X

Biserica Georgiei răspunde la atacuri: închiderea bisericilor este „o ofensă nejustificată împotriva lui Dumnezeu”

Photo: inforesist.org

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Patriarhia Georgiei a emis pe 26.03.2020 o declarație importantă, reiterând apelul său pentru ca credincioșii să urmeze orientările sanitare necesare și să răspundă celor care atacă rânduielile vechi ale Bisericii.

În multe locuri în care slujbele au avut loc și credincioșii au continuat să participe la Sfânta Împărtășanie, cei care nu sunt întăriţi în sfânta credință ortodoxă, inclusiv cei din rândul reprezentanților mass-media, atacă puternic Biserica și ierarhii ei, acuzându-i că îi aduc pe oameni în pericol, cum ar fi în Serbia și Ucraina, așa cum a raportat ieri OrthoChristian.

Acelaşi lucru se întâmplă și în România, precum și în Georgia, așa cum precizează declarația Bisericii Georgiene.

În timp ce îi cheamă pe credincioși să respecte regulile sanitare necesare, Patriarhia Georgiei afirmă cu tărie că interdicția de a participa la slujbele Bisericii este o ofensă nejustificată împotriva lui Dumnezeu și cei care resping rânduielile de comuniune ale Bisericii îl resping pe Hristos Însuși.

„Se spune că situația actuală cu noul virus Corona este exacerbată”, provocând atacuri false împotriva Bisericii, în ciuda eforturilor proprii de a respecta și de a aplica standardele statului și ale Centrului Național sau de Control al Bolilor, pe cât posibil.

Biserica Georgiei continuă să îndemne:

Cei bolnavi stau acasă până când sunt vindecați complet, oamenii să întrețină o distanță de 2 metri unul de altul în interiorul bisericilor și 1,5 în metri afară;

Preoții stabilesc rânduiala credincioșilor între slujbe în zile diferite, indicând cine ar trebui să vină pentru a evita aglomerația mare;

A se organiza slujbe în aer liber, dacă este posibil, mai ales în bisericile mici.

Mai departe, Patriarhia afirmă că nu înțelege de ce se pune atât de mult accent pe oamenii care se adună în biserici o dată pe săptămână, când există mult mai mulți oameni care aglomerează transportul public, farmaciile și magazinele alimentare.

„În special, cei care nu au cunoștințele sau credința adevărată în ceea ce priveşte semnificația spirituală a Tainei se opun rânduielii vechi de 2000 de ani de comuniune”, consideră Biserica Georgiei.

„Comuniunea dintr-un potir este cea mai înaltă confirmare a dragostei și unității turmei cu Hristos, iar cei care refuză acest lucru, refuză pe Mântuitorul”, adăugându- se, „Înțelegem că unii pot fi împiedicați de propaganda care are loc în lume și în țara noastră.”

Cei care sunt bolnavi pot rămâne acasă și pot chema preotul să îi viziteze și să le aducă Sfânta Împărtășanie, dacă doresc acest lucru.

Cu toate acestea, „Interzicerea participării la slujbe pentru cei care cred cu toată tăria este o ofensă nejustificată împotriva lui Dumnezeu”.

Cu referire la decizia sinodală din 20 martie, Patriarhia continuă să cheme toți credincioșii săi să se roage, să aprofundeze înțelegerea propriilor lor păcate, să se mărturisească sincer și să se împărtăşească cu Trupul și Sângele lui Hristos spre vindecarea sufletească și trupească.

traducere de Nicoleta D.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

  1. Dureros la noi că au pus sub cheie Sf. moaște, icoanele făcătoare de minuni, în loc să iasă prin orașe și sate. Acest sinod se teme de moarte și stă ascuns dând doar comunicate. Așa mărturisesc pe HRISTOS…

  2. Doar atunci cand vor fi canonizati marturisitorii romani din inchisorile comuniste vom mai avea Ortodoxie adevarata in bisericile de zid. Daca nu-i cinstim pe cei ce s-au jertfit pentru Ortodoxie si neam, degeaba vrem sa dovedim ca ne lipsesc bisericile si slujbele. De aceea suntem azi lipsiti de ele. Plus ecumenismul legiferat in Creta prin semnaturile ierarhilor nostri, ierarhi de care cei mai multi dintre noi nu s-au ingradit. Toate acestea aici ne-au condus. Ce trebuie sa facem: Sa reparam ceea ce-au stricat unii cu semnatura iar altii cu atitudinea fata de fariseii Ortodoxiei. Adica intoarcerea noastra cu orice risc la adevar si dreptate, asa cum au procedat acei putini preoti care s-au ingradit de ierarhii lor ecumenisti, platind pentru curajul lor cu caterisirea. Alipiti-va de adevar su de dreptate cat mai este timp!
    Doamne ajuta!

  3. Sunt in Italia As vrea tare mult sa pot sa ma duc la biserica sa duc baiatul la impartasit dar nu se poate,mare pacat,voi daca puteti duceti-va El e singurul care ne va salva. Doamne iarta-i, ca nu stiu ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button