Europa se REVOLTĂ împotriva arestării la domiciliu. Efectele izolării forțate sunt catastrofale pentru populație și economie

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inevitabilul s-a produs! Oamenii ies in strada in semn de protest fata de masurile care le-au restrictionat ori incalcat masiv drepturile fundamentale, masuri care au fost impuse de guvernanti statelor afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19). Tinuti in case chiar si de doua luni, dupa ce autoritatile le-au interzis o serie de drepturi, printre care si dreptul la circulatie, cu scopul evitarii raspandirii virusului COVID-19 europenii, dar si americanii au ajuns la limita suportabilitatii si au iesit in strada pentru a protesta impotriva masurilor restrictive adoptate de autoritati si a manifesta pentru sustinerea respectarii drepturilor fundamentale care le sunt incalcate. Manifestarile despre care vom detalia mai jos au loc intr-un context extrem de amplu care vizeaza mai multe paliere, respectiv:

din ce in ce mai multi cetateni reclama incalcarea drepturilor omului de catre autoritati;

specialistii anunta ca virsul COVID-19 care a blocat mapamondul de la inceputul anului se va transforma intr-un virus gripal sezonier, avand caracteristicile unei viroze respiratorii;

avertismentele psihologilor si psihiatrilor potrivit carora izolarea fortata a oamenilor va determina episoade severe de depresie in randul populatiei, cu efecte cumplite (in acest context precizam ca numarul sinuciderilor inregistrate de la inceputul anului si pana in prezent (26 aprilie 2020) este de 342.560, comparativ cu numarul deceselor provocate de coronavirus care la 26 aprilie 2020 era de 203.798, conform worldometers.info);

– milioane de persoane izolate fortat sunt din ce in ce mai nemultumite de masurile adoptate de autoritati pentru sprijinirea economiei si denunta falimentul personal.

Americanii au dat tonul protestelor impotriva masurilor restrictive din cauza COVID-19

Cei care au dat startul protestelor fata de masurile restrictive severe ca urmare a COVID-19 au fost cetatenii Statelor Unite ale Americii. In urma cu o saptamana zeci de mii de americani au iesit masiv in strada pentru a manifesta fata de masura izolarii care le-a fost impusa. Grupuri formate din mii de oameni au iesit astfel, din Minnesota pana in California, in strada, intalnindu-se in fata resedintelor guvernatorilor statelor respective, cerand ridicarea restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Manifestantii s-au bucurat in demersul lor de sprijinul presedintelui american Donald Trump, care a postat pe Twitter mai multe mesaje de sustinere, semnaland in acelasi timp necesitatea redresarii economice si revenirea la locurile de munca in statele in care se inregistreaza un numar mic de cazuri de coronavirus. Protestele americanilor au loc zilnic, de mai bine de o saptamana, cerandu-se la unison redeschiderea economiei. Aceasta in conditiile in care SUA sunt pe primul loc mondial ca numar al cazurilor de coronavirus, inregistrand la 26 aprilie 2020 peste 960.000 de cazuri de persoane infectate si peste 50.000 de decese a caror cauza a fost declarata virusul COVID-19.

Germanii cer respectarea libertatii de intrunire si libertatii religiei

Nici in Europa lucrurile nu stau prea bine. Tinuti in case circa doua luni, timp in care s-a cerut chiar de la varful Comisiei Europene (n.red. – declaratia sefei CE Ursula Von Der Leyen, sustinuta si propusa initial si de presedintele Frantei, dar si de presedintele Romaniei) izolarea in conditii speciale a persoanelor peste 65 de ani si interzicerea acestora de a iesi din case pana la finalul anului, dupa ce s-a avertizat ca economia se va duce in cap, iar viata nu va mai fi ca inainte, europenii s-au revoltat si au reactionat.

Satui sa stea in case astfel cum au fost obligati de autoritati, in vederea impiedicarii raspandirii COVID-19, peste 1.000 de germani au iesit sambata, 25 aprilie 2020, in centrul orasului Berlin (in fata teatrului Volksbunhne), pentru a protesta fata de incalcarea drepturilor fundamentale de catre autoritati. Potrivit publicatiei Deutsche Welle in timpul manifestarii, protestarii scandau „Imi doresc viata inapoi” si precizau ca pun la indoiala necesitatea masurilor de restrictii, considerand ca starea generala provocata de pandemia de coronavirus este „o incercare de confiscare a puterii prin raspandirea fricii”. In timpul manifestatiilor in piata erau afisate cartoane pe care era scris „Protejarea drepturilor constitutionale”.

Aceasta nu este singura manifestare care a avut loc in aceasta perioada in Berlin (avand loc alte patru proteste), insa este prima care a strans un numar mai mare de manifestanti, fiind necesara interventia a 180 de ofiteri de politie care ar fi arestat peste 100 de persoane.

Un protest similar a avut loc tot sambata, 25 aprilie 2020, in Stuttgart, unde cira 400-500 de persoane au raspuns unui apel lansat pentru sprijinirea drepturilor fundamentale precum libertatea de intrunire si libertatea religiei, fiina a treia maniestatie de acest fel. Si la acest protest au fost prezente fortele de ordine, cu atat mai mult cu cat initial manifestatia a fost interzisa de municipalitate, insa Curtea Constitutionala Federala a statuat ca adunarea nu poate fi restrictionata.

Fata de clamarile legate de libertatea la religie din orasul Stuttgart, este bine de amintit ca aceste manifestari au avut loc in perioada in care s-au desfasurat sarbatorile pascale pentru catolici si crestin-ortodocsi, sarbatori care in acest an s-au tinut in case, cu usile bisericilor inchise, prin masurile lor, majoritatea guvernantilor statelor europene interzicand adunarile publice, inclusiv participarea la slujbele religioase.

Precizam ca manifestarile s-au desfasurat in Germania in conditiile in care aceasta tara este a cincea ca numar de infectati de coronavirus la nivel global, iar la data de 26 aprilie 2020 inregistra 156.700 de cazuri si 5.880 de decese.

COVID-19, virusul sezonier

Revolta din randul populatiei statelor care au adoptat masuri restrictive severe pentru evitarea raspandirii virsului COVID-19 mai are insa un element despre care majoritatea cetatenilor informati au aflat. Anume ca intr-un viitor nu foarte indepartat exista probabilitatea ca virusul COVID-19 sa fie declarat virus gripal sezonier, cu efecte similare unor viroze resporatorii, iar izolarea oamenilor in case nu este o solutie.

Nu o spunem noi o spun specialistii care au analizat evolutia acestui virus si care au concluzionat ca, pana la gasirea unui vaccin, omenirea va trebui sa se imunizeze.

Avem astfel declaratiile mai multor experti, virusologi, medici care arata ca vorbim despre un virus gripal care se manifesta in sezonul rece, dar si ca inchiderea in case a oamenilor cu blocarea economiei nu este cea mai buna solutie. De precizat in acest context este ca singura tara care a refuzat izolarea populatiei, astfel cum a impus Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si a ales imunizarea colectiva cu acest virus este Suedia, tara care, la putin peste 10 milioane de locuitori, a inregistrat pana la 26 aprilie 2020, 18.640 de cazuri de infectati cu coronavirus si 2.194 de decese (fiind tara situata pe locul 20 in clasamentul statelor afectate de coronavirus).

Redam in continuare cateva precizarile facute de-a lungul acestei perioade de diversi specialisti in domeniu:

Vorbim in acest caz de un virus respirator, iar acest tip de virusi ne dau mereu batai de cap in timpul sezonului rece, din motive evidente” – Nelson Michael, medic specialist in boli infectioase al Armatei SUA, declaratie acordata CNN.

Coronavirus este tot o viroza, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece in sase- opt saptamani. Uitati-va ce s-a intamplat in China. A fost un numar mare de cazuri, dupa care lucrurile s-au linistit. A trecut in Europa, Italia, Spania si acolo a existat un numar mare de cazuri apoi a inceput sa coboare. (…) Virusul nu este sinucigas. Nu o sa imbolnaveasca toata populatia pentru ca atunci nu va mai avea unde sa se transmita. (…) Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroza respiratorie. Va reveni sezonier insa nu cu aceeasi forta si nici cu aceeasi transmisibilitate – Geza Molnar, epidemiolog, declaratie acordata Mediafax.

Carantina este singurul lucru de care ma tem. Este gresit! Tocmai de asta m-am decis sa vorbesc. Este singurul lucru pe care il putem face pentru a baga la loc spiridusul in sticla. Avem nevoie de aer si soare, aerul dilueaza virusii iar soarele cu razele ultraviolete ii ucide. Dar nu carantina! Nu te infectezi pe strazi!” – prof. Dr Karin Molling din Germania.

„Tinand cont ca vorbim de un context epidemiologic nou este normal sa urmarim contactii si sa verificam daca nu cumva mai sunt si alte persoane care sunt infectate, purtatoare, si care ar putea sa transmita virusul mai departe. Este o procedura simpla. Nu este nimic nou sub soare.

Acest virus este de 10 ori mai slab decat virusul gripal. Insa, tinand cont ca avem un germene nou care nu a mai fost in circulatie pana acum, toata lumea este alertata si e normal sa fie asa. Lumea medicala, vorbesc. Vad ca se alerteaza si ceilalti care nu ar trebui. Alerta de la nivelul lumii medicale este una, pentru ca noi trebuie sa stim si sa verificam de fiecare data cu ce venim in contact (…). Noi avem pe teritoriul Romaniei cel putin patru coronavirusuri, altele decat noul coronavirus care dau infectii de tip respirator sau digestiv, fara niciun fel de problema, in timpul anului. Deci nu se pune problema ca nu stim de coronavirus si ca nu ar fi in Romania. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decat noul coronavirus” – Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals.

Cea mai buna alternativa ar fi sa-i lasam pe cei care prezinta un risc minim sa continue sa munceasca, sa tina in viata afacerile si productia, recomandandu-le celor cu riscuri mari sa se protejeze pe ei insisi prin distantare sociala. Trebuie sa imbunatatim cat de bine putem capacitatile medicale. Cu un astfel de plan, am putea treptat sa ne construim imunitate de grup fara sa distrugem structura financiara pe care se bazeaza vietile noastre” – Michael T. Osterholm, profesor si director al Centrului pentru Cercetarea Bolilor Infectiose de la Universitatea Minnesota.

In fiecare tara mor mai multi oameni din cauza gripei obisnuite decat cei care mor din cauza coronavirusului. Exista un foarte bun exemplu pe care il trecem cu vedere cu totii: gripa porcina din 2009. acesta a fost un virus care a plecat din Mexic iar pana astazi nu exista vaccin impotriva sa. Prin comparatie, coronavirusul este un virus cu PR, propagat de Facebook – Yoram Lass, medic israelian, fost director general in cadrul Ministerului Sanatatii din Israel.

Coronavirus baga oamenii in depresie

Un alt efect al izolarii fortate a omenirii prin masurile impuse de autoritatile fiecarui stat care a inregistrat cazuri de COVID-19 este depresia. O boala care desi, in cele mai multe cazuri, s-a constatat ca sta la baza celor mai multe sinucideri, este trecuta in planul doi. Spre exemplu, conform worldometers.info, de la 1 ianuarie 2020 si pana in prezent (26 aprilie 2020) in lume s-au inregistrat 342.560 de decese,in timp ce victimele COVID-19 se ridica la 203.798. Despre efectele negative ale izolarii persoanelor in aceasta perioada au vorbit specialistii in psihologie si medicii psihiatri care au subliniat la unison ca izolarea sociala si interzicerea oamenilor de a iesi in natura genereaza cresterea cazurilor de depresie si anxietate.

Amintim in acest sens ca Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof.dr. Alexandru Obregia” a anuntat ca specialistii unitatii medicale vor oferi consiliere telefonica zilnica, in intervalul 10-19.00, pe durata pandemiei coroanvirus, tocmai pentru preintampinarea efectelor depresiei si anxietatii„Pentru ca trecem printr-o perioada dificila pentru noi toti, pe durata pandemiei cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), oferim posibilitatea consilierii telefonice. Daca intampinati dificultatii in a gestiona problemele de anxietate, depresie sau de comunicare cu copilul dumneavoastra, nu ezitati sa contactati echipa de medici, care va ofera posibilitatea de a discuta si identifica o solutie pentru ameliorarea suferintei dumneavoastra”.

De altfel, dupa ce Marea Britanie a anuntat prelungirea starii de izolare, Linda Bauld, profesor de sanatate publica la Universitatea din Edinburgh, a precizat ca efectele izolarii sunt deja resimtite, studiile relevand o crestere ingrijoratoare a cazurilor de depresie si anxietate in randul populatiei.

Aceeasi ingrijorare a fost manifestata si in Statele Unite ale Americii unde circa 36% din populatiei a precizat ca pandemia si izolare le afecteaza sanatatea mintala, procent ingrijorator, astfel cum Asociatia Americana de Psihiatrie a aratat intr-o scrisoare trimisa Congresului American.

Redam in continuare cateva declaratii ale specialistilor in domeniu:

„Trebuie sa privim diferentiat aceste masuri luate de autoritati. Stim ca forma extrema de izolare – carantina – poate duce la dereglari psihice chiar si la persoane cu un psihic sanatos.

Exista studii pe termen lung care arata ca, dupa o perioada de carantina, oamenii se confrunta mai frecvent cu probleme cum ar fi anxietatea, insomnia sau dificultati in a face fata stresului. S-a mai constatat ca nu exista diferente in acest sens intre persoane tinere sau varstnice, intre barbati si femei. Cu totii putem fi afectati de consecintele izolarii. De aceea este si indicat ca astfel de masuri sa fie aplicate doar atunci cand sunt neaparat necesare.

Ati intrebat si de asa-numita distantare sociala. Exista o serie intreaga de studii privind reactiile oamenilor la masurile anti-Covid-19 in diferite colturi ale lumii, mai ales in China. S-a putut observa ca interdictia de a calatori nu a avut un asa mare efect in ce priveste stoparea propagarii coronavirusului ca distantarea sociala. De fapt, ar trebui sa o numim distantare fizica. (…)

Cel mai important instrument de aparare in fata coronavirusului pe care noi oamenii il avem la dispozitie este sistemul nostru imunitar. Stim foarte bine ce ne ajuta la intarirea sistemului imunitar, de pilda plimbarile in aer liber. Evident, cel mai indicat ar fi sa le facem acolo unde nu intalnim lume, cum ar fi in padure.

Este dovedit faptul ca plimbarile prin padure timp de o ora sau, si mai bine, timp de doua ore, ajuta la intarirea sistemului imunitar. A ramane numai in casa dauneaza sistemului imunitar. Amanunt si mai important in cazul familiilor cu copii” – Manfred Spitzer, psihiatru, profesor de psihiatrie la Clinica Universitara din Ulm, Germania.

In contextul raspandirii virusului COVID-19 in Romania, se remarca o anxietate generalizata in randul individului fata de implicatiile pe care acesta il poate avea in viata de zi cu zi. Sunt doua marii linii directoare ale acestei frici exagerate: una vizeaza nevoia de securitate a propriei persoane si cea de-a doua este reprezentata de grija ca cineva din mediul proxim (familie, prieteni, colegi etc.) ar putea fi afectat.

Totodata, cresterea numarului de stiri false referitoare la Coronavirus, intretin si chiar accentueaza aceasta stare de frica perpetua. La toate acestea se adauga si numarul de cazuri confirmate si decese care se inmultesc peste tot in lume. Din pacate, suntem in plin proces de escaladare a acestei frici de la nivel individual la cel de masa, de trecere spre o anxietate pluralista, colectiva, mai intensa, mai puternica, mai radicala” – Elena Ungureanu, psiholog clinician,, declaratie pentru Fanatik.ro.

„Sigur ca un rol il are si lipsa de activitate fizica. Noi nu suntem facuti sa fim in izolare, fiintele umane nu sunt create pentru asa ceva. Chiar daca inainte ne puneam in masina si ne duceam undeva, plecam, ne duceam si veneam, noi pentru asta suntem construiti, sa mai iesim si sa ne intoarcem. Faptul ca nu ne mai miscam, ca nu ne mai mobilizam sa ne-mbracam un pic mai elegant, pentru ca ne ducem acolo sau acolo, ne face sa ne pierdem din vitalitate si din energie.

Mai este un aspect: faptul ca aceasta pandemie vine peste niste traume pe care noi le avem deja. Aceasta pandemie activeaza in foarte multi dintre noi frici mai vechi si atunci daca eu nu ma cunosc foarte bine, atunci pot sa spun ca toata teama si angoasa pe care o simt acum sunt din cauza pandemiei, dar de fapt, ele sunt din cauza si altor lucruri mai vechi din viata mea, cum ar fi, nu stiu, statul la coada in timpul comunismului sau de la Revolutie. Si la Revolutie am avut asa un episod, o perioada in care am stat inchisi in casa si n-am avut voie sa iesim afara cateva zile, deci, se activeaza multe traume si colective, dar si personale” – Otilia Mantelers, psiholog, declaratie acordata Digi24.

5 thoughts on “Europa se REVOLTĂ împotriva arestării la domiciliu. Efectele izolării forțate sunt catastrofale pentru populație și economie”

  1. Normal!
    Trebuie să fii tâmpit să nu realizezi ce fac ăștia cu noi…

    ”BĂGAȚI DUHUL DIN LAMPĂ ÎNAPOI! . Să ții asimptomaticii în spital cu lunile e un abuz imens. De ce fac asta? Păi au spitalele GOALE.
    Trebuie să le umple cu oameni, ca să-și justifice măsurile abuzive, încălcările de drepturi, amenzile, bătăile și crimele. Vorbeam cu prieteni medici.
    Unul are o rudă apropiată la un spital din Ploiești.
    Spitalul mare și gol, doar vreo 40 de pacienți cu simptome medii-ușoare, fără probleme.
    Restul pacienților trimiși acasă prin hotărârea comitetului de urgență, semnată de Arafat himself. O să revin la chestiune.
    Au găsit însă cazuri la Câmpina de medici și asistente care erau pozitivi și au consultat SUTE DE PACIENȚI.
    La Ploiești, toată lumea pregătită să vină trenuri cu “covizi”.
    Ia zi-mi și mie cam câți oameni au venit de la Câmpina la spitalul din Ploiești? – mă ațâță prietenul.
    Mă gândeam că e o capcană amicală, zic să nu plusez prea tare.
    Zic și eu vreo 10? 20? Ntz! Ia zi! – îl somez curios. NICIUNUL!
    Am prieteni chirurgi la alte spitale. Șomează, nu li se permite să opereze decât URGENȚE, care sunt foarte rare.
    Spitalele sunt goale, iar ei nu pot opera pacienți care aveau programări, NICI MĂCAR DE CANCER! Ordin militar, semnat tot de Arafat.
    Asta se întâmplă ÎN TOATĂ ROMÂNIA, spitalele sunt goale în așteptarea unui COVID-Godot care nu mai vine. În schimb s-a ridicat la “Ana Aslan” în curte un spital militar de campanie, în care probabil că se mai ascund câinii locului sau mai beau o bere răcanii puși să-l păzească, iar Retardis, chiar ieri, a defilat într-un imens lagăr de ciment, pregătit cu paturi, pereți de carton și “geamuri” lipite din hârtie care imaginează un peisaj gen Windows, ăla vechi, cu dealul verde. Plus rudele lui, roboții.
    Totul duhnește a totalitarism tâmp, securistic.
    Acum orice asimptomatic pozitiv, deci unul CARE NU ARE ABSOLUT NICI CEL MAI MIC SIMPTOM, poate fi băgat cu forța în lagărele lor medicale, cu pază militară și sub presiunea răspunderii penale.
    În țară deja sunt astfel de cazuri sinistre. Mă puneam în situația lor, ca familie care am trecut prin experiența acestei infecții.
    Cum să stai peste 30 de zile într-un pat de spital, cu un tratament standardizat (care nu ține seama de simptome), fără să-ți poți face un ceai (am băut tone) când vrei, un suc de portocale, fără să mănânci bine și adecvat unei viroze?
    Nu mai spun de ideea slugii lui Gates, directorul dement de la OMS, care cerea extragerea bolnavilor de covid-19 din familii.
    S-a deschis deja ușa unor abuzuri fără precedent, o dictatură securist-medicală care poate ține în lagărele specializate inclusiv “asimptomaticii” care nu convin acestui guvern-marionetă al corporatocrației ce grăbește un guvern mondial.
    Alt obstacol este Biserica, și am văzut cu toții tratamentul discriminatoriu la care am fost supuși în plină sărbătoare a Învierii Domnului.
    Dar asta o vom ține minte și vom mai vorbi…
    Trebuie să cerem acum eliberarea asimptomaticilor din spitale și închiderea lagărului mizerabil din depozitul de pe șoseaua de centură!
    Orice alunecare spre totalitarism trebuie stopată din fașă!”

    https://ayeaye20.wordpress.com/2020/04/26/pentru-cine-nu-a-inteles-treaba-cu-roboteii/

  2. Stai linistit Magda astia sunt niste habauci; daca nu le-ar zice aia din afara ce sa faca astia ar face caca pe ei de frica noastra! Crezi ca ei nu se gandesc cum o s-o dreaga pe viitor? Ba se gandesc ca tot aici raman dosr nu emigreaza tocmai acum dupa o balado-pandemie super reusita , asteptand cuminti sa fie mangaiati pe crestet de stapinii lor. S’abut de tot se prezinta mutalaul dintotdeauna cu hoarda lui de salbatici!!!
    Spuneti si la mine oare de ce nu au gasit o alta pandemie mai periculoasa decat asta? Va raspund tot eu?
    Le e frica de intalnirea cu Dumnezeu de care oricum nu vor scapa!!! Si mai ales ca trebuiau sa moara ,ori ei se tem de moarte…

  3. Presedintele american Thomas Jefferson a spus cu mare intelepciune : „Cand tirania devine lege, rebeliunea devine datorie!”
    La cat de lași suntem noi romanii, vom fi ultimii care ne vom ridica la lupta impotriva tiraniei devenita lege in Romania de astazi!

  4. Trebuie să fim atenți! Aceste proteste firave pot fi organizate tot de ei si „reprimate” elegant dar care sa lase impresia ca doar putini protestează din marea masa a cetățenilor si ca imediat sunt suprimati de politie-jandarmi. Adică ceva de genul „nu încercări sa manifestati împotriva guvernului” ca va terminam. De fapt asta se numește”CONTROLING OPOZITION”!

  5. Nu uitati ca marea majoritate a manifestatiilor împotriva guvernelor oricarei tari din lume sunt organizate chiar de guverne!!! Vedeti cazul „rezist” de la noi când guvernul psd si serviciile au scos in strada zile la rand poporul ca sa protesteze împotriva guvernului. La fel, a fost vorba de „controling oposition” adică opozitia controlata tot de guvern!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X