X

SUA: Lege pentru crearea unui Dolar Digital pe fondul crizei generate de Coronavirus

Sursa Foto: ledgerinsights. com

Pe măsură ce piețele continuă să scadă, în SUA, Congresul caută să ajungă la un acord privind un pachet masiv de stimulare pentru a salva economia de impactul pandemiei coronavirusului, cea mai nouă inițiativă de la Partidul Democrat include un tip de stimulare foarte avansat: crearea unui „dolar digital” și crearea de „portofele în dolari digitali”. Această lege va genera valuri de șoc în domeniul criptomonedei și industriei blockchain, în special pentru cei care folosesc monede digitale ale băncilor centrale din întreaga lume, iar acest lucru semnalează că SUA are intenții serioase în crearea infrastructurii pentru o monedă digitală a băncii centrale.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul de lege stabilește un dolar digital, care este definit ca „o unitate de valoare electronică recunoscută și care se poate răscumpăra de o instituție financiară oficială (determinată de Consiliul Guvernatorilor Sistemului Federal de Rezerve).” În plus, un portofel în dolari digitali este identificat ca „portofel sau cont digital, întreținut de o bancă de rezervă federală în numele oricărei persoane, care reprezintă deținerea unui dispozitiv sau serviciu electronic folosit pentru a stoca dolari digitali care pot fi legat de o identitate digitală sau fizică. ”

Însăși băncile Rezervei Federale vor pune la dispoziția oricărei persoane din SUA eligibile pentru plăți un portofel în dolar digital. În plus, Serviciul Poștal al SUA ar avea scopul de a ajuta persoanele fără cont bancar și / sau persoanele fără act de identitate adecvat să-și stabilească identitatea să li se ofere un cont în dolari digitali și să înființeze bancomate pentru ca clienții să aibă acces la fondurile lor.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Criptomonedele au devenit legale în India

  Comunitatea indiană crypto a câștigat bătălia împotriva Reserve Bank of India (RBI). Curtea Supremă a Indiei a pronunțat, în data de 4 martie 2020, hotărârea prin care a fost anulată circulara băncii centrale din aprilie 2018, care interzice instituțiilor financiare reglementate să ofere servicii pentru afaceri cripto.
  https://tradesilvania.com/blog/stiri-blockchain-si-crypto-va-avea-nigeria-criptomoneda-proprie-bitcoin-a-devenit-legal-in-india/

 2. SUA, Canada si Noua Zeelanda se pregatesc sa introduca un venit de baza universal
  Rupia si dolarul se prabusesc, iar Congresul SUA vrea un venit universal de 2.000 USD pentru fiecare american, platit in criptomoneda
  Jason Furman, economistul şef al fostului preşedinte Barack Obama, a declarat într-un interviu pentru Vox că „situaţia dă impresia că este mai grav decât în 2008“. Mulţi cer introducerea unei versiuni temporare a propunerii sale pentru un venit universal de bază.
  https://www.zf.ro/business-international/lupta-contra-contra-coronavirusului-s-a-transformat-intr-un-razboi-planetar-care-in-principalele-economii-ale-lumii-ar-putea-produce-pagube-mai-mari-decat-criza-financiara-globala-din-2008-18995935
  Stanford historian Jennifer Burns discusses how universal basic income could become a major discussion point in Washington D.C. as policymakers respond to the economic blow of the coronavirus pandemic.
  https://news.stanford.edu/2020/03/24/moment-universal-basic-income/
  Now is not the time for universal basic income
  https://rabble.ca/blogs/bloggers/views-expressed/2020/03/now-not-time-universal-basic-income
  New Zealand is in complete lockdown. A Basic Income is a clear necessity now for everyone. “We have been watching developments knowing Basic Income is a very possible solution.”
  https://www.scoop.co.nz/stories/PO2003/S00264/basic-income-nz-statement.htm

  U.S. Digital Dollar Proposals Set Bitcoin And Crypto Prices Alight
  The bitcoin price has climbed some 15% over the last 24-hour trading period
  https://www.forbes.com/sites/billybambrough/2020/03/24/shock-us-digital-dollar-proposals-set-bitcoin-and-crypto-prices-alight/
  New Coronavirus Legislation May Introduce a Digital Dollar
  A new stimulus bill from Congress could give Americans $2000 per month in digital currency payments to relieve COVID-19 shutdowns and layoffs.
  https://cryptobriefing.com/new-coronavirus-legislation-introduce-digital-u-s-dollar/
  Dollar Heads for Worst Day in 4 Years
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-24/dollar-sheds-status-as-king-after-fed-ushers-in-return-of-risk
  The rupiah inched closer to Rp 17,000 against the dollar on Monday, the weakest since the 1998 crisis, as analysts believe it will further weaken amid the COVID-19 pandemic
  https://www.thejakartapost.com/news/2020/03/24/rupiah-inches-closer-to-rp-17000-per-us-dollar-as-covid-19-fears-grow.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button