Guvernul Boris Johnson are strategia încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, nu stoparea acesteia, cu obiectivul atingerii imunităţii comunităţii, notează agenţia de presă Bloomberg, citată de mediafax.
Strategia lui Boris Johnson, premierul britanic, pentru combaterea COVID-19: încearcă încetinirea epidemiei până la atingerea imunităţii de grup.
„Guvernul Boris Johnson nu a spus direct acest lucru, dar planul de contracarare a coronavirusului este clar: încetinirea răspândirii epidemiei, nu stoparea acesteia. Cei mai mulţi oameni se vor îmbolnăvi, mulţi se vor simţi rău, dar aproape toţi îşi vor reveni”, comentează agenţia Bloomberg într-un articol intitulat „Strategia anti-virus a lui Boris Johnson prevede ca lumea să ia boala”.
Conform Independent, procentul urmărit de autorități este de 60% din populație, pentru ca aceasta să devină imună.
Obiectivul este imunitatea comunităţii – punctul în care o proporţie mare a populaţiei a luat boala şi s-a imunizat, însă imunitatea nu li se va transmite celor care nu au avut boala. Scopul este să se întâmple aceste lucruri în lunile de vară, înainte de instalarea iernii următoare.
„Nu se poate opri în totalitate această epidemie, astfel că nu trebuie să încerci să o stopezi în totalitate. Ar fi oprită doar până când va apărea din nou, la sfârşitul anului, iar Serviciul britanic pentru Sănătate (NHS) este mai vulnerabil iarna şi apar alte probleme”, afirmă Patrick Vallance, consilier guvernamental britanic pe tema ştiinţifice.
David Halpern, şeful Echipei guvernamentale de studiere a comportamentelor şi membru al Comitetului britanic de reacţie, a explicat că planul este atingerea imunităţii comunităţii la un nivel care să îi protejeze pe cei vulnerabili.
„Va fi un moment – în contextul în care epidemia se va extinde şi probabil aşa va fi – în care vrem să protejăm grupurile de risc, iar cât timp îi protejăm se va atinge imunitatea comunităţii pentru restul populaţiei”, a explicat David Halpern, citat de BBC.
Doar că oamenii ce au fost infectați cu noul coronavirus, și și-au revenit, se pot infecta din nou, corpul nedevenind imun după infectare, declară autorități din domeniul sănătății, citate de Businessinsider.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Englezii sunt oameni cu scaun la cap. Și eu cred că virusul nu poate fi eradicat în totalitate. Ce se obține pe o parte se distruge pe cealaltă parte. Pe de o parte ne ferim de viruși, pe de altă parte există mulți care privesc carantina ca pe o închisoare și se stresează. Dacă se adaugă și alte măsuri stresante, imunitatea va fi în scădere. Apoi tonul cu care se prezintă știrile este de-a dreptul enervant. Te îmbolnăvești de inimă rea dacă te uiți la televizor. Presa supradimensionează virusul făcându-l să pară balaur cu șapte capete!
Cine doreste sa fie infectat cu virusul, n-are decat, caci raspunde de organismul propriu. Eu insa nu-mi doresc acest „bine”. Deci nici obligativitatea vaccinarii, nici obligativitatea infestarii. Omul sa consimta daca doreste ori nu aceste „lucrari binevoitoare”.
Englezii acționează pe principiul :”cea mai buna arma de apărare este atacul”.
Dar cea mai buna aparare se va dovedi mintea intreaga care nu va accepta niciuna din cele doua variante vehiculate de sistem, variante care par a veni din mai multe directii, adica nici vaccinarea, care inseamna risc, si nici infestarea, care inseamna imediat vaccinare si apoi acelasi risc. Riscul aici poate insemna boala sau chiar moarte. Mai rea decat boala si moartea este controlul mintii prin nanoparticulele din vaccin. Deci oricum ai da-o tot rau ii!