreună cu mulțimea înghițită de catolicismul Ecumenismului, Sionismului, Globalizării… !
  Două drumuri există, zicea fericitul meu stareț, Sava : Al Sf.Mucenic Cozma, Protosul Sfântului Munte (1274), sau al afurisiților din Mănăstirea Marea Lavră care au liturghisit împreună cu latino-cugetătorii.
  ”Aghioriții”, așadar (între ghilimele !), care îi prigonesc pe monahii aghioriți ce se împotrivesc trădării credinței și NU pomenesc pe Patriarhul Bartolomeu și pe cei dimpreună cu el lucrători.
  Umblă după stăreție și funcții de conducere și-și fac reclamă de mari ortodoșci, ”slăvindu-se unii pe alții…” (Ioan, 5/44), însă funcțiile și slava lumii NU sunt compatibile cu mărturisirea credinței !
  Îi dau de gol toți Sfinții Mărturisitori.
  Și poporul zice : ”și cu slănina-n pod, și cu gâtul uns, NU se poate !”
  Trădării Credinței i-au urmat, și-i urmează întotdeauna, catastrofe etnice !
  O, câtă întunecare a stareților aghioriți să susțină că, fără pomenirea episcopului la Liturghie, fie și ecumenist, ”nu” se săvârșesc Sfintele Taine !
  Nici rugăciunile, zic ei, ”nu” urcă la Dumnezeu, fără pomenirea episcopului !
  O, CÂTĂ ÎNTUNECARE !!!
  Monahi aghioriți să aibă exemple de supunere față de ecumeniști și exemple de mărturisire a credinței, pe sfinții de curând canonizați, pentru a-și putea justifica vinovata cârdășie cu ereticii, zicând : ”De vreme ce sfinții contemporani nouă nu au întrerupt comuniune acu ”patriarhul” Bartolomeu și cu cei asemenea cu el, de dinaintea lui, atunci și noi, urmând exemplul lor, vom continua să-i pomenim !”
  Iată efectul canonizărilor din ultimii ani ale ”capului Ortodoxiei” – noul papă din Fanar, a unor oameni care i-au pomenit pe ecumeniști și au avut cuvinte de laudă la adresa lor !
  Învățătura acestor sfinți este că, ORICINE ÎNTRERUPE COMUNIUNEA CU EPISCOPII ȘI CU PATRIARHII ȘI NU-I POMENEȘTE, ESTE ÎN AFARA BISERICII.
  Nu le deschid mormintele, dar le promovează în continuu sfințenia, pentru că fac minuni !
  ÎNSĂ, EVANGHELIA ZICĂ CĂ UNII, ȘI MINUNI DE VOR FACE CA ȘI TRĂDĂTORI AI CREDINȚEI SE VOR OSÂNDI !
  Marele Atanasie, răspunzând la întrebarea : ”Cum este posibil ca ereticul arian să facă minuni ?”, zice :” DEȘI are CREDINȚĂ ERETICĂ însă, pentru milostenie și orice altă faptă bună ar mai săvârși, Dumnezeu îl răsplătește în această viață cu darul FACERII DE MINUNI și AL PROFEȚIEI, iar după moarte, va auzi de la Domnul : ”Tot ce-ți datoram ai luat înaceastă viață, iar ca eretic neîndreptat, partea (părtășia) ta va fi FOCUL VEȘNIC” (PG 28, p.665).
  ”Adevăratul creștin este locaș al Lui Dumnezeu” zice Sf.Atanasie Sinaitul, având temelia pe cunoașterea corectă a Dogmelor Adevărului (Bisericii), și pe lucrareacredinței – respectarea Poruncilor Evangheliei.
  Ecumeniștii învață dogmele minciunii : că Sf.Canoane propovăduiesc ura ; că sfinții care au anatemizat pe papistași (Sf.Fotie, Sf.Grigore de Palama, MarcuEvg., etc.), au căzut victime – auziți – diavolului !
  Așazice ”patriarhul” Bartolomeu !
  Că ereticii sunt ”frații” noștri și câte și mai câte…(dogme) !
  Ierarhii Bisericii Greciei au închis lăcașurile (și în zilele Paștilor – 2020 !), supunându-se sistemului ateu, și NU Lui Hristos !
  Cu adevărat păstori năimiți (închiriați), care-și conduc turmele lor, la pierzare !
  ÎMPUȚINAREA CREDINȚEI NAȘTE FRICA ȘI IUBIREA DE SINE, CARE TRANSFORMĂ OMUL ÎN FIARĂ ȘI, ÎN FINAL, ÎL DEMONIZEAZĂ !
  Orice s-ar întâmpla însă, Adevărul este Unul pentru totdeauna :
  NU SUNT AI BISERICII LUI HRISTOS ECUMENIȘTII !
  Să suferim așadar, frații mei, pentru Domnul nostru Cel Înviat, greutățile acestei perioade de îngrădire, îndepărtându-le de clericii trădători, purtând cu bucurie în mâini, ramurile faptelor dragostei pe calea păstrării Tradiției Bisericii și a Sfântului Munte și a jertfei mărturiei conștiinței. Aliluia. Aliluia. Aliluia.
  HRISTOS CEL ÎNVIAT !
  CU NOI ESTE DUMNEZEU !
  AMIN. AMIN. AȘA SĂ FIE !

  1. Din fragmemtul de mai sus ce se intelege despre Sfintii contemporani aghioriti nou canonizati ca: Sfantul Paisie Aghioritul, Sf. Porfirie Kavsokalivitul, Sfantul Emilianos Simonopetritul, Sfantul Sofronie Saharov, Sfantul Efrem Katunakiotul? Ca de fapt nu au fost sfinti?

 6. Sfanta Matrona din Moscova(2 Mai) ne spune in profetie ca: „Daca nu va fi razboi toti veti muri”.
  Cum sa intelegem acest mesaj? Oare ceea ce face Turcia este spre binele nostru? Adica samanta razboiului aruncata de turci la greci va fi de fapt salvarea noastra? Sa fie acesta cuiul care va scoate actualul cui?

  1. Probabil acesta este singurul motiv care va opri ofensiva satanelor globaliste pe toate planurile – Ati vazut cu totii, cum si pe timp de restriste – asa cum este aceasta „Pandemie”- chiar in Romania noastra , javrele politice au votat pentru indobitocirea sexuala a copiilor nostri direct de la scoala ! – Mintea conducatorilor s-a intunecat de tot si daca Razboiul nu va veni, atunci MAI MARE va fi Dezastrul si Pierzania ! Acum se separa apele , insa foarte multi romani au mintea si sufletul INTUNECATE …

  2. „Daca nu va fi razboi toti veti muri”.- cred că se referă la MOARTEA DUHOVNICEASCĂ, nu neapărat la cea trupească.
   Cum a fost/este exercițiul ăsta COVID: botniță, mănuși, mai nou – ochelari, termo-scanare, termometrizare, etc…adică UN PAS spre biometrizare, digitalizare = PIERZARE sufletească, de frica lumească impusă de autoritățile anti-hristice.

 7. @Naavin,da, cu nevrednicie, sunt preot nepomenitor și mă numesc părintele Gabriel. Pomeniți – ma! Pe sfinția voastră, cum va cheamă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.