X

Inteligența Artificială va identifica oamenii cu potențial criminal doar pe baza analizei trăsăturilor faciale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un grup de academicieni și un student la doctorat.  de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Harrisburg din Pennsylvania au dezvoltat un software de recunoaștere facială care poate prezice comportamentul infracțional la un individ, a anunțat universitatea.

Cercetătorii susțin că tehnologia lor nu are prejudecăți rasiale și furnizează o precizie de 80 la sută în a prezice dacă un individ este un infractor bazat doar pe trăsăturile faciale ale unei imagini. Software-ul a fost dezvoltat pentru a ajuta agențiile de aplicare a legii.

Cercetarea este intitulată „Un model de rețea neuronală profundă pentru a prezice criminalitatea folosind procesarea imaginilor” și a fost realizată de un student doctorand și veteran NYPD (New York Police Department) Jonathan W. Korn, prof. Nathaniel JS Ashby și prof. Roozbeh Sadeghian.

„Criminalitatea este una dintre cele mai proeminente probleme din societatea modernă. Chiar și cu progresele actuale ale poliției, activitățile infracționale continuă să afecteze comunitățile ”, a adăugat Korn într-o declarație pregătită. „Dezvoltarea de mașini care sunt capabile să îndeplinească sarcini cognitive, precum identificarea criminalității unei persoane doar din analiza unei imagini faciale, va permite un avantaj semnificativ pentru agențiile de aplicare a legii și alte agenții de informații pentru a preveni apariția infracțiunilor în zonele desemnate.”

Această cercetare a stârnit unele controverse pe LinkedIn , unii experții din domeniu au împărtășit opinii cu privire la eficiență, confidențialitate și principii etice, numind inițiativa „iresponsabilă”, „îndepărtată” și „total greșită”, deoarece ar putea deduce că oamenii sunt născuți criminali. Conversația a fost inițiată de Michael Petrov, VP de Tehnologie la EyeLock .

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Aceste scanere la intrarea in magazine, etc., nu sunt de nici un folos, de ce? Ele doar indica temperatura, este ilogic , caci omul nu se deplaseaza atunci cand are temperatura ca se simte foarte rau si daca ar avea nu sa-r deplasa deloc. Cei asimptomatici ce fac? Scanerul nu detecteaza! Bine dar… Ce ne ascund aceste scanere? Castiguri financiare? Implementarea de la a la z? Implementarea de la a la z , dupa mine nu se poate ajunge direct la z , intai ne obisnuieste cu a,b,c,d, pana la Z. Deci eu spun ca asa va fi cum spun eu, vor anunta ca scanerele nu sunt eficiente si vor testa la intrarea in magazine,etc., cine nu se conformeaza nu pot cumpara , lucra, etc. Au vazut ca lumea stie de cipuri, de certificate, ei mereu incearca pe alte cai, se readapteaza sa pacaleasca.
    Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că nu are încredere în pașapoartele imunologice, care ar permite deschiderea turismului. sursa https://www.libertatea.ro/stiri/raed-arafat-despre-pasapoartele-imunologice-sunt-false-sperante-2981892

  2. 1. Nu port mască pentru că faciliztează reproducerea perfectă pentru bacteriile care pot ajunge în gură și în plămâni (nu am nevoie de o infecție respiratorie superioară)

    2. Nu port mănuși pentru că am suficientă minte să realizez că ar trebui să schimb mănușile de fiecare dată când ating ceva, altfel e doar contaminare încrucișată cu aceleași mănuși.

    3. Păstrez distanțe sociale pentru că respect spațiul personal al altora, dar nu pentru că mi-e frică de concetățenii sau vecinii mei. De fapt, aș îmbrățișa cu bucurie pe cineva chiar acum în public dacă ar fi un sentiment reciproc. Îmbrățișarea generează eliberează de endorfine care ridică starea de spirit și ameliorează stresul. Avem parte de suficient stres în această perioadă.

    4. Nu fac vaccinul antigripal pentru că nu vreau să-mi cresc șansele de a face o boală respiratorie superioară și de a mă contamina cu 4 tulpini de c0r0navirus cu 36%.

    5. Nu merg la testare, chiar dacă prezint simptome de răceală. Știu deja că testul ar ieși pozitiv de C0V1D-I9 pentru a fi adăugat la numerele de “cazuri noi” crescând panica cu care se alimentează circul orchestrat de autorități și massmed1a. Și nu am nevoie de carantină forțată, stat în spital cu forța sau luat medicamente degeaba.

    6. Mă spăl pe mâini cu săpun și apă pentru că … asta am făcut întotdeauna, e normă de igienă elementară.

    7. NU VOI FACE NICIUN VACCIN. Guvernul nu a mandatat niciodată un vaccin și nu mă va obliga niciodată să accept ceva în corp, mai ales în numele unui virus care nu apare decât în statistici și la TV sau alte surse de informare mainstream. Nu sunt oaie și nu mă poate manipula nimeni să cred că guvernul, politicienii și organizațiile mondiale criminale finanțate de interlopi dubioși lucrează pentru binele și siguranța mea.

    8. Nu voi trăi cu frică deoarece nu am trăit niciodată așa și nu voi începe acum. Dacă vrei să stai în casă și să nu ieși pentru că “faci ceea ce trebuie” e treaba ta. Dacă oficialii îți spuneau să te arunci în cap de la balcon că așa scapi de un virus o făceai? Nu cred că ești departe. Oficialii ți-au spus să #STAIÎNCASĂ în loc să îți întărești sistemul imunitar contactând un agent patogen la fel cum ți-au spus că se moare de pojar când știi foarte bine că asta este o abominație.
    Așadar, voi continua să ies din casă și să fac ceea ce îmi dictează propria conștiință nealterată de minciunile și panica cu care unii aleg să își hrănească mintea.

    9. Oprește știrile și începe cercetările independente. Vei afla multe și vei realiza că ai fost mințit și manipulat. Vei afla inclusiv că OMS are interdicție în multe țări din cauza milioanelor de victime pe care le-au făcut cu vaccinurile. Culmea, țările unde OMS nu are acces, au cele mai puține cazuri de c0r0navirus. Da, e mai greu să faci eforturi de gândire ca să îți formezi propria viziune decât să iei totul ambalat la TV ca să crezi ce vor alții.

    * preluat

    1. Cezar Ionascu
      Bun de tot !
      E vorba de curajul marturisirii si imbratisarii lui Dumnezeu si a aproapelui cu toata fiinta noastra.
      Doamne ajuta-ne nu ne lasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button