X

Coronavirus: Istoria se repetă – Același scenariu, Virus diferit

De Doctor Sherri Tenpenny

Membru al American Osteopathic Board of Nuclear Medicine și American Board of Integrative Holistic Medicine

 

Am așteptat, am ascultat și am urmărit planul zdrobitor pe care “ei” l-au conceput pentru noi. Am vizionat acest fiasco prin obiectivul istoriei.

Am scris acest articol pentru a vă oferi o anumită perspectivă. Nu m-am putut abține să mă gândesc când a început acest blitz COVID19, „cât de curând uităm …”

În ultimele trei săptămâni ați fost bombardat cu cel puțin 2,1 miliarde de mențiuni media referitoare la o nouă formă de coronavirus care s-a răspândit rapid în întreaga lume. Ca o comparație, când Ebola a fost la știri anul trecut, s-au trimis doar 16,3 milioane de mențiuni media.

Economia mondială a stopat răspândirea pandemică a coronavirusului SARS-CoV2, denumirea corespunzătoare a virusului. Acest nume a fost ales pentru că virusul este înrudit genetic cu coronavirusul responsabil pentru focarul SARS din 2003. Boala Coronavirus 2019, sau COVID-19, este boala provocată de virusul SARS-CoV2. Cei doi termeni sunt folosiți în mod interschimbabil, dar cuvintele nu sunt sinonime.

Conform CDC , coronavirusurile sunt denumite pentru vârfurile sub formă de coroană de pe suprafața lor. În familia Coronaviridae există 36 de coronavirusuri. Se știe că virusurile cauzează infecții respiratorii sau intestinale la om și la unele animale.

Aceste virusuri respiratorii comune, în mare parte benigne, au fost identificate pentru prima dată la om la mijlocul anilor ’60. 

Coronavirusurile care infectează frecvent oamenii sunt:

 • 229E (alfa coronavirus)
 • NL63 (alfa coronavirus)
 • OC43 (beta coronavirus)
 • HKU1 (beta coronavirus)

Aceste patru virusuri umane comune cauzează 10-20% din infecțiile respiratorii la nivel mondial și sunt prezente pe toate continentele. Cel mai probabil, ați fost expus deja la o anumită infecție cu coronavirus și, probabil, bolnav, și puteți avea un anumit nivel de imunitate naturală la acest virus.

Runda 1, 2002: SARS – Coronavirus

Primul caz raportat al „gripei misterioase” a fost raportat în noiembrie 2002. Oamenii de știință au intervenit în forță și au descoperit că agentul patogen este un coronavirus originar din provincia Guangdong din China.

Experții erau îngrijorați pentru că nu a fost niciodată văzut anterior la om. Numit SARS-CoV , pentru „sindromul respirator acut sever cauzat de un coronavirus”, răspândirea acestuia a declanșat alerte pe tot globul. OMS a emis primele alerte la începutul lunii martie 2003, chiar dacă majoritatea cazurilor erau limitate la provincia chineză.

Zece ani mai târziu, un coronavirus similar, extrem de patogen, numit sindromul respirator din Orientul Mijlociu, coronavirusul ( MERS-CoV ) va apărea în țările din Orientul Mijlociu, ceea ce duce la sindromul de suferință respiratorie severă la om.

Echipe de experți au fost trimise să investigheze focarul SARS. Isteria a crescut rapid și în câteva săptămâni, Departamentul de Sănătate din Hong Kong a emis un ordin de carantină fără precedent , menținând rezidenții în casele lor.

La scurt timp după aceea, China continentală a urmat procesul, închizând școlile publice, cinematografele și bibliotecile, în încercarea de a opri răspândirea virusului. Pe măsură ce mai multe cazuri au început să fie raportate la Toronto, oficialii de sănătate canadieni i-au avertizat pe rezidenți să se carantineze, să poarte măști și, în unele cazuri, să rămână doar acasă.

Pe durata șase luni a pandemiei, 8.049 de persoane au fost pozitive pentru virus. Marea majoritate a cazurilor au avut loc în China, Hong Kong și Taiwan, cu 774 de morți rezultate, sau aproape 10% din cazuri cunoscute .

Dar, având în vedere că numărul total de cazuri a reprezentat doar cei suficient de bolnavi pentru a solicita ajutor medical, rata mortalității efective nu este cunoscută și poate a fost mult mai mică.

 

În ciuda faptului că puține persoane din Canada au fost afectate (251) și chiar mai puține au murit (43), Consiliul canadian de turism a estimat că epidemia SARS a costat economiei țării 419 milioane USD.

Ministrul sănătății din Ontario a raportat că costul pentru sistemul de sănătate al provinciei, inclusiv banii cheltuiți pentru a dezvolta clinici speciale și a le aproviziona cu aprovizionări pentru protejarea lucrătorilor din domeniul sănătății , a fost de aproape 763 milioane dolari.

SARS a avut un efect semnificativ asupra industriei aeriene. Singapore Airlines a pierdut 6 milioane de dolari în fiecare zi în lunile aprilie și mai, când SARS a sufocat călătoriile intra și inter-asiatice. Alte industrii mai puțin evidente care au suferit în timpul focarului au fost vânzările cu amănuntul, hotelurile și restaurantele .

Traduse într-o sumă absolută în dolari, aceste cifre implică faptul că pierderea economică globală din SARS a fost apropiată de 40 miliarde USD în 2003. Această cifră este mult mai mare decât costurile medicale pentru tratarea pacienților cu SARS.

Sună familiar?

Deoarece SARS-CoV s-a estompat în obscuritate în 2004 și nu a mai fost văzut din nou, o nouă pandemie a intrat în prim plan. Dar de data aceasta, a fost un virus gripal, H5N1, care a câștigat atenția OMS și mass-media.

Virusii gripei sunt identificați ca trei tipuri imunogene distincte – A, B și C – și un număr mare de subtipuri. Virusurile de tip C sunt asociate fie cu boli respiratorii asimptomatice, fie foarte ușoare și nu au un impact asupra sănătății publice. Infecțiile gripale de tip B tind, de asemenea, să provoace boli minore. Având tendință pentru persoanele în vârstă, virusurile gripale de tip B sunt identificate cel mai adesea în focarele de îngrijire medicală. Gripa tipurile C și B au fost identificate doar la om. Până la apariția virusului H5N1, singurele virusuri gripale A asociate cu oameni din 1977 au fost H1N1, H1N2 și H3N2.

Subtipurile de gripă A au fost desemnate fie ușor patogene, ceea ce înseamnă că ele provoacă o boală minimă sau deloc, sau extrem de patogene, ceea ce înseamnă că prezența lor a fost asociată cu o infecție larg răspândită.

Începând cu anii 1980, toate focarele de gripă puternic patogenă au fost cauzate de subtipurile H5, H7 și H9 de antigen.

Runda 2, 2005: gripa aviară, H5N1

Prin definiție, o pandemie este un focar al unei infecții care are loc pe o zonă foarte largă, care trece granițele internaționale și afectează de obicei un număr mare de oameni. Conform acestor standarde, gripa aviară a explodat pe scena mondială în mai 1997 printr-un cadru ironic nevinovat.

O grădiniță din Hong Kong a înființat o mică grădină zoologică pe terenul său, făcând o casă pentru cinci pui și opt rațe. Copiii au fost încântați să petreacă timp alături de prietenii lor cu pene.

La câteva zile după experiența aviară a școlii, un băiat de trei ani a început să tusească. Boala și febra au progresat rapid, iar părinții băiatului l-au dus în grabă la Spitalul Victoria, unde a fost internat cu pneumonie și tulburări respiratorii. Șase zile mai târziu, el a murit.

Patologii nu au găsit nicio imunodeficiență sau o boală cardiopulmonară care să fi contribuit la moartea băiatului . Trei luni mai târziu, virusul a fost confirmat ca fiind virusul gripal A cu antigene de suprafață H5N1. Într-un raport publicat ulterior, cercetătorii au declarat că acest virus gripal particular nu a cauzat anterior infecție la om.

Echipele de la OMS și CDC au mers la Hong Kong pentru a determina modul în care băiatul a fost expus la virusul gripei aviare și pentru a evalua impactul potențial asupra sănătății publice.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre puii din grădina zoologică a murit cu câteva zile înainte de apariția simptomelor copilului. S-a postulat că băiatul a fost expus la pasărea bolnavă, adică virusul „a sărit între specii” și l-a infectat pe băiat.

În următoarele zile și săptămâni, oficialii s-au zbuciumat pentru a stabili dacă virusul i-a infectat pe cei care fuseseră expuși copilului bolnav. Aproximativ 2.000 de probe umane au fost colectate de la cei care au fost în contact cu băiatul, grădina zoologică a școlii sau păsările din zonele rurale; nu au fost identificate cazuri suplimentare.

Apoi, a fost confirmat un al doilea caz de infecție cu H5N1 la o persoană din Hong Kong și au apărut încă 18 cazuri în următoarele luni. Odată cu știrea transmisiei directe de la pasăre la om, CDC și OMS au crezut că a sosit următoarea pandemie.

Din nou, sună familiar?

Pe parcursul evoluției epidemiei, China a negat prezența gripei păsări la pui sau la oameni.

Totuși, asta s-a schimbat în 2005, când China a raportat 7 cazuri de om cu trei decese la OMS. În toată țara în expansiune, milioane de fermieri trăiau în imediata apropiere de miliarde de pui, rezervorul virusului H5N1.

Raportarea a doar șapte infecții umane H5N1 părea extraordinar de scăzută. Mulți virologi din întreaga lume au pus sub semnul întrebării absența relativă a cazurilor umane, dat fiind că au existat 30 de focare virale extrem de patogene în păsările de curte din zece provincii de-a lungul anului 2005.

China a mințit de două ori înainte; există vreo îndoială că ei ar putea foarte bine să mintă acum?

Runda 3, 2009: Gripa porcină (H1N1)

În primăvara anului 2009, o altă sirenă pandemică a pornit în SUA și în întreaga lume. De data aceasta, a fost peste o nouă tulpină de gripă A.

Când s-a constatat că originea virusului se află la porci dintr-o regiune mică din centrul Mexicului, focarul a devenit cunoscut sub numele de „gripa porcină”, iar nomenclatura virală a fost H1N1.

OMS a declarat rapid o „urgență de sănătate publică de îngrijorare internațională”. Până în iunie, OMS și CDC au încetat să numere cazurile și au declarat gripa porcină focar ca o pandemie.

Cam în aceeași perioadă, experți din întreaga lume spuneau că acest virus gripal porcin H1N1 nu era suficient de agresiv pentru a provoca o pandemie la nivel mondial, menționând că rata mortalității în cazurile confirmate era de 1,6% în Mexic și doar 0,1% în Statele Unite.

În cadrul conferințelor de presă, diverși experți medicali au făcut observații cum ar fi: „Nu este clar dacă trebuie să folosim vaccinuri împotriva gripei porcine, deoarece virusul nu are o natură pandemică” și „Lumea are nevoie într-adevăr de un vaccin pentru o boală care până acum pare blând?

Cu toate acestea, încărcați cu fonduri guvernamentale, băieții mari din producția de vaccinuri au mers înainte.

Până în septembrie, Pandemrix , realizat de GlaxoSmithKline (GSK), Focetria , făcut de Novartis și Arepanrix , un vaccin similar cu Pandemrix și, de asemenea, realizat de GSK, a fost aprobat pentru utilizare în luna următoare.  Celvapan , un întreg vaccin antivirus făcut de Baxter a fost aprobat, dar a fost retras curând de pe piață, deoarece a cauzat febră extrem de ridicată.

Toate aceste vaccinuri au fost lansate rapid pe piață, fără studii pe termen lung și foarte puțini subiecți de testare în studii. Să aruncăm o privire la ingrediente*:

 • Pandemerix:
  • Adjuvant: AS03 care conține squalen (10,69 mg), polisorbat 80 (4,86 mg) și alfa-tocoferol (11,86 mg)
  • Alte ingrediente: proteine ​​de ou, polisorbat 80, octoxinol 10, timerosal (mercur), clorură de sodiu, fosfat de hidrogen disodic, fosfat de dihidrogen de potasiu, clorură de potasiu, clorură de magneziu, apă pentru injecții.
 • Focetia:
  • Adjuvant: MF59   care conține squalen (9,75 mg), polisorbat 80 (1,175 mg) și trioleat de sorbitan (1,175 mg)
  • Alte ingrediente: proteine ​​de ou, timerosal (numai flacon cu multidoză), clorură de sodiu, clorură de potasiu, fosfat de dihidrogen de potasiu, dihidrat de fosfat disodic, clorură de magneziu hexahidrat, clorură de calciu dihidrat, citrat de sodiu, acid citric și apă pentru injecții. [ce fac toate acele substanțe chimice pentru celulele umane?]
 • Arepanrix
  • Adjuvant: AS03 care conține squalen (10,69 mg), polisorbat 80 (4,86 mg), NS alfa-tocoferol (11,86 mg)
  • Alte ingrediente: proteine ​​de ou, timerosal , formaldehidă, deoxiclolat de sodiu, zaharoză, clorură de sodiu, fosfat de hidrogen disodic, fosfat de potasiu dihidrogen, clorură de potasiu, apă pentru injecții.

* Pentru o discuție detaliată privind ingredientele pentru vaccin, consultați www.VaccineU.com și cursul cu 7 părți despre Ingrediente Problematice.

Vaccinurile pandemice au fost foarte problematice. De fapt, Pandemerix s-a dovedit ulterior asociat concludent cu narcolepsie.

Peste 1300 de persoane care au primit un vaccin pentru a preveni gripa au dezvoltat narcolepsie, o afecțiune incurabilă și debilitantă care provoacă o somnolență excesivă în timpul zilei, uneori însoțită de slăbiciune musculară bruscă, ca răspuns la emoții puternice, cum ar fi râsul sau furia. Mai rău, vaccinurile au făcut puțin pentru a scădea rata de deces.

Pandemia a început să se diminueze în noiembrie 2009, și până la 10 august 2010, directorul general al OMS, Margaret Chan, a anunțat sfârșitul pandemiei H1N1. CDC-ulestimează că între 12 aprilie 2009 și 10 aprilie 2010, au fost 60,8 milioane de persoane infectate , cu 274.000 spitalizări și 12.469 de decese – o rată a mortalității de 0,02% din cauza virusului.

Din nou, sună familiar?  Milioane infectate; rata scăzută a mortalității. Fără evenimente cataclismice economice, fără „distanțare socială”, fără măști, fără blocaje ale comunității. 

Runda # 4, 2020: SARS-CoV2 – Coronavirus2

Un al treilea virus extrem de patogen a apărut din Wuhan, China în decembrie 2019. SARS-CoV2, noul coronavirus, s-a răspândit rapid pe tot globul și a afectat peste 90.000 de oameni din întreaga lume.

Deși China a lansat un răspuns de urgență timpuriu, infecția s-a răspândit rapid. La începutul lunii ianuarie 2020, la un număr total de 24 de zile după indicele de caz COVID-19 din Wuhan, o familie a călătorit din Wuhan Shenzhen, răspândind virusul în acel oraș. Ulterior, au fost raportate mai multe cazuri. De acolo, virusul părea să tranziteze lumea.

Cercetătorii au analizat datele acumulate din teste de laborator, tampoane nazale și probe de scaun. Ceea ce au descoperit a fost că coronavirusurile comune au fost tulpina predominant identificată, cel mai probabil datorită distribuției globale și a mortalității lor nesemnificative. Acest articol cu ​​text complet, din Jurnalul internațional al agenților antimicrobieni, relatează:

 • La 2 martie 2020, 90.307 de pacienți au fost pozitivi pentru SARS-CoV-2 la nivel mondial, cu 3086 de decese (rata mortalității de 3,4%).
 • Începând cu 2 martie 2020, printre țările OCDE, 7476 de pacienți au fost pozitivi pentru SARS-CoV-2, cu 96 de decese (rata mortalității 1,3%)
 • La 2 martie 2020, în Franța, 191 de persoane au fost pozitive pentru SARS-CoV-2, cu trei decese (rata mortalității 1,6%).
 • Între 1 ianuarie 2020 și 2 martie 2020, 7.059 de probe au fost pozitive pentru coronavirusuri cu două decese. Nu au fost identificate cazuri de SARS-CoV-2. Decesele au fost asociate cu tulpina OC43 și cealaltă cu tulpina HKU1. Co-morbiditățile subiacente nu erau liste.
 • „Această rată a mortalității SARS-CoV2 În țările dezvoltate europene sau americane, la un nivel economic comparabil, rata mortalității SARS-CoV2 este de 1,3% . Acest lucru nu este semnificativ diferit de cel pentru coronavirusurile comune identificate în spitalul de studii din Franța. (rata mortalității 0,8%; p = 0,11)
 • „De fapt, mortalitatea cauzată de infecții respiratorii depinde extrem de de calitatea asistenței medicale și de accesul la îngrijiri , iar formele severe au un prognostic mai bun în țările cu infrastructuri medicale superioare.”
 • „Prin urmare, în țările OCDE, SARS-CoV-2 nu pare să fie mai mortal decât alte virusuri circulante.”

Sper ca această discuție istorică să pună în perspectivă SARS-CoV2 și COVID19. Urmărim aceeași isterie, aceeași frământare a fricii, aceleași rate de mortalitate scăzute.

Și de această dată, este posibil să avem chiar și un medicament, hidroxiclorochina, care elimină rapid simptomele severe. Implicați-vă să vă păstrați dreptul de a refuza … deoarece vaccinul vine, chiar dacă medicamentele funcționează.

 

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

 1. Branci a venit peste noi, branci va veni apoi si peste ei, conform zicerii:”Cine duce in robie de robie are parte”, sau conform zicerii:”Cine ridica sabia de sabie va pieri”. Cine are urechi de auzit sa auda(inteleaga)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.